|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mnenje ali/in izkušnje
20.2.2008 8:59:46   
Tanik
kaj pravite o tem, da gre partner delat v tujino (razlog boljše življenje za družino, višja plača-se poplača kredit) in je odsoten tudi po 5 mesecev, pride nazaj za en mesec in ponovno ga ni pol leta in to recimo za obdobje petih let.
a ima katera take izkušnje, kako bi reagirale, da vam partner to omeni? saj to pomeni, da si toliko časa sama.
otrok še nimava, bi jih pa imela, zato tudi razmišljam o vsemu, kako bi bilo, če bi bila toliko časa sama za vse.

hvala

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mnenje ali/in izkušnje
20.2.2008 9:03:40   
jagoda77
greš z njim a ne

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2008 9:05:32   
metkica1
Moj je bil sedaj dva dni na montaži v dalmaciji, jaz sem bila sama z dvema otrokoma (3,5 let im 4m), je bilo kar pestro.
Včasih mislim, da mi ne pomaga dosti pri otrokih. Ampak, ko ga pa ni bilo pa sem videla kako velika je njegova pomoč.

Mogoče, res da gre sedaj, ko še nimata otrok, pa še počakata kakšno leto user posted image
Potem pa pretehtajta vse  + in -.
Je težko, če si sam za vse.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2008 9:05:50   
Tanik
aja tega nisem napisala, ne morem, ker imam tu službo. tako da bi bila ločena toliko časa.

sem pa pri 30, tako da je čas da bi imela prvega otroka.

Žan

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2008 9:09:11   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: natka28

aja tega nisem napisala, ne morem, ker imam tu službo. tako da bi bila ločena toliko časa.

časa maš še 5 let za otroke, tako da 30 ni ravno zadnja možnost...

zdaj če ima dobro plačo in če bo v tujini dobil tudi stanovanje, bi jaz osebno šla z njim in si našla gor službo.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2008 9:09:20   
metkica1
Veš saj se vse da, če se hoče tudi "sama" verjamem, da bi zmogla. user posted image
Je pa res, da je tole kar dolga doba.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2008 9:10:35   
Tanik
delal bi na ladji (kapitan) user posted image tako da res ne vem kaj bi jaz delala z njim toliko časa.

Žan

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2008 9:14:54   
jagoda77

delal bi na ladji (kapitan) user posted image tako da res ne vem kaj bi jaz delala z njim toliko časa.

veš, če nam mečeš drobtinice, potem ljudje težko podajajo mnenja

sicer pa če bo delal na večji ladji - križarki, potem tam delo dobi skoraj vsak... začneš pri bolj takih deklica za vse delih, potem pa glede na pridnost in požrtvovalnost, lezeš vse višje - nekaj prijateljev je šlo na ladje delat, pa so pač povedali sistem, da se pa dobro zaslužit

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2008 9:15:15   
bučkabb
moje prvo mnenje ko sem prebrala tvoje vprašanje: ja kaj gre v ameriko, da ne bo mogel za vikende in praznike npr. prid domov. user posted image user posted image

sedaj če si resnično želita izboljšat finančno stanje bosta pač mogla potrpet, sigurno bo lažje če se za to odloči sedaj ko še nimata otrok.  poznam veliko ljudi katreih partnerji delajo v tujini, pa glih tak preživijo, sam se pa res morta prj vse zmenit, kaj si gdo želi in kolk sta sposobna pretrpet za vse skupi.

no kot prvo pa dobro premislita, če se sploh splača it delat v tujino, ker dandanes tud pri nas ni tak problem če mal bolj delaš zaslužit tolk, kolker prineseš iz tujine, ko odšteješ vse stroške, ki se naberejo z delom v tujini, pa še doma si z svojimi najbljižjimi.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2008 9:20:13   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

veš, če nam mečeš drobtinice, potem ljudje težko podajajo mnenja

se opravičujem, ker nisem vsega napisala, sem malo v šoku user posted image .
torej je kapitan ladje, delal bi na tovorni ladji, odsoten toliko časa. trenutno živiva tako, da glih vse poplačava, ker plača na kopnem ni primerljiva s plačo na morju (ljudje nočejo it, razlog-odsoten od družine). želiva si otroka in želi nam izboljšat življenje, da bomo lahko šli tudi na dopust,..ne pa da vse dajemo za kredit.
mislim da sem sedaj vse povedala

Žan

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.2.2008 9:20:39   
bučkabb
no sedaj sem vidla da bo na ladji, ja moja prijateljica je šla delat na ladjo, res je da je kr neki zaslužla, ker tam nimajo tolk stroškov, ko imajo bivanje in hrano na ladji zastonj. slabost vsega tega je bla, da se je fulj zapostila in se je zredila ko pujs, prednost je pa bla da je vidla zelo veilko sveta in spoznala različne ljudi.

