|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morm se spihat, da jeza mal popusti ....
16.3.2010 9:02:49   
Anonimen
in bom lahko sistematsko začela odpravljati nastalo škodo. Doma imam triletnico, ki se zelo veseli bratca, ki bo v roku enega meseca prijokal na ta svet. Res se ga veseli. Posluša bitje njegovega srčka, se pogovarja z njim, ga boža ... Sicer sem pripravljena tudi na ljubosumje, vem, da bora ona ostati prvi otrok ... sem zbrala skupaj energijo za vse.  Včeraj zjutraj pa se je zgodilo nekaj, kar je našo družinico postavilo na glavo. Kje je problem? TAŠČA. Pa se včasih smejem, ker imate tukaj toliko za opraviti z njimi, ker se zavestno in podzavestno obremenjujete z njimi. Ampak danes vas pa razumem. Uh, še predobro.

Tkole je blo. Moja tašča nikoli ni bila preveč povezana z mojo družino. Živeli smo bolj vsak zase, parkrat na leto smo se videli, čeprav živimo 30 km narazen. Navadno smo hodili mi k njej na obisk, ona k nam zelo zelo redko. Mislim, da imam v glavi vse njene obiske v deset_ih letih. Jest sm jo pač jemala tako kot je, dovolila sem ji da se je včasih tudi izživljala nad mano, saj nisem človek, ki bi za vsako ceno iskal šivanko v senu. Sploh pa sem hotela, da bodo imeli moji otroci dve babici. On obe enako radi in enako spoštovali. Zato sm sploh težila, da smo hodili k njej na obisk, ker možu se ni dalo. Nikoli pa nam ni nič pomagala. Če smo potrebovali varstvo, je vskočil kdo od mojih, ki sicer živijo 100 km stran, včasih pa kaki prijatelji. Ona samo enkrat, za eno uro in je takrat ugotovila, da mora pa res poslušat naju, kako se ravna z otrokom, da ne more kar svoje volje in načina vzgoje vpeljevat.

Včeraj sem mogla jit na pregled in ker hčerkica preboleva virozico in ni mogla v vrtec, sm prosila kolegico za varstvo. Za to, da je problem z varstvom za uro ali dve je prišlo na ušesa tudi tašči, ki se je ponudila, da bo ona vskočila. Val da sem dala prednost varstvu babice, ker sem bla vesela, da je pripravljena nekaj časa preživeti s svojo vnukinjo. Ko sem odhajala brez posebnosti, ko pridem čez kaki dve uri nazaj, ravno tako, vsaj na prvi pogled. S taščo nato spijeva še eno kavo in ona se odpravi.

Tamala nato prosi za čaj in gre sama v posteljo ležat. Mal mi je blo čudno, ker se to še ni zgodilo, vedno prosi, da pridem še pravljico povedat al pa pesmico zapet. Pa dostikrat opoldansko spanje tudi že izpuščamo, tko da mi je blo sploh čudno. Ves čas sem hodila kukat na vrata, če spi. Čez kake pol ure mi užge, da sploh ne spi ampak samo mirno leži in stiska k sebi medvedka, prvič v življenju. Bila pa je na boku, obrnjena proti steni in nisem videla ali miži ali ne. Se usedem zraven na posteljo, nič, jo pobožam, nič, jo ogovorim, nič. Jo celo pregledam, vročina ni narasla. Zakaj za boga moj otrok mirno leži in bulji v steno in me ignorira. taka panika me je zajemala, da sm komaj še uspela dihat. Nisem vedela a čem klicat reševalce, ali moža. Jo rukam, jo prosim, da mi pove kaj je narobe. Nič. Grem ven iz sobe za minutko, da se pomirim. Mal podiham, hodim gor in dol. Mogoče je bilo bolje samo toliko, da se mi je razsodnost vrnila. Vležem se zraven hčerkice in jo opazujem in božam. kar naenkrat se ji ulijejo solze. Aha čustveni problemi. Od tam naprej traja in traja, nič ne pove. Popoldne pa se le odpre:
Babi ji je natvezila sledeče: Zdej ko bomo imeli dojenčka, bo samo on pomemben, samo okrog njega se bo vse vrtelo, samo njemu bodo ljudje primašali darila, samo z njim se bodo ukvarjali. Ona bo mogla pa vse sama, ker mamica bo čist pozabla, da sploh obstaja. Sama bo mogla pravljice brat, se igrat, umivat, oblačit, hodit v vrtec, si kuhat ... In seveda za finale, da naj ona kar svoje igrače nabaše in pokliče babico, da jo bo prišla iskat in bo pri njej. Me je skor kap. Zdej morm pa v tako koratkem času vse popravit, pridobit zaupanje hčerkice, srce me boli ker vidim v kaki stiski je tamala. Bogica mala.

