|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moti me
20.8.2007 19:22:15   
metuLJchy
zadnje čase na RR opažam en trend...prej sem malo prebirala tu odprte teme in bila kar malo šokirana, da je skoraj vsaka punca, ki zastavi vprašanje "vržena na tla"...rekle boste na realna tla...ampak...po par besedah smo vsi tu gor pametni, kaj pa tisti ki ga popljuvamo ob tem čutim vsem ostalim je vseeno...ne vem zakaj je tu gor toliko kreganja, nesočutja (na kaki drugi temi ga je izredno dosti), obsojanja, ... ne vem, jaz sama v to rubriko ne bi hotela postavit vprašanja, ker se bojim da ne bi bilo slišano, zgolj prebrano...besede so besede...vživeti se v kožo nekoga drugega malo težje...in včasih je manj več...oziroma včasih je bolje biti tiho kot pa ocenjevati če ne poznamo vseh resnic...saj vem, da se bo zdaj usul plaz besed na to, ampak ste me punce parkrat prav ne razjezila, ampak razžalostile...punce, tu smo da si pomagamo, si damo kak nasvet in spodbudo, ne da se "koljemo me dsabo"...pa brez zamere, sončka vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moti me
20.8.2007 19:29:13   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy

včasih je bolje biti tiho kot pa ocenjevati če ne poznamo vseh resnic...

To sicer kar drži. Predstavljen je praviloma vedno en vidik zadeve ( ena resnica, torej ). In komentarji, kakršni so, se pač nanašajo na to, kaj in kako je predstavljeno.
  Po drugi strani pa, vprašanje, kako kdo jemlje odgovore. Nekomu se zdi pljuvanje že dejstvo, da se nekdo ne strinja z njim in mu to pove, nekomu spet drugače. Smo si pač različni. Ampak vsaj jaz nisem zasledil dosti odgovorov, ki bi bili v osnovi zlonamerni. Včasih je umetnost sprejeti mnenje, ki je malce drugačno.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2007 19:30:38   
Anonimen
Ali lahko poveš kakšen konkreten primer? user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2007 19:33:02   
Taula
Resnica boli, posebej še če je ne želiš slišati. Določene ženske točno vedo kaj žeijo slišati in če ni napisano, kar želijo je panika, a so vsi ostali hudobni.

da je skoraj vsaka punca, ki zastavi vprašanje "vržena na tla"...rekle boste na realna tla...ampak...po par besedah smo vsi tu gor pametni, kaj pa tisti ki ga popljuvamo ob tem čutim vsem ostalim je vseeno

Mogoče kdo kaj bolj ostro reče, vendar menim da ni mišljeno negativno.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2007 19:34:06   
metuLJchy
ma tista punca, ki je pisala o fantu, ki je po netu brskal se mi zdi da je dobila bolj očitkov kot nasvetov..pa par drugih, ma spremljam bolj druge teme kot to navadno...res, da je umetnost sprejemati odgovore, samo jaz ponavadi se potrudim zvedet več o situaciji preden rečem zadnjo besedo...ko sem brala prej sem videla da ste jo prizadele..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2007 19:35:59   
Anonimen
Ah....spet smo tamuser posted image

Jaz nisem nagnenja k trepljanju ljudi po ramenih in govorit bogi, bogi....
V bistvu mi gredo na bruhanje ljudje ki to počnejo. Ker ne razumem komu to pomagauser posted image
Nekdo predstavi problem, svoj vidik, mi odgovarjamo, kakor mi vidimo stvari iz prebranega.
Na dotično temo o kateri predvidevam da tukaj teče beseda sem podala svoje mnenje in kako bi se jaz lotila problema. Kaj pa naj drugega človek naredi na besede napisane od totalnega neznanca. Vidiš oz. veš kar prebereš. In na prebrano odgovoriš s svojim mnenjem. Ne vem no....a ni to fora forumov in vprašanjuser posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2007 19:39:31   
Anonimen

ma tista punca, ki je pisala o fantu, ki je po netu brskal se mi zdi da je dobila bolj očitkov kot nasvetov..pa par drugih, ma spremljam bolj druge teme kot to navadno...res, da je umetnost sprejemati odgovore, samo jaz ponavadi se potrudim zvedet več o situaciji preden rečem zadnjo besedo...ko sem brala prej sem videla da ste jo prizadele..