vsekakor pa to zelo dolgo ne zdržiš, no vsaj ona je tako rekla, na začetko je zanimivo, pol pa se po enih dveh letih fajn naješ takšnega življenja, razen če si najdeš popestritev, sam pol pa ti ne bo velik denarja domov prinesel. ker tak hitro ko zaslužiš, lahko v svetu tud zapraviš.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.2.2008 10:10:06   
2 Sraki

Imam prijateljico, ki je na istem kot bi bila ti. Lepo gre z njim, včasih kakšen mesec kasneje, vendar sta skupaj na ladiji. Najdi si hobi, uči se jezikov karkoli že pač. Jaz nikakor ne bi pristala na to, da bi bila dlje časa narazen. Sploh pa obdobje 5 let, je čisto preveč. Že v enem letu se lahko zadeve precej spremenijo, lahko se odtujita, ti najdeš drugo tolažbo, ker bi moža preveč pogrešala, pač life goes on, brez ali z njim. Ustaviti pa ne moreš toka življenja.

Upam, da se odločita prav. Navsezadnje denar ni vse.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.2.2008 10:12:28   
Anonimen
Jaz sem imela možnost, da bi šla za pol leta delat v tujino, vmes 14 dni dopusta, torej dvakratna odsotnost po tri mesece. Mož mi je takrat dal prosto izbiro, da se sama odločim. Na koncu nisem sprejela dela, ker se mi je zdelo, da bi preveč vplivalo na naju kot par, čeprav bi bilo to delo zame sanjsko.
Če pa bi imel mož tako možnost, ne vem, no, verjetno bi ga podprla pri vsaki odločitvi, ampak če še ne bi imela otroka. 
Tako da morata oba premisliti, koliko sta se sposobna prilagajat, do kje lahko gresta, koliko zaupata eden drugemu, koliko vama je pomemben dodaten zaslužek. Dokler nimaš otroka, je veliko lažje, ker se lažje prilagajaš. Kaj pa če bi šel samo za dve leti, npr, namesto 5? Potem bi se lažje odločala. Pet let je zelo dolga doba, zgodi se lahko marsikaj.

(odgovor članu Tanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.2.2008 10:13:17   
tititi
Za kolko let pa bi mogel podpisat pogodbo? Ker če je npr za 2/3 leta se mi zdi, da nimata kaj zgubit. Če pa za nedoločen čas pa sploh. Da odpoved ko vidi da tko ne gre več naprej. Tudi mi2 se poigravava s to mislijo. Oba bi šla v tujino ampak nebi mogla it v ist kraj oz. zelo malo verjetnosti je da bi nama ratal isti kraj...Sem pa jaz 29 on pa 33. Tudi meni se mudi ampak raje čez2/3 leta pa takrat u miru in mu (otročičku) lahko prvoščim več kot pa zdej pa skoz borba za dnar...

Drži se. Pa skupi se odločta!

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.2.2008 10:29:05   
Anonimen

Jaz poznam eno, ki je šla s fantom na ladjo. No, zdaj sta ločena.

Drugače pa ne vem, pojma nima, ali je to O.K. ali ne. Če se imata zares rada, potem najbrž to naj ne bi bila ovira. Lahko pa da je fajn preizkušnja, vsaka stvar je menda za nekaj dobra.

(odgovor članu Tanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.2.2008 10:43:16   
Pikec
Vse se da če je volja... Preverjeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.2.2008 11:05:28   
glen
Ni šans,jaz nebi zmogla tako in tudi moj dragi ne.
Poznam dosti primerov ko so možje delali v tujini ali pa so pomorci, pa so šle družine pol k vragu,so pa tudi družine pri katrih se to obnese.
No pri nas to nebi pršlo v poštev

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.2.2008 11:10:48   
glen
Prijateljica živi s pomorcem.
On ima že en propadli zakon za sabo (otrok star 10 let).
Z prijateljico imata punčko staro 3 leta in zdaj pričakuje drugegauser posted image .
On je 5-6 mes. na barki pol mes- dva doma itd itd.
Namen je da neki prišparata da bosta bolje živela.Kaj se pa zgodi,ko pride domov zmeraj zapravi večino denarja ker hoče z denarjem nadomestiti njegovo odsotnost,pa zmeraj rečeta samo še eno rudno in to se ponavlja že 4 leta.user posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.2.2008 11:15:05   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: glen
On je 5-6 mes. na barki pol mes- dva doma itd itd.

nekako tako bi bil odsoten.
na kakšni barki-ladji pa je, a tovorna, potniška?

berem vse vaše odgovore in razmišljam. bom pa tudi mojemu dala za prebrat.

Žan

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.2.2008 11:29:12   
baguSka
Namen je da neki prišparata da bosta bolje živela.Kaj se pa zgodi,ko pride domov zmeraj zapravi večino denarja ker hoče z denarjem nadomestiti njegovo odsotnost,pa zmeraj rečeta samo še eno rudno in to se ponavlja že 4 leta.

