Nasy
|
Podobno zgodbo sem imela tudi jaz, po dveh ss operacija pregrade. Pri meni je bilo tako, da sem po prvem splavu takoj menjala ginekologinjo, ker se ta ni zmenila na mnenje zdravnice iz KC, da sumijo na pregrado. No, ta nova G je na drugem pregledu potrdila, da gre za pregrado in mi svetovala, naj nikakor ne zanosim, ker se bo spat zavleklo. Ampak, prepozno. Bila sem čisto na začetku nosečnosti, niti G še ni opazila. Ko sem čakala na menstruacijo, da se lahko naročim na pregled, je ni hotelo biti. Prijazna gospa na telefonu mi je svetovala, naj naredim test, da morda pa bo vse ok. Test je bil pozitiven, nisem vedela, naj se jočem ali smejem. Naročila sem se na pregled k sviji G, ki pa mi je z žalostjo v očeh povedala, da ni ok. Spet napotnica za čiščenje in zraven še druga, za operacijo te presnete pregrade. No, ko sem končno le prišla v Leonišču na pregled, je tamkajšnji G rekel, da pregrade ni oz. je kvečjemu le nakazana in da me sploh nebi dal na poseg, da načeloma pred 3. ss sploh ne naredijo nič Ampak, da naj se pri sestri vseeno naročim in me bo vzel, pogledal in če bo treba, prerezal, kar je potrebno. Po mučnih pogajanjih in odlašanjih po telefonu, sva se z možem narisala osebno pri sestri, se tam skoraj skregala, ker naju je imela za največja bedaka. Ampak pustmo to. Dobila sem datum, šla na poseg in na izvidu je pisalo, da je bila odstranjena 2cm pregrada. Kmalu zatem sem imela prvo , naslednje pa ni bilo več Nisem si mislila, da bo to že plusek. Čakala sem na , pa je ni in ni bilo, zato sva le kupila test, ki je pokazal magični plusek. Potem je bil seveda strah..in krvavitev. Na urgenci me niso ne potolažili, ne dali kakšne velike vzpodbude. V bistvu so povedali, da nimajo kaj storiti, kar se ti v tistem momentu zdi najhujše. Da ne moreš nič..Po hormonskih tabletkah in tabletkam proti krčem, se je krvavitev ustavila. Do NS pa seveda spet strah. Sedaj sem v 24. tednu in upam, da bo vse ok. Vsem, ki se vam zgodi podobno, polagam na srce, bodite močne! Včasih sem imela občutek, da moram biti močnejša od mojega in sem tudi bila. Tudi moške prizadene, le da nočejo pokazat. Pomaga jok, pogovor. Treba je iti naprej. Srečno vsem!