|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja zgodba
31.7.2009 23:56:07   
jakopina
Stara sem 27...pekel mojega življenja pa se je začel pri 11, ko me je zlorabljal sorodnik.Tega seveda nisem nikomur povedala, ker me je bilo preveč sram. Pri 14h sem se prvič zaljubila-saj veste najstniške ljubezni in ta ljubezen je trajala cca 6 let. Bilo je lepo na začetku, dokler moj fant ni začel pit in me pretepat. Velikokrat sem šla stran, a ker sem bila mlada in naivna tudi velikokrat nazaj...Ko sem končno zbrala toliko poguma, da sem šla, stran, sem čez pol leta spoznala fanta, ki mi je zmešal glavo...od metuljčkov, do cele noči na telefonu...živela sem samo zanj...nisem mogla verjeti, da obstaja kaj takega...nato sem zanosila. Jaz sem bila zelo vesela, on na začetku malo manj, saj sva bila oba mlada, ampak oba zaposlena in ni bilo ovir. Ko sem bila 5 mesecev noseča in bi on moral biti v nočni-sem šla jaz z njegovo sestrično v petek zvečer na pijačo, ko srečam njega sredi gostilne z hčerko moje daljne sorodnice. Lahko si mislite kaj sta počela...user posted image
O.k. sem se obrnila stran in nadaljevala življenje brez njega z najinim sinkom pod srčkomuser posted image . ni hotel podpisati očetovstva, pa smo vse reševali na sodišču!user posted image
Pa nič zato, važno, da je moj sin živ in zdrav-rodil se je namreč kot zahiranček in če bi se pol ure kasneje rodil bi ali ne preživel, ali pa bi  bilo z njegovimi možgani kaj narobe-tako mi je pojasnil zdravnik.
Nato sem spoznala 15 let starejšega moškega, s katerim sem bila 4 leta, pa sva po teroru iz njegove strani končala tudi to...sedaj pa sem bila eno leto sama, nakar sem spoznala fanta svojih let, ki mi zopet vrnil upanje v življenje, oz. v moške. Prijazen, ljubezniv, ustrežljiv, pozoren, ne pije, ne kadi...skratka res vse po čemer sem hrepenela. Je edinček in njegova starša sta zelo zelo vredu. Do mojega sinka je super, torej brez napake...skoraj...
po pol leta sem jaz zanosila. Nisva načrtovala, zgodilo se je. On ga noče-želi da splavim, ampak da bi potem midva vseeno ostala skupaj. Oba imava službi, jaz sem se pripravljena preseliti k njemu, pa bi si na podstrešju uredila. Glede tega ni težav, ampak on pravi da enostavno ni pripravljen. Da on ponoči nebo mogel spat, če bo jokal-dela fizično cel dan. Enostavno ni našel ene pozitivne reči glede najine otročka. Glede stvari nama ni treba skrbeti, ker imava za otroka do šole vseeee. Ampak on mi kak beseda nanese na otročka omeni splav...enostavno ne morem da nebi v solzah vsak dan zaspala...prvo nosečnost sem morala za vse biti sama..naj grem še enkrat skozi vse to?user posted image Naj še enega otroka spravim na ta je..bee..niii svet brez atija?? Če ga obdžim, bom zmogla vse sama? Ali pa bom klonila težo bremena?
Zakaj vam pišem vse to, se bo katera vprašala?
Ker vsem, ki sem jim povedala, da sem noseča-mojim staršem in sestri-vsi mislijo, da je on ful vesel..pa ga nočem očrniti v njihivih očeh. Moj sinko je ves ponosen, da sedaj pa bo on tudi dobil brateca/sestrico in jaz??? Kaj naj naredim?
Jaz sem mu predlagala, da greva narazen, kako in kaj pa se bom jaz odločila, pa naj ne skrbi, četudi bi otroka obdržala, mu tega nebi povedala. Ker če si otroka želiš, si ga in če ne je ne!
Popolnoma sem zmedena in obupana...ko sem resnično mislila, da sem končno našla svojo družino, po kateri sem hrepena vsa leta, se je moja iluzija razblinila kot hišica iz kart....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja zgodba
1.8.2009 0:01:29   
ledenaa
Če nočeš naredit splava ga niti ne delaj!!
Ne boš mogla živeti z tem moškim če ga narediš in si boš zelo življenje očitala in imela veliko breme na srcu

