Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
mravljinci v stopalih, težke noge 29.4.2008 15:35:33
|
|
|
|
caligula
|
A je katera doživela isto kot jaz zdaj doživljam? Ravno, ko je slabost izginila, so mi začeli po stopalih plaziti "mravljinci", noga zaspi, je težka, skoraj krčasta in boleča. A ima katera kaj izkušenj s tem, da ne utrujam zdaj med prazniki pa panično kličem G?. To se mi dogaja zadnja dva dneva, noseča sem 12 tednov. Res pa je, da sem v zadnjih treh dnevih pojedla dva paketa kokic, a je mogoče preveč soli? Prej nikoli nisem nič solila ker mi sol ni sedla, zdaj mi je pa tko zadišala, da sem kupila dve veliki vreči kokic in veselo glodala do nezavesti
|
|
|
|
RE: mravljinci v stopalih, težke noge 29.4.2008 17:00:55
|
|
|
|
sandra123
|
Preveč soli povzroči zastajanje vode v telesu, ravno tako v nogah...če se pojavljajo krči, bi si na tvojem mestu kupila šumeče magnezijeve tablete - magnezij preprečuje krče, pa veliko tekočine tudi ne piti, da ne dobiš edemov na nogah...edemi nog so pogost pojav v nos., lahko izzovejo tudi povišan krvni pritisk. Jaz pijem magnesol že 2 meseca, ker sem imela krče v sp.delu trebuha, resnično pomaga, tudi, če me je kdaj kakšen krč v nogah prijel, sem spila eno tabletko in je bilo po 10.minutah takoj boljše... Upam, da sem ti malo pomagala .
|
|
RE: mravljinci v stopalih, težke noge 29.4.2008 20:25:48
|
|
|
|
kajajaka
|
je že sandra123 vse napisala jaz imam omejitev soli ampak vseeno zatekam - in mravljinci so tudi znak zatekanja. Magnezijeve tablete, manj soli, pa mrzle obkladke zvečer, če si preveč na nogah - malo pomaga. Ni druge, bomo morale potrpet do konca nosečnosti. Potem pa menda to kmalu čudežno izgine.
|
|
|
|
RE: mravljinci v stopalih, težke noge 29.4.2008 23:12:56
|
|
|
|
caligula
|
danes čez dan sem mal počivala in noge dala na višji položaj. Jedla sem samo mlečne izdelke in sadje. Zdi se mi da je boljš, oz. upam da je bila to samo posledica prevelike aktivnosti, ker sem po cele dneve na nogah. Ne vem, kako bi zdržala do konca nosečnosti, če bi bilo tako vsak dan...rajš se zdaj javno odpovem soli. :D
|
|
|
|
RE: mravljinci v stopalih, težke noge 5.5.2008 8:21:29
|
|
|
|
srki
|
Po mojem je bilo krivo to, da si bila veliko na nogah. Sama imam, ko sem veliko na nogah tako težke, kot bi imela cement privezan na nogah. Mravljincev sicer ne čutim, samo težke in utrujene noge. Včasih malo zatečene, včasih ne.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?