Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 8.12.2009 12:30:59
|
|
|
|
eee35
|
Meni se to zdi nekam pozno in malo čudno...Sama sem imela v 22 tednu. Pa takrat že vse se vidi čist lepo, če me spomin ne vara.
|
|
[Brisano sporočilo] 8.12.2009 15:13:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 8.12.2009 15:54:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Men se tud to zdi kar pozno. jaz jo imam v 24. tednu.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 8.12.2009 17:55:22
|
|
|
|
gupika
|
morfologija 21-24 tedna
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 8.12.2009 18:02:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Morfologijo se dela od 20-24 tedna. Takrat so najbolj vidne določene anomalije otroka. Ne vem točno katere so specifične. Pokliči še enkrat in jim to povej, v nasprotnem primeru reč tisti babi tam, da so pravila zdr. zavarovalnice drugačna kot si jih sama predstavlja. Pa tudi razlog kdaj se dela MF je jasen. ne dela se je zaradi tega, da bo slikca lepa in blablabla.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 8.12.2009 18:29:33
|
|
|
|
Kepica83
|
Jaz sem MF imela v 20tednu. Je pa mi včeraj rekla da še bo eno MF nardila okrog 30 tedna. Ker je rekla, da boljše več krat kot pa premalo krat.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 8.12.2009 21:33:51
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa Morfologijo se dela od 20-24 tedna. Takrat so najbolj vidne določene anomalije otroka. Ne vem točno katere so specifične. Pokliči še enkrat in jim to povej, v nasprotnem primeru reč tisti babi tam, da so pravila zdr. zavarovalnice drugačna kot si jih sama predstavlja. Pa tudi razlog kdaj se dela MF je jasen. ne dela se je zaradi tega, da bo slikca lepa in blablabla. TAKO ja. po 24 tednu začnejo zakostenevat kosti otročka in marsikaj se lahko spregleda.ja saj MF se bo nardila,pomoje ni nič narobe.jaz da bi bila mirna bi odštela eur in šla še prej privat,če prej ni možno,čeprav te ta pregled pripada.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 10.12.2009 17:53:28
|
|
|
|
ShopGirl
|
Jst sm mela morfologijo 2x. Najprej med 21. in 24. tednom (ne da se mi it gledat v MK ), potem pa še v 32. tednu. Men se ne zdi prepozno - samo čudno mi je kako to, da G tega pregleda ne opravi prej. Ker na MF se že kar veliko vidi. Ampak itak pa že vso nosečnost ugotavljam, da mamo full različne ginekologe in da ma vsak svoje fore in način dela. Jst sm mela npr. več kot 10 UZ-jev v celi nosečnosti, samo 3x nisem imela kontrole krvi, urin mi kontrolirajo vsakič...pritisk tudi. Izvidi so vedno BP... Nekatere pa strogo po pravilih - 2 UZ-ja v celi nosečnosti Katastrofa, res.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 22.12.2009 10:20:32
|
|
|
|
Anonimen
|
no ,da vam povem sem klicala še enkrat v porodnišnico MB,tam imam namreč ginekologa,povedala kar mislim in odgovor je isti -morfologijo se dela do 28 tedna,pa itak vam ne bo nobeden delal ker je najprej božič potem pa novo leto.in datum pregleda ostaja enak 8 januar.aja zadnji uz sem imela nuhalno v 12 tednu,potem ap le kontrole krvi in urina.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 22.12.2009 11:15:06
|
|
|
|
ellie
|
Tebe se pa spomnim...razen, če je še kakša imela enak problem. Sem se jaz tud ravno takrat šla naročit na UZ. Pa ti ni G na napotnico napisal, kdaj želi opravit morfologijo? Meni je moj napisal...če se ne motim...med 22. in 24. tednom. Res pa je sranje, ker so zdaj ti prazniki vmes. Katerega G pa imaš? Ker ni nujno, da ti on dela. Tisti UZ si delijo vsi G v porodnišnici. Pri meni je blo vedno tak, da sem lahko zbrala, koga želim..
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 23.12.2009 22:04:41
|
|
|
|
teaju
|
mary10 si pa res imela smolo: meni je g napisala morfologijo na napotnici 22-23 teden in ker me ravno takrat ne bo, ker gremo na potovanje, mi je sestra v porodnišnici MB rekla, da potem pa moram obvezno priti prej, ker bo kasneje prepozno. Ugotavljam zadnje čase, da imajo v MB porodnišnici v isti ordinaciji sestre vsaka svoja pravila.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 23.12.2009 22:08:56
|
|
|
|
črticaa
|
jaz sem šla samoplačniško na 3d u 28 tdnu in mi je naredila tudi morfologijo,...brez vsakega problema
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 26.12.2009 22:15:37
|
|
|
|
mala kitty
|
hey hey!morfologija med 22 in 24 tednom.meni so jo naredili v 22 tednu. morajo ti jo do 24 tedna,vsekakor!
