olina
|
Naš dojenček je prvič potoval z letalom v Berlin pri starosti 6 mesecev. Izkušnja je bila odlična. Na letališču v Celovcu niso nič komplicirali tudi, ko sem povedala, da otrok pije na flaško moje mleko, ki sem ga imela s sabo v torbi. Ker imamo voziček, ki se zloži kot marela, smo lahko tudi voziček obdržali do samega vkrcanja na letalo, kjer so ga potem naložili na letalo, kot zadnji kos prtljage. Dojenček star 6, ali kot tvoj 7,5 mesecev, še nima svojega sedeža, zato ti na letalu prinesejo dodaten pas, s katerim dojenčka pripneš na svoj pas, sedi pa v tvojem naročju. Tudi mene je bilo najprej strah, kako bo pri vzletu in pristajanju, predvsem zaradi spremebe pritiska, zato sem mu pri vzletu ponudila flašo, da je pil in s tem izenačil pritisk v ušesih. Ker je naš dojenček zelo radoveden, je najprej opazoval ljudi okoli sebe, nato pa ob zvoku motorja zasoal in skal skoraj celo pot. Podobno je bilo tudi na poti nazaj. V glavnem, mi nismo imeli nobenih težav, vsi uslužbeni so bili zelo prijazni in so mi ga celo prijeli in popazili, ko sem šla jaz in moja ostala prtljaga skozi rengen. Včeraj pa smo se ravno vrnili iz potepanja po Münchnu, kjer smo prav tako bivali v hotelu. Mi nismo nič komplicirali s hrano. Za zajtrk mlečno-žitna kašica, ki jo zmešaš z vodo ali s svojim mlekom, za ostale obroke pa smo kr v trgovini kupili Hippove kašice, ki so nam jih pogreli v vsaki kavarni, kjer smo se zaustavili za pavzo, hranjenje in previjanje.
|