|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moram se spovedat
5.8.2007 9:47:52   
Anonimen
Joj punce ravno prihajam od svoje mame in tete ki me vedno ampak res vedno znata spravit v jok. Nekam moram spravit zdajle to svojo jezo in žalost obenem. Spet se je začelo z to njuno euforijo proti zdravnikom in vsem kar gre zraven. Moj otrok večkrat zboli sedaj ko je v vrtcu in skoraj vsak mesec smo enkrat bolani in se trudim po svojih najboljših močeh da je spet zdrav, da mu dam veliko vitaminov, zdrave hrane....da je bolezni čim manj. Po svojem prepričanju delam toliko časa dokler vidim da mogoče pa le nisem dovolj pametna in ga peljem še k zdravniku da se pokažemo če morda rabimo kako posebno zdravilo, saj veste angina, viroze,....
A mami in teta sta najbolj pametna zemljana na svetu. Njih je njihova mama učila da se v primeru bolezni otroka "knajpa" to je metoda ko otroka z mrzlo vodo ohladimo ga zavijemo v rjuho in v deko potem pa leži  popolnoma zavit v postelji pri miru eno uro in potem ponovimo vse skupaj še 1X do2X. Pa bolj ko jima razlagam da se ne upam, da moj 2-letnik ne bo pri miru toliko časa da se bojim da ga bom še bolj prehladila, vedno bolj mi govorita da sem rada na kamot, da je lažje kupiti tablete in otroka filati z njimi, da se zato bolezen ponavlja vsak mesec, da zaupam zdravnikom za katere smo le številke,...ipd.
Zdajle sta me na to nedeljsko jutro spet sprovicirali dokonca, počutim se neodgovorno in popolnoma nesposobno, tako kot sta to tudi sami povedali. Sem samosvoja in nočem poslušati njiju ker sta že dali toliko čez (stari sta 55 in 60), otrok se jima smili ker je non stop bolan, z njim po njunem mnenju ne ravnam z ljubeznijo ampak po knjigi....in še in še.

Uglavnem počutim se spet izdano z strani svoje mame ki vpričo drugih govori o moji neodgovornosti do otroka in mi ne pusti da bi z svojo družino uživala  in delala po lastni presoji.

Naj omenim še to, da z svojimi vnuki (ima jih 3) ne preživi ene proste urice glede na to da je že v penziji in v 3 letih v katerih so se ji rodili 3 sončki ni enkrat samkrat sama od sebe kogarkoli prijela za roko in rekla "pejva na sprehod" ali "igrajva se skupaj" .... niti enkrat samkrat. Ona nima časa nikoli in nikdar. Vzame si ga pa za mozganje mojih možganov v nedeljo.

Hvala mamica moja spet si pokazala kako zelo me imaš ti rada - samo kadar me potrebuješ!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moram se spovedat
5.8.2007 9:53:54   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Naj omenim še to, da z svojimi vnuki (ima jih 3) ne preživi ene proste urice glede na to da je že v penziji in v 3 letih v katerih so se ji rodili 3 sončki ni enkrat samkrat sama od sebe kogarkoli prijela za roko in rekla "pejva na sprehod" ali "igrajva se skupaj" .... niti enkrat samkrat. Ona nima časa nikoli in nikdar.

Ne vem če te bolj ne žuli tole, kot pa "knajpanje", no kakorkoli ..... kot vedno rečemo v takih primerih, imaš "dva ušesa", uporabi jih. Nasvet ( kakršenkoli ) pač vzemi kot dobronameren, ampak sej koneckoncev je samo nasvet. Nikjer ne piše, da ga MORAŠ upoštevati.
   Metode lajšanja tegob po Kneipp - u sploh niso tako slabe in iz trte zvite, roko na srce. Nimam pa izkušenj, kako jih uporabiti pri otroku oz. sem malce skeptičen. Za odrasle so pa odlične. Preverjeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2007 9:54:32   
April
Jaz ne bi več na obisk hodila, če bi me vedno v tako razpoloženje spravili ali pa če ne bi spoštovali, da sem jaz mama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2007 10:00:44   
Anonimen
Ja daddy Kneipp-a tudi sama zelo upoštevam, vem da je knajpanje zelo dobro pri visoki vročini ker umiješ nesnago s telesa. Sama  jo uporabljam  pri sebi ampak zase vem da bom ležala pri miru, za svojega otroka pa nemorem vedeti  ker je kljub vročini včasih še vedno živ in bi kar hodil po stanovanju. Zadekan moraš biti 100% drugače  se lahko prehladiš še enkrat bolj kot si - zato se bojim kopati svojega 2-letnega  otroka pri 38 stopinjah vročine.

