Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:35:25
|
|
|
|
Seven*
|
Najbrz ne bo nic. Vsekakor svetujem obisk zobozdravnika.
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:38:27
|
|
|
|
žigolino
|
Jutri k zobarju te bo dal na slikanje
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:39:17
|
|
|
|
Anonimen
|
K zobozdravniku ni treba hoditi, ker itak ne more nič naredit. Pa če sta zobka na svojih mestih, potem res najbrž ni nič narobe. Pomiri se. Sedaj je že dobro. Mogoče ji boš morala še malo bolj mehko hrano dajati jesti, ker mogoče ne bo mogla gristi. Tibor je pri kakšnih treh letih fuuuul padel na zobe, priletel je v betonski rob, si je preklal dlesni in ustnico, zoba je imel enega bolj naprej, drugega bolj nazaj, dlesen okoli kar precej razmesarjeno, pa razen bolečin ni bilo nič narobe. Smo tudi takoj klicali prijatelja, ki je zobozdravnik in nam je povedal to, da itak nima kaj naredit, da kar bo, pač bo. Samo pri nas je bilo veliko huje. Tako da se kar pomiri in polubčkaj svojo punčko. Brez skrbi, vse bo dobro.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:41:59
|
|
|
|
April
|
V torkovi Oni zobozdravnica svetuje kakšne posledice imajo poškodbe mlečnih zob in kako ukrepati. Tam ti lepo piše.Jaz bi šla k zobozdravniku.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:46:32
|
|
|
|
karamela
|
Jaz bi jo jutri peljala k zobozdravnici, samo na pregled, za vsak slučaj.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:47:16
|
|
|
|
mika
|
hvala za hitre odgovore. splišni jaz bom vseeno šla k zobozdravnku, čeprav mi bo verjetno isto povedal kot vam. seven, a mi napišeš prosim h kateremu naj greva v mb
< Sporočilo je popravil mika -- 14.6.2007 19:48:06 >
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 14.6.2007 19:47:22
|
|
|
|
cmokec
|
Verjetno zobozdravnik res nima kaj storiti. Jaz bi bila bolj pomirjena, če mi to pove zobozdravnik sam, da ni ugibanja: Kaj pa če .....?
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 15.6.2007 9:16:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Nočem strašit,ampak samo napisla bom negativni dogodek,ki se nam je zgodil. Moj sine je nesrečno padel na zobke.Udarec je bil močan in čez čas so prvi štirje zgornji zobki,začeli spreminjat barvo,postjali so zelnkasti in začeli so se drobit,nato pa so ostale le škrbine.Pri zobarju niso imeli kaj pomagat,ker so mlečni,kasnje so škrbine pravi zobje spodrinili ven in zrasli so močni in zdravi stalni zobje.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 15.6.2007 9:17:40
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika . seven, a mi napišeš prosim h kateremu naj greva v mb Otroški zobozdravniki so na Vošnjakovi. Za ostale ne bi vedela.
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 15.6.2007 10:57:21
|
|
|
|
mily
|
Zobozdravnik res nima kej nardit, ampak jaz bi na tvojem mesti vseeno šla. Že zaradi občutka. Tko podobn se je nardil tut moji, ko je bla stara skoraj 2 leti, le da je tko nerodn padla, da si je sprednja dva nabila gor (je sedela in se igrala z žogo, ki se ji je odkotalila, ona pa je zato udarla ob tla). Seveda sta se ji majala in dlesen je imela zadaj čisto zatečeno. Takrat sem mogla po hitrem postopku vzeti dudo in ji devati bolj mehko hrano. Kej druga pa že ni blo za nardit. Sem samo čakala, če bosta izpadla. No pa nista. Zdej se samo vidi, da je eden malo višje, pa še to opaziš če res zelo dobro pogledaš. Malo bolj se lahko zakomplicira pri stalnih potem, ker si jih je takrat pač tuk nabila gor, da ne vejo, če si je zamaknala tudi zasnovo za stalne. To bomo pa vidlei čez par let, ko bodo stalni zečeli rasti. Upam da ne bo nič hujšega.
