|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mere ploda
31.10.2007 17:26:44   
Anonimen
Zdravo

Rabim vašo pomoč glede mer - velikosti ploda. Skrbi me pa predvsem AC (obseg trebuha).

13 2/7 teden
CRL 72,1 mm
BPD 22,7 mm 
FL   8,0 mm

21 2/7 teden
BPD 52 mm
HC   187 mm
AC   151 mm
FL    34 mm

29 3/7 teden
BPD 74 mm
HC  287 mm
AC  244 mm 
FL  58 mm
Kot vidite mi pri obeh meritvah AC (obseg trebuha) zaostaja za cca. 2 tedna. Skrbi me pa ali gre za napako ploda,
ali je možno da je prišlo do kasnejše zanositve? Da sem 14 tedni kasnej zanosila glede na mere?
Čeprav ginekolog ni nikoli nič omenil in tudi rok poroda mi niso nikoli prestavljali.
Se vam zdijo mere ploda primerne tem tednom?
Hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mere ploda
31.10.2007 18:18:58   
Anonimen
Mogoče za primerjavo naših mer - tudi nam so rekli, da je manjši in prelahek za svojo starost. Rodili se je 6 dni čez rok velik 53 cm in 3490g. Lahko, da ej G površno merila ali pa je res zadnji mesec, dva pridobil toliko.

20t
BPD 47
HC 171
AC 147
FL 27

31/32t
BPD 76
HC 287
AC 263
FL 54
teža: 1493g

34/35t
BPD 83
HC 297
AC 307
FL 63
teža: 2257g

Mislim, da ima tvoj mali srček kar v redu mere. Pravijo pa da je PDP tko postavljen zgolj informativno in je lahko odstopanaj +/- 14 dni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2007 18:44:41   
Anonimen
jjasna imaš mogoče mere od nuhalne svetline?
Pravijo, da do nuhalne svetline se da še nekako ugotoviti trajanje nosečnosti.
Ker vse ostale mere vidim, da mi nekako ustrezajo tednom samo tale AC me mori.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2007 18:55:13   
Anonimen
Ja, pa sem jih našla. V materinski knjžini jih ni zapisanih, samo na listu, ki sem jih dobila na NS so.user posted image

NS 12 2/7

CRL 60.5
BDP 17.0
FL 6.2

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2007 19:02:24   
Anonimen
Sem malo prebrskala še pri Pušenjaku. Ena ga je tudi spraševala in ji je napisal, da dokler AC narašča je OK, in je bolj pomembno da AC narašča kakor pa absolutna izmera (link do tja).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2007 19:11:32   
Anonimen
hvala ti za pojasnilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......