In tisto  kar si citiral je mogoče res izpadlo da je to tisti povod da sem pisala čeprav ni. Bolelo me je in boli še vedno ker otroci niti ne vejo da je to njihova mama ampak s tem sem se sprijaznila že nekaj časa nazaj.  Napisala sem le za primerjavo kako zelo jo drugače skrbi za svoje vnuke ko niso bolani in ko so zunaj pred njenim nosom veseli in razigrani, in jo včasih še prosijo če se z njimi igra pa  "nima časa".

Na žalost pa sta obe doma pred mojim nosom z mamo smo v isti hiši, teta pa je v hiši zraven nas, tako da je izogibanje skoraj nemogoče!

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2007 10:02:22   
lojska
Mene so tudi "knajpali" ko sem bila majhna in to zamerim mojemu očetu še danes! To je mučenje otroka in z grozo se spominjam kako me je oče sredi noči preveril, če sem se polulala v posteljo in če sem se me je dvignil in me stuširal pod mrzlo vodo. Posledica tega je bila, da sem v posteljo lulala še do 11ega leta in da imam še danes težave z mehurjem. Očetova teorija je bila, da zaradi šoka nebom več lulala v posteljo. Ko sem mu kasneje to očitala mi je rekel... to je knajpanje... kar preberi si! Briga me kaj je to, to se ne dela: To se je delalo takrat ko so otroci stalno, tudi sredi zime tekali naokoli napol negi in so bili navajeni vsega, takrat ni bilo centealnega ogrevanja in med hladnim zunaj in toplim notri ni bilo take razlike. Moj oče pravi, da otrok sredi zime ne rabi kape in rokavic, ker se potem hitreje prehladi, najbolj zdravo zanj je, da otroka sredi zime vrže v ledeno savo... sem doživela!
Ne sekiraj se, ti delaj tisto kar se tebi zdi dobro za tvojega otroka, ko meni moj oče pametuje glede mojega gre vse skozi eno uho notri skozi drugega ven včasih samo prikimavam potem pa naredim po svoje. Pusti nazadnjaške tete, ki še vedno živijo v pamtiveku in ravnaj po občutku! Danes so drugi časi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2007 10:26:03   
puncica
O boh lojska tole je pa grozno brat res grozno.user posted image Sicer pa bi tudi jaz preslišala kaj govorita pa sploh en bi več hodila k njej, sej itak nima časa, če je tako "polno" zaposlena, pa še sam živcira te s temi njihovimi pametnimi nasveti. Tud men mami kdaj pametuje ampak včasih upoštevam večinoma pa ne.

Najbolje pri enem uhu noter pri drugem ven

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2007 10:33:10   
Anonimen
Hudo.. Vem, kako si jezna in žalostna, vendar ne obupaj.. Bodi srečna, da boš ti svojim otrokom najboljša mama, kaj jih cel svet premore.. In, ne bodi žalostna, bodi vesela.. Ne razumem pa, kako nikoli nima časa za vnuke, za to, da tebi pametuje, pa ima zmeraj čas! Raje ne hodi več tja, namesto k njej pojdite z otroki nekam na lepše, v naravo, na sprehod, ....

