Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 21:57:17
|
|
|
|
bini
|
tole nespanje pri nas je ratala čista grozljivka.. najino malo sončece noče in noče spat ponoči... govorim o zbujanju večkrat na uro - in to zdaj traja že res dobra dva meseca..vmes je kakšna noč boljša, v glavnem pa grozljivka.. tudi če jo vzamem k sebi..res že vse sva poskusila, tudi to, da sva jo pustila jokat, in nama je že skoraj uspelo da se je to zbujanje zmanjšalo.. pa je potem zbolela in se je vse podrlo že dvakrat.. zdaj po ta novem se je naučila dvigovat ob posteljci in sedaj ko jo pustim malo jokat, se takoj dvigne in se zdaj bojim da si še kaj naredi v tej svoji ihti...usede se in joka in joka, mene pa želodec boli ko jo slišim, ampak dejansko nama je ne uspe naučit spat drugače kot da jo pustiva jokat, ampak zdaj smo šele po bolezni in spet na začetku.... v glavnem...sem neprespana, obupana in zelooo potrebna kakega nasveta, ali pa vsaj tolažbe. vem da vas je več s takimi težavami in če je kateri uspelo to rešit - dajte kaj svetovat. hvala že vnaprej.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:03:08
|
|
|
|
Ro-La
|
Sva že 2, z razliko, da to pri nas traja že 6 mesecev:(
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:04:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri meni tudi...pa kaj. Sem se že tako navadila, da sem sova.:zaspan::zaspan::zaspan:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:06:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, upam, da pri nas ne bo kdaj tako. Bi se mi ravno zmešalo, jaz pa ne morem brez spanca.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:06:31
|
|
|
|
bini
|
ja, pri nas pa 10 mesecev :((... z vmesnimi dobrimi obdobji.. in kako funkcioniraš kot sova?? men počas zmanjkuje baterij :zaspan::zaspan:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:09:08
|
|
|
|
ZARA
|
Jst tud ne funkcioniram brez spanja,res ste dobre!!
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:10:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Kr nekako sem se navadila...velikeee oči, da ga lažje vidim v temi, velikaaa usstaaaa, da lažje zeeehamm in seveda velik objem, da lepo objamem sinka in mu zizko dam, da je prec tiho.:)-:)-:)- Res sem se navadila...al pa ne:zmeden::zmeden::zmeden:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:10:10
|
|
|
|
Ro-La
|
Se počasi navadiš na nespanje in lahko funkcioniraš samo z dremežem, včasih pa pride dan, ko bi spal, pa spal, pa spal...in se zbudiš.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:11:16
|
|
|
|
bini
|
pa dej zara povej kakšne gene imaš to, da tvoja tako zelo spi???... sem si za vedno zapomnila ko si enkrat pisala o tem kako in kolk časa ti spi.. .ma kaj bi dala, da bi bla naša sam pol tolk pridna .. pa sej drugač je sonček in oh in sploh, ampak tole pa ubija... tud kava ne prime več kot včasih :kava:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:11:24
|
|
|
|
Anonimen
|
...pa ugotoviš, da sploh spal nisi..spet!
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:12:51
|
|
|
|
bini
|
hehe gekko.... tale opis mi je znan... in ponavad se tud jest tolažim 'sam da ni hujšega', ampak včasih - npr. danes, si pa res želim, da bi blo mal lažje - vsaj kak teden, al pa mesec, al pa kar za zmerej??? :ups::ups:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:13:02
|
|
|
|
Mojca P.
