Šoni
|
Jaz sem imela mleka za izvoz, pa sem na obeh dojkah dojila cca. 10 minut na eni in 10 minut na drugi. Nikoli si nisem izčrpavala mleka do konca, ker se pa zgodi, das imaš potem več mleka kot je povpraševanja s strani otročka. Potem si boš pa vedno mogla črpat, ker boš imela mleka več kot ga bo mali pojedel. Tudi meni je patronažna rekla naj si izčrpam do konca po podoju, pa nisem, ker mi je bilo neumno. So nam pa v porodnišnici sestre povedale, da je nonsens dojiti otroka več kot 15 minut na eni dojki, ker v tem času otrok popije do 90% tvojega mleka, kar je več kot 15 minut, ni dobro, ker se tako samo bradavice ranijo, otrok se pa nič več ne naje. Jaz sem potem prakticirala ena dojka 10-15 minut in potem še druga, naslednji podoj sem pa s tisto začela, ki je bila zadnja oz., s tisto s katere se je manj časa dojil, se pravi izmenično. ko pa dobiš občutek, boš pa že vedela, katera je bolj polna in boš s tisto začela. Pa prsi si pod toplim tušem, ko boš pod prho narahlo masiraj, da sprostiš vode, ki se morebiti niso spraznili, pa ne bo problema. Naš mali se je v enem obroku dojil na obeh dojkah, razmaki med podoji so bili pa na 3, 4 pa tudi na 5 ur. Ene pa dojijo v enem obroku samo na eni strani, ker mali ne pojejo več, ali pa prej zaspijo, se pa dojijo potem na 2 ali 3 ure. Lp, Šoni
|