|
RE: mlade mamice,.... (tiste pod 23) 30.9.2005 12:04:14
|
|
|
|
pravljica
|
jaz bi se kar vrnila nazaj k 20....kot sem se odločila in imela srečo da je uspelo v 1., sem rodila po maturi in pred začetkom faksa, ki sem ga normalno v vseh rokih končala in po 1 letu diplomirala; 1. leto sem si uredila tako, da sem prejemala porodniško, še pred začetkom študija sem se prepisala na izredno smer, kar mi je olajšalo zadevo, tistih par 100 000 za 1. in 2. letnik je bilo vredno pozabit, zadnja 2 letnika pa mi je plačala borza (lahko bi mi že prej, pa nisem vedela...to so mi pa povedali na celjski borzi, kamor sem šla na posvet (kaj in kako se mi najbolj izplača - al štipendija, al potni stroški, al sem prijavljena al je bolje da nisem...itd), ker tu v MB nisem od nobenega nič izvedela!!!)...no v glavnem potem so mi plačali študij, dobivala sem nekaj štipendije, povrnili so mi potne stroške, na faksu pa so me vodili kot redno študentko (čeprav sem bila prijavljena na borzi, a nisem iskala zaposlitve), torej sem dobivala bone in lahko sem delala prek študenta...torej faks je bil zame LUKSUZ! 2 leti sva z malečko uživali doma, izpite sem delala ko mi je bilo...potem smo jo dali v vrtec in izpiti so bili opravljeni za nazaj in za sproti, pa še prek študenta sem imela čas delat med mojim študijem smo živeli v najemu v 2 sobah, kopalnico in kuhinjo pa smo si delili z 2 študentkama - sva se takoj odločila, da ne bomo živeli ne pri njegovih in ne pri mojih, čeprav so bile povsod možnosti - in hvala nama da sva se tako odločila ...po 4 letih smo dobili kredit za mlade družine in skupaj s finančno pomočjo staršev in starih staršev sva kupila 3 sobno stanovanje, ki bo dovolj še za kakšni 2 leti, potem bo pa treba spet poiskat kaj večjega zaenkrat je šlo še vse po načrtu
|