|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   metoda kvalitativne analize POMOČ :(
16.11.2008 22:32:48   
ursi
Pozdravljene!

Ali je tu mogoče kakšna, ki obvlada to metodo? Narediti moram seminarsko, pa sedaj s to metodo ne znam obdelati podatkov. Gre za neke vrste kodiranje relevantnih besed in pojmov - ne vprašte mene, jaz še ne vidim luči na koncu tunela. user posted image  A bi mi bila katera pripravljena pomagati?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: metoda kvalitativne analize POMOČ :(
16.11.2008 23:14:28   
Nikita***
Tukaj je ta metoda malce bolj pojasnjena. Če je še nisi uporabljala, bi znala imeti kakšne težave. Je povsem drugačna kot kvantitativna. Sama sem kvalitativno raziskovanje uporabila za diplomsko delo (ker s številkami nisem ravno na ti), je pa res, da je minilo že desetletje od tega. Upam, da si boš s tem lahko kaj pomagala (sem našla na netu). Srečno!

http://www.student-info.net/sis-mapa/skupina_doc/fsd/knjiznica_datoteke/878101_gradivo_statistika.doc

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2008 0:23:55   
Anonimen
kvalitativna analiza je analiza, ki temelji na intervjujih, pogovorih, opazovanju z udeležbo ipd. ubistvu ne zbiramo podatkov v številkah tko kt pr kvantitativni ampak občutke, mnenja in take stvari. Ne vem kako oz. kaj moraš ti delat, ampak mi mormo na faksu, dost takih raziskav naredit, pri enem predmetu. Ker faks pa si? Lotiš se tako, da greš v spletno bazo revij, diplomskih del, al pa po netu mal pobrskaš za temo, ki jo preučuješ, pri tem uporabljaš ključne besede, gradivo malo prešudiraš, da veš o čem se gre, pol pa pač delaš intervjuje tolk časa, dokler se rezultati ne pojavljajo. Če hočeš bolj natančno ljudi še razdeliš v fokusne skupine... Ne vem kaj točno rabiš, ampak, če si družboslovka ti mogoče lahko pomagam.

(odgovor članu Nikita***)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2008 7:44:53   
ursi
Ja naredila sem že intervjuje in tudi podčrtala besedne zveze in stavke, ki se po moje nanašajo na temo, ki jo raziskujem, sedaj pa ne znam naprej. Ne znam kodiranja in postavljanja pojmov. user posted image  Očitno sem čist za luno. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2008 8:03:41   
LoCa
ja kako metodo pa uporabljaš? če se prou spomnim jih je itak več.
js recimo sem imela osebne intervjuje (tri) in nisem nič kodirala itd. v bistvu sem iz teorije identificirala par bistvenih  dimenzij, in jih potem pri intervjujih iskala. tako da nisem nič štela itd, ampak samo interpretirala glede na tiste dimenzije. če si znala teorijo spisat, boš tudi interpetirati mogla znat. količinsko je pa res odvisno od števila intervjujev in od tega, kako poglobljeni so, tle nimaš kaj....

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2008 8:25:52   
ursi
Mi moramo nareditit tako : narediš intervju glede na temo, ki je pač podana (no ja, enih 10 intervjujev). Pol podčrtaš izjave, ki se nanašajo na raziskovalno temo, izpišeš relevantne dele, jih kodiraš, dodajaš pojme in na koncu iste ali podobne pojme združuješ. Ampak tle vmes se jaz izgubim. Razumem teorijo ampak praksa me j.....

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2008 17:08:26   
LoCa
ma se mi zdi čudno, a to maste za delat pa vam nihče ni razložil? imaš na tistem linku od nikite kr dobro razloženo, kako se to dela. in očitno sem tudi jaz kodirala, samo da pač te besede nisem glih uporabljala user posted image ma kakorkoli že. simpl ko pasulj, ne vem kako ti ni jasno. sama beseda kodirati deluje blazno znanstveno, vzemi to tko, stvari ki pomenijo isto oz. se nanašajo na isto kategorijo (primer iz linka: občutek varnosti, kako je blo prej/med/po obiskovanju skupine). ne gre samo za iste besede, gre za nek pomen, zato pa imaš pol dimenzije, tj občutek varnsoti ima pač več dimenzij oz. lahko občutek varnosti razdeliš na več komšponent.
če nimaš prou nič teorije prebrane pa tega resnično ne moreš nrdit ;)

< Sporočilo je popravil LoCa -- 17.11.2008 17:23:32 >

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?