|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mlade mamice - zaradi neuspeha
25.7.2007 13:42:47   
Anonimen
Sem se pogovarjala z kolegico, in me je zelo pretresla njena izjava.
Zdaj pa me zanima če ve tudi tako razmišljate in če je kaj na tem.

Sem mlada mamica, rodila sem pri 21 letih ( zgodilo se je nenačrtovano, vendar je mala zelo ljubljena in dobrodošla v družini ). Po porodu sem izgubila večino prijateljic ker razmišljajo drugače in hočejo še uživat, pa so pozable na mene. Ampak z tem sem se nekako sprijaznila. Sedaj po enem letu sem se pa menila z kolegico ki še študira in mi je rekla da se za otroka odločajo tiste mlade ženske ki nimajo faksa, ki nimajo lepe prihodnosti, ki nevejo uživati, ki niso tako lepe nazunaj pa pač mislijo da jih bo vsaj negdo imel rad in tako naprej,...

Mene je ta izjava zelo prizadela, ker sem sama mlada mamica in nato sploh nisem pomislila, zdaj pa tuhtam in premišljujem al je res tako?
Imam otroka res samo zato ker nisem tako uspešna in lepa?
Zato ker sem končala le višjo šolo ne pa univerziteto?

Daj pomagajte mi mal razčistiti, če je imela prav al sem res zapravla moje življenje z tem da imam rada mojo pikico?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mlade mamice - zaradi neuspeha
25.7.2007 13:44:21   
viv_
Draga anonimna, na to ti pa me ne moremo odgovorit, si morš kar sama!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2007 13:44:49   
Taula
Sedaj po enem letu sem se pa menila z kolegico ki še študira in mi je rekla da se za otroka odločajo tiste mlade ženske ki nimajo faksa, ki nimajo lepe prihodnosti, ki nevejo uživati, ki niso tako lepe nazunaj pa pač mislijo da jih bo vsaj negdo imel rad in tako naprej,...

Tale kura nima razčiščenih pojmov.user posted image  Itak da nima prav..lahko ti je samo fovš za pikico ki jo imaš. Kaj pa veš..mogoče ti pa je in je zato nesramna.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2007 13:45:12   
fragola
Ma dej dej ne tko mislt, mogoče je pa prjatlca necoščljiva ker ti maš otroka ona pe ne!
Jaz mislim, da si lahko tudi uspešna z otrokom in hkrati si dobra mati!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2007 13:47:02   
Udb
Joj, kakšna bedarija! Lepo te prosim??!!?! Upam, da nisi resno pomislila na to, da je imeti otroka zapravljanje življenja.

Enim ljudjem je pač pomembna kariera in tako imenovano "uživanje življenja", drugi imamo družino na prvem mestu. Pa to še ne pomeni, da ne smem imeti zraven še kariere. A to da nimaš faksa pomeni, da si neuspešen? No, potem se tukaj javim tudi jaz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2007 13:49:15   
Anonimen
Ne obremenjuj se z omejenci ki si filajo ego s tem da popredalčkajo vse ostale in trosijo po svetu neumne stereotipe.

In uspeh ter lepota se ne meri po končani šoli.

Uspešen si takrat ko si zadovoljen s svojim življenjem. To pa edino ti veš če si. In svoji user posted image  si najlepša.... Meni bi bilo to dovolj, če je pa tebi pa ne vem.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2007 13:51:55   
Miss Piggy
Jaz sem se zavestno odrekla faksu, ker je bila želja po user posted image premočna.  Nato je prišel še drugi user posted image . In mi ni niti malo žal, da sem se tako odločila, niti se zato ne počutim manj vredno in nevemkako grdo. Vsaj zaradi tega ne. Materinstvo te kvečjemu naredi lepšo. Sedaj sem dopolnila 25 let in počasi razmišljam, da bi tudi sama šla na faks. Vse poti imam še odprte in svoje sošolke in prijateljice lahko še dohitim, kdo ve, mogoče tudi prehitimuser posted image .

