aluš
|
Kot pravi Nika, v to službo hodiš, iščeš drugo. Sama sem tudi iz tega "foha". Moje ugotovitve so sledeče: za delo v računovodstvu (kot knjigovodja, ne računovodja) so plače tam 500-600 eur neto, plus prevoz (kolikor ga pač povrnejo) in prehrana. Glede na to, da že imaš delovne izkušnje in višjo šolo, bi bila najbrž ustrezna za delo računovodje, ki je plačano zelo različno (od 500 eur do krepko čet 1000 eur). Tako, da če imaš neko znanje na področju računovodstva (ne samo knjiženje računov, ampak npr. tudi bilance), išči drugo službo z nazivom računovodja in primerno plačo temu delovnemu mestu. Čeprav, če vam denarja ne manjka, če si zadovoljna s službo, odnosi in vsem ostalim, je po svoje kar rizično menjati. Ker danes nikoli ne veš kdaj se nasankaš. Kot je že ena napisala: denar tudi ni vse. Npr. pomisli, da bi imela plače rečmo 1000 eur neto, ampak bi se morala dnevno vozit npr. v Ljubljano, cca 50 km v eno smer, služba od 8-16, to pomeni zjutraj štart ob 6.30, povratek enkrat okoli petih in še mal čez, zahtevna služba, zoprn šef, neprimerni sodelavci. Mislim, da ni vredno, meni ne.
< Sporočilo je popravil aluš -- 6.2.2008 13:40:35 >
|