Natanko to se pa dogaja tudi soferjem, ko jih od ponedeljka do sobote ni doma. In tako so soferji ves lajf. Nic jih ni doma, denarja pa tud ni. Je, za tiste materialne dobrine, ki pa u bistvu sploh niso tok pomembne v lajfu. Kr neki. Namest da bi cenil tisto, kar bi lahko imeli... Druzino. Sej ne da je nimajo in nikakor nisem zdej proti soferjem, ampak poznam te ticke, ki cel lajf govorijo da bojo nehal, pa jim ne rata... U bistvu jim je prevec fletno ratal. In tud druzina se je ze nekak tko navadla, da se vidjo samo po en al pa dva dni na teden.

Gre se samo zato, kaj ima v tvojem zivljenju prednost... kaksne so tvoje zelje in ce si se pripravljena temu vsemu kar imata zdej odrect!? Ker potem bo vse 100% drugace! Tukaj je razdalja... ne mores mimo tega.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.2.2008 11:30:11   
daddy
  Odgovori tukaj so seveda različni, dejstvo pa je, da odločitve ne more sprejeti nihče drug namesto vaju. Kot je vsak človek individualno bitje ( in torej na situacije reagiramo različno, tudi doživljamo jih različno ) ima tudi vsak par svoje specifike, te pa pri vama lahko vesta in jih poznata samo vidva. So pari, ki bi brez večjih težav prenesli take fizične ločitve, pa so pari, ki jih nikakor ne bi.
  Gre za zelo veliko odločitev in res ne bo kazalo drugega, kot da sedeta skupaj ( tudi večkrat če treba ) in kolikor se da mirno pretehtata vse pluse in minuse, pretehtata tudi morebitne "rezervne variante" ( drugačna oblika dodatnega zaslužka, ki bi odnos morda časovno manj prizadela ) ......  Pri končni odločitvi vama vsekakor želim vso srečo.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.2.2008 11:30:37   
žigolino
A kakšno drugo delo razen pomorstvo pa ne bi šel delat v tujino?Ker tukaj pri nas zlo veliko hodijo  preko enih treh firm v Nemčijo Avstrijo,Francijo in pol pridejo vsak mesec za 4-5 dni domov.Zaslužijo pa ful.Ali pa grejo za pol leta v Ameriko in so pol dva meseca doma,sicer je pri tej varianti plača še dosti večja.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.2.2008 11:38:31   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

časa maš še 5 let za otroke, tako da 30 ni ravno zadnja možnost...

no, tole ni glih nujno... vsako leto kasneje, je manj moznosti za zanositev... ene to vemo, druge, ki dajo samo gate dol pa zanosjo, pa tega ne vejo... enim je pri 35ih ze zelo zal, da niso ze prej poskusale... ampak takrat je zal ze prepozno, ure se ne da vec nazaj vrtet...

ne recem da je vedno tako, moznost pa je... jaz zase vem, da se nebi igrala...

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.2.2008 11:46:11   
žigolino
Če vaju bi slučajno zanimalo kaj,kje in kako,imata tukaj nekaj linkov
http://www.h-mont.si/
http://www.mtd.si/
http://www.mos.si/

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.2.2008 11:46:26   
nuala
Izkušnje:
Moj mož je zelo veliko potoval oz. delal v tujini. Kljub temu imam dva otroka ( zdaj 3 in 5 )  in sem se kar hitro navadila biti sama z njima. sama sem bila, ko sem bila noseča, ko sem rodila in 4 dni po tem, ko sem prišla iz porodnišnice. Ni bilo vedno lahko, generalno gledano pa smo lepo živeli. Ko je bil otrok samo eden sploh ni bilo nobene težave, za dva z malo razliko je treba imeti nekaj žilice za improvizacijo. Pa tudi psa imam zraven. Pravzaprav je bilo najtežje, kadar je bil mož doma. Ker sem tako padla v neko rutino, da mi je bil kar v napoto. No, pa sem se navadila tudi tega zdaj je - zdaj ga ni.
Mnenje:
So ženske, ki se takšni situaciji lahko prilagodijo. So dovolj samozavestne in prepričane vase in v partnerja. Imajo svoje delo, svoj krog prijateljev, svoje male užitke. Nimajo strahu pred samoto in odgovornostjo. Imajo nekoga, ki ga v krizni situaciji lahko poprosijo za pomoč 8 starši, varuška, prijateljica ). Nekatere enostavno niso za to oz. zagovarjajo dejstvo, da morata biti partnerja skupaj in skupaj vzgajati otroke. Vidva o vsem skupaj razmislita, se pogovorita. Morda se odločita za neko poizkusno obdobje ( 1 leto ) ter se dogovorita, kaj bosta naredila, če zadeva ne bo funkcionirala. Vsekakor se človek navadi vsega in prenese veliko več, kot si misli. Je pa treba tudi v naprej vedeti, kakšne so lahko posledice takega življenja.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Se vas otrok dovolj giblje?
maca83 RR

Mislite, da se vas otrok dovolj giblje? Bi se moral vec?

Se prevec (37%)

Ravno prav (41%)

Lahko bi bil malo bolj aktiven (17%)

Sport ga sploh ne zanima (2%)

Ne vem (2%)

Število vseh glasov: 41

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!