No ko sem jaz brala sem razumela da ji je večina svetovala pogovor in razmislek o tem če želi biti z takim človekom. Kakšen nasvet drugačen naj ji pa človek dauser posted image
Dejstvo pa je, da je bilo kaj takega pričakovati a ne....glede na preteklost, ne vem zakaj se to ne bi smelo pisat. Kakor si postelješ tako ležiš.
Resnica pa velikokrat prizadane ja....ampak tako pač je. Zakaj je treba vse zavijat v celofan?

Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2007 19:50:22   
Anonimen
...res, da je umetnost sprejemati odgovore, samo jaz ponavadi se potrudim zvedet več o situaciji preden rečem zadnjo besedo...ko sem brala prej sem videla da ste jo prizadele..

Odogovore, ki so napisani tukaj gor, vzamem kot "tretje mnenje" ali drugače, poglej na zadevo še z očmi drugih.

Kot prvo se o takšnih težavah pogovarjam sama s sabo in s svojimi bližnjimi, od katerih pričakujem potrebno mero obzirnosti in razumevanja.

Neznancem (ali virtualnim znancem) na netu razlagati vse nianse mojih odnosov? Življenje in odnosi so prekompleksen pojem, da bi jih zajeli v en post ali par njih.

In če avtorji postov (večinoma anonimni) res želijo reševati težave, naj sprejmejo tudi različna mnenja. To je del odraščanja.

Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2007 20:09:25   
Anonimen
Mene pa moti, da tisti, ki da svojo težavo na RR, pričakuje samo kimanje in ploskanje. Če mu poveš svoje mnenje, te takoj napade, ali pa prebere in razume samo tisto, kar mu paše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2007 20:17:53   
Anonimen
Nevem no enim ne paše,če napišemo kufre pa vrata,ter brco v rit drugim ne paše,če svetujemo pogovoruser posted image user posted image user posted image Kaj drugega pa še preostane?Metek v čelo ali kaj??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.8.2007 20:22:48   
Anonimen
Mene pa moti, da tisti, ki da svojo težavo na RR, pričakuje samo kimanje in ploskanje.

To je tako kot bi učencu, ki je dobil cvek (in je v težavah), ploskali. Ponavadi mu povemo, naj se uči, da bo popravil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2007 21:29:18   
CeluLitka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Mene pa moti, da tisti, ki da svojo težavo na RR, pričakuje samo kimanje in ploskanje.

To je tako kot bi učencu, ki je dobil cvek (in je v težavah), ploskali. Ponavadi mu povemo, naj se uči, da bo popravil.

Tako je. Poveš učencu/otroku naj se uči, da popravi. AMPAK NAČIN KAKO to povemo je tudi pomemben. 
Zdaj pa presodite, na kakšen način so  tule gor napisani vaši odgovori. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2007 21:32:08   
Njuškalo
Mah, jaz se s temi odgovori na netu ne obremenjujem, ampak recimo, da se mi zdajle glih da s tem ukvarjat- ja, zdi se mi,da bi lahko na lepši način povedale marsikaj.Večkrat se zgodi, da ena začne biit zoprna, realna kot se rade izrazite,potem pa navali narodeuser posted image user posted image user posted image .Ne vem,zakaj še vedno prevladuje mnenje,da je človeka potrebno trdo postaviti na realna tla.Če bi bila jaz v težavah bi mi bolj pomagal dober nasvet, povedan na lep način,kot pa neko dretje in podobno.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu CeluLitka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2007 21:46:49   
metuLJchy
Človek postane močnejši,
ko spozna, da se roka,
ki mu bo nudila pomoč,
začne pri njegovi desni rami.

