|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   menjava banke & limit
2.10.2008 10:04:55   
Felicita
evo, jest sm se končno odločla za menjavo banke... določena (khm, največja, khm) slovenska banka mi je začela presedat in s svojim zaračunavanjem vsakega 'dobr dan' so prešli mejo dobrega okusa.
Ok, banko zamenjat je menda lahko, pooblastiš novo banko da ti v 30ih dneh zapre račun pri stari, sam pa vse obvestiš o novem računu. (zato sem se tut spravla to zdej delat - začetek študijskega leta, štipendija, študentski servisi... da bo vse naenkrat).
Zdej me pa neki zanima - sem namreč precej v minusu (ups). a bojo kej kompliciral (v stilu da morm vsaj na pozitivno ničlo), al pač je kokr je in se bo pač minus prenesu na nov račun?

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: menjava banke & limit
2.10.2008 10:35:19   
Nika v službi
Jaz sem to naredila pred nekaj meseci. Sem šla z NLB na SK, iz zelo podobnih razlogov kot ti, poznam jih pa še več, ki so to naredili.

Imela sem dovoljeni limit (povečani), ki