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2009 0:05:23   
jakopina
To tudi sama vem..vem, da bi ga zasovražila...ker že sedaj ne manjka dosti..ampak on sedaj ni hudoben do mene ali ka. čisto normalno se vede, ampak kak prideva do nosečnosti...jaz v jok kak on omeni splav.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2009 0:22:19   
ledenaa
pa saj ni važno,če se normalno vede ali ne.
če nočeš delati splava te nima kaj silit in pika
halo... moj bi meni to samo 1x naredu in adijo

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2009 0:30:32   
rija
mislim, da si odvisna od odnosov in da si si na krožnik naložila več juhe, kot je moreš pojesti.

in da ti jezik prehiteva možgane.

zakaj si šla sploh vsem razlagat o osvoji nosečnosti, predvidevam, da je zelo zgodnja, če se že nekaj časa bockata splav da ali neuser posted image  sploh svojemu otroku, če je v tebi toliko dvomovuser posted image

razumem tebe kot mater, da želiš otroka obdržati in razumem njega, ki ga pač nobeden ni vprašal ali je pripravljen na tako pomembno vlogo.

nimam pravega nasveta kaj storiti, ker nimam čarobne krogle, da bi videla v prihodnost.
čisto možno, da bo tvoj partner otroka, ko se narodi, sprejel z vso možno ljubeznijo.

čisto možno pa je tudi, da vas bo vse zapustil. in zopet si tam, kjer si ne želiš biti...

...vox populi...

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.8.2009 0:45:32   
Katjusa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidim, da si se že odločila in podpiram tvojo odločitev.....
mogoče, ga je samo strah, ker ne ve kaj ga čaka.... kje pa piše da dojenčki jokajo ponoči.... naš skoraj 6 mesečnik je jedu ponoči na 3 ure samo mesec in pol pa od takrat spi cele noči od 21 zvečer do 7-9 zjutri.....
jst nebi delala splava, sploh glede na to da imaš starše sestro, ki se veselijo tvojega veselja.
ni lahko z 2 otrokoma sploh če si sam za vse, ampak ženske smo zmožne marsikaj in pomembno je da poslušaš svoje srce... tudi če greš delat splav mislim, da s tem partnerjem ne boš ostala (vsaj jaz nebi)
Če ti ni do splava ga pač ne delaj otrok je velika skrb veliko dela pa vendar toliko ljubezni in veselja, da se zjutraj ko stopiš k posteljci in se ven smeje to malo sonce splača samo za en tist njegov nasmešek, potem cel dan skrbet zanj in za vse gospodinjstvo in kar spada zraven....
Želim ti, da se stvaru uredijo kot si želiš in lepo nosečnost, pa seveda, da patrner premisli in spozna, da to le ni tak bau bauuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.8.2009 0:48:39   
jakopina
IZVIRNO SPOROČILO: rija

mislim, da si odvisna od odnosov in da si si na krožnik naložila več juhe, kot je moreš pojesti.

zakaj si šla sploh vsem razlagat o osvoji nosečnosti, predvidevam, da je zelo zgodnja, če se že nekaj časa bockata splav da ali neuser posted image  sploh svojemu otroku, če je v tebi toliko dvomovuser posted image

