|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   menjava obeh vzgojiteljic?
24.6.2008 21:31:01   
pelka
v našem vrtcu v ljubljani, imena zdajle rajši ne napišem, bodo otroke z naslednjim šolskim letom razdelili v dve skupini, jih preselili v drugo enoto in zamenjali obe vzgojiteljici . ker se mi zdi to milo rečeno čudno, me zanima, ali je v vaših vrtcih tudi tako? če vaš vrtec zagotavlja, da vsaj ena vzgojiteljica spremlja otroka v naslednje leto, prosim, če lahko napišete še ime vrtca - rada bi namreč zbrala nekaj informacij za pogovor z ravnateljico. vnaprej hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: menjava obeh vzgojiteljic?
24.6.2008 21:35:57   
Naja30
Da bi otroke selili v druge enote, kar tako, še nisem slišala. Da se zamenjata obe vzgojiteljici je tudi redko (vsaj v našem vrtcu ni bilo take prakse), ponavadi gre vsaj pomočnica z otroki. Da jih razdelijo, se pa včasih zgodi, sploh v mešani skupini.

(odgovor članu pelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2008 22:02:29   
mayci
V nobenem vrtcu ne morejo zagotoviti, da bo ena od vzgojiteljic ostala z otroki od začetka do konca. Tu so dolge bolniške, porodniške, menjave služb, upokojitve....zato se tekom let pač dogaja vse mogoče. Potem pa je zdaj tu še ogromen naval na vrtce, ki morajo odpirati nove oddelke, pa pač poiščejo prostor, kjer lahko...
Je pa tako, da se otroci veliko lažje privadijo na spremembe kot starši. Verjemi mi tudi, da noben prehod ni izpeljan kar tako, od danes na jutri, temveč se otrokom vse postopno razloži, spoznajo nove osebe, nov prostor že prej preden grejo dejansko zares tja v novem šolskem letu.

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.6.2008 23:00:15   
frutka_
Naš je pri prehodu iz jaslic v vrtec (to šolsko leto) menjal obe vzgojiteljici in enoto pa ni bilo nobenega problema.
Ne vem, če boš lahko kaj spremenila na silo. Najbrž je bolje, da se privadiš na novo nastalo situacijo in otroka pripraviš na spremembo. Tudi v vrtcu jih bodo.user posted image

< Sporočilo je popravil frutka -- 24.6.2008 23:02:31 >

(odgovor članu pelka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2008 8:18:06   
lukec
Pri nas pa otroci menjajo obe vzgojiteljici skoraj vsako leto. Naš je kar občutljiv kar se tiče navezanosti na ljudi pa lani ni bilo s tem čisto nobenih problemov.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2008 8:20:50   
tinkatonka
Midva imava pa otroke očitno v istem vrtcu in očitno tudi v isti skupini user posted image . Ja sranje je to. Ampak kaj pa moremo user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu pelka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2008 8:21:02   
dory
Tako je tudi pri nas. In imamo že danes težave s tem,ker je mali totalno navezan na vzgojiteljico in je včeraj celo popoldne jokal doma, ker je vedel, da so bili kot taka skupina včeraj zadnjič skupaj...se mi je tako zasmilil, da težko rečem,komu je težje...

Sem pa že urgirala in napisala pismo ravnateljici, če bi ga lahko morda še drugo leto pustili pocrkljat se pri isti vzgojiteljici, s katero sem bila jaz, gledano iz profesionalnega vidika izredno zadovoljna....na tamalčka je pa še dodatno naredila vtis, zato si želim,da bi ga drugo leto tudi imela, da bi lahko nadgrajevala začeto...

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2008 11:06:09   
Anonimen
premaknjeno:

eva1 

Pri nam jih vsako leto menjajo-nimam pojma zakaj-meni to ni všeč, sploh ker imata sedaj oba tako dobre vzgojiteljice in sta ful navezana na njih!

----------------------------------------------
nikita* user posted image

user posted image  
V našem vrtcu vzgojiteljica ostane z njimi že tretje leto. Vendar je to čisto odvisno od vrtca kako se dogovoriji.
Meni je je to še vredu, hujše je bilo, k so mojo hčerko premestili,ko je bila v vrtcu prvo leto in to po 5 mesecih.
Večjo paniko sem naredila jaz kod moj otrok. Saj so otroci dobro prilagodljivi.

Kar se tiče pa delitve je pa možno, da zaradi strosti otrok. Lahko da niso vsi otroci isti letnik, ker naj bi bili otroci istih letnikov skupaj v skupini - no, če je to izvedljivo. Pozanimaj se pri psihologu, ki ga imete v vrtcu on ti bo dal točne informacije.

Nikita*
-------------------------------------------

thaiss
Pri nas jih bodo tudi razdelili oz. vsi grejo naprej z isto vzgojiteljico, razen mojega, ki je najmlajši (l. 2007)
Jaz sem bila včeraj ob novici šokirana, danes pa sem prišla do zaključka da je boljše da čimprej menja skupino, ker kasneje bo še težjeuser posted image  ...pa komaj smo ga brez joka uvedli v vrtec...

