sazi
|
jaz sem bila zaradi visokega pritiska od 33. tedna naprej, ko sem 2x skoraj omedlela (se mi je stemnilo pred očmi, piskalo v ušesih, nisem več dobro dojemala okolice...) 2x v porodnišnici na pregledu (sem se šla zvečer pokazat, da so naredili CTG in reverili, če je vse v redu z otrokom). Ker se zadeva ni umirila, so me poslali na preiskave v dnevni center in ugotovili, da je z otrokom vse v redu, sem pa presenečena izvedela, da se na posteljici vidi, da imam visok pritisk. Presenečena zato, ker mi G nikoli ni o tem nič povedal, pa sem imela celo nosečnost povišan tlak. Ker otrok ni bil ogrožen in sem bila šele v 33. tednu, so mi naročili samo, naj si redno merim pritisk in ob vrednosti 150/100 pridem tja. No, pritisk mi ob domačih meritvah ni dosegal takih vrednosti in ker sem bila doma (dopust in potem porodniška, G mi ni dal bolniške) sem se le toliko umirila, da se zadeva ni slabšala. Ko pa sem 2 tedna pred PDP prišla na pregled (še polna energije, prepričana, da še 2 tedna ne bom mamica), so mi izmerili pritiska 150/100 in takoj poslali rodit (CTG pa čista nula, jaz še čisto zaprta...). Tako sem rodila, po porodu pa sem imela še precej časa (nekaj mesecev) zelooooo visok pritisk. Zdaj je bolje. Pa kot je ena povedala - neslana hrana, počitek, kakšna sprostitev in seveda nič stvari, ki pritisk zvišujejo. Srečno in želim, da se pritisk ne viša več.
|