|
:rozica:In sem mislila, da je bilo pri nas hudo?? Najin Ziga je ful razbojnik (ne zna biti niti minute pri miru), nic ga ne ustavi, glasilke ima noro razvite in ze kaze znake izsiljevanja. Najhujse so bile seveda noci. Te so se malo umirile, ko sva se nehala dojit,ampak potem je zbolel, pa en zob, pa zbolel, pa drug zob...:zaspan: Medtem, ko je bil bolan trde roke nisva hotla izvajat in ko je bil zdrav je bil se bolj tecen. Vsakic, ko se je zbudil, je vstal(zato smo postljico spustili skoraj do tal in zdaj lahko samo kuka preko resetk) in vpil cez resetke dobesedno v naju. Seveda pri taki jakosti moras popustit in sem mu vtaknila dudo, cez pol ure spet, in spet, cez dve uri hrana...:zaspan: Seveda nama je bilo jasno, da to nikamor ne pelje..zato sva ga brez planiranja dala v svojo sobo. Sem bila prepricana, da bo prvo noc zbudil cel blok. Pomota pa taka!!! Skrat mali je nazadnje jedel ob desetih, ob treh je za minuto zajokal (sploh brez omembe vredno) in spal do sestih, dobil flasko in spal do osmih:bravo:. Se danes ne morem verjet in samo drzim pesti, da ne mine. Zdaj je ze cel teden tako. V posteljci ima 4 dude (prej je kao ni znal sam vtaknit v usta??) in flasko z vodo, ki jo ponoci obvezno sprazne. Sem vedno brala vse na temo nespenja in bila prepricana, da pri Zigu nic ne bo vzgalo..no pa je:bravo:in zdaj po devetih mesecih spet spiiimooo:bravo:!! Upam, da tudi vam uspe.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:13:27
|
|
|
|
Amai
|
Naš se je zbujal na dve uri, ko sva se ponoči dojila. Pa sem to kar čez noč ukinila (zdaj se dojiva le še zvečer pred spanjem, pa še to je bolj crkljanje) - in pripravila flaško čaja. Zdaj ko se zbudi, mu ponudim flaško in spije dva požirka, se obrne na drugi bok in zaspi naprej. In zbujanje se je zmanjšalo, zbudi se večinoma samo 1x. Res pa je tudi, da mu posteljico potegnem čisto do najine, tako da samo roko stegnem...je pa tudi že pogruntal kako se lahko v sekundi prekucne k nama na posteljo - stranico ima spuščeno, ampak je taka da se ne spusti do konca, mu seže nekje do pasu... Ko je to prvič naredil, sem bila čisto panična, ker se nisem spomnila, da bi se ponoči zbujala, ampak zjutraj je lepo med nama spal :)- Potem mi je pa pokazal, kako strokovno to izvede...:)- Ravno zaradi njegovega dvigovanja v posteljici sva začela prakticirat, da jo potegneva do najine postelje. Pa srečno!
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:13:44
|
|
|
|
Gina
|
Ja, bini, jaz te čisto razumem, sem to 3 leta skozi dajala. Pomagalo je potem to, da sem jo enkrat pa čisto zares pustila jokat do konca. Če se to odločiš, ne smeš popustit. Če jo pustiš eno uro jokat, potem jo pa k sebi vzameš, nisi naredila nič, razen da si jo navadila, da se trma izplača in drugič bo še dlje tulila. Potem je boljše, da jo sploh nič ne pustiš jokat. Ko boš čisto fertik od utrujenosti in res ne boš mogla več, boš to tudi naredila. Dokler pa se ti ona bolj smili, kot ti trpiš, boš pa ponoči vstajala. Ne reci, da sem nesramna, ker še predobro vem, kako človeka želodec boli, ko otrok joka. Mamice smo narejene tako, da tega ne prenesemo za nobeno ceno. Se je meni tudi moja smilila in sem preveč poslušala druge, ko so mi govorili, samo ne jo pustit jokat. Ampak njih ona ni 30x na noč zbujala 3 leta skupaj. Oni niso mogli vedeti, kako je človeku, ki tako dolgo ne spi niti eno samo samcato noč. Ampak če je sita in previta in je to prebujanje samo izsiljevanje, potem se nikar ne počuti krivo, če jo samo božaš, vstaneš pa ne, niti ji ne daš flaše ali dude. V par dneh boste spali in to sigurno.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:15:32
|
|
|
|
bini
|
joj Mojca P... hvala - da bi šle tvoje želje le enkrat tud v božja ušesa... ampak večina pogojev je pri nas že zagotovljenih - že 2 tedna nič dojenja, zvečer mleko, dude itak ne mara, spi v svoji posteljci... mah, ko bo čist zdrava, bo treba spet jokat pustit - trma je res huda, jo ima po mami :zmeden:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:15:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Dude več noče imeti...ponoči spije veliko flaško tekočine in še 3-4x ziza ponoči???? Ne pomaga nič..to je ziznik. Ko bo šel na prvi randi, bo prišel najprej mami pozizati al kako? Ehh..ampak ni več sile, kot sem rekla, sem se kr navadila.:zaspan::zaspan::zaspan:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:19:06
|
|
|
|
bini
|
oh Gina, valda da nisi nesramna... kako dobro točno vem tole kar mi pišeš.. in enkrat sva že prišla do te faze, da sva jo pustila jokat do konca - je trajalo cca 40 minut, po 3 dneh je spala celo noč... ampak potem je zbolela in se je vse podrlo.. smo ponovili vajo čez 2 meseca, pa spet bolezen, pa spet isto... in zdaj bi morali že tretjič uvajat to jokanje, pa zgleda da res še nisem dovolj zmahana, da bi se zato odločila... dobra si, da si 3 leta zdržala.. jest upam da se me naša kaj prej usmili... potem si pa mislim - in ko se bo ta navadla spat, bomo imeli še enga otročka (upamo) in potem jovo na novo :zmeden:.. no ja, materinstvo je uganka, ni kaj..
