Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 16:15:16
|
|
|
|
Nataša31
|
Punce, čez približno 5.tednov imam morfologijo ! In opravila mi jo bo moja G, ki je drugače super zdravnica. vendar pa imamo na Jesenicah v primerjavi z npr. UZ dr.Pušenjaka (sem bila pri njemu na NS) zelo slab UZ, pa še mislim da se ne da posnet na CD. In včeraj sem bila na pregledu, kjer me je moja G naročila na morfologijo pa mi je bilo že takrat narodno rečt, da bi rada šla še na samoplačniško k dr. Pušenjaku. Ne da ji ne zaupam, daleč od tega ker je resnično odlična G, samo rada bi bolje videla mojo pikico in ni mi problem plačat. Zdaj pa moralna dilema. Se naročiti h Pušenjaku že zdaj ali naj počakam na pregled pri svoji G in ji takrat (sicer ne vem kako) povedat da bom opravila še eno morfologijo pri dr.Pušenjaku. Sej veste, kdaj pa lahko zaboli ponos in da smo lahko ljudje hitro užaljeni in tega ne bi rada. Obstaja še morda kakšna možnost, npr. da prosim sestro pri dr.Pušenjaku da mi ne vpiše podatke v MK, oziroma da moji G niti ne omenim? Joj, kok sem zakomplicirala ! No punce kakšen nasvet in predlog bi bil dobrodošel!!!! hvala in lp Taška pa še nakaj. če imam morfologijo v 21.tednu, me bo sestra pri Pušnjaku še naročila da ne bom prepozna?
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 16:22:09
|
|
|
|
Barbs
|
Pravico imaš do drugega mnenja. Oziroma, do več mnenj, če je tako prav zate.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 16:30:37
|
|
|
|
NinaŠ
|
Dr Pušenjak oz. njegova sestra te vpraša ali naj piše "izvid" v MK ali na list - tudi jaz sem šla tja samoplačniško po "drugo mnenje" in so me vprašali (drugače pa lohk sama izraziš to željo). Cena je 12000 sit, naroči se pa čimprej. LP
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 16:42:17
|
|
|
|
Nataša31
|
Hvala obema, upam pa da se še katera oglasi da mi pozdravi moralnega 'bodočega' mačka ! taška
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 17:00:35
|
|
|
|
sazi
|
Ravne predvčerajšnjim sem bila na UZ pri Pušenjaku - čisto samoplačniški UZ - kontrola rasti v 31. tednu - ker vem, da mi moj G ne bo naredil nobenega UZ (še morfologija je bila bolj tako-tako). Tam so me vprašali, če mi vpišejo v MK, pa sem seveda rekla, da ne. Zakaj bi se potem moj G okoriščal s podatki, ki sem jih sama pridobila drugje - morda bo pa le moj G naredil sam še kak pregled, ki ga sicer ne bi, če bi videl rezultate od drugega G. Hkrati mi je Pušenjak zagotovil, da je vse v redu, tako da res ne vidim potrebe teh rezultatov dajat na vpogled še komu drugemu. Imam pa vse rezultate posebej sprintane (številčno in v grafkih), sam pregled pa je bil 6.000 (morda je za morfologijo drugačna cena, kaj pa vem - nuhalna pa je bila 12.000). Z mano je šel tudi moj , kar je Pušenjak pohvalil, sploh ker je še vedno obrnjen z ritko navzdol in je glede na najine fizične karakteristike ocenil, da tudi v primeru poroda z ritno naprej , ne bi smelo biti posebnih težav (npr. noben od naju nima velike glave). Aja, pa CD prinesi s seboj, da ti sproti gor kakšno slikico posname. Pokliči pa dovolj vnaprej in se naroči, da bo prost termin.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 18:43:35
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Zakaj bi se potem moj G okoriščal s podatki, ki sem jih sama pridobila drugje - Okoriščal s podatki????!!!! Na kakšen način? Lepo te prosim, saj gre za dobro tebe in TVOJEGA otroka. Sicer pa.., "sto ljudi, sto čudi"....