Sidney J. Philips

Saj namen tega foruma ni gornja misel ali pač? Konec teme, vsak naj razmisli pri sebi...carpe diem

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.8.2007 21:50:35   
Njuškalo
Saj jaz tudi nisem pristaš tega, da bi se nekoga samo tolažilo kako je bogi in,da nič ne more narediti.Seveda je res: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.Vendar se je potrebno postaviti v kožo drugega in ne kar takoj v akcijo v stilu: brcni ga ven, spokaj kufre..ker stvari niso tako enostavne.Človeku je potrebno dati vedeti,da ga razumeš, sočustvuješ z njim, potem pa ga usmeriti ,po kateri poti se ti zdi najbolj pametno,da gre.Tak način se meni zdi bolj učinkovit.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2007 21:56:49   
metuLJchy
Saj jaz tudi nisem pristaš tega, da bi se nekoga samo tolažilo kako je bogi in,da nič ne more narediti.Seveda je res: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.Vendar se je potrebno postaviti v kožo drugega in ne kar takoj v akcijo v stilu: brcni ga ven, spokaj kufre..ker stvari niso tako enostavne.Človeku je potrebno dati vedeti,da ga razumeš, sočustvuješ z njim, potem pa ga usmeriti ,po kateri poti se ti zdi najbolj pametno,da gre.Tak način se meni zdi bolj učinkovit.

se v vsem napisanem strinjam...saj vas nisem kregala zaradi "iskrenosti" pač pa načina...učimo se lahko z roko v roki s sočutjem...s srcem...pomislimo preden izrečemo...marsikatera punca, ki tu zastavi vprašanje se ne smili sama sebi - a nekomu pač mora zaupati. In včasih je lažje tu kot pa pre znanci. Za začetek. Verjetno če bi se našim bljižnjim zgodilo kaj takega ne bi jih postavljaljali na realna tla...oziroma ne na tak način...resnica je lahko resnica tudi kadar je oblečena v bolj mile barve..

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.8.2007 22:00:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CeluLitka

Tako je. Poveš učencu/otroku naj se uči, da popravi. AMPAK NAČIN KAKO to povemo je tudi pomemben. 

Se strinjam.

Nekateri bodo razumeli mirno in pretehtano besedo, druge je treba enostavno zbuditi tudi s šok terapijo. In vmes je še nešteto možnosti. Po nekaj napisanih stavkih pa ni vedno mogoče zadeti pravega načina.

Še ljudje, s katerimi se več družimo, ga ne vedno, kaj šele (naključni) obiskovalci in pisci na forumu.

Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2007 22:05:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CeluLitka

Zdaj pa presodite, na kakšen način so  tule gor napisani vaši odgovori. 

Saj to je tudi pomebno, način kako poveš. Ampak, jaz sem samo ena in žensk, ki sprašujejo je na stotine. Jaz ne morem vedet za vsako posebej kakšen način ji ustreza, ker VERJEMI vsaki ustreza drugačen način oz. "ton"  Zato sem lahko edino poštena, in povem po SVOJE. Po pravici povedano pa ponavadi vedno eni in isti odgovarjamo na vprašanja in po možnosti eno in isto pišemouser posted image  zato ne morejo od nas pričakovat tiste "svežine" v glasu.

Neposredna povezava do sporočila: 18
20.8.2007 22:15:40   
tajtaja
user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.8.2007 22:59:02   
Anonimen

zadnje čase na RR opažam en trend...prej sem malo prebirala tu odprte teme in bila kar malo šokirana, da je skoraj vsaka punca, ki zastavi vprašanje "vržena na tla"...rekle boste na realna tla...ampak...po par besedah smo vsi tu gor pametni, kaj pa tisti ki ga popljuvamo ob tem čutim vsem ostalim je vseeno...ne vem zakaj je tu gor toliko kreganja, nesočutja (na kaki drugi temi ga je izredno dosti), obsojanja, ... ne vem, jaz sama v to rubriko ne bi hotela postavit vprašanja, ker se bojim da ne bi bilo slišano, zgolj prebrano...besede so besede...vživeti se v kožo nekoga drugega malo težje...in včasih je manj več...oziroma včasih je bolje biti tiho kot pa ocenjevati če ne poznamo vseh resnic...saj vem, da se bo zdaj usul plaz besed na to, ampak ste me punce parkrat prav ne razjezila, ampak razžalostile...punce, tu smo da si pomagamo, si damo kak nasvet in spodbudo, ne da se "koljemo me dsabo"...pa brez zamere, sončka vsem!