Počakala sem, da se je mož vrnil iz službe, mu na hitro vse razložila, mu naročila naj se igra s tamalo jest pa sm se nabasala v avto in odšla do tašče. Jo je skor kap, ko sm se sama nacrtala na vratih. Joj je bla sladka. Sm ji povedala, da smo mi opravili, da z mojimi otroki nikoli ne bo niti sekunde sama, ker me je več kot razočarala in da pričakujem razlago zakaj je otroku povzročila take bolečine in skrbi. Seveda je bil njen odgovor, da ona nič od tega tamali ni govorila, da je samo rekla, da bo lahko včasih prišla k njej na obisk, da bom jest lahko mal počila pa samo tamalmu se posvetila. Samo to ji je kao rekla. In triletna punčka si je vse ostalo sama izmislila. Da sva super starša in da se ne misli vtikat v našo vzgojo. Joj sm mela roko pripravljeno, da ji vsaj eno primažem, pa sem se zavestno nazaj potegnila, ker mi je pod častjo, da bi se na tako nizek nivo spustila. Zdej imam v glavi še tisoč in eno stvar, ki bi ji lahko še povedala, vednar mi prej ni prišlo na misel. Sm pa pogovor zaključila s tem, da smo opravili in pričakujem, da se ne bo več približevala naši družini.

Medtem, ko sem vozila domov, pa je mojemu pokazala svoj pravi obraz. Od njega je zahtevala, da v petnajstih minutah (preden jaz pridem do doma) spakira najnujnejše zase in tamalo in nemudoma pride k njej živet, ker se je meni čist utrgal. Da je ona že prej vedela, da z mano ni vse vredu, pa je v moje dobro vse prenašala, a v srcu trpela s sinom in vnukinjo. Da se ji je tamala potožila kaj sem ji natvezila, da se bo zgodilo z njo, ko pride dojenček. Da je tamala v hudi stiski in da ji je pravla, da bo šla drugam, kjer bodo tud njo imeli radi.

No ko sem prišla domov me je čakal še ta šok. Boga hvalim, da je moj mož ohranil razsodnost, da je postavil svojo mamo na hladno in ji prepovedal približevanje. Še celo naročil je, da če se prikaže, moram klicat policijo.

Tako lepo obdobje je ob koncu pričakovanja novega družinskega člana. Tako uživali smo, pa je šla čarovnica vse pokvarit. Sama sebe obsojam, ker v preteklih dvanajstih letih, kar jo poznam, nisem zaznala tega sovraštva, žlehtnobe.

Ni potrebno komentirat, saj vem, da je vse skupaj prestopilo mejo normalnega. Mogla pa sem dat iz sebe, ker drugače, da lahko zdaj lahko sistematsko začnem reševati problem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morm se spihat, da jeza mal popusti ....
16.3.2010 9:07:56   
Kerensa*
Spihala si se, zdaj pa naredi točno tako, kakor si že napisala - sistematično začni pridobivati nazaj hčerkino zaupanje. Veš, saj tudi otroci niso neumni in hitro ugotovijo, kam pes taco moli. Šok je pa še vedno šok.

Možu pa... svaka čast.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2010 9:07:57   
neanja duo
ampak to pa je user posted image v človeški podobi.

Poznam te občutke,še predobro....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2010 9:09:20   
neanja duo
To je res.Sčasoma tudi otroci vidijo oz.čutijo.Tam pri 5 letih pa tudi povejo,....

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2010 9:17:49   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: irtvalg
Boga hvalim, da je moj mož ohranil razsodnost, da je postavil svojo mamo na hladno in ji prepovedal približevanje.

Samo tole bom komentirala: kapo dol pred njim. Zdaj vsaj veš, da imaš moža, ki ti bo stal ob strani v še tako hudem sra.nju.

Na vse ostalo nimam besed, ker mi je preveč hudo za nežno otroško dušico user posted image

Zate pa en velik user posted image . Imaš še čas, da se povsem posvetiš svoji deklici, boš videla, da bo kmalu spet vse v najlepšem redu, te male glavice začutijo, kdo jih ima iskreno rad - nič ni izgubljeno, ne bodi žalostna. V danem trenutku je bilo za pikico res težko, ampak v nekaj dneh bo videla, da jo ima mamica rada kot vedno in da bo tudi po prihodu dojenčka še vedno deležna vse topline in ljubezni, ki jo potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2010 9:18:01   
Angel_Tian
Držim pesti in vem, da vam bo uspelo.
Ste družinica, ki res skupaj drži - ti je mož to lepo pokazal. Še naprej se imejte tako radi in bo tudi hčerkica hitro videla, da se lahko brateca veseli, da ji on ne bo "v napoto", pa da vama lahko zaupa.