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2007 10:37:54   
daddy
   Saj pravim, do Knajpanja otroka bi bil jaz zelo skeptičen, paradoksalno - tako metodo bi uporabil SAMO če bi jo priporočal zdravnik. Ne pa neka stara mama - pa mislim, vsa čast izkušnjam starejših. Vendar imaš tu zelo prav, da tovrstne nasvete preskočiš, pa če so še tako dobronamerni.
  Odnos med vami je pa nekaj drugega. Tu ju pač moraš vzeti take, kot sta. Tebi se je z otrokom postavil svet na glavo, njima ne. In če se ti še tako čudno zdi, tako pač je. Otroka rihtaj po svojih najboljših močeh. Tudi jaz nisem naklonjen neprestanim obiskom pri zdravnikih, a če ne gre drugače, ti kaj drugega ne preostane, zato koneckocev tudi so. In če je v "igri" zdravje otroka, je še vedno bolje kak obisk zdravnika preveč, kot pa premalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2007 10:38:41   
srki
Ne poslušaj ju in ne ženi si tega k srcu. Delaj, kot si delala doslej.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2007 10:57:00   
Angellina
O lojska hudooooooooooo user posted image ! Tale tvoj oče, je pa miceno podoben mojemu očimu. Le ta, je imel tut hodo lovske ideje, sploh kar se vzgoje tiče. Sej tole bo zdej izzven tvoje teme anonimna, samo ravno sem se ob tem spomnila na nekaj bolanih primerov:

• ker nisem mogla do konca pojesti kosila, mi je krožnik (spomnim se, da smo jedli makaronflajš) poveznil na glavo in zahteval, da se sprehodim, z vsemi tistimi makaroni in omako na buči, do konca ulice in nazaj. Namen tega je bil, da bi se naučila, da moram vedno vse pojesti iz krožnika.
  • Ena od kazni je tudi bila, da nam je potisnil glavo v školjko in potegnil vodo.
  • rad pa se je tudi šalil z nami..zelo se mu je zdelo zabavno, da naju je s sestro prijel z ušesa in dvigoval v zrak. Spomnim se, kako skeli ranica pod mešičkom učesa, ki se NORMALNO naredi, če te dvigujejo v zrak za ušesa user posted image

Mam še tono takih lovskih na zalogi, samo je bolje, da ostanejo kjer so....v pozabi.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2007 12:41:51   
kajalin*
Angellina to pa je kruto?Kaj pa je s tvojo mamo????Da se moj tip pritakne mojega otroka na kak tak način ga zbrcam in naženem brez stvari in oblek,da bi tekal po ulici nag , in nikol več prišel nazaj.Tiran hudičev!!!!Kaj je z ženskami,ki to dovolijo svojim ljubčkom?!Absurd!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2007 13:10:02   
jade1
Jaz bi lepo mami in teti povedala, da bom zanj skrbela jaz kakor bom znala in hotela. Ko začnejo nakladat o takih stvareh lepo vstani in pojdi stran.
Malo vprašaj vzogijetljice v vrtcu koliko otrok je bolanih pa boš videla, da marsikateri majka veliko večkrat kot tvoj. Sicer pa enkrat otrok mora preboleti otroške bolezni, če jih ne bo sedaj jih bo kasneje. Saj včasih so tudi bili otroci bolani, jim je smrkelj visel do brade samo takrat se še prav obremenjevali niso s tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.8.2007 13:13:01   
jade1
Da pa bi bolanega otroka namakala v mrzlo vodo mi pa na misel ne pride. Otroka se položi na več plasti brisač, se ga pokrije z brisačo in otira z ožeto krpo namočeno v mlačno vodo. Sproti ga pokrivaš. Tako se znižuje temperatura ne pa z mrzlo vodo. user posted image

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.8.2007 13:17:48   
Slončica
Kaj pa kak sirup,madona sej nismo v kameni dobi..ne poslušaj "pametnih" nasvetov in delaj po svoji pameti.Mami in teti pa le povej,da razumeš kaj so letauser posted image

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.8.2007 15:03:13   
Anonimen
Ne poslušaj jih. Čeprav tile nasveti včasih niso slabi, se ravnaj po svoji volji, ker je tvoj otrok.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.8.2007 15:05:13   
CAPA
Veš tud moj user posted image  je bil kar naprej bolan (kake pol leta), ko je šel v varstvo. Bli smo včasih tud dvakrat na mesec doma.
Zdej se je pa porihtal in ne zboli več tako pogosto.. kdaj pa kdaj mu iz nosa teče.. to pa je tud to...

user posted image srečnouser posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.8.2007 19:53:24   
Anonimen
Jaz te stare čenče babnic sploh ne poslušam.Nekoč smo delali tako,nekoč je bilo tako...

