Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 Zakaj mislite, da je ne more zamenjati? A ni tko, da se to lahko zgodi ravno takim malim? Kakorkoli, probaj z naslednjimi fintami: - čez dan ga pogosto zbujaj. Ne pusti ga spati po 4,5 ali več ur skupaj. Nekje sem prebrala, da so takile miceni sposobni prespati po 4-5 ur v kosu samo 1x dnevno. In če ta bonus izkoristi podnevi, se bo ponoči pogosteje zbujal - če z dan naj ne spi v spalnici ampak v dnevnih prostorih, pri dnevni svetlobi, normalnemu hrupu, glasbi, govorjenju,.... - zvečer čim prej uvedi nek ritual, se pravi niz korakov, ki jih boste vsak večer ponavljali v istem vrstnem redu. Dojenček ritual zelo hitro osvoji in bo kmalu vedel, kaj ga zvečer čaka. - ponoči ga hrani v popolni tišini in temi. Ne pogovarjaj se z njim. Po možnosti ga ne previjaj. Upam, da vam čimprej rata! Se kar podpišem S pripisom, da sem jaz našega fanta pri taki starosti podnevi zbujala po 2-3 urah spanja, sva se previla in podojila, potem je pa spet spal naprej. Prebrala sem ogromno, se pogovarjala z mnogimi mamicami, strokovno podkovanimi ljudmi in moram reči, da se mi je še kako obneslo. Naš skoraj 6-mesečnik po večernem dojenju (po večerni rutini) v temi zaspi v minutki, ko ga odložim v posteljico. OK, kakšen dan je tudi izjema, ampak večinoma nam takole laufa. Ponoči proti jutru se še (ponavadi) dvakrat podojiva, od takrat pa je z nama v ta veliki postelji. Tudi jaz vam želim, da čimprej najdete ritem, ki bo vsem všeč!
|