Taščinega početja pa res raje ne bom komentirala user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2010 9:49:52   
Zanica
Jaz skorajda ne morem verjet da obstajajo takšni ljudje. Bolano do konca, svaka čast možu!
Vse ki ste tukaj na forumu-skupaj z menoj- upam, res upam da bomo postale NORMALNE tašče nekega dne, pa to kaj se tukaj prebere je 90% za v Polje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.3.2010 10:17:01   
uwaga
Me kar pri srcu stisne, ko berem take!
Verjamem, da te boli duša in srce, ko ugotoviš, da je nekdo tako prizadel tvojega otroka.
Moj tast, pa tudi tašča, sta večkrat ušpilala podobno. V trudu, da dokažeta, da me ne rabita upoštevat, sta počela bedarije in največkrat prizadela ali prestrašila otroka.

Zdaj pa se potrudite vsi skupaj, da popravite to neumnost ( ti, mož in hčerka). Verjamem, da vam bo uspelo in zelo me veseli, da ti mož stoji ob strani.  Na srečo otroci hitro rastejo, se hitro učijo in tudi hitro ugotovijo kaj se v resnici dogaja v družini. Tudi vajina hčerkica bo kmalu ugotovila, da jo imata starša rada in da dojenček ne predstavlja nobene grožnje in izgube pozornosti. Bo pa potrebno veliko potrpežljivosti, pozornosti in ljubezni.
Srečno!

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2010 10:28:49   
majch
user posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.3.2010 11:10:11   
bubu10
pa sem jaz mislila,da imam fu......o taščo user posted image ! Res fajn,da je mož na tvoji strani! Upam,da boste dojenčka lepo in v miru pričakali! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.3.2010 11:18:18   
štrumfek
user posted image user posted image user posted image groza... sej ne morem verjet da taki ljudje dejansko obstajajo.... ubožica mala, saj si sploh ne morem predstavljat kako ji je bilo pri srčku
user posted image user posted image user posted image

kar se pa tašče tiče pa... tako kot si sama rekla... "ne približuj se moji družini " user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bubu10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.3.2010 11:48:13   
travica
ta tvoja tašča je psihopat, tak da čim dalje od nje
HB da vsaj moža ni pokvarila
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.3.2010 11:50:50   
Felicita
kapo dol možu, o tašči pa ne bi... upam da se čimhitreje postavite nazaj... čeprov, glede na to kako se je zadeva končala bi jest bla mal pozorna na tega zmaja vašega, zna še kak krempelj pokazat, mogoče celo na kak CSD it... 

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.3.2010 11:58:08   
Naja31
To kar ji je tašča povedala, je res neprimerno, ampak da zaradi tega babica prepoveš videti vnuke, se mi zdi pa tud neprimerno.

Seveda je tašči treba povedati da je ravnala hudo narobe, ampak da ji prepoveš stike, se mi zdi pa ravno tako neprimerno.

Meni gre to sovraštvo do tašč full na živce.
A če bi bila to tvoja mami bi ji tudi prepovedala vse stike?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.3.2010 12:03:44   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

kapo dol možu, o tašči pa ne bi... upam da se čimhitreje postavite nazaj... čeprov, glede na to kako se je zadeva končala bi jest bla mal pozorna na tega zmaja vašega, zna še kak krempelj pokazat, mogoče celo na kak CSD it... 

Zakaj pa na CSD?

Glede na vse napisano, sem vedno bolj prepričana, da ste za vaše odnose z taščami, delno tudi same krive.
Ma, nikoli v življenju si ne bi drznila, da bi nadrla mamo mojega moža. Če že, potem mož rešuje morebitne težave. Ne derem se na nikogar, še najmanj pa na starejšo gospo.

Moja babica je zadnjič mojemu sinu ki je odšel z vrtcem za zimovanje za 5 dni razlagala, da bo bogi ker bo skoz sam in podobne kozlarije. A naj 90 let stari gospe, ki so ji pravnuki edino veselje to prepovem, kljub njeni totalno neprimerni izjavi. Lepo vas prosim.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.3.2010 12:11:55   
kristinaj
prekleta koza.. kako so lahko tako butaste... tudi moja ni ravno pri čisti in ji tudi vse povem itak nimam nobene koristi od nje.. bravo za tvoja dejanja in bravo možu, da je držal s tabo.. joj.. ne morem verjeti... drvo...

