Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 22.6.2006 9:15:48
|
|
|
|
darjatimci
|
Mene je poslala na merjenje mat. vratu ginekologinja,zaradi suma prezgodnjega poroda.Jaz drugače,če ne bi bilo potrebno ne bi hodila.
|
|
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 22.6.2006 14:30:22
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz tudi mislim, da ni potrebno, če te G ne pošlje. Mene tudi ni poslal, pa sem imela pred konizacijo in posledično krajši maternični vrat. Je pa res, da sem 3/4 nosečnosti morala bit v bolniški in preležat. Upaj na najboljše in tako bo.
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 22.6.2006 14:57:56
|
|
|
|
ElaM
|
Meni je MV izmerila moja G, mi ni bilo potrebno nikamor hodit.
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 22.6.2006 22:53:21
|
|
|
|
darja.grm
|
Oj, jest sem pa šla in mi ni žal.Mi je g vsaj povedal če je res kakšna možnost prezgodnnjega poroda.Men se pa ne zdi to nič slabga da greš merit mv.Ampak vsaka po svoje.
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 23.6.2006 11:55:35
|
|
|
|
kapesanta
|
jst mam pa MV enkrat krajši in enrkat daljši (po izmeri G) - mislim da sem pri Pušenjaku brala, da se dolžina spreminja in da samo ne sme priti pod kritično mejo (ki pa je??). Jaz bi verjetno šla na merjenje, pa nisem vedela da obstaja - sem ena tistih ziherašic, ki raje naredi preveč pregledov....
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 23.6.2006 13:07:27
|
|
|
|
asso
|
Jaz ne vidim nobene potrebe, da pri normalni nosečnosti bi šla. Kajti, lahko se čez noč začne krajšati in tista meritev ti ni pomagala prav nič. Jaz imam celo nosečnost lažne popadke in se mi lahko čez noč začne krajšati MV tako, kaj mi pomaga, če danes vidijo, da je BP in čez dva dni je že drugo stanje. Tako, da če g. ne priporoča ni potrebe...
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 24.6.2006 17:45:46
|
|
|
|
x_srečka_x
|
Meni ga je G izmerila kar sama...
|
|
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 24.6.2006 20:08:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni tudi ni bilo treba posebej hodit. Pravzaprav sem zaradi slabega počutja (slabost, bruhanje) bila pregledana že v 16. tednu in me je g. opozoril na "oslabljen MV", kar se je konkretno pokazalo v 24. tednu, saj se je MV začel krajšat. Hvala bogu so bili na pregledih ves čas pozorni na stanje mojega MV. V 32. tednu sem bila odprta že za 1 prst. Tudi ne razumem, zakaj bi bilo merjenje MV poseben pregled? Jz sem mislila, da je to rutina Glede na mojo izkušnjo bi se jaz na tvojem mestu odločila za ta pregled. Mislim, da ni nič drugega kot, da ti opravijo vaginalni UZ in to je to...Aha...ja valda...zdaj razumem, zakaj posebej pregled: namreč nosečnicam pripadata samo 2 UZ (na začetku in koncu)..zato je verjetno merjenje MV in vaginalni UZ posebej....
|
|
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 24.6.2006 20:14:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Sama nisem šla. Sem bila bolj ena od tistih, ki nisem razmišljala o nepotrebnih komplikacijah. Sem šla samo na redne preglede. Vsak se pa odloči po svoje.
|
|
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 24.6.2006 23:15:25
|
|
|
|
sasabela
|
Je tko, da če maš prekratek vrat, ti delajo cirklažo in ti tudi zato, zmerijo vrat, da se ne bi predčasno začela odpirat. Ker cirklažo ti delajo samo do 20. tedna. Zdej nekje normalna dolžina vratu je 3 do 4 cm. Pa seveda je odvisno koliko se ti krajša v določenem času.
|
|
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 25.6.2006 9:44:32
|
|
|
|
Polly
|
Meni dolžino zmeri kar moj zlati G, tako da veva pri čem sva. Zakaj pa ne, če se da? Jaz sem potem veliko bolj pomirjena . Jaz imam težave s trdovratno bakterijo in dokler je MV dovolj dolg in zaprt, ni strahu, da bi prišla do .
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 25.6.2006 10:04:36
|
|
|
|
ribica.
|
Meni ga je tudi moja G izmerila sama od sebe, ko sem imela morfologijo.
|
|
|
|
RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!! 26.6.2006 9:23:25
|
|
|
|
naja78
|
punce hvala.sem klicala v lj porodnišnico in so mi rekli da to posebej če G drugače ne odloči ne delajo.tako da če bi bilo kaj kritično,bi mi že rekel.saj mi je na morfologiji rekel,da je vse ok.tudi vaginalno. vsaj upam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?