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2007 13:52:24   
viv_
Ja ne vem no, če je prijateljica tako zgrešila. Če se punca sprašuje, a je to res a to ni res, potem verjetno ni najbolj zadovoljna s situacijo, v kateri se je znašla...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.7.2007 13:53:01   
Anonimen
kako je že tisti pregovor : ni uspel kdor je uspešen, uspel je kdor je srečen.
Sicer pa sem sama v Črtovo knjigico spominov napisala: Končno si prišel....in končno je konec tavanj in iskanj.
Oprostite: jebeš ti vse faxe in brecelulitna stegnca....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2007 13:53:58   
Taula
ki niso tako lepe nazunaj

Lepota je subjektiven pojem. In če je ona mislila s tem da so grde ženske to in da kao zanosijo zato da ujamejo partnerja (ker so grde in se bojijo da jim bo ušel) je pa ona sama zmešana.

Pa jaz imam lahko faks in imam slabšo prihodnost kot 20 letnica z user posted image

Jaz vem da bi jo nazaj napiz..če bi mi take bedarije razlagala.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2007 13:55:30   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Po porodu sem izgubila večino prijateljic ker razmišljajo drugače in hočejo še uživat, pa so pozable na mene. Ampak z tem sem se nekako sprijaznila. Sedaj po enem letu sem se pa menila z kolegico ki še študira in mi je rekla da se za otroka odločajo tiste mlade ženske ki nimajo faksa, ki nimajo lepe prihodnosti, ki nevejo uživati, ki niso tako lepe nazunaj pa pač mislijo da jih bo vsaj negdo imel rad in tako naprej,...

to kar je krepko napisano velja tudi zame, ker se mi je dogajalo čisto isto....glede 'kolegice' pa....sorry ampak če že zdaj tak čudno razmišlja ji noben fax pa diploma ne bo pomagala, da bi postala ona bolj pametna...

no kot že rečeno sem bila tudi sama takrat ko sem rodila stara skoraj 20 let in so me tudi vse prijateljice zapustile....letos bom stara 32 in imam 2 zdrava otroka super partnerja in dobro službo...moji 2 kolegici iz tistih časov pa sta

ena je samska prejšnji (prvi jo je zapustil zaradi tega ker ni hotela met takrat še otroka) jo je zapustil zaradi mlajše frčafele, je brez otrok

druga je že šla skozi 3 daljša razmerja nima službe ne otrok

obe sta stari 31

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2007 13:56:03   
fragola
Ja ne vem no, če je prijateljica tako zgrešila. Če se punca sprašuje, a je to res a to ni res, potem verjetno ni najbolj zadovoljna s situacijo, v kateri se je znašla...

Pomojem je bla pa samo presenečaena, kar ji je rekla prijateljica in pole itak, da začneš mislt kaj ti ljudje govorijo in zakaj !

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2007 13:56:56   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide
Sicer pa sem sama v Črtovo knjigico spominov napisala: Končno si prišel....in končno je konec tavanj in iskanj.

Meni je pa to mal mimo, da je pravo življenje šele, ko imaš otroka, pa prava sreča šele, ko imaš otroka, pa da si našel sebe šele, ko si dobil otroka. Sori, ampak res!

Kaj pa potem otroštvo, preživeto s starši, primarno družino? A to je bilo vse mim? Res bom žalostna, če mi bosta tamali rekli, da sta šele zdej srečni, ko imata otroke... A to, da sem se jima trudila narediti čim lepše otroštvo, to pa ne šteje?!

Pa da bi mi mož rekel, da je šele zdaj spoznal popolnost, ko ima otroke? Ja pejt u rit! Jaz in 13 let pred otroci, ko sva uživala 100 na uro, so bili pa puser posted image  dim?!

In potem, ko otroci pri (upajmo) dobrih 20-ih spokaj od doma - kaj pa pol? A bom ena tečna tašča in posesivna mamica, ker bom zgubila svoje bistvo? Ne nebom, ker se mam lahko fajn tudi brez mulčkov, samo z možem...