Tvoj problem.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
20.8.2007 23:36:52   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Tvoj problem.user posted image

...in problem tistih, ki tako razmišljajo...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.8.2007 7:21:01   
carlyle
Se strinjam, metuljčica.
Nekatere očitno svoje komplekse in prepotentnost zdravijo tako, da popljuvajo vse in vsakega, ki si drzne pokazati vsaj malo šibkosti (lani je bil v eni prilogi Cicidoja članek, kjer je tudi avtorica ugotovila, da na forumih ni pametno pokazati, da te kaj skrbi ali boli, itd. ker bo to takoj kdo izkoristil za napihovanje lastnega ega).
Pa saj jih je zaradi tega že precej odšlo s foruma (tudi nekatere, ki so mi bile resnično ok). In najlažje je reči, da je to pač njihov problem. Meni pa se zdi, da bi morale malo po sebi pobrskati tudi tiste, ki so v svojih odgovorih namerno grobe in žaljive. Jaz se ob takih odgovorih vsakič spomnim na znanko, ki je lajala na vse okoli sebe, če je imela kakšne probleme doma, in pomislim, da je tudi njih verjetno iz tira spravilo kaj drugega, potem se pa na forumu 'pucajo'. Nikakor pa grobosti in osornosti ne vidim kot skuliranosti in neobremenjenosti.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.8.2007 7:31:37   
srki
Saj sem že velikokrat napisala, da je lahko govorit, kaj pa kako bi jaz naredila v neki situaciji, ker tega pravzaprav ne vem, dokler ne bi izkusila. Vsak da pač nasvet, kakršnega ima, mogoče je pravi, mogoče daleč od tega.

Odgovarjamo in nasvete dajemo pač na tisto, kar nam je ponujeno. Šele po npr. petih straneh se odpre še druga plat zgodbe, če se. Težko je vedeti, da je nekaj, kar nekdo piše, res. Mogoče ni tista oseba uboga, mogoče je tista druga (npr. parnter, mož, žena,...) še bolj.

In roko na srce, včasih sem bolj rada zahajala ne partnerkse odnose, sedaj pa ne več toliko, ravno zato, ker marsikdno neko realno mnenje vzame za pljuvanje in človek mora že prav pazit, kaj napiše. Na koncu pride sam kreg, pa užaljenosti, skratka cela štala.

Pa se mi zdi tudi, da ne znam več sploh svetovat, kar zmanjkalo mi je že idej, kaj in kako potolažiti nekoga.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.8.2007 8:18:10   
CeluLitka
Jaz spoštujem realna mnenja, in prav je, da se napišejo. Ampak namerno žaljenje, sarkazem in še kaj.......to pa ni lepo.
Jaz ne vem no, a ko vas kdo od znancev, prijateljev s podobnimi situacijami prosi za mnenje ga tudi napadateuser posted image (sprašujem tiste, ki to stalno počnejo)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.8.2007 8:31:52   
NevenkaP
Meni pa se zdi, da je res grobih in žaljivih zelo malo. Bolj je problem v tem, da nekdo, ki pričakuje kimanje, strinjanje in pomilovanje, dobi pa odgovore, ki mu ne pašejo, te označi za grobe in žaljive. Ker je to bolj enostavno, kot vprašati se, če je s tvojim razmišljanjem mogoče kaj narobe.
Kakorkoli, zase vem, da rešitve svojih problemov ne bi iskala tukaj. Na nobenem forumu spljoh.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?