|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moško- ženska prijateljstva
14.6.2010 13:00:29   
josephine27
Verjamete v to da sta moški in ženska lahko zgolj dobra prijatelja brez da bi bilo še kaj drugega iz ene ali druge strani? Bi bili ljubosumni če bi vaš mož/žena oz. partner delila s to osebo tudi zelo intimne stvari?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moško- ženska prijateljstva
14.6.2010 13:25:06   
mojamura
zelo težko in tricky vprašanje. Moški in ženska sta lahko zelo dobra prijatelja - vendar menim da:
- če ženska že ima partnerja ji je le ta najboljši prijatelj (seveda obratno tudi velja) -
- če pa sta oba še samska sta pa lahko the best prijatelja, vendar zelo malo verjetno je, da se vsaj pri enem ne pojavijo ljubezenksa čustva. (tu si lahko zaupata intimne stvari)

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2010 13:27:05   
Rožica I
Ne verjamem v taka prijateljstva user posted image . Oz po mojih izkušnjah, je bilo na eni strani vedno nekaj več od čustev, ki so med prijatelji normalna.
Daj, napiši še celo zadevo, da lahko vidimo v srž user posted image . A gre za to, da tip ima prijateljico, ki je samo prijateljica?!

ROŽICA

Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2010 13:37:55   
Nenya

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Verjamete v to da sta moški in ženska lahko zgolj dobra prijatelja brez da bi bilo še kaj drugega iz ene ali druge strani? Bi bili ljubosumni če bi vaš mož/žena oz. partner delila s to osebo tudi zelo intimne stvari?

Po moji izkušnjah nikakor, vedno je, pa čeprav je zakopano globoko in zanikano, vsaj na eni strani nekaj več - če drugega ne, vsaj razmišljanje o tem kako bi bilo, če bi ....

Bi bili ljubosumni če bi vaš mož/žena oz. partner delila s to osebo tudi zelo intimne stvari?

JA! Zame je user posted image nemogoča brez intimnosti in vedenja da lahko določene stvari zaupaš partnerju in da ne grejo nikamor naprej. Zame je to, da ti je nekdo intimno in čustveno nezvest ravno tako hudo kot spolno, v mnogočem še huje.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2010 13:50:08   
manna
Ne, ne verjamem. Ja, zelo bi bila ljubosumna.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2010 13:51:26   
*miska.mcc*
sama sem imela najboljsega prijatelja. (celo 2) non stop sva tiscala skupaj. hodila skupaj okoli, v diskoteke, na pijace.....
med nama ni bilo nikoli nic sexualne privlacnosti, ne zaljubljenosti, ne ljubosumja....

ok, govorim za mojo stran. pri drugem najboljsem prijatelju vem, da so bila custva. za prvega nisem sigurna.

ce bi imel moj dragi najboljso prijateljico.....oja.....peezdarije bi delala in bla ful ful ljubosumna....

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
14.6.2010 14:08:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2010 14:09:37   
ronja
Verjamem v prijateljstvo, če ni nobene seksualne privlačnosti IZ NOBENE strani. Z bivšimi meni ni ratalo ostat prijateljica, čeprav sem si želela. S fanti, ki so bili kdaj zaljubljeni vame, tudi ne. Z enim krasnim prijateljem imava pa zdaj dveuser posted image user posted image user posted image .

Če bi lubi delil z neko punco zelo intimne stvari, ki jih z drugimi ne, mi verjetno ne bi bilo najbolj prav, ker ga poznam in vem, da ni tak tip, da bi s komerkoli razen z mano, delil intimnosti - torej bi mu ona pomenila toliko kot jaz, to pa zame ni sprejemljivo. Če bi bil pa drugačen človek, ki bolj odprto seje svoje intimnosti, recimo tak kot bivši, pa se ne bi sekirala, ker to ne pomeni, da mu ta človek pomeni toliko kot jaz, ampak pač z veliko ljudmi razpravlja o precej intimnih stvareh. torej: odvisno od človeka.
Tudi sama, kadar gre za kako intimno stvar, prej vprašam njega, če jo lahko povem prijateljici (včasih je kak problem, ki si ga rešil, lahko zelo koristen za kak drug par - vendar bi rada,d a mi zaupa in to lahko samo ,če ve, da ne bom naprej govorila, ne da bi ga vprašala, če mu je to ok). Če bi nekaj, kar sem mu zaupala, zaupal nekomu tretjemu, bi bila žalostna in prizadeta in mu ne bi več tako zaupala. Vsak za svoje skrivnosti in intimnosti sam odloča, kdaj jih bo razkril.