Kako to misliš odvisna od odnosov???
Zakaj sem vsem povedala...? povedala sem svojim staršem, ker mi vedno stojijo ob strani in moji sestri, ki je hkrati tudi moja najboljša prijateljica.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.8.2009 0:54:27   
jakopina
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidim, da si se že odločila in podpiram tvojo odločitev.....
mogoče, ga je samo strah, ker ne ve kaj ga čaka.... kje pa piše da dojenčki jokajo ponoči.... naš skoraj 6 mesečnik je jedu ponoči na 3 ure samo mesec in pol pa od takrat spi cele noči od 21 zvečer do 7-9 zjutri.....
jst nebi delala splava, sploh glede na to da imaš starše sestro, ki se veselijo tvojega veselja.
ni lahko z 2 otrokoma sploh če si sam za vse, ampak ženske smo zmožne marsikaj in pomembno je da poslušaš svoje srce... tudi če greš delat splav mislim, da s tem partnerjem ne boš ostala (vsaj jaz nebi)
Če ti ni do splava ga pač ne delaj otrok je velika skrb veliko dela pa vendar toliko ljubezni in veselja, da se zjutraj ko stopiš k posteljci in se ven smeje to malo sonce splača samo za en tist njegov nasmešek, potem cel dan skrbet zanj in za vse gospodinjstvo in kar spada zraven....
Želim ti, da se stvaru uredijo kot si želiš in lepo nosečnost, pa seveda, da patrner premisli in spozna, da to le ni tak bau bauuser posted image

user posted image

Hvala za lepe želje

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2009 8:37:56   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: jakopina

Kako to misliš odvisna od odnosov???
Zakaj sem vsem povedala...? povedala sem svojim staršem, ker mi vedno stojijo ob strani in moji sestri, ki je hkrati tudi moja najboljša prijateljica.

Jaz se podpišem pod rijo... Meni tudi nikakor ni jasno, da si šla že vsem razlagat, predvsem otroku user posted image

In če si vsem povedala za nosečnost, zakaj pol ne še tega, kaj si "želi" in misli on? Saj ti tko stojijo ob strani in sestra je tvoja najboljša prijateljica, torej povej celo zgodbo tudi njim user posted image

Nočem biti nesramna, ampak mislim, da žel življenje hodiš z glavo skozi zid... Misliš, da boš v vsakemu, ki ga spoznaš, našla popolnost user posted image  Daj bodi malo sama, ne zaletavaj se....

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.8.2009 8:49:56   
botrca
Tvojo zgodbo sem pozorno prebrala in se mi zdi kot telenovela...brez zamere.
Recimo, da pri prvi nosečnosti nisi vedela kaj delaš...mlada in naivna...ok. Ravno takšne izkušnje ki si jih imela bi te mogle streznit. Sama praviš, da si prvega otroka sama vzgajala in bila za vse sama. Zdaj si starejša...ja si spoznala vredu fanta (vsaj do nosečnosti je tako kazalo) in vse oh in sploh. Kaj ti to pomaga če si v enaki situaciji kot pred leti? Lahko bi uporabila zaščito dokler ne bi bila sigurna v partnerja in se malo boljši spoznala. Ne pa po 6 mesecih greš zanosit.
Tudi razglašat naokrog ne bi rabila posebej svojemu otroku ne, dokler ne bi pri sebi razčistila kako in kaj.

Svetovala ti ne bom kaj naj narediš...želim ti samo da se odločiš prav in tako kot sama čutiš. Srečno.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.8.2009 9:05:00   
slutnja
prvo kot pomisim je da povej starsem in sestri ki ze vedo za nosecnost, da si on tega ne zeli, kajti nakoncu jim bos morala pa naj bo kar koli in skoda je da da si zdaj sama v tem.. tudi sama nisem hotela svojega bivsega fanta ocrnit in nazadnje sem jaz postala p...,- napaka!
drugo pa je da se da tiste mesece ki otrok - če -  joka da on spi v drugi sobi.. tudi moj moz gre če mala joče vsaj ponoci spat v drugo sobo, ker tudi on dela po 12h na dan fizicnega dela in je  res preutrujen za nocno zivljenje ob joku...pac sem bolj sama ponoci in kadar spi bi najraje ga poklicala k sebi, pa ga nakoncu pustim spati... zal, ce hoceva nekaj meti cez nekaj let treba potrpet...
ce noces narediti splava ga ne naredi, hudo ti bo bolj kot ce gres z njim narazen, za podporo pa mislim da imas vse domace.... 
no zelim ti da se pravilno odlocis in da se nakoncu vse dobro iztece...!!!!

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2009 10:13:43   
Primoza
A o reprodukciji pri ljudeh in načrtovanju družine se pa s potencialnimi očeti nič kaj rada ne pogovarjate? Vsekakor je dobro vsaj to, da imate starše, tako da bo lažje z dvema otrokoma.

