|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   muc je zbolu
24.3.2008 16:56:33   
natasaom
naš (od moje sestre)najden muc je zbolu.ima zapacane učke,kiha,nč ne je in samo spi..a lahko dobim kakšen nasvet kako naj ga pozdravimo brez veterinarja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: muc je zbolu
24.3.2008 17:35:46   
novopecena
mačka se v tričetrt primerih sama pocajta. pusti ga kakšnen dan ali dva, če pa še zmer nau nč od njega pa kr k veterinarju. z mojim je blo zelo podobno pa saj pravim da malo cartanja pa bo kot nov

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2008 17:43:52   
Muca Copatarica
Jaz bi mu učke sprala s kamilicami. To mu ne more nič škodit.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2008 17:46:02   
Anonimen
Ne s kamilicami spirat uck! Ce bos spirala ocke, mu to naredi ali s prekuhano vodo ali pa s fizilosko raztopino, nikakor pa ne s kamilicami, ker zapacajo oci (tudi za ljudi spiranje oci s kamilicami ni priporocljivo).

LP

(odgovor članu Muca Copatarica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2008 17:49:55   
natasaom
sej sem ji rekla,da ne sme s kamilicami spirat učk.moja švesti je panik..jo bom poklicala pa ji rekla,da nej še kakšen dan počaka.maček je cepljen in kastriran.po moje ga je sneg mal zje...al

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2008 17:51:09   
natasaom
hvala user posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2008 17:53:50   
*ajetam*
isto je bilo z muckom od moje sestre in ga je peljala h veterinarju in je rekel da ima levtozo. ali ne nekako drugače se reče. kot nekakšna mačja bolezen. nekaj takega kot hiv. ker se oslabi imunski sistem....

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2008 18:11:30   
Olivija
Naš je imel 2x angino in je dobil antibiotike. Se je pa tudi zgodilo, da je bil samo prehlajen. Ponavadi je imel vroč in suh nosek ter vroča ušesa. Lahko mu pa tudi vročino zmeriš (toplomer v rit - navdušen verjetno ne bo). In, če se prav spomnim, je moral muc tudi inhalirat nad paro, če je imel težave z zabasanim nosom.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 24.3.2008 18:14:21 >

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2008 18:20:26   
natasaom
o madona upam,da nima hiv-sej je bil testiran.bomo vidl kaj bo jutri,ker mi imamo pa morske prašiče in zajce in ne bi bilo fino,da se naše živali nalezejo

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2008 18:30:00   
*ajetam*
nene sej to ni hiv!!!
samo dala sem primerjavo ker pri hivu tudi pade imunski sistem!
za ostale živali pa ne skrbi ker smo se že mi dobro pozanimali da se na druge živali ne naleze. samo iz mačka na mačka....
brez skrbi

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2008 18:39:39   
Netopirčy81
IZVIRNO SPOROČILO: *ajetam*

nene sej to ni hiv!!!
samo dala sem primerjavo ker pri hivu tudi pade imunski sistem!
za ostale živali pa ne skrbi ker smo se že mi dobro pozanimali da se na druge živali ne naleze. samo iz mačka na mačka....
brez skrbi

Mačja levkoza - ni hiv, ampak je neozdravljiva bolezen, ki oslabi imunski sistem. Naš mačkon ima to bolezen. Je pa posledica rane, ki jo je dobil pred leti. Bolezen se razvije kasneje, tudi, če je rana pozdravljena. Prenese se na druge user posted image  z lizanjem... Skratka, bolezen ugotovijo z odvzemom krvi. Taki user posted image  potrebujejo več pozornosti in crkljanja user posted image . No, upam, da vaš nima te bolezni.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2008 18:49:04   
Anonimen
Predvidevam da muc ni cepljen?
Če je ne more met levkoze.