Sama imam par prijateljev, ki mi dosti povejo v kakšnem obdobju (pač včasih več rabiš, drugič pa manj), vendar kadar dobijo kakšno punco poizkušam preusmerit izpovedi v tisto smer, ker se mi zdi prav, da se največ z njimi pogovarjajo. Navadno kar uspe in kadar tako ostane, takrat je navadno veza uspešna. Kadar rabijo spet prijateljico za reševanje težav, je pa navadno problem v zvezi... Lubi ni ljubosumen nanje, ker ve, da kljub temu, da mi oni zaupajo svoje intimnosti, jaz njim ne govorim najinih intimnosti - samo svoje, katere pač hočem. Pa zdaj trenutno se tudi nič kaj dosti ne slišim z nobenim od njih, so vsi srečno poparčkaniuser posted image .

josephine, na tvojem mestu pa se ne bi več igrala s tem ognjem, ker je prenevaren... Če je to isti prijatelj, zaradi katerega si že eno temo odprla...

Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2010 14:10:20   
Felicita

Verjamete v to da sta moški in ženska lahko zgolj dobra prijatelja brez da bi bilo še kaj drugega iz ene ali druge strani?

ja, verjamem. mam precej prijateljev, nekaj tut zelo dobrih... z večino smo kot bratje in sestre. in definitivno ni nobenih potlačenih/skritih/zanikanih čustev zraven.

Bi bili ljubosumni če bi vaš mož/žena oz. partner delila s to osebo tudi zelo intimne stvari?

ne.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2010 14:13:05   
hrchy

Verjamete v to da sta moški in ženska lahko zgolj dobra prijatelja brez da bi bilo še kaj drugega iz ene ali druge strani?

Po moji izkušnjah definitivno. Midva se kmalu porociva in na mojem seznamu povabljencev so vecinoma fantje - prijatelji, za katere bi mi bilo res zal, ce ne bi prisli. In ja, vec imam prijateljev kot prijateljic, ki jih zelim imeti ob sebi na ta dan. In ne vabim jih zaradi kakrsnih koli ljubezenskih custev - se posebej ne na svojo poroko user posted image . Pa se vsec mi je, ker so vsi ful veseli za naju. Bilo bi pa ironicno, ce bi bile njihove punce ljubosumne, ker bi mislile, da je zadaj nekaj vec; ce pa je kaksna taka, potem mi je pa zal zanjo.
Moj ima tudi zelo dobro prijateljico, s katero se je veliko dobival in tudi pogovarjal o zelo intimnih stvareh, tudi o golem slikanju (je fotograf) sta se dogovarjala, jaz je pa sploh poznam ne (sploh sem pa zivela tisto leto v tujini). Mislim, da mora bit fajn punca, ker ima moj itak dober 'okus' za ljudi. Ljubosumna nisem, upam, da pride na poroko, da jo se jaz spoznam.

Dokler ji ne razlaga o mojih intimnih stvareh mi je vseeno, kaj ji govori o sebi... tega se tudi jaz drzim. In ce se o intimnih stvareh pogovarjam s prijateljicami, potem se lahko tudi s prijateji. Ne delam razlik. In ce bi bil on zaradi tega ljubosumen, je to njegov problem.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2010 14:18:12   
water lily
Ja verjamem v Ž-M prijateljstva.
Pač z nekom se lahko super razumeš, ni pa nobene seksualne privlačnosti vmes.
Intimnih stvari o svojemu možu jim pa ne govorim ker se jih pač ne tičejouser posted image
Tud ženskim prijateljicam ne....
No odvisno kaj kdo smatra pod intimno. Sam najina intima je samo najina, je ne deliva z okolico.
Če bi moj imel prijateljico.....kaj pa vem, še nikoli ni imel ženske prijateljice tk da bi mi blo pomoje mal čudno če bi zdej kar na enkrat eno prpeluuser posted image
Mojga pa nč ne mot da imam prijatelje z lulčkomuser posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2010 18:45:31   
Poka
Nekako sem se vedno bolje razumela z moškimi kot z ženskami in imam kar nekaj prijateljev. Ko sem se odselila in odkar sem z mojim, nimam več stikov, mi pa kdaj pošljejo kakšne pozdrave ipd. - niso pozabili na mene, sem pa bolj jaz tista, ki se ne spomnim. Ampak vedno, razen z enim od prijateljev, za katerega so mislili, da je moj brat, je bilo vmes še nekaj in velikokrat se je zgodilo, da so se stiki končali - pa jih nisem prekinila jaz. Ni fajn ugotovit, da se nekdo do tebe obnaša lepo, ker je zaljubljen vate, potem pa ne dobiš več toliko pozornosti (in bila je pozornost kot pri prijateljstvu, ne pa kot pri npr. osvajanju).