-----------------------------------------

diva 4
user posted image

Pri nas pa v prvem starostnem obdobju načeloma ne menjajo vzgojiteljic in njihovih pomočnic. V drugem pa vsako leto ostane ena z njimi.Ali vzgojiteljica ali pomočnica .

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 26.6.2008 11:09:36 >

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2008 8:03:33   
dory
No naš mali se je včeraj prvič srečal z dejstvom, da se skupine združijo, njegovi tako vzgojiteljjica kot pomočnica pa sta odšli na dopust...obe hkrati....za tamalga je bil to tak šok, da se je dones z vsemi štirimi branil it v vrtec....zdej bo dva meseca itak doma, upam,da se bo navadil in malo pozabil, da bo s septembrom spet lahko štartal...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2008 8:05:20   
Volga
Pri nas so vsako leto menjali vzg. in pomočnico.

Drugače pa je moj mali fantek danes zadnjič v vrtcu. Me kar stiska, sem zjutraj kar tastarga poslala, da ga je odpeljal, ker mi je hudo. AMpak iskat ga bom pa morala it user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2008 8:11:38   
malika
pri nas se načeloma menja samo ena. SEm pa ravno danes zvedela, da  gresta s tamalim obe vzgojiteljici naprej user posted image  , pri večjem pa še ne vedo, ali obe ali ena. user posted image

Se pa bodo tudi združili, dobili nekaj novih otrok,... pa saj gre. Tudi otroci se konec koncev morajo navajati na spremembe.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.7.2008 7:29:09   
Nika v službi
Mah, tudi naša (skupaj še z dvema prijateljicama iz sedanje skupine) gre septembra v drugo skupino in zamenja obe vzgojiteljici. Pri nas je tako, da 3 najstarejše selijo v II. starostno skupino in povsem na drug konec vrtca (to so naša + še dve deklici), 6 jih gre v drugo skupino, ki pa je zraven obstoječe igralnice in k vzgojiteljici, ki jo poznajo, ker tudi sicer pokriva odsotnosti sedanjih vzgojiteljic, 5 pa jih ostane.

Največje sranje imamo mi, ker je sprememb cel kup + obe vzgojiteljici, ki ju sploh ne pozna, ni imela nobenih stikov. Pri nas je vrtec zelo velik, oddelek jasli je dislociran od glavne stavbe, kjer so večji oddelki, tako da ti naši otroci poznajo samo vzgojiteljice na oddelku jaslic. Sedaj pa gredo povsem v drugo okolje.user posted image

Že sedaj vem, da bo septembra vnovično uvajanje, saj je naša zelo zelo navezana na obe vzgojiteljici, s katerima sem tudi sama izjemno zadovoljna. Pa še tak tip je, da potrebuje precej časa, da spremembo sprejme. Se kar bojim, kako bo.....

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.7.2008 9:33:23   
jakaracman
Pri nas je to stalna praksa , prvo leto sem se sekirala, ko sem videla, da se za prazen nič, se ne več.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.7.2008 12:01:54   
Pilar
Pri nas naj bi šla vsaj ena naprej z otrokom ( vzgojiteljica ali pomočnica) , ni pa to niti slučajno sigurno. Dogaja se oboje.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
10.7.2008 7:10:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2008 19:53:01   
mini80
Pri nas gre vzgojiteljica z njimi naprej,pomočnica pa zapušča službo,zato menda dobijo pomočnika.Tako,da smo zadovoljni..

Življenje ni potica...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.7.2008 22:08:36   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: morrak

No še naša zgodba. Na naši enoti se tudi septembra zgodijo drastične spremembe. Vzgojitelj odhaja proč, ena vzoiijteljica gre marca v "penzijo", ena ostane normalno, 3 pa zamenjajo. Smo vsi presenečeni, saj nas niso nič obvestili, samo naredili so spremembo skupin in vzgojiteljic, brez kakršnega koli pojasnila ali obvestila.  

Kako pa potem veš, če vas niso obvestili?

Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
11.7.2008 9:13:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
11.7.2008 13:24:11   
lenika
Nam na vrata vrtca obesijo sezname z otrci in vzgojiteljicami 25.avgusta in tudi v šoli je tako. Saj nikjer ne piše, da bi vas o takšnih spremembah morali kje pisno obveščat, kot tudi ni nikjer zapisano, da bi morale iste vzgojiteljice ali učiteljice kasneje iti naprej z otroki. Tako pač je, če pa komu kaj ne paše, si še vedno lahko poišče privat varstvo po njegovem okusu.

Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
11.7.2008 14:18:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
12.7.2008 14:04:26   
lenika
Ja, saj verjamem, da so dobre. Tudi naša je zelo dobra, pa žal ne bo šla z njimi naprej. Pač tako je. Delodajalec se sam odloči, kako bo razporedil svoj kader.

