Nika v službi
|
Se strinjam, da je vsaka situacija zelo specifična in jasno sem povedala, da se v veliki večini primerov stvari da rešiti na normalen način. Hotela sem samo apelirati na to, da poskušamo vedno najprej zlepa, z nekaj diplomacije, če pa seveda ni mogoče, potem je treba pravila igre postaviti. Pri sosedih, ki hodijo na tuje vrtove, bi jaz stvar hitro uredila. Daš pod ključ in to je to. Čez ograjo pa pač ne bodo plezali (verjetno). Komentarje glede zalivanja (paradajzov ) bi jaz verjetno komentirala nazaj v stilu, da naj jih nič ne skrbi. Pa če bi spet znova fasala isti komentar, bi rekla, da saj sem jim že povedala, da naj jih ne skrbi in da bo vse ok. Če pa še to ne pali, bi bila malce bolj "nesramna" in rekla, da se lahko zmenimo, da naj potem ona zaliva naše paradajze, bomo rade volje nekaj vode prihranili, pa še sigurno bomo, da bodo uspevali. Ampak Bog ne daj, če potem ne bodo. Potem se bomo morali pa nekako zmenit za poravnavo škode... Mah, saj se da, vem, da take stvari gredo na živce, ampak z iznajdljivostjo se marsikaj da. Pa z malo dobre volje. Starejši ljudje včasih rabijo zgolj razlog za klepet....