Sej jih imam rada, do konca sveta in nazaj, pomenijo mi ogromno, ampak so pa še druge stvari na svetu...

< Sporočilo je popravil viv -- 25.7.2007 13:57:46 >

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2007 13:59:19   
Kuba
Mene je ta izjava zelo prizadela, ker sem sama mlada mamica in nato sploh nisem pomislila, zdaj pa tuhtam in premišljujem al je res tako?

Ne dovoli njenemu zlobnemu jeziku, da te spravi s tira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.7.2007 14:07:23   
krauca
Kaj pa vem. Po moje je njena izjava deloma točna. Če ne greš na fax - verjetno prej začneš "živeti" tisto normalno življenje, ki za večino tistih, ki študirajo pride v povprečju 5 let kasneje. Po moje je mislila to. Je pa stvar vrednot vsakega posebej. Kaj za koga pomeni uspeh.
Za njo si mogoče uspešen, če si doštudiral in imaš visoko plačo in hodiš na poslovna kosila (kot primer), zate pa dejstvo, da imaš družino in da bo tvoja pikica v življenju srečna. Tako da, stvar kriterijev, kaj je uspeh in neuspeh.
Važno, da si ti pri sebi zadovoljna s svojimi uspehi. Vse ostalo - who cares.
Pa srečno!
K.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.7.2007 14:08:56   
Spark
Ej pa saj imaš narejeno šolo. Meni je žal da sem tako, dolgo odlašala z otročkom, pa so mi bile neke druge stvari bolj pomembne. Sedaj se sprašujem, kaj sem tako dolgo čakala, glede na to da sva s partnerjem že 12 let skupaj, imava pa 2l7m staro punčko.
Vsak ima svoje interese in razmišlja na svoj način. Vsakemu so pomenbne druge vrednote, zato se ti zaradi njenih izjav ne sekiraj. Ona ima tako mišljenje, ja pa prav. Ti imaš pa sigurno naljepšega user posted image na svetu, ki te razveseli na načine,  za katere ona še ne ve da obstajajo. Ne daj na tuje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.7.2007 14:09:34   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Meni je pa to mal mimo, da je pravo življenje šele, ko imaš otroka, pa prava sreča šele, ko imaš otroka, pa da si našel sebe šele, ko si dobil otroka. Sori, ampak res!

Kaj pa potem otroštvo, preživeto s starši, primarno družino? A to je bilo vse mim? Res bom žalostna, če mi bosta tamali rekli, da sta šele zdej srečni, ko imata otroke... A to, da sem se jima trudila narediti čim lepše otroštvo, to pa ne šteje?!

Pa da bi mi mož rekel, da je šele zdaj spoznal popolnost, ko ima otroke? Ja pejt u rit! Jaz in 13 let pred otroci, ko sva uživala 100 na uro, so bili pa puser posted image  dim?!

In potem, ko otroci pri (upajmo) dobrih 20-ih spokaj od doma - kaj pa pol? A bom ena tečna tašča in posesivna mamica, ker bom zgubila svoje bistvo? Ne nebom, ker se mam lahko fajn tudi brez mulčkov, samo z možem...

Sej jih imam rada, do konca sveta in nazaj, pomenijo mi ogromno, ampak so pa še druge stvari na svetu...

Viv, lepo napisano. Se strinjam. user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.7.2007 14:15:19   
*alja*
Jas sem tudi mlada mamica in povrh vsega še študiram, tako da mislim da lahk prav tako uspeč, mogoče sam z rahlo zamudo!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu krauca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.7.2007 14:22:09   
Anonimen

Meni je pa to mal mimo, da je pravo življenje šele, ko imaš otroka, pa prava sreča šele, ko imaš otroka, pa da si našel sebe šele, ko si dobil otroka. Sori, ampak res! Kdo pa je rekel, da se pravo življenje začne šele po otroku?