Neposredna povezava do sporočila: 21
12.7.2008 15:22:08   
marelicaa
Sedaj bom zelo hudobna, ampak me tako zelo jezik srbi.
Kar naprej se sprašuje kakšne so vzgojiteljice, pa vrtec, pa... Pojdite tja, se z osebjem vrtca spoznajte, na uvajanu boste na lastne oči videle kako poteka delo. Če vam ne bo kaj prav, se na licu mesta kulturno pogovorite z vzgojiteljico ali pa njeno pomočnico in menim, da boste veliko več dosegle, kot pa da se že dva meseca prej sikirate kaj bo. Mogoče bo otrok bolj zadovolen na novi lokaciji in z novimi vzgojitelji?
A ko bo šel otrok v šolo boste tudi hoteli/le da gredo vzgojiteljice z njimi naprej? Pa da ne bodo prostora menjali? Pa v šoli, ali bo tudi cel hudič, če jim bodo naprimer zamenjali učiteljico za slovenščino, ker bo šla pač ena na katero je navajen v pokoj ali na porodniško, bolniško? Dajmo se malo umirit. Največji problem je v nas starših, ki kompliciramo da je kaj. Včasih imam občutek, da smo starši razvajeni u nulo, kaj šele naši naši otroci. (pišem v množini, da ne bo pomote) Če otrok čuti, da imajo starši pozitiven odnos do vrtca, vzgojiteljic, učiteljev ... potem menim, da vse te menjave veliko bolje prenese, kot mi mislimo. Pa malo spodbude pa bo.
Velikokrat se vprašam, kako smo pa mi preživeli? Pa je šla mami pri mojih 9 mesecih nazaj delat, ker se je iztekla porodniška, jaz pa v varstvo, ker ni dobila vrtca.

Za pelko: mislim, da se bo tvoj otrok prilagodil novim vzgojiteljicam in upam, da boš tudi ti zadovolna z njihovim delom in jih konec naslednjega leta pohvalila. Spremembe so, tudi v službah, pride nov direktor, nov šef, pa kaj čmo, gremo dalje...
Pa brez zamere.

< Sporočilo je popravil marelicaa -- 12.7.2008 15:27:22 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.7.2008 11:25:53   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: marelicaa

Kar naprej se sprašuje kakšne so vzgojiteljice, pa vrtec, pa... Pojdite tja, se z osebjem vrtca spoznajte, na uvajanu boste na lastne oči videle kako poteka delo. Če vam ne bo kaj prav, se na licu mesta kulturno pogovorite z vzgojiteljico ali pa njeno pomočnico in menim, da boste veliko več dosegle, kot pa da se že dva meseca prej sikirate kaj bo. Mogoče bo otrok bolj zadovolen na novi lokaciji in z novimi vzgojitelji?
A ko bo šel otrok v šolo boste tudi hoteli/le da gredo vzgojiteljice z njimi naprej? Pa da ne bodo prostora menjali? Pa v šoli, ali bo tudi cel hudič, če jim bodo naprimer zamenjali učiteljico za slovenščino, ker bo šla pač ena na katero je navajen v pokoj ali na porodniško, bolniško? Dajmo se malo umirit. Največji problem je v nas starših, ki kompliciramo da je kaj. Včasih imam občutek, da smo starši razvajeni u nulo, kaj šele naši naši otroci. (pišem v množini, da ne bo pomote) Če otrok čuti, da imajo starši pozitiven odnos do vrtca, vzgojiteljic, učiteljev ... potem menim, da vse te menjave veliko bolje prenese, kot mi mislimo. Pa malo spodbude pa bo.
Velikokrat se vprašam, kako smo pa mi preživeli? Pa je šla mami pri mojih 9 mesecih nazaj delat, ker se je iztekla porodniška, jaz pa v varstvo, ker ni dobila vrtca.

Za pelko: mislim, da se bo tvoj otrok prilagodil novim vzgojiteljicam in upam, da boš tudi ti zadovolna z njihovim delom in jih konec naslednjega leta pohvalila. Spremembe so, tudi v službah, pride nov direktor, nov šef, pa kaj čmo, gremo dalje...
Pa brez zamere.

user posted image  Se v celoti strinjam.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.7.2008 14:46:36   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: marelicaa

Pa brez zamere.

Ne bi mogla bolj napisat. user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.7.2008 11:32:46   
* Mateja *
Pr nas se da vse!! V drugo enoto se jih ne seli, razen če tako hočejo starši, zamenjajo pa se lahko obe , tako vzgojiteljico kot pomočnico. tle ni pravila! Če je tim dober jih velikokrat pustijo skupaj tudi po več let, sam dejstvo je to, da ko izčrpao svoje ideje je bolje da grejo narazen. dRGAČ PA MISLIM, DA SO VEČINOMA PO DVE LETI SKUPAJ     Z ISTIMI OTROCI, MORDA SE ZAMENJA ENA OD TIMA Ups,...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?