srečno..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.3.2010 12:21:54   
ajsek
Naja31, v tem primeru je ženska 3-letni punčki rekla, da si bo morala zdaj sama oblačit, umivat in KUHAT, ker mamica ne bo imela več časa. Sploh ne razumem, kako lahko iščeš izgovor za tako bolno manipulacijo z malčkom.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.3.2010 12:22:23   
vesna_b
ok, naja31, priznam, da te ne razumem. ampak ok, pač imaš svoje mnenje, jaz svoje, in ne bom pametovala, da je moje pravilno. zame je, zate je tvoje. in do tega ima vsak pravico.
ampak tudi jaz bi ravnala enako, kot irtvalg, pa če bi bila to moja tašča, moja mama, prijateljica, soseda... kdorkoli. vsaka ti čast, da si zmogla.  user posted image  user posted image  user posted image

od te - kot ti naja praviš - starejše gospe bi pričakovala malo več pameti v glavi. že tako je pestro, ko dobijo otroci bratca al pa sestrico, da res ne rabijo, da jih kdo še takole straši.
sicer pa je razlika, če grejo takole z vrtcem, al pa da ti nekdo reče, da te mamica ne bo marala več. ker skoraj to je rekla. in MOJIM otrokom ne bo noben govoril čez MENE! to sem pa zihr, ker bom drugače tud jaz hudo odreagirala.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.3.2010 12:23:18   
mate0ja
Boga deklica. Otroci pri teh letih še ne znajo sami sodit kaj je prav in kaj ne in verjamejo tisto, kar jim poveš. To ni razsodno, da greš otroku pravit take tračarije. Kaj je hotla s tem sploh povedat? Irtvalg si prepričana, da že v preteklosti ni blo kakšnih incestov, če sem prav prebrala, ste pač shajali, ne v prav tesnih odnosih, ampak tudi konflikotov niste imeli. Si ziher, ker da se je pa tale žlehtnoba v njej skrivala toliko let pa skoraj ne verjamem.

Naja31 a komentirava isti post? Punca piše, da je imela varstvo že zagotovljeno, pa je babica vmes vskočila in je dovolila, da babica počuva deklico. Če bi mojega otroka kdo tako prizadel mu tudi ne bi pustila več blizu. Pa tudi če bi bila to moja mama. Halo ne moreš rečt otroku, da ga starši ne bodo več marali, ker bodo imeli dojenčka. Res je, da imajo otroci buno domišlijo in si včasih kaj izmislijo, vednar ne verjamem, da v teh letih tako konkretne zadeve. In da je potem gospa tašča vso zgodbo obrnjeno šla možu razlagat. Ni se pokesala, ni se opravičila, ampak je stvar še nadgradila. Pa sej to ni v okviru zdrave pameti.  Sej se ljudje ne deremo kar vsepovprek, tudi probleme rešujemo na lep način vendar, ko je ogrožen otrok ga pač braniš.

A ti bi dovolila, da nekdo tvojemu otroku trobi, da ga starši nimajo radi in da ga bodo potencialno zapostavljali????????????

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.3.2010 12:27:05   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Zakaj pa na CSD?

zato:

IZVIRNO SPOROČILO: irtvalg
Da je ona že prej vedela, da z mano ni vse vredu, pa je v moje dobro vse prenašala, a v srcu trpela s sinom in vnukinjo. Da se ji je tamala potožila kaj sem ji natvezila, da se bo zgodilo z njo, ko pride dojenček. Da je tamala v hudi stiski in da ji je pravla, da bo šla drugam, kjer bodo tud njo imeli radi.

poleg tega se to ne bi prvič zgodilo... človeška zloba (in neumnost) nima meja.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.3.2010 13:47:49   
clara23
oooo ti user posted image babji!! Madona, pa to gre 3 leta staremu otroku pravit..pa ta je zmešana, totalno zmešana! Boga mala..

Tvojemu možu bi pa samo zaploskalauser posted image user posted image .

Dobro si jo spucala, zdaj pa stisni k sebi svojo malo, ji preberi kakšno pravljico, narišita kakšno risbico in ji vsak dan znova povej, kako zelo zelo jo imaš rada.
Pa vso srečo

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.3.2010 19:57:23   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

To kar ji je tašča povedala, je res neprimerno, ampak da zaradi tega babica prepoveš videti vnuke, se mi zdi pa tud neprimerno.

Jaz pa mislim, da otrok, ki mu babica tako grdo laže in izkrivlja realnost, ne potrebuje take babice!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.3.2010 20:03:33   
m_o_i
se dobro, da je moz taksen kot jeuser posted image  

jaz verjamem, da so fantje vecno razpeti med mame in zene(pac kteri ustrect oz. dat prav), ampak ce celo on podpira tvojo odlocitev, potem je napaka tasce RES prehuda!

in ja, tudi moji otroci bi tole babico v prihodnosti videli malo ali nicuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.3.2010 20:35:14   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja
..Irtvalg si prepričana, da že v preteklosti ni blo kakšnih incestov, če sem prav prebrala..

misliš rečt incidentov? ker incest - hmm, po moje ni govora tukaj o temuser posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.3.2010 21:07:52   
kamilija
svašta..sej človek ne more verjeti

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?