Verjetno je prehlajen. Antibiotiki in mazilo za učke stane pri veterinarju 20€. Ne boste glih bankrotiral.
Učke se pa spira z prekuhano vodo al pa fiziološko, niti približno ne z kamilicami.
Mene osebno bi zelo skrbelo za mucka, sploh ker ne je, in mi na konc pameti neb padl da bi čakala če se bo sam pocajtal. Sam za info....mačke se nič bolj same ne pocajtajo k druge živali al pa človk. To je sam izgovor ljudi k so preškrt da bi peljali svoje muce k veterinarju.

(odgovor članu Netopirčy81)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.3.2008 19:08:54   
natasaom
ko je muca našla je bil pri veterinarju na pregledu in mislim da so ga cepil in kastriral.pa karin biti škrt ali ne imeti je razlika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.3.2008 19:13:18   
Anonimen
Če želiš grem jutri lahko jaz po antibiotike pa mazilo za učke in kapljice pa ti prnesem sproti k bom šla iz službe.

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.3.2008 19:20:07   
natasaom
user posted image  ne,hvala.muc ni pri meni doma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2008 0:52:48   
pomladno_dete
samo popravim nekaj trditev, ker ne držijo:

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Predvidevam da muc ni cepljen?
Če je ne more met levkoze.

A) cepivo proti levkozi ni 100% zanesljivo in tudi cepljena žival lahko zboli, če prosto luta naokoli in ima stike z drugimi mačkami. najbolj zanesljiva zaščita proti levkozi je cepljenje + stalni nadzor nad živaljo, kar pomeni, nič stikov z drugimi mačkami.

B) ne drži, da se levkoza prenaša samo iz mačke na mačko. prenaša se tudi na živali iz družine kun, rakune in nekatere druge živali. dokazov o prenosu na človeka sicer ni, vendar naj bodo ljudje z bolj občutljivim imunskim sistemom malo bolj pazljivi pri rokovanju s takimi mačkami.

C) se pa strinjam s karin, da po javnih forumih ni dobro postavljati za resnico trditev, da se mačka v tričetrt primerih sama izliže. to namreč:
1) ne drži in
2) ljudi utrjuje v prepričanju, da si živali ne zaslužijo veterinarske pomoči in to takoj, ko jo rabijo (kar je ponavadi bolje prej kot kasneje) - no, ta trditev ne drži oz je odrekanje pomoči celo kaznivo.

D) drži tudi, da kamilice niso primerne za spiranje česar koli; če že, je to fiziološka raztopina, še bolje pa: pot k veterinarju.

skratka z mačkom čimprej k dobremu veterinarju. dobremu = takemu, ki se na mačke podrobneje spozna, in ne "kar k enemu živinozdravniku". slednje vas lahko stane precej, pametne diagnoze in posledično zdravljenja pa ne bo, ker tudi testov in preiskav ne bo.

< Sporočilo je popravil pomladno_dete -- 25.3.2008 0:53:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.3.2008 20:24:43   
hmm...
Jaz bi ga takoj odpeljala k veterinarju!

Saj nikoli prav ne veš kaj je.

Veliko sreče ti želim, in da bo z mucem vse v redu!user posted image user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.3.2008 20:28:17   
hmm...
C) se pa strinjam s karin, da po javnih forumih ni dobro postavljati za resnico trditev, da se mačka v tričetrt primerih sama izliže. to namreč:
1) ne drži in
2) ljudi utrjuje v prepričanju, da si živali ne zaslužijo veterinarske pomoči in to takoj, ko jo rabijo (kar je ponavadi bolje prej kot kasneje) - no, ta trditev ne drži oz je odrekanje pomoči celo kaznivo.

Se 100% strinjam.  Če seveda tole prav razumem. Absolutno je odrekanje pomoči kaznjivo, samo se tega nekateri ne zavedajo.

In prej sem pozabila napisat, zakaj ne nudimo (nekateri-jaz jo) veterinarske pomoči živalim, ki jih potrebujejo, ampak sami pozdravimo?????

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?