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 21:39:47
|
|
|
|
sazi
|
Mogoče sem res nerodno napisala, ampak mene moj G celo nosečnost ni niti enkrat pregledal - za vaginalne preglede se še strinjam, da jih ni, ampak čisto nobenega pregleda. Vedno me že skoraj na vratih odpravi. Nočem mu nositi podatkov, ki jih dobim pri drugih G, ker če bi se že vnaprej odločil, da naredi kak UZ, ga potem, ko bi videl vpis v MK zagotovo ne bi. Je to tako težko razumeti? Poleg vsega je tako, da če bi že bilo kje kaj narobe, se potem ne more zgovarjat, da se je zanašal na podatke drugega ginekologa in zato ni sam naredil kakega pregleda. Meni se tak pristop zdi popolnoma logičen. Če imam osebnega G, naj ima sam kontrolo in pregled nad dogajanjem, če pa želim za svojo dušo še kako potrditev, da je vse v redu in moram zato k drugemu G in sama plačati pregled, pa to tudi ostane za mojo duše. Če pa bi pri tem drugem mnenju dobila kak podatek, da kaj ni v redu, bi pa na to zagotovo opozorila svojega G. Saj NISEM NEUMNA IN VEM; DA GRE ZA DOBRO MOJEGA , ZATO SI PA ŽELIM ŠE KAK PREGLED. Sploh ko vidim in berem, koliko pregledov imajo nekatere nosečnice (pa ne samo tiste, ki imajo kake resnejše težave) mi ni všeč, da sem prikrajšana za pogostejše kontrole samo zato, ker moj G špara bolj kot drugi. Ko bereš take poste poizkusi še s kakega drugega zornega kota pogledat, preden napadaš - ni vsak, ki misli drugače kot ti čuden. Mogoče bi z malo tehtnejšin premislekom ti sama prišla do enake ugotovitve, pa si prehitro ustrelila odgovor.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 15.12.2005 21:47:13
|
|
|
|
eva1
|
Jst sicer nisem šla na več morfologij, ampak ko me je prjelo, sem se naročila na Uz in ga opravila(samoplačniško seveda)! Tako da G mi je delal 2 Uz(22 in 32t), potem sem šla pa še na samoplačniške UZ v 18 in 28t..ti kar pojdi brez strahu! aja, pa podatkov mi niso v MK vpisali, ampak na list!
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 16.12.2005 8:21:28
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Ko bereš take poste poizkusi še s kakega drugega zornega kota pogledat, preden napadaš - ni vsak, ki misli drugače kot ti čuden. Mogoče bi z malo tehtnejšin premislekom ti sama prišla do enake ugotovitve, pa si prehitro ustrelila odgovor. 1. Ne napadam 2. Nikjer snisem napisala , da si čudna (kaj si pa mislim, je pa druga stvar) 3..Vedno tehtno premislim, preden kaj rečem in zagotovo ne bi nikoli prišla do take ugotovitve KER nikoli, res nikoli, ne bi niti za minuto pomišljala, če ne bi zaupala svojemu G , da bi ga še naprej prenašala, temveč bi ga zamenjala. In še vedno ne razumem in je popolnoma nelogično, da zaradi tega, ker "špara" srivaš podatke pred njim... Če je pa vse vredu, kot praviš, potem je pa brez veze jamrat. Če ti še vedno ni všeč, tudi če je vse vredu, ga pa zamenjaj. Res ne vem, v čem je problem. p.s. A ne pravijo, da ko mački stopiš na rep, zacvili?! Vse dobro ti želim.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 16.12.2005 9:46:50
|
|
|
|
sarazan
|
Barbs! Jaz imam popolnoma enako izkušnjo kot Sazi in tudi enako razmišljam kot ona. Moja G špara z UZ pregledi, vendar zaupam v njeno strokovnost in jo zato ne bom menjala. Pri njej ne morem dobiti slik na CD, zato sem se odločila, da grem še k Pušenjaku, ki ima hkrati tudi boljši aparat. Ne vidim pa razloga, da bi podatke s pregleda delila s svojo G (če so rezultati ok), ker bi jo "z drugim mnenjem" verjetno užalila. Pa to ni nobeno skrivanje in se strinjam s Sazi, da bi se lahko potem moja G zgovarjala na te podatke, če bi bilo kaj narobe. Naj nosi sama odgovornost za svoje pacientke. Jaz bi pa imela zelo slabo vest, da nisem šla po drugo mnenje, ko bi lahko šla, če bi bilo na koncu kaj narobe. Konec koncev, kot si rekla, gre za mojega otroka. Naj samo navedem primer: Na UZ pri Pušenjaku smo ugotovili, da je že obrnjena na glavo. Na pregledu naslednji dan pri G pa UZ nisem imela (torej 2. morfologije mi ni opravila), ampak je G z otipom ugotovila, kako je obrnjen. Mislim, da vas je večina takih, ki bi to informacijo raje dobile preko slike, kot pa tako "po domače, iz starih časov". Nataša31! Če imaš željo pridobiti drugo mnenje ali pa zgolj dobiti lepe slike na CD in videti svoje dete, naroči se na pregled in uživaj. Pa vsaj 3 tedne prej pokliči, da bo frej termin.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 16.12.2005 10:19:30
|
|
|
|
sazi
|
No, malo smo zašli s teme. Želela sem samo Nataši31 povedati, da gre lepo na pregled in uživa, kaj si o tem misli njen G, pa naj je ne obremenjuje. Ker pa je Barbs začela komentirati odgovore, smo pa malce zašli... Torej, Barbs: 1. če ne napadaš in je to tvoj stil normalne komunikacije, smo si ljudje pač še bolj različni, kot sem mislila 2. če nekdo po svojem komentarju napiše "100 ljudi, 100 čudi" sklepam, da je mislil, da sem čudna jaz in najbrž ne on sam 3. Naj povem, da se v tem pogledu absolutno strinjam s Sarazan. Moj G se mi zdi čisto strokoven, žal pa se čedalje bolj špara, zato grem po dodatno mnenje še drugam, da pomirim svojo dušo, on pa naj se zanaša na svoje podatke. 4. pišeš, kot da je zamenjati G tako lahko, kot v trgovini s police vzeti drug izdelek. G so povečini precej zasedeni. Še tisti, ki nimajo izbranega G težko dobijo osebnega, kaj šele če ga želiš samo zamenjati. Povrh vsega, kdo pa mi garantira, da bo novi G dober in da ne bo imel takih pogledov na šparanje pri pregledih (pa še tu ponavadi niso krivi sami G, ampak institucije, v katerih delajo).