Če bi se pa zdaj tako intenzivno družila s kakim prijateljem, pa mojemu najbrž nebi pasalo. To so bila celodnevna druženja user posted image . Kljub temu gem pa še s kom na kavo.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2010 19:24:27   
shewolf
Verjamem. Ne bi bila ljubosumna dokler so intimne stvari na ravni pogovora.

Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2010 21:24:45   
**Tinkara78**

Imam dva prijatelja s katerima sem na vezi preko messengera. Očka s familijo - spoznala sva se preko žene. Sicer se razumem super z obema. Če ne drugo me vpraša po zdravju user posted image . Poznamo se 9 let. In smo dali skupaj skozi 5 nosečnosti.

Drugi je samski - se poznava že 16 let (tako je izračunal par dni nazaj).

Potem pa se družimo z eno družino -  imava stike moški del in jaz.

Drugje pa gre za navezo žensk. Sicer pa itak moj prepušča meni vse kontakte in organizacijo druženja. Pa tudi drugače se zaštekam z večino moških partnerjev. Se brez problema pokličemo med sabo. Je vse na prijateljski bazi in moj nima problemov s tem. Jaz pa tudi ne. Partnerice pa tudi nič ne komentirajouser posted image .

Pogovori so pa zelo različni.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 14.6.2010 21:31:52 >

Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2010 17:54:01   
ne eko
Ja verjamem da sta lahko zgolj prijatelj,
pa tudi če je zraven malo ampak res malo simpatije tudi ni nič
hudega. Važno da veš kje je meja in je za nobeno ceno ne prestopiš.

Neposredna povezava do sporočila: 15
18.6.2010 10:29:03   
Solero
Moško - žensko prijateljstvo je fantastična in enkratna oblika prijateljstva, ki ponuja dejansko učenje, trening sobivanja v različnospolnem razmerju. Nekakšna predpriprava na ljubezensko razmerje. Koristi so velike za obe strani, saj se oba lahko veliko naučita o lastnem in nasprotnem principu delovanja v medosebnih odnosih in širši družbi.

Taka prijateljstva krepijo samozavest ter dvigujejo občutek pripadnosti ter zaščitniškosti.
So pa po svoji naravni poti obsojena (večinoma, so tudi izjeme) na obstajanje za določen čas. Razlogi so jasni in več kot očitni, a različni. Lahko razpadejo ali pa prerasejo.

Mislim, da ljudje v zadovoljujočih ljubezenskih razmerjih ne iščejo in ne vstopajo v (nova) prijateljstva z osebo nasprotnega spola. To bi potemtakem pomenilo, da gre v odnosu nekaj zelo narobe, to bi bil klic na pomoč, iskanje tolažbe ali nove ljubezni.

(odgovor članu ne eko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.6.2010 23:17:19   
Majuska

Vsekakor so taka prijateljstva možna. Sama sem imela ponavadi več prijateljev, v določenih stvareh se je super pogovarjati z nasprotnim spolom, ker si tako približaš njihov način razmišljanja. Sama se sploh zelo rada menim o odnosih in mi je prav všeč, da jih včasih "prisilim", da pričnejo razmišljati o svojih čustvih, odnosu do partnerja ipd.

Se pa strinjam, da morajo biti čustva res prijateljska in da na eni strani ni nekaj več. Po mojem mnenju je brez veze poskušati za nekaj več, ker si lahko tako zapraviš krasno prijateljstvo. To bojazen sem zaupala tudi mojemu, preden sva postala par, ampak še danes dobro voziva, pa sva skupaj 11 let user posted image

Avtorico teme pa sprašujem, kaj si predstavlja kot intimo? Koliko intimne stvari pa naj bi zaupali prijateljem? Najbrž imamo o tem različna merila user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?