Potem pa naj delajo še danes tako odklopijo si elektriko vodo nosijo iz studenca brez tv pa tako dalje,če lahko.
Drugo pa ne vejo joj a si gledala tisto telenovelo...bla,bla,bla.Zakaj potem ne živijo kot nekoč brez tv-ja?Mater mene to razpizdi,ko čujem.user posted image user posted image user posted image user posted image
.

(odgovor članu CAPA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.8.2007 22:47:27   
Anonimen
Pa kaj se sploh huduješ nad njima!!!!!!
Reci enostavno v naslednjo, ja sej sem tut knajpanje probala. Saj ni treba da vesta resnico.

jaz sem samo enkrat v življenju mogla otroka zavijat v mrzle brisače, ker ni padla vročina voltaren svečk pa nisem imela doma.In upam, da mi ga ne bo treba nikoli več!!!!!Groza!!!!

To da pa veš, da si za otroke ne vzame čas, le za pametovanje pa le potrdi mojo teorijo v to, da se NE OBREMENJUJ Z NIMA.ŠKODA TVOJIH SOLZA!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
5.8.2007 23:04:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja

Jaz te stare čenče babnic sploh ne poslušam.Nekoč smo delali tako,nekoč je bilo tako...

Potem pa naj delajo še danes tako odklopijo si elektriko vodo nosijo iz studenca brez tv pa tako dalje,če lahko.
Drugo pa ne vejo joj a si gledala tisto telenovelo...bla,bla,bla.Zakaj potem ne živijo kot nekoč brez tv-ja?

Sam res, a ne. user posted image  Naslednjič, ko ti omenita včasih ni bilo blablabla...tablet...blablabla, jima rečeš, včasih ni bilo tv-ja...blablabla...esmeralde...telefona...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.8.2007 7:59:24   
kalbo
Pa kaj je zdej to, a si baba al nisi? A maš jezik, glas in svojo svobodno voljo? Nateraj stare babnice kamor jim je mesto in odločno in glasno povej, da teh stvari ne boš več dovolila pa konec. Naj sebe knajpata, pa namakata zgubane riti v ledeni vodi, otroka pa pustita na miru. Pri takih stvareh se čisto legalno komot neha spoštovanje do starejših. Spoštovanje mora bit obojestransko.

Si dobra mama, ki skrbiš za svojega otroka po najboljših močeh. Če je otrok bolan se ga v današnjih časih pelje k zdravniku, ne pa namaka v mrzlo vodo, pa naj stare babe na trepalnicah stojijo če hočejo. Kaj pa mož pravi na to? A ne zna glasu povzdignit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.8.2007 8:35:07   
tinx
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa kaj je zdej to, a si baba al nisi? A maš jezik, glas in svojo svobodno voljo? Nateraj stare babnice kamor jim je mesto in odločno in glasno povej, da teh stvari ne boš več dovolila pa konec. Naj sebe knajpata, pa namakata zgubane riti v ledeni vodi, otroka pa pustita na miru. Pri takih stvareh se čisto legalno komot neha spoštovanje do starejših. Spoštovanje mora bit obojestransko.

Si dobra mama, ki skrbiš za svojega otroka po najboljših močeh. Če je otrok bolan se ga v današnjih časih pelje k zdravniku, ne pa namaka v mrzlo vodo, pa naj stare babe na trepalnicah stojijo če hočejo. Kaj pa mož pravi na to? A ne zna glasu povzdignit?

se podpišem pod ta post in dodajam.Zakaj za božjo voljo si tiho in vse to poslušaš? Ne pusti ,da ti kvarita lep dan.Takoj jima spucaj nazaj kar jima gre.Enkrat se boš postavila zase pa boš imela mir.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.8.2007 9:18:25   
jagoda77
ja kaj pa pol, kaj onidve mislita... saj si ti mama otroku, se boš pa ja ti odločala, kaj boš naredila za otroka, da bo najboljše... Ma stare mame in tete so itak najbolj pametne, 7 otrok so spravile gor pa ne vem kaj še vse... samo včasih je bilo malo drugače vse skupaj... časi se spreminjajo in danes 7 otrok vzgojit, šolat in preživet je čist drugač.
Ti naredi za otroka tako, da se boš ti dobr počutla, pa da bo tamalmu v redu. Drugač pa imaš dva ušesa zato, da gre čez enga notr, pa drugega ven user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?