|
RE: minimalna plača, zajamčena plača 21.2.2008 1:47:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Če prav razumem tole kolobocijo... Tvoja trenutna brutto plača je 1.250€, kajne?... Nimam pojma, koliko je to netto, ampak sklepam, da čez 1.000€ ne... če se motim, naj me katera popravi, ampak nadaljnje izračune bom napisala na podlagi tega sklepanja... ker kredita, kakor sama praviš, ne plačuješ preko U.A.P., ampak preko položnic, ki nimajo nobene zveze z nakazilom in celo z višino tvoje plače, mi niti pod razno ni jasno, zakaj bi ti na TRR dobila kaj manj kakor polno netto plačo...OK - če ti trga kredit (čeprav mi ni jasno, kako naj ti ga trga, če ga imaš pa na položnice), ki naj bi bil, po tvojih besedah, 300€, potem naj bi še vedno "dobila ven" okrog 700€... praviš pa, da dobiš 270€... Če dobiš toliko na TRR in razliko na roke (omenjaš uradno plačo, zato sklepam, da obstaja tudi neuradni del, kar ponavadi pomeni kuverta na roke), potem je OK... če pa dobiš samo nakazilo na TRR, pa tukaj manjka zelo konkretna vsota (znesek minimalne netto plače, takorekoč)... oprosti, ampak po mojem razmišljanju so tukaj samo tri možnosti... 1.) Ali te delodajalec zelo na suho nateguje, ti pa o osnovah nimaš pojma (se opravičujem za besede, ampak če se moj delodajalec zmoti samo za 10€, me sreča še isti dan) - za delovno mesto s takšno plačo, kot jo imaš ti, moraš imeti skorajda kakšno izobrazbo, z izobrazbo te bo pa težko kdo nategnil za 500€ mesečno... oz. za 20-30% manj od tega, če štejemo bolniško, ki jo omenjaš. 2.) Ali imaš kakšne stare finančne grehe, za katere ne moreš trditi, da ne veš za njih, saj ti pred rubežem s TRR-ja pošljejo kar nekaj pisnih "obvestil" (govorim iz lastnih izkušenj) 3.) Ali pa, iz meni neznanega vzroka, ne govoriš resnice - kar predvidevam po primerjavi tvojega prvega posta in tega zadnjega (pred tem mojim) - v prvem postu ti kredit plačuje delodajalec (trga ti ga od plače), v zadnjem ga pa sama plačuješ preko položnic. Torej?
|
|
|