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2009 10:16:58   
slutnja
medva sva se, sam je stvar nanesla tko da je izgubil sluzbo in kar naenkrat je moral it drugam, zato je zdaj na tem ko je...12ur dnevno, marsikatera sobota in se fizicno.. kaj naj po vsem tem pricakujem da ponoci vstane ko mala joka in ji da jest?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.8.2009 10:44:29   
TomTaylor

razumem tebe kot mater, da želiš otroka obdržati in razumem njega, ki ga pač nobeden ni vprašal ali je pripravljen na tako pomembno vlogo.

nimam pravega nasveta kaj storiti, ker nimam čarobne krogle, da bi videla v prihodnost.
čisto možno, da bo tvoj partner otroka, ko se narodi, sprejel z vso možno ljubeznijo.

čisto možno pa je tudi, da vas bo vse zapustil. in zopet si tam, kjer si ne želiš biti...

podpis pod vsako besedo, stavek, vejico in piko.user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.8.2009 10:46:03   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

A o reprodukciji pri ljudeh in načrtovanju družine se pa s potencialnimi očeti nič kaj rada ne pogovarjate?

sem tudi jz sicer pomislila na tole, ampak po toči zvoniti...

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.8.2009 10:55:25   
Raho
Se podpišem pod Rijo in pod Primoža.

Nekako ne razumem, zakaj se za otroka ne odločata oba partnerja skupaj.user posted image Potem ap prihaja do takih in podobnih situacij.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.8.2009 11:00:20   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Se podpišem pod Rijo in pod Primoža.

Nekako ne razumem, zakaj se za otroka ne odločata oba partnerja skupaj.user posted image Potem ap prihaja do takih in podobnih situacij.

Ja, to pa res. In zdaj iščeš potrditev na forumu, da bo vse okej, da bo oče vzljubil otroka.... kaj boš s tem, ko se v resnici ne bo tako izcimilo? A si boš sprintala in dala v okvir user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.8.2009 11:05:49   
eternety
. Da on ponoči nebo mogel spat, če bo jokal-dela fizično cel dan.

Mislim halo! Kdo se gre odpovedat otroku zato, ker ponoči joče? Kaj on, ko je bil dojenček se ni jokal? Tudi ostali očetje delajo in prav tako prenašajo otoroški jok ponoči.Če je bil dovolj odgovoren, da je naredil otroka, naj tudi prevzame odgovornost zanj. Itak noben ni nikoli zares pripravljen na otorka, niti tisti ki ga dejansko načrtujejo. Praviš, da je lepo sprejel tvojega otorka iz prve zveze, zakaj potem ne bi mogel še lastnega? Očitno ta dedc ni tako čudovit, ko si ga opisala na začetku. Sorry!

(odgovor članu jakopina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.8.2009 11:16:30   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: eternety

. Da on ponoči nebo mogel spat, če bo jokal-dela fizično cel dan.

Mislim halo! Kdo se gre odpovedat otroku zato, ker ponoči joče? Kaj on, ko je bil dojenček se ni jokal? Tudi ostali očetje delajo in prav tako prenašajo otoroški jok ponoči.Če je bil dovolj odgovoren, da je naredil otroka, naj tudi prevzame odgovornost zanj. Itak noben ni nikoli zares pripravljen na otorka, niti tisti ki ga dejansko načrtujejo. Praviš, da je lepo sprejel tvojega otorka iz prve zveze, zakaj potem ne bi mogel še lastnega? Očitno ta dedc ni tako čudovit, ko si ga opisala na začetku. Sorry!

Mislim, da je on imel poleg samo svoje spermije in da ni bilo nobenega dogovora med njima, da bosta imela sedaj otroka. In meni se to zdi samo izigravanje dedca. Mislim, da se dva odrasla in odgovorna človeka lahko lepo dogovorita, KDAJ bosta začela delati na otroku in kdaj ga bosta imela. Predvsem pa morata biti OBA za to.

