|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   močen udarec v zobke-kaj naj naredim:((((
14.6.2007 19:32:52   
mika
moja pupa se je pred eno uro udarila v zobke (zgornji enki), tako da je na omari odtisuser posted image . ob desni enki ima krvav rob pri dlesni, drugače se nikjer nista odlomila.
dala sem ji eno žličko calpola in sedaj spi z odprtimi usti, jaz pa ne morem nehat user posted image . a moram zato it k zobozdravniku? na kaj moram bit pozorna? a ji lahko izpadeta?
mogoče so neumna vprašanja, ampak sploh ne morem trezno razmišljatuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:((((
14.6.2007 19:35:25   
Seven*
Najbrz ne bo nic. Vsekakor svetujem obisk zobozdravnika.

Gospa sem.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2007 19:38:27   
žigolino
 Jutri k zobarju te bo dal na slikanje

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2007 19:39:17   
Anonimen
K zobozdravniku ni treba hoditi, ker itak ne more nič naredit. Pa če sta zobka na svojih mestih, potem res najbrž ni nič narobe.
Pomiri se. Sedaj je že dobro. Mogoče ji boš morala še malo bolj mehko hrano dajati jesti, ker mogoče ne bo mogla gristi.
Tibor je pri kakšnih treh letih fuuuul padel na zobe, priletel je v betonski rob, si je preklal dlesni in ustnico, zoba je imel enega bolj naprej, drugega bolj nazaj, dlesen okoli kar precej razmesarjeno, pa razen bolečin ni bilo nič narobe. Smo tudi takoj klicali prijatelja, ki je zobozdravnik in nam je povedal to, da itak nima kaj naredit, da kar bo, pač bo. Samo pri nas je bilo veliko huje.
Tako da se kar pomiri in polubčkaj svojo punčko. Brez skrbi, vse bo dobro.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2007 19:41:59   
April
V torkovi Oni zobozdravnica svetuje kakšne posledice imajo poškodbe mlečnih zob in kako ukrepati.  Tam ti lepo piše.Jaz bi šla k zobozdravniku.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2007 19:46:32   
karamela
Jaz bi jo jutri peljala k zobozdravnici, samo na pregled, za vsak slučaj.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2007 19:47:16   
mika
hvala za hitre odgovore.
splišni jaz bom vseeno šla k zobozdravnku, čeprav mi bo verjetno isto povedal kot vam.

seven, a mi napišeš prosim h kateremu naj greva v mb

< Sporočilo je popravil mika -- 14.6.2007 19:48:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2007 19:47:22   
cmokec
Verjetno zobozdravnik res nima kaj storiti. Jaz bi bila bolj pomirjena, če mi to pove zobozdravnik sam, da ni ugibanja: Kaj pa če .....?

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2007 9:16:04   
Anonimen
Nočem strašit,ampak samo napisla bom negativni dogodek,ki se nam je zgodil.
Moj sine je nesrečno padel na zobke.Udarec je bil močan in čez čas so prvi štirje zgornji zobki,začeli spreminjat barvo,postjali so zelnkasti in začeli so se drobit,nato pa so ostale le škrbine.Pri zobarju niso imeli kaj pomagat,ker so mlečni,kasnje so škrbine pravi zobje spodrinili ven in zrasli so močni in zdravi stalni zobje.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2007 9:17:40   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mika

.

seven, a mi napišeš prosim h kateremu naj greva v mb

Otroški zobozdravniki so na Vošnjakovi. Za ostale ne bi vedela.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2007 10:57:21   
mily
Zobozdravnik res nima kej nardit, ampak jaz bi na tvojem mesti vseeno šla. Že zaradi občutka.

Tko podobn se je nardil tut moji, ko je bla stara skoraj 2 leti, le da je tko nerodn padla, da si je sprednja dva nabila gor (je sedela in se igrala z žogo, ki se ji je odkotalila, ona pa je zato udarla ob tla). Seveda sta se ji majala in dlesen je imela zadaj čisto zatečeno. Takrat sem mogla po hitrem postopku vzeti dudo in ji devati bolj mehko hrano. Kej druga pa že ni blo za nardit. Sem samo čakala, če bosta izpadla. No pa nista. Zdej se samo vidi, da je eden malo višje, pa še to opaziš če res zelo dobro pogledaš. Malo bolj se lahko zakomplicira pri stalnih potem, ker si jih je takrat pač tuk nabila gor, da ne vejo, če si je zamaknala tudi zasnovo za stalne. To bomo pa vidlei čez par let, ko bodo stalni zečeli rasti. Upam da ne bo nič hujšega.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2007 12:18:21   
mika
sedaj sva prišli od zobozdravnice. klicala sem v vošnjakovo pa se mi živ bog ni oglsiluser posted image . sem pa čist pozabila da je od tasta prijateljica otroška zobozdravnica in smo šli k njej. skrbelo me je če bo lucija sploh hotla usta odpret, ampak sem ji že doma razložila, da ji bo pomagala, da je ne bodo več boleli. nisem mogla verjeti kako je bila pridnauser posted image . zobke si je  nabila gor v dlesen in ima otečeno. zobozdravnica ji je dlesen z nečim premazala. ker je tekočina imela nagravžni okus je  jokala, ampak se je hitro pomirila. naslednji teden se greva spet pokazat in upam da ne bo pokazalo nič hujšega.  dokler se ji zobki ne utrdijo, lahko je samo kašice.

včeraj mi je bilo tako hudo, ker je šla zvečer  lačna spat. ničesar ni mogla jest, niti po slamici. pila je sicer dovolj, kaj bolj gostega pa ni mogla. in danes zjutraj je še s postelje padla, ampak se je samo ustrašila.

ne vem no, tak živec je, sploh zvečer ....

neva, pa je tvojga sina bolelo, ko so mu zobki začeli drobit? men se  srce para, ko mi reče, da jo boliuser posted image . se pa kar hitro potolaži ko jo pocartam in rečem, da bo minilouser posted image .

eh, ta naša navihankauser posted image

hvala vsem za odgovoreuser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 15.6.2007 12:26:52 >

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2007 20:06:57   
Anonimen
neva, pa je tvojga sina bolelo, ko so mu zobki začeli drobit? men se srce para, ko mi reče, da jo boli . se pa kar hitro potolaži ko jo pocartam in rečem, da bo minilo .