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:19:24
|
|
|
|
Mojca P.
|
Prej se nisem najbolj strinjala z metodo "pusti naj joka". Zato, ker se mi je smilil in zato, ker Ziga baterije napolne samo z vdihom in se lahko brez problema dere dalj:hudicek::((. Odkar je v svoji sobi mi je pa popolnoma jasno, da je slo samo za izsiljevanje (pa naj se kdo rece, da tako mali tega ne znajo). Ker v svoji sobi ni nikogar za izsiljevat spi, ker prej se je dobesedno v naju drl (ce sem sla ven iz sobe se je pa enostavno prestavil na drugo stranico postelje in se spet drl proti meni). Tako da, ce nimas moznosti za otrosko sobico dejansko poskusi vztrajat in jo pusti jokat. :rozica:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:21:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je pomagalo, da sva se z možem izselila iz Tiborjeve sobe. Sem pa tudi že dajala televizijo naglas, pa izklopila baby alarm in jokala v povšter. Ampak od takrat spimo cele noči. Se pa strinjam z Gino, da če tako narediš, da pustiš otroka jokat, potem pa ga čez čas vzameš k sebi, potem ga po moje smao mučiš, ne da nisi nič naredil. Zato če se odločiš za to "metodo", je treba res vztrajat. Hudo. Za zjokat, ampak včasih se tako rešimo, sami sebe in otroke. Jaz tudi ne bi mogla prijazno funkcionirat brez spanja, pa tudi ne z zavestjo, da me otrok vleče za vrvico kot tistega pajacka. In to vsakih 15 minut ponoči. Ne, hvala.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:22:11
|
|
|
|
bini
|
definitivno znajo izsiljevat!!! na svoj srčkan način, nam se pa valda smilijo... hodit še ne znajo, jest sami tud ne, ampak izsiljevat - to pa ja... bi blo fajn, če bi se to na koncu naučil ;).. ja, bomo morali vztrajat enkrat te dni, ker drugač bom jest začela na škrge dihat.......
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:22:16
|
|
|
|
Gina
|
Ja, bini, saj niso vsi otroci taki. Moja dva fanta sta oba spala, prvi od 1. meseca naprej, mali pa že iz porodnišnice, po 8 ur in več skupaj! Samo naša bejba ga je takole lomila. Zato pa me je bilo že od trenutka, ko sem zanosila, strah samo tega, da otrok ne bi ponoči spal. Sem že prej rekla, da če bo tako, da ne bom več čakala 3 leta. Ni govora.
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:27:14
|
|
|
|
india
|
Joj, ti res ne znam svetovat, ker mi pri vseh otrocih spimo od prvega dne...zbujamo pa se tam okrog 7h zjutraj, pa mi včasih še manjka spanec:zmeden: Morda res narediš kot ti je Gina svetovala, čeprav vem, da je hudo poslušat malega :duda: ko joka...:miska:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 1.5.2005 22:29:43
|
|
|
|
ZARA
|
Bini,brez heca... moj dragi je malce zelo delavnega črnogorca,mogoče je to...pa res rad spi!! Čudna kombinacija!!
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 2.5.2005 0:07:32
|
|
|
|
MEGY_Patricija
|
AHOJ ja zanimiva tema !!!!!! Kaj pa naj jaz potem recem na to nic da imam mogoce veliko sreco moji otroci so pa spali od od devetih zvecer pa do devetih zjutri pa od enajstih pa do enih pol pa se od treh pa do petih koso bili pa stari letp dve pa od devetih zvecer pa do pol desetih pol pa se od dvanajstih pa do treh vse tja do 4 let pa pol ja ne znam si predstavljat kako zgleda vasa noc.:zmeden2::zmeden2: No imeli smo tudi izjeme zobki ,pa unetjre uses pa sej se ve kdo je dezurakl..............mamame kot vedno ocki so pa spali kot topovi:(( No pa preidimo k nasvetom kaj ji dajete za vecerjo oziroma za posladek Moj nasvet je tak zvecer toplo mleko za pocrklat noter pa malo sladkorja ---zakaj pa vse to boste rekle vse to pomirja otrocicka da potem lazje zaspi da pa bolj dolgo spi pa malo glazbe ze ko ste nosece potem pa se v sobi kjer otrocicek spi saj umirjena glasba pomirja mogoce ne verjamete a so delali raziskave da tudi krave dajo vec mleka ce poslusajo glasbo no za konec nasvetov pa se zatemnite prostor v katerem spi otrok da lazje zaspi in bolj dolgo spi meni se je to obrestovalo. VELIKO SRECE IN LEP PRAZNICNI POZDRAV OD MEGY:muca::muca:
|
|
|
|
midva sva čist obupana - na pomoč!!!! 2.5.2005 8:40:10
|
|
|
|
Metuljčica04
|
Stara je 14 mesecev pa je ponoči bila budna od 24.00 pa do 3.30,nič spanja,cendrenje,jokanje,........,ne pomaga duda,piti,cartanje,.......Pa bo že,otrok raste se tolažimo,enkrat se bo že nehalo,do takrat pa bomo "mesečniki"in čisto aut he,he.;) L.p.!:rozica:
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?