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.8.2009 11:20:53   
smeja2
jao jao
samo nerazumevanje user posted image user posted image
punca je očitno pršla po nasvet, ne pa da jo napadate kle in govorite kr neki za nazaj kar se ne da več spremenit user posted image
jakopina tebi pa svetujem da se obrneš na kakšno strokovno pomoč, ker kle na forumu je to bl tko...pomoje nobena ne razume v kakšni situaciji si (sploh kar se tiče zlorabe)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.8.2009 13:45:18   
soncnica 3
IZVIRNO SPOROČILO: smeja2

jao jao
samo nerazumevanje user posted image user posted image
punca je očitno pršla po nasvet, ne pa da jo napadate kle in govorite kr neki za nazaj kar se ne da več spremenit user posted image
jakopina tebi pa svetujem da se obrneš na kakšno strokovno pomoč, ker kle na forumu je to bl tko...pomoje nobena ne razume v kakšni situaciji si (sploh kar se tiče zlorabe)

Če si otorka želiš, ga obdrži, partnerju pa jasno in glasno povej, da ga imaš rada, da pa sta oba enako odgovorna za to, da si noseča.  Če boš želela, še posebej, če imaš podporo svoje družine, bo šlo.

Glede svojih stisk ti pa tudi jaz svetujem, da si poiščeš strokovno pomoč, da boš lažje prebrodila vse skupaj.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.8.2009 13:58:53   
Andromeda
Te ne bom obsojala kot so to naredile nekatere dame zgoraj, ki očitno sploh ne preberejo dobro vsega, ampak takoj planejo in vsakega raztrgajo, obsojajo in solijo pamet in še marsikaj bolj nesramnega počnejo...V redu, forum pač, pa se imajo pravico izražat kakor in kolikor jim paše.

V glavnem - jaz menim, da je tvoj partner navadna reva, ki se ne zna soočiti z realnostjo in ni pripravljen prevzeti odgovornost...tak človek niti pri 40-ih ni pripravljen biti oče.
Če boš ostala sama, verjamem, da boš zmogla, saj glede na vse povedano, menim, da si močna oseba in sposobna prenesti vse sama! Najprej si pomembna ti in tvoj/a otrok/a! Imej se rada in ne dovoli, da ti moški uničujejo življenje! Srečno! user posted image

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.8.2009 15:23:17   
Anonimen
Ne vem, kaj narediti v konkretnem primeru....je kar je.

Ampak za v bodoce, naredi kaj na sebi, da ne bos z vsakim, za katerega mislis, da je potencialni semenodajalec, zanosila v par mesecih. Informiraj se o kontracepciji, cepra je to najmanj, a v tvojem primeru bo to ze zelo veliko.

In posci si pomoc, ker zdravi osebi se od tega, kar se je zgodilo tebi, to zgodi enkrat, mogoce, ampak mogoce drugic v blazji obliki, tretjic pa zagotovo ne.

(odgovor članu jakopina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.8.2009 15:34:11   
slutnja
se podpisem... resnicno nerazumejo nekateri da pac vsi ne nacrtujejo vsako min zivljenja... sama sem z mozem nacrtovala otroka, sam se je sluzba izjalovila... pa bomo tud tko prezivel... sam da pa jih veliko obsoja tiste ki niso vsega nacrtovali mi pa ni lepo...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.8.2009 16:02:59   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Te ne bom obsojala kot so to naredile nekatere dame zgoraj, ki očitno sploh ne preberejo dobro vsega, ampak takoj planejo in vsakega raztrgajo, obsojajo in solijo pamet in še marsikaj bolj nesramnega počnejo...V redu, forum pač, pa se imajo pravico izražat kakor in kolikor jim paše.

V glavnem - jaz menim, da je tvoj partner navadna reva, ki se ne zna soočiti z realnostjo in ni pripravljen prevzeti odgovornost...tak človek niti pri 40-ih ni pripravljen biti oče.
Če boš ostala sama, verjamem, da boš zmogla, saj glede na vse povedano, menim, da si močna oseba in sposobna prenesti vse sama! Najprej si pomembna ti in tvoj/a otrok/a! Imej se rada in ne dovoli, da ti moški uničujejo življenje! Srečno! user posted image

ne, ti pač obsojaš moškega....

< Sporočilo je popravil rija -- 1.8.2009 16:03:54 >

...vox populi...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?