Ne,ker mlečni zobki ne bolijo tako kot stalni,mlečni namreč niso oživčeni.Tvojo najbrž bolj boli udrjena dlesen in ne zobki.Če je,kot praviš nabila zobke v dlesen je od tu bolečina.Niso ga boleli zobki,niti,ko se je v škrbinah naredil granolom,pa samo dve leti je bil star,ko je moral na zobozdravniški stol,da mu je vse štiri sprednje zgornje spucala gnoja in nato smo morali večkrat na dan,vsak dan sami doma z zobotrebcem pucat škrbine,da se ni nabirala hrana.
Ko se bo dlesen pozdravila od udrca je ne bo več bolelo.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2007 14:23:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

Jutri k zobarju te bo dal na slikanje

Obvezno na slikanje.

Pred kratkim sem poslušala zgodbo o tem, kako je otrok po nekaj letih kasneje skoraj umrl od nezdravljenega zoba. Me je bilo kar groza.

(odgovor članu žigolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.6.2007 0:25:38   
* Mateja *
Čau! MOj tamali je tud pred časom padel na šobo in zobe. Pol enke si je odbil in prejedel obe ustnici, oba sva bila krvava, pa ga nisem nikamor peljala. Poklicala sem pediatrinjo in zobarja in sta mi rekla da nič ne moreta. Mlečni zob bo padel ven,zrasel bo nov, razen če bi imel šobo za šivat bi ga peljala!

Glede maminega joka....Vem da je hudo gledat razbitega mulčka, ampak moj je z razbitim zobom posebnež, nimajo vsi takega zobka! S tem se mal tolažim!!!
Bo bolje!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.6.2007 14:38:24   
Zamima
user posted image user posted image user posted image mene je zdaj kar zabolelo ko sem tole prebrala,... user posted image

upam, da je vse vredu z zobki tvoje miške user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.6.2007 21:45:40   
Rubin.
Nisem brala kaj so ti odgovorile, ampak ti predlagam, da vsekakor obiščeta zobozdravnika, sej je nama najina zobozdravnica ob prvem pregledu dejala, da v kolikor pride do kakšnega padca ali poškodbe v predelu zobovja morava takoj k njej, da pregleda, če se je mogoče poškodoval nastavek za stalni zob.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.6.2007 21:55:31   
Njuškalo
Moj se je enkrat udaril v zob in ni izgledalo kaj preveč groznega.Malo je imel krvavo,nisem pa niti pomislila,da bo potrebno šivanje,kot se je izkazalo kasneje.Nočem te strašiti,ampak bolje,da hodiš k zobarju za brezveze, kot pa ,da ne greš in je kaj narobe.
Mojega takrat ni ne vem kaj posebej bolelo, peljala sem ga pa za vsak slučaj k njegovi zdravnici,ki nama je predlagala,da gre za vsak slučaj še k zobozdravniku.No, sledilo je slikanje v LJ in potem še šivanje.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.6.2007 7:10:50   
mika
Pred kratkim sem poslušala zgodbo o tem, kako je otrok po nekaj letih kasneje skoraj umrl od nezdravljenega zoba. Me je bilo kar groza.

ojoj, mič...bom tole v četrtek omenila zobozdravnici

Zamima, mene so zobje boleli cel vikend, ko sem videla njene dlesniuser posted image . ko se pa spomnim kako je počilo,  me zaboli cela glava.

sedaj  ima še bolj rdečo dlesen, lahko pa je skoraj vse, ampak bolj mehko. nič ji ne dam za ugriznit, ampak ji narežem na koščke, da da kar v usta.

neva, moja sestra je pri treh letih imela  luknjico v zobku. ko ji je zobozdravnica vrtala  zobek jo je bolelo ko user posted image . a veš mogoče zakaj to boli, če mlečni zobje niso oživčeni?

njuškalo, kako pa zgleda slikanje zob? a sem lahko zraven? pri zobozdravniku je  ležala na meni in je brez problem odprla usta. če bo potrebno slikanje, verjetno ne bom mogla bit z njouser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 19.6.2007 7:18:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.6.2007 8:26:27   
mily
Lahko si zraven. Jst sem mojo tudi peljala slikat in je lahko sedela na meni. Dala mi je tist predpasnik in mala se  mi je vsedla v naročje in seveda je tudi ona mela tist zaščitni predpasnik. Mal je zoprno, ker mora bit čist pri miru. Mislim da ji da nekaj v usta, da ugrizne, potem pa slika. Bolj je pri miru, lepša je slika. Mal jo probi že doma pripravit, ker sem tut jst mojo komi prepričala, da se tisto minutko ni nič premaknila.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.6.2007 8:41:20   
Anonimen
http://www.zobozdravstvo.com/otrosko_zobozdravstvo.html

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?