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 16.12.2005 10:30:34
|
|
|
|
Barbs
|
Ok, vsak po svoje.... saj sem napisala. In to je moj zadnji prispevek v tej temi, ker nima smisla. "Sto ljudi sto čudi" ne pomeni, da je kdo čuden, mimogrede. ČUD pomeni : narava, karakter, razmišljanje človeka... torej - napisala sem, da pač sto ljudi različno misli... toliko o pregovoru. p.s. Še vedno ne razumem, zakaj se obremenjujete s tem, da bi bil G užaljen, da se jezite, da bi "Uporabil" druge podatke, da bi se zgovarjal na drugega G... V nobenem primeru vam to nič ne pomaga, ker gre za vašega otroka in vas! Kaj neki bi G imel od tega???!!! Oziroma, kaj ne bi imel??? In kaj bi imela od tega ti, če bi bilo z otrokom dejansko kaj narobe???!!! Bi ti pomagalo to, da bi rekla G " sami nosite odgovornost za svoje paciente??" .Tudi če bi ga tožila in bi bil dejansko "odgovoren", tebi to ne bi nič, popolnoma nič pomagalo. Samo za to gre.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 16.12.2005 10:42:12
|
|
|
|
sazi
|
Gre samo za to, da dodaten pregled ne škodi. Ker G šparajo, potem ne delajo dodatnih pregledov, če vidijo, da te je že pregledal nekdo drug - to pa se mi ne zdi prav, ker bi si tistega predvidenega pregleda vseeno želela, ne pa da bi se mu G odpovedal, ker me je že pregledal nekdo drug. Torej G se lahko "okorišča" na ta način, da naredi še kak pregled manj, kot bi ga sicer. Pa da ne boš mislila, če že gre za "100 ljudi, 100 čudi" - tudi G so samo ljudje in med njimi najdeš tudi zamerljive - zameriti se kateremukoli zdravniku pa zagotovo ni fajn, še posebej, če je to tvoj osebni zdravnik. Torej komur paše, naj na svoje stroške dela kolikor hoče dodatnih pregledov in če zaradi kateregakoli zgoraj naštetega razloga ali pa še kakšnega novega, ne želi dati rezultatov na vpogled svojemu G, naj nima slabe vesti.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 17.12.2005 23:23:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz na tvojem mestu, bi šla na obe morfologije. Zakaj bi pravila svoji G o drugem pregledu??? To je tvoja stvar. Prva ti pripada, ker plačuješ zanjo, drugo boš plačala!!!Zaradi tega če na prvo ne boš šla k svoji G, ne bo druga nič cenejša in obratno. Katero G pa imaš? Ti pojdi na obe. Jaz vem, da bi rada videla na 3d UZ, in sva se že odločila, da bova tudi šla. Pa to ne mislim razlagati svoji G, ki pa je čisto super, da pohvalim
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 18.12.2005 12:26:22
|
|
|
|
Nataša31
|
Ojla! Sem se odločila, da se v ponedeljek naročim še pri Pušenjaku. Drugače imam na Jesenicah G Macunovo, ki je res super. Vse pohvale! lp Taška
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 19.12.2005 9:39:48
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nataša31 Ojla! Sem se odločila, da se v ponedeljek naročim še pri Pušenjaku. Drugače imam na Jesenicah G Macunovo, ki je res super. Vse pohvale! lp Taška Pravilna odločitev - jaz sem bila pri dr. Pušenjaku v soboto, res je odličen strokovnjak in prav tako Človek. Seveda mi je, v skladu z mojim prepričanjem, sestra vse vpisala v materinsko knjižico, če pa ne boš hotela ( vprašali te bodo) pa na koncu pregleda tako ali tako dobiš sprintane rezultate na treh listih. Lepo opravi.
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 19.12.2005 11:49:27
|
|
|
|
Nataša31
|
Hvala barbs! Te lahko vprašam, ti je povedal za spol (če si seveda hotela vedeti)? Hval ti in pobožaj trebuščka. Taška
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 20.12.2005 8:21:11
|
|
|
|
Barbs
|
Ja, je povedal (sicer sem jaz vedela že od prej - amniocinteza) .... ja povedal, prej natančno pogledal, pokazal še meni, tako da...ni dileme ...
|
|
|
|
RE: morfologija - lahko 2krat? 20.12.2005 12:53:22
|
|
|
|
tea
|
Živjo! Kam pa greste k Pušenjaku na pregled? V Dravlje, kot na nuhalno, ali kam drugam?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......