|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja zgodba
16.2.2009 21:06:05   
Anonimen
Dober večer,

nikoli si ne bi mislila, da bom pisala pod tole temo (težave z zanositvijo). Vedno sem bila prepričana, da bom mama in to ne samo enemu, ampak večim otrokom. Pa žal, ni tako.
Z možem se že dalj časa trudiva z zanositvijo in nikakor ne gre. Dala sva skozi tudi nekaj preiskav, ki niso bile najboljše. To pomeni, da bova potrebovala pomoč zdravnikov, da bova lahko imela otroke. Napotili so naju v ambulanto za neplodnost.
Iz meseca v mesec se borim sama s seboj, ko pride M. Vsak mesec je težje. Razlog, da pišem tale post, je tudi v tem, da sem danes v sebi čutila kar neko nervozo, lahko bi se zjokala v trenutku... Res! Spet me je tako prizadelo, ko je prišla. Grozno. Sploh ne vem več, kako naj se spopadam s tem. Po vrhu vsega pa v službi vse govorijo samo o nosečnosti, dojenčkih, otrocih... Sicer se v pogovore vključujem in kadar sem med njimi ne čutim te žalosti, ko pa pridem domov, me pa zadene. Stisnem se k možu in kar jokam.
Nekateri mi pravijo, da ko bom odklopila in najmanj pričakovala, da takrat se bo zgodilo. Govorili so mi že pred kakšnim dopustom, da nazaj bom prišla pa noseča in bla, bla, bla. Za novo leto so mi voščili plodno novo leto ali plusek na testu... Kako naj pozabim in odklopim, ko me pa vsi spominjajo na to, da še nisem noseča????? A naj vsem razložim, zakaj se gre? Ali naj vržem ven kakšno nizko izjavo, da jih bo šokiralo? Nimam pojma!

Prepričana sem, da ima marsikatera izmed vas podobne izkušnje, morda še hujše. Vem, da mi težko poveste pravi odgovor, ali daste kakšen nasvet. Dovolite mi samo, da z vami delim svojo zgodbo in da me vsaj nekdo razume.

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja zgodba
16.2.2009 21:19:50   
ada2
jaz na srečo takih izkušenj nimam, sem 3x zanosila v prvo, lahko pa ti povem kako je bilo z mojima staršema...

od začetka...
zaljubila sta se, se poročila, ustvarila dom, oče je prišel do dobre službe, mami ni bilo potrebno delati, sta rekla bo skrbela doma za otroke... a otrok ni ni ni hotelo biti.... 15 let sta se trudila, hodila na preiskave, obupavala, se že skoraj sprijaznila z dejstvom, da jima kaj drugega kot psička ne bo delalo družbe v starosti... začela sta počasi graditi hišo, da bi se ob očetovi penziji selila v lastno hišo... in takrat se je zgodilo... mama je zanosila, bilo je rizično, 4 mesece je preležala v bolnici, shujšala 10 kg, a volja in želja po otroku ji je vlivala moči, da je donosila in rodila mojo sestro. bila sta srečna... zdravniki so jima rekli, da če še mislita imeti več otrok naj delata na tem takoj, brez odlašanja, navsezadnje nista bila več mlada... a sta rekla, da skozi tak pekel več ne gresta, otroka sta želela, zdaj ga imata.... 6 let kasneje je mama spet zanosila, čisto nepričakovano... bila je stara že nekaj čez 40, ati je pa pravkar praznoval abrahama... točno 9 mesecev po njegovem abrahamu sem prijokala jaz na svet. spet veselje..... ko sva s sestro odraščali je večkrat pogovor nanesel na to, da si želita doživeti še vnuke....

letos je ati praznoval 81 let, pričakuje svojega petega vnuka in prav ponosen vsakemu razlaga, da se je trnova pot, ki sta jo z mamo dala skozi obrestovala.

ne obupat, moja dva sta živ in trden dokaz, da se da...

želim ti čimprej zagledati tisti magični + in uživati v materinstvuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2009 21:20:25   
Pija76
Anonimna še kako te zastopim! Enako se je dogajalo meni, in se mi občasno še vedno dogaja! Ko se enkrat sprijazniš user posted image s tem je malenkostno lažje, vendar pridejo hudi trenutki večkrat. Želim ti, da čimprej in na čimlažji način zagledaš user posted image user posted image . Srečno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2009 21:33:50   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kako naj pozabim in odklopim, ko me pa vsi spominjajo na to, da še nisem noseča????? A naj vsem razložim, zakaj se gre? Ali naj vržem ven kakšno nizko izjavo, da jih bo šokiralo? Nimam pojma!

Težko je pozabiti in odmisliti. Mislim pa, da ne bo čisto nič narobe, če boš namignila, da pač ne gre vedno vse po načrtih. Po mojih izkušnjah je resnica (tudi okrnjena, saj ne rabiš vsega razlagat) najboljša. Sama z zanositvijo nimam težav (z donositvijo pač). Sem pa precej od blizu spremljala zgodbo neplodnosti, kjer so od kretenskih ljudi padale obupne izjave - od trenutka, ko je ta par povedal, da ne moreta zanositi in sta v postopku, ni bilo več blesavih komentarjev (nekatere je bilo po pravici pošteno sram). Nisem čisto dobro razumela, če gre pri tebi sploh za to, za blesave komentarje mislim?

Vsekakor ti želim vse dobrouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2009 21:35:15   
neela
Anonimna, še kako te nekatere razumemo! Skozi vse te in še več občutkov gremo tudi me. Pridruži se nam na debatah Upamo skupaj - ali pri IVF-jevkah, IUI-jevkah, klomifenkah, upajočih....tam smo take, ki vemo, kaj pomenijo besede in nasvete drugih a la 'samo sprostiti se morata' user posted image in kaj pomeni vsakomesečno razočaranje. Pridi, tam smo same user posted imageuser posted image

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2009 8:19:34   
anci banci
Anonimna...  tudi midva sva bila na istem... obadva imava težave s plodnostjo in težko ali pa sploh ne bi nama uspelo zanosit... bila sem zelo zelo razočarana in žalostna ampak se nisem dala... le optimizem me je gnal naprej in to da vseeno obstaja možnost da bom nekega dne imela otroka pa čeprav s pomočjo zdravnikov.... in prav tako sva bila napotena v ambulanto za neplodnost...
in ta optimizem me je držal pokonci skozi postopek umetne oploditve ki pa se je obrestoval...dnes sem v 19 tednu nosečnosti in komaj čakava da bova julija zibala...
tako sva hvaležna strokovnjaku za neplodnost
dekle ne obupat, pozitvno moraš gledat naprej...
pridruži se na temi IVF/ICSI...ali na IUI in Klomifenke- tam so dekleta, ki imajo izkušnje in dobre nasvete in so naverjetne borke in to kljub dolgoletnim neuspehom...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2009 10:29:29   
ency
Anonimna tudi jst te popolnoma razumem, porocena sem ze skoraj 2leti, in vsak mesec, ko pride user posted image  , me zvije od bolecine in zalosti. Moje prijateljice so ze vse nosece, samo jst sm tista izjema. Vem kako ti je!!! Najhujse mi je, ko mi kaka od kolegic rece, naj se samo sprostim, pa da bo...lahko njim govort, ki jim je uspelo v prvo!!!Jst sem bla tudi sproscena prvih nekaj mesecev, ko pa gre leto mimo in se vedno nic....je pa tesko biti sproscen in ne misliti na to. Jst vsakic upam, da tokrat pa bo.Potem sledi rdece razocaranje, jok, zalost in obup, nato to sprejmes in gres spet v nove boje. Hudo mi je tudi, ko mi kdo rece, da kaj cakam, da sej sem porocena, pa da mam hiso in dobro delo....matr bi jih nekam poslala, nevem kako je folk lahko tako neumen, da ne razume.
Drugi teden grem na laparo in komaj cakam, da bo to za mano!

