|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mlada družina
9.8.2005 18:35:30   
Nik&Taja
Pozdravljeni!

Rada bi vas vprašala, če mi lahko pomagate. Oba sva študenta in oktobra pričakujeva otroka.Živiva pa skupaj pri mojih starših oz. sva si uredila stanovanje v drugem nadstropju. Zanima me, pa sledeče:
- ali naj se prijaviva kot lastno gospodinjstvo (jaz menim da ne, ampak me zanima vaše mnenje),
- koliko več dobim, če se jaz prijavim kot samohranilka, ali je to boljše ali slabše, ali ima potem lahko otrok očetov priimek
- in kako je z štipendijo, kdaj moram zaprositi (zdi se mi da do 3. oktobra)
- vse ostalo doklade, socialno pomoč, pa lahko zaprosim, ko se otrok rodi, ker dobim rojstni list

Zelo bi bila vesela, če mi lahko še kakšna mlada družina opiše svojo situacijo in kako se spopade z njo finančno.

Že vnaprej se Vam lepo zahvaljujem za vaše odgovore

mlada starša:duda:

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   mlada družina
9.8.2005 20:05:36   
benika
Pozdravljena!

Ti bom probala odgovorit na nekaj vprašanj.
- v lastno gospodinjstvo se ti nikakor ne splača prijavljat. Tudi jaz živim pri starših, v svojem nadstropju, lastnem gospodinjstvu, pa nisem nič prijavljala. Pa še tako je, da če se oba prijavita v svoje gospodinjstvo, ti ne bo nihče verjel, da si mati samohranilka.
-glede tega, ali se prijavit kot samohranilka ali ne, odločitev prepuščam tebi. Na to temo je bilo že toliko živčnih debat tule, da ti nasveta ne bom dala. Premisli, ali imaš raje nekaj tolarjev več kot samohranilka, ali pa ste tudi na papirju družina.
-Otrok ima lahko brez problema očetov priimek, tudi če se prijaviš kot samohranilka
-za štipendijo ne bi vedla
-za socialno pomoč lahko zaprosiš takoj, seveda v primeru, če nisi redna študentka. Tem namreč na žalost pomoč ne pripada. Če pa študiraš izredno, potem pa le pojdi na center za socialno delo.
Pred porodom ti pripada tudi paket za novorojenčka, lahko v obliki oblekic ali pa denarja. Po porodu pa ti pripadajo še otroške doklade, starševski dodatek, pa pozanimaj se, če občina kaj denarja zraven primakne.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

lp

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   mlada družina
9.8.2005 20:31:58   
petra.horzi
oj
tud midva sva mlada družina (jz-19, :love: 22) in sem srečka :nosecka: tri mesece
v četrtek sva podpisala pogodbo za najem stanovanja in se zdaj seliva, da bova živela skupaj
prijavila sva se na začasno prebivališče, oktobra pa se nameravava poročiti, da bomo tudi uradno družina
jz zdej delam honorarno (od včeraj):) in uradno nimam dohodkov, tako da se bo za dodatke štela njegova plača, ki se bo po rojstvu otroka delila na tri dele in bova še zmeraj dobila več otroškega dodatka
meni se zdi brezveze da se bi prijavila kot samohranilka, če sta s partnerjem skupaj, če yse ljubita in če imata namen ostati skupaj
meni se zdi to kot da bi zatajila vajino zvezo na račun nekaj tisočakov na mesec več
jz še ne vem kako nama bo šlo finančno ampak mislim da večjih problemov ne bo, sploh pa ne prvo leto otrokovega življenja (vsaj upam da bom lahko dojila)

za štipendijo pa ne vem-lahko že zdaj zaprosiš se mi zdi, ko boš pa rodila boš morala nesti tja rojstni list in ti bodo malo povečali štipendijo-če si redna študentka seveda

lp

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   mlada družina
9.8.2005 20:35:10   
petra.horzi
aja za dodatke (nadomestila...) moraš dati že prej vlogo, oz. najkasneje 30-60 dni po rojstvu (različni roki so) http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp
poglej na tej strani, boš več izvedela
lp

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   mlada družina
9.8.2005 20:36:42   
Nik&Taja
Ciao!

Hvala ti Katja za tvoj odgovor!Si mi kar pomagala, ampak več ali manj te stvari že vem. Sem pa redna študentka, tako, da si moram še prej zrihtati preživnino od svojih staršev. Ja moja občina tudi da nekaj denarja mladim družinam.
- Za paket pa bova verjetno vzela kar denar, ker se mi ostale stvari ne zdijo nič kaj uredu in tudi kupila sva že skoraj vse.

Ali mogoče veš koliko več denarja dobi samohranilka? Meni se zdi da 10% več pri otroških dodatkih in 30% več denarne socialne pomoči! Zanima me samo, če je moj podatek pravilen.

In po komu naj bo zavarovan moj otroček, če sva oba studenta? Po mojih starših verjetno

Hvala že vnaprej

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   mlada družina
9.8.2005 21:27:34   
tinica
Tudi midva z fantom sva oba šudenta in imava 10 mesecev starega sinka. Trenutno živima pri njemu vendar pa sem jaz in moj sin prijavljena pri mojih starših. On kot študent pač "kao" ne dobiva nobenih prihodkov, zato se jaz nisem prijavila kot mati samohranilka in dobivam starševski dodatek nekje 40.000 sit, otroški dodatek 21.000 sit in pa seveda štipendijo.
Mislim, da se ti ne splača prijavit kot mati samohranilka, ker potem morata še urediti preživnino, ki pa se po novem ureja vse preko sodišča to pa zelo dolgo traja. Če pa nimaš urejene preživnine potem pa ne moreš dobiti otroškega dodatka.
Upam, da sem kaj pomagala.

Lp

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   mlada družina
10.8.2005 8:03:31   
tina104
Mislim, da je čisto O.K., če se skupaj prijavita v svoje gospodinjstvo, ker glede na to, da sta oba študenta, tako nimata nekih dohodkov.
Kolikor je meni znano do socialne pomoči nisi upravičena, če redno študiraš (jaz sem se o tem zanimala, ko še nisem bila noseča in sem živela sama, mogoče da je kaka razlika, če imaš otroka :zmeden: ).

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   mlada družina
10.8.2005 9:08:48   
benika
Otroški dodatek je cca. 20.000 SIT, socialna pomoč za enostarševsko družino pa znaša okoli 75.000 SIT. Od tega se seveda odšteje znesek preživnine, ki jo bo fant moral plačati, študent gor al dol.

Otročiček je prvo leto lahko zavarovan preko Centra za socialno delo. To urejaš tam, kjer urejaš vse papirje za porodniško. Po enem letu pa naj ga zavarujeta tvoja starša.

Še enkrat pa poudarjam, pozanimaj se na CSD-ju kako je z denarno pomočjo za redne študentke. Nisem 100% sigurna ampak mislim, da njim pomoč žal ne pripada.

lp:rozica:

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   mlada družina
11.8.2005 1:35:31   
mamica tia
jaz sem studentka iz mb,do socialne pomoci ima pravico tvoj otrok,torej vlozis prosnjo za socialno pomoc za otroka

(odgovor članu Nik&Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   mlada družina
12.8.2005 19:04:59   
Anonimen
Jaz sem tudi mlada mamica(najmlajša tukaj):bravo:, vendar ti o teh stvareh ne znam svetovat:ups:

Mamica tia-kak je nuša srčkana:love::bravo:9nebesa

(odgovor članu Nik&Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?