Marogica
|
Mislim, da dandanse otroci niso bolani, ker pijejo kravje mleko (saj sta še samo 2-3 obroki na dan), ena ki dela v mlekarnah, je na tem portalu pisala, da je mleko sterilizirani, pasterizirano......, torej so uničene vse klice. Prej bi se sedaj bala biti mleko od kmeta-pa nočem nobenega žalit. Zadnjič sem gledala oddajo, kako pozimi gojijo razl. vrste zelenjave na Nizozemskem in še kje. Stebla postavijo v vodo, v izolacijsko vato (za izolacije hiš-stekleno vato) in brez zemlje celo zimo gojijo zelenjavo, ki jo kupujemo pri nas. Zeleno solato gojijo (šez celo leto) v velikih toplih gredah, ki imajo nevem kakšno moč in ta solata je prava lepotica, vendar pa po testih, ki so jih opravili, vsebuje absolutno preveč nitratov. Tudi to jemo mi, v SLoveniji. Vse večje firme delajo sadne jogurte (npr jagoda) iz lesenih ostruškov, arom.....), dodajo navadni jogurt, pa dosti, dosti sladkorja. Rečeno je bilo, kot nasvet, da je bolje kupiti navadni jogurt in narezati jagode vanj. Tudi te jemo v Sloveniji Lahko bi naštevala še in še, kako se dandanes prodobiva hrana, ki vsebuje mogoče 5% tega, da se lahko potem imenuje, kakor koli že, ostalo so dodatki, o katerih niti ne sanjamo. Včasih so te oddaje, ki delajo teste res zanimive (predvsem RTL; pro7 in SAT1) Mislim, da otroci obolevajo prej zaradi zgoraj naštetih produktov, kakor pa zaradi mleka-ki pa tudi ni takšno, ki ga izpod krave pomolzemo.
|