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 26.12.2009 23:17:46
|
|
|
|
Anonimen
|
spet jaz .sem šla na napotnico gledat in piše morfologija 22-24 teden,prosim za pregled ploda.sem pa preklicala vse možne gin.pa vse zasedeno,da bi šla samoplačniško.sem pa klicala varuhinjo bolnikov al zastopnico al kaj je že,pa mi ni vedela kaj pametnega svetovat,razen naj napišem pritožbo.tak da zdaj pišem pritožbo nad organizacijo dela v mb porodnišnici,in nad nevestnostjo in ignoranco s strani med.sestre,saj mi je s tem onemogočila da se v bistvu sama odločim,če bi bilo s plodom kaj narobe,da grem na splav.to pomeni,da sem zdaj v primeru....bog ne daj česa odvisna od komisije,ker po 24.tednu komisija odloča o tem.do 24.tedna pa nosečnica sama.in s tem je drage moje kršena pravica pacienta do soodločanja!!bom javla razplet te kolobocije.
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 27.12.2009 1:16:38
|
|
|
|
dacy
|
IZVIRNO SPOROČILO: mary10...bog ne daj česa odvisna od komisije,ker po 24.tednu komisija odloča o tem.do 24.tedna pa nosečnica sama.in s tem je drage moje kršena pravica pacienta do soodločanja!!bom javla razplet te kolobocije. Za samostojno odlocitev je vse po 14. tednu ze prepozno ... citiram iz : http://baza.svarog.org/pravo/splav_pravni_vidik.php Splav se lahko opravi na zahtevo nosečnice brez posredovanja zdravniške komisije do 10. tedna nosečnosti. V primeru, da zahteva nosečnica splav po desetem tednu nosečnosti, je za to potrebna odobritev zdravniške komisije prve stopnje in v primeru zavrnitve odobritev zdravniške komisije druge stopnje za umetno prekinitev nosečnosti. V obeh primerih ni potrebna privolitev moškega, ki je plod zaplodil. Če nosečnost ne traja več kot deset tednov, ženska vloži zahtevo za umetno prekinitev nosečnosti skupaj z izvidom o trajanju nosečnosti in z drugimi medicinskimi izvidi zdravstveni organizaciji, ki opravlja umetno prekinitev nosečnosti. Zdravnik preveri vso dokumentacijo in v primeru, da se ugotovi, da so podani razlogi zdravstveni razlogi zoper umetno prekinitev nosečnosti, mora zdravstvena organizacija napotiti nosečnico h komisiji prve stopnje Pri nosečnosti daljši od 10 tednov obravnava zahtevo komisija prve stopnje. Če ugotovi, da niso izpolnjeni zakonski pogoji za umetno prekinitev nosečnosti, komisija zavrne zahtevo za umetno prekinitev nosečnosti. V sedmih dneh ima nosečnica pravico zahtevati, da o tem odloči še komisija druge stopnje. ... Vec o tem si lahko sama preberes na zgornjem linku ... v bistvu naj bi bil moznost tvoje odlocitve najkasneje do 14. tedna, zato pa je najkasneje do takrat treba opravit nuhalno ...
< Sporočilo je popravil dacy -- 27.12.2009 1:18:07 >
Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 9.1.2010 16:14:55
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravljene!citiram dr.pušenjaka za vse ki ne veste. Izjemoma pregled po 24. tednu opravim tudi sam vendar le v časovni stiski, ker to ni najbolj primeren čas. Za to sta vsaj dva razloga: 1. ker v primeru, da po 23. tednu najdemo kakšno pomembnejšo, a ne usodno napako pri plodu, nimamo več možnosti prekinitve nosečnosti s poudarkom na želji nosečnice, ki npr. ne želi imeti otroka z določeno napako, temveč samo še glede na strogo medicinsko indikacijo. 2., ker so po 23. tednu kosti ploda že bolj kalcinirane in se včasih določenih organov, predvsem srce ploda v prsem košu, ki je obdan z rebri, ne vidi več tako kvalitetno kot pred 23. tednom. Trditev, da se v 25. tednu karkoli vidi bolje kot v 23. tednu ne drži. Izjemoma se lahko po 24. tednu vidi določene napake, bolje rečeno tumorje pri plodu, ki v 23. tednu pogosto še ne obstajajo, vendar je to neprimeren izgovor, ker je tega izjemno malo, predvsem v primerjavi z vsemi drugimi možnim napakami, ki so lahko povod za morebitno ukrepanj
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 9.1.2010 16:26:04
|
|
|
|
Anonimen
|
no in še epilog.šla sem samoplačniško k dr.lukmanu na ptuj,tudi na 3d uz in mi je lepo vse pogledal v 24 tednu.hvala bogu je vse o.k. in včeraj sem imela še morfologijo kot rečeno v 27 tednu.in pridem noter na pregled z dragim,se vležem in ga.doktor vpraša MS,kaj mi delamo??morfologijo??in je v 4 inutah pogledala in zmerila vse kar je treba,videla sem da je gledala srček mehur glavo,obseg,je dejala da je malo večji ampak vsebina da je v redu.in na koncu citiram njene besede-lepega bejbija imate,vse je v redu.in na izvidu piše vse normal,ledvičke,mehur,želodec itd. no ja,ni še to epilog,zdaj moram še odposlat pritožbo v porodnišnico in počakat 8dni na odg.toliko o strokovnosti,ki se neverjetno razlikuje od enega do drugega zdravnika
|
|
|
|
RE: morfologija ploda v 27.tednu??? 9.1.2010 22:24:41
|
|
|
|
Anonimen
|
4 minutah? sej ne moreš verjet
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?