mamuška
|
O diaggnozi, ki jo opisuješ, ne vem nič. Kar sem izbrskala na internetu, se vse bolj nanaša na ledvica, jetra, jajčnike in pankreas, o pljučih niti besede. Nekaj sem našla v nemščini in iz tega se da slutiti, da bolezen oz. spremembe na pljučih ne pomenijo nujno smrtne obsodbe, da se stanje da zdraviti. To, kar je pred tabo, je nočna mora in strah vsake nosečnice. Zase vem, da bi skušala najt čimveč informacij z različnih plati in strani, ne samo doma, temveč tudi iz tujine. Če prav sklepam, si noseča 26 tednov in otrok tak porod že preživi ob ustrezni negi in oskrbi. Po mojem mnenju nimaš kaj izgubiti, če je diagnoza res tako pogubna, te črn zaključek v vsakem primeru čaka. Skušaj najt čimveč mnenj strokovjakov, morda koga z izkušnjo na tujih forumih, skratka ne hitet z odločitvijo, ki je nepovratna in pri kateri ne moreš ničesar "zamudit". Vzemi si čas, išči informacije in se nato odloči, kot bo zate oz.. za vaju s partnerjem prav. Nihče te ne more prisiliti, da se odločiš za UPN. Prijateljica je lani vsem mnenjem navkljub donosila in rodila vodenoglavega sina in še danes pravi, da ji je bilo veliko manj hudo, kot bi ji bilo, če bi se odločila za UPN. Sin je umrl par ur po porodu, vendar ga je pestovala, podojila, se od njega poslovila in veliko manj travmatično zaključila hudo preizkušnjo. Tudi to je opcija, ki jo marsikdo prezre. Upam, da se bo zate pokazala kaka druga, boljša rešitev. Držim pesti in ti želim najboljše možno!
|