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 15.6.2007 12:18:21
|
|
|
|
mika
|
sedaj sva prišli od zobozdravnice. klicala sem v vošnjakovo pa se mi živ bog ni oglsil . sem pa čist pozabila da je od tasta prijateljica otroška zobozdravnica in smo šli k njej. skrbelo me je če bo lucija sploh hotla usta odpret, ampak sem ji že doma razložila, da ji bo pomagala, da je ne bodo več boleli. nisem mogla verjeti kako je bila pridna . zobke si je nabila gor v dlesen in ima otečeno. zobozdravnica ji je dlesen z nečim premazala. ker je tekočina imela nagravžni okus je jokala, ampak se je hitro pomirila. naslednji teden se greva spet pokazat in upam da ne bo pokazalo nič hujšega. dokler se ji zobki ne utrdijo, lahko je samo kašice. včeraj mi je bilo tako hudo, ker je šla zvečer lačna spat. ničesar ni mogla jest, niti po slamici. pila je sicer dovolj, kaj bolj gostega pa ni mogla. in danes zjutraj je še s postelje padla, ampak se je samo ustrašila. ne vem no, tak živec je, sploh zvečer .... neva, pa je tvojga sina bolelo, ko so mu zobki začeli drobit? men se srce para, ko mi reče, da jo boli . se pa kar hitro potolaži ko jo pocartam in rečem, da bo minilo . eh, ta naša navihanka hvala vsem za odgovore
< Sporočilo je popravil mika -- 15.6.2007 12:26:52 >
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 15.6.2007 20:06:57
|
|
|
|
Anonimen
|
neva, pa je tvojga sina bolelo, ko so mu zobki začeli drobit? men se srce para, ko mi reče, da jo boli . se pa kar hitro potolaži ko jo pocartam in rečem, da bo minilo . Ne,ker mlečni zobki ne bolijo tako kot stalni,mlečni namreč niso oživčeni.Tvojo najbrž bolj boli udrjena dlesen in ne zobki.Če je,kot praviš nabila zobke v dlesen je od tu bolečina.Niso ga boleli zobki,niti,ko se je v škrbinah naredil granolom,pa samo dve leti je bil star,ko je moral na zobozdravniški stol,da mu je vse štiri sprednje zgornje spucala gnoja in nato smo morali večkrat na dan,vsak dan sami doma z zobotrebcem pucat škrbine,da se ni nabirala hrana. Ko se bo dlesen pozdravila od udrca je ne bo več bolelo.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 16.6.2007 14:23:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: žigolino Jutri k zobarju te bo dal na slikanje Obvezno na slikanje. Pred kratkim sem poslušala zgodbo o tem, kako je otrok po nekaj letih kasneje skoraj umrl od nezdravljenega zoba. Me je bilo kar groza.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 17.6.2007 0:25:38
|
|
|
|
* Mateja *
|
Čau! MOj tamali je tud pred časom padel na šobo in zobe. Pol enke si je odbil in prejedel obe ustnici, oba sva bila krvava, pa ga nisem nikamor peljala. Poklicala sem pediatrinjo in zobarja in sta mi rekla da nič ne moreta. Mlečni zob bo padel ven,zrasel bo nov, razen če bi imel šobo za šivat bi ga peljala! Glede maminega joka....Vem da je hudo gledat razbitega mulčka, ampak moj je z razbitim zobom posebnež, nimajo vsi takega zobka! S tem se mal tolažim!!! Bo bolje!!!!
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 17.6.2007 14:38:24
|
|
|
|
Zamima
|
mene je zdaj kar zabolelo ko sem tole prebrala,... upam, da je vse vredu z zobki tvoje miške
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 17.6.2007 21:45:40
|
|
|
|
Rubin.
|
Nisem brala kaj so ti odgovorile, ampak ti predlagam, da vsekakor obiščeta zobozdravnika, sej je nama najina zobozdravnica ob prvem pregledu dejala, da v kolikor pride do kakšnega padca ali poškodbe v predelu zobovja morava takoj k njej, da pregleda, če se je mogoče poškodoval nastavek za stalni zob.
|
|
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 17.6.2007 21:55:31
|
|
|
|
Njuškalo
|
Moj se je enkrat udaril v zob in ni izgledalo kaj preveč groznega.Malo je imel krvavo,nisem pa niti pomislila,da bo potrebno šivanje,kot se je izkazalo kasneje.Nočem te strašiti,ampak bolje,da hodiš k zobarju za brezveze, kot pa ,da ne greš in je kaj narobe. Mojega takrat ni ne vem kaj posebej bolelo, peljala sem ga pa za vsak slučaj k njegovi zdravnici,ki nama je predlagala,da gre za vsak slučaj še k zobozdravniku.No, sledilo je slikanje v LJ in potem še šivanje.
|
|
RE: močen udarec v zobke-kaj naj naredim:(((( 19.6.2007 7:10:50
|
|
|
|
mika
|
Pred kratkim sem poslušala zgodbo o tem, kako je otrok po nekaj letih kasneje skoraj umrl od nezdravljenega zoba. Me je bilo kar groza. ojoj, mič...bom tole v četrtek omenila zobozdravnici Zamima, mene so zobje boleli cel vikend, ko sem videla njene dlesni . ko se pa spomnim kako je počilo, me zaboli cela glava. sedaj ima še bolj rdečo dlesen, lahko pa je skoraj vse, ampak bolj mehko. nič ji ne dam za ugriznit, ampak ji narežem na koščke, da da kar v usta. neva, moja sestra je pri treh letih imela luknjico v zobku. ko ji je zobozdravnica vrtala zobek jo je bolelo ko . a veš mogoče zakaj to boli, če mlečni zobje niso oživčeni? njuškalo, kako pa zgleda slikanje zob? a sem lahko zraven? pri zobozdravniku je ležala na meni in je brez problem odprla usta. če bo potrebno slikanje, verjetno ne bom mogla bit z njo
< Sporočilo je popravil mika -- 19.6.2007 7:18:10 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?