olgina
|
V Šentvidu so vrli rdeči mestni redarji lepili listke na avtomobile dne 6. 10. Šentvid je kraj, ki nima niti enega poštenega parkirišča za tiste ljudi, ki morajo kakšno administrativno stvar opraviti (na primer iti na banko ipd.). Parkirišče pred ljudskim domom je več kot polno. Ponavadi je Šentvid do konca zaparkiran z avtomobili stanovalcev na označenih parkirnih mestih, kar je seveda normalno. Včeraj sem parkirala avto delno na zelo širokem pločniku (mimo bi lahko vštric komot šli vsaj 3 ljudje, itak pa ni bilo nobenega), pred znakom za prepovedano parkiranje in ustavljanje, ki je postavljen pred šolo. Parkirala sem za 2 minuti. Čakalo me je neprijazno obvestilo. Vem, da se na pločniku ne sme parkirati, ampak kam hudiča naj pa parkiramo tisti, ki moramo kaj hitro, nujno opraviti? Takoj za znakom za prepovedano parkiranje so bila parkirana vozila pred šolo, na nakazanem avtobusnem postajališču, na njih pa ni bilo listkov, prav tako ni bilo listkov prav na nobenem vozilu, ki so bila sicer lepo parkirana ob pločniku, brez oznak za parkiranje in so dobesedno stala na cesti ter ovirala promet. Torej je po novem MOŽNO (PO REDARSKO) parkirati na cesti, pa ne dobiš listka. Ne glede na vso jezo mislim, da si g. župan "veselo" polnijo mestno blagajno. Menim, da Mestno redarstvo nima pojma, ali pa selektivno izbira vozila, ki so jim "všeč" in jih še dodatno "okrasijo" s PVC vrečkami in plačilnim nalogom. Z enakim problemom nemogočega parkiranje se srečujemo tudi na Brodu. Velika napaka gospodov in gospa, ki izdajajo uporabna dovoljenja za novogradnje je, da kljub kroničnemu pomanjkanju parkirišč (spet banka, trgovine, ostali lokali) ne moremo drugače parkirati, kot na pločniku. Ah, vprašate me, zakaj pa opravkov ne opravimo peš - zato, ker imamo službe, ki trajajo vsaj do takrat, ko se uradi že zapirajo in ponavadi lovimo zadnji trenutek, pa z otrokom, pa špecerijo, .... Predvolilni čas je, torej je za razmislit ....
|