Kaj pa potem otroštvo, preživeto s starši, primarno družino? A to je bilo vse mim? Res bom žalostna, če mi bosta tamali rekli, da sta šele zdej srečni, ko imata otroke... A to, da sem se jima trudila narediti čim lepše otroštvo, to pa ne šteje?! Če šteje ti bodo povedale one dve

Pa da bi mi mož rekel, da je šele zdaj spoznal popolnost, ko ima otroke? Ja pejt u rit! Jaz in 13 let pred otroci, ko sva uživala 100 na uro, so bili pa puser posted image  dim?! Ne vem, moraš vprašati njega

In potem, ko otroci pri (upajmo) dobrih 20-ih spokaj od doma - kaj pa pol? A bom ena tečna tašča in posesivna mamica, ker bom zgubila svoje bistvo? Ne nebom, ker se mam lahko fajn tudi brez mulčkov, samo z možem...Jaz se tudi  imam lahko fanj samo z možem, ali sem mogoče napisala da ne

Sej jih imam rada, do konca sveta in nazaj, pomenijo mi ogromno, ampak so pa še druge stvari na svetu...Se popolno strinjam, le v ednini

Sicer pa , prosim preberi si še enkrat kaj sem napisala. To je moje mnenje. Po 17 letih študija, po sezidani hišici, po prepotovanem svetu, po plesu do jutranjih ur , po vezicah.....JE moj otrok to kar sem iskala in želela. Kapiš?

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.7.2007 14:41:18   
Felicity
user posted image Uffa, me je ven vrglo, pa tako dolgo sem pisala...

No, na kratko še 1x.
Kar si spraševala na RR si dobila pričakovane odgovore, saj smo tukaj (več ali manj) mamice, če bi isto napisala na en forum, kjer je povprečna uporabnica 20-25 letnica brez obveznosti, bi dobila čisto drugačne odgovore.

Odvisno je predvsem kaj si želiš od življenja, če je to kariera ok, če je to otrok pri 20, tudi ok. Pa ravno tako imaš kariero kasneje z otrokom ali dva, ali pa otroka ob karieri. Vse se da.

Na tvojem mestu bi ji pa vseeno zabrusila, da to ne drži. Kdo pa je, da bo meni solila pamet. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.7.2007 14:45:07   
Anonimen
tiste k tko pravjo mislijo da če študirajo očitno niso sposobne še otroka sproti vzgajat.

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
25.7.2007 14:45:27   
piščanc
z otrokom se življenje ne konča, ampak začne

ta 'prijateljica' bo pa to še izkusila, pa ni važno pri kateri starosti

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.7.2007 14:53:04   
muška
No potem si pa lahko oddahnem, da sem postala lepa šele zdaj pri 30, ko sem se vpisala na faks in izredno študiram poleg 2 otrok. Za lepoto vse!¨!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ti pa tisti tvoji "lepotici" / kolegici povej, da je kura in da ji še takoooo hud faks in UNI študij ne bo pomagal.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.7.2007 15:31:58   
daddy

Sedaj po enem letu sem se pa menila z kolegico ki še študira in mi je rekla da se za otroka odločajo tiste mlade ženske ki nimajo faksa, ki nimajo lepe prihodnosti, ki nevejo uživati, ki niso tako lepe nazunaj pa pač mislijo da jih bo vsaj negdo imel rad in tako naprej,...

To je pač njeno mnenje, njeno razmišljanje. Ne razumem, zakaj bi se zdaj tebi podiral svet zaradi tega? Ima pač svoj pogled, ne vem .... mogoče še ne študira dovolj dolgo, da bi uvidela tudi kako drugo plat? Samo razmišljam, no. Vsekakor pa neke pretirane sekirancije tole res ni vredno, za take je fajn imeti in uporabiti oba ušesa ( pri enem not, pri drugem ven ) user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.7.2007 16:00:46   
abi

user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zimske počitnice
lola85 RR

Kje se boste potepali med zimskimi počitnicami?

Nikjer, bomo doma (73%)

Gremo smučat/se sankat (14%)

V termah (3%)

Se bomo pustili razvajati pri babicah (5%)

Na morju (5%)

Število vseh glasov: 37

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!