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2009 15:41:31   
pogum
Anonimna, še ena.

Tud jest te čist razumem, kako se počutiš in kaj se s s teboj dogaja.
Tudi sama sem na istem kot ti.
Bi pa včeraj mojmu šefu vrat zavila, ko je reku da si ne zaslužim odlične ocene kao samo zato, ker sem bila lansko leto kar nekaj v bolniški, no da drugač pa je vse OK...
Folk si sploh ne predstavlja, kakšne preizkušnje dajemo čez vsi tisti, ki ne moremo brez pomoči zdravnikov zanosit! Bi jih tud jaz nekam user posted image ! Včasim me ma, da bi od bolečine zakričala in povedala resnico, vendar se potem rajši na tihem user posted image  in grem naprej!

Ja, punca/punce ne smemo obupat, gremo naprej!

Anonimna pridruži se nam na forumu Upajmo skupaj!user posted image  vsem skupaj!

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.2.2009 22:24:53   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: ada2

jaz na srečo takih izkušenj nimam, sem 3x zanosila v prvo, lahko pa ti povem kako je bilo z mojima staršema...

od začetka...
zaljubila sta se, se poročila, ustvarila dom, oče je prišel do dobre službe, mami ni bilo potrebno delati, sta rekla bo skrbela doma za otroke... a otrok ni ni ni hotelo biti.... 15 let sta se trudila, hodila na preiskave, obupavala, se že skoraj sprijaznila z dejstvom, da jima kaj drugega kot psička ne bo delalo družbe v starosti... začela sta počasi graditi hišo, da bi se ob očetovi penziji selila v lastno hišo... in takrat se je zgodilo... mama je zanosila, bilo je rizično, 4 mesece je preležala v bolnici, shujšala 10 kg, a volja in želja po otroku ji je vlivala moči, da je donosila in rodila mojo sestro. bila sta srečna... zdravniki so jima rekli, da če še mislita imeti več otrok naj delata na tem takoj, brez odlašanja, navsezadnje nista bila več mlada... a sta rekla, da skozi tak pekel več ne gresta, otroka sta želela, zdaj ga imata.... 6 let kasneje je mama spet zanosila, čisto nepričakovano... bila je stara že nekaj čez 40, ati je pa pravkar praznoval abrahama... točno 9 mesecev po njegovem abrahamu sem prijokala jaz na svet. spet veselje..... ko sva s sestro odraščali je večkrat pogovor nanesel na to, da si želita doživeti še vnuke....

letos je ati praznoval 81 let, pričakuje svojega petega vnuka in prav ponosen vsakemu razlaga, da se je trnova pot, ki sta jo z mamo dala skozi obrestovala.

ne obupat, moja dva sta živ in trden dokaz, da se da...

želim ti čimprej zagledati tisti magični + in uživati v materinstvuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

kjer je volja je pot...ampak vseeno mi je hudo...

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.2.2009 22:26:48   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: neela

Anonimna, še kako te nekatere razumemo! Skozi vse te in še več občutkov gremo tudi me. Pridruži se nam na debatah Upamo skupaj - ali pri IVF-jevkah, IUI-jevkah, klomifenkah, upajočih....tam smo take, ki vemo, kaj pomenijo besede in nasvete drugih a la 'samo sprostiti se morata' user posted image in kaj pomeni vsakomesečno razočaranje. Pridi, tam smo same user posted imageuser posted image

Bravo neela 

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 18.2.2009 11:32:05 >

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2009 1:14:33   
SISI4
DOBER VEČER
Tudi jaz te razumem . Mi smo pa prvega naredili takoj sedaj pa 15let nič
OZ. 2xss
In to je to

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2009 15:31:25   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/m_1492977/mpage_1/key_/tm.htm

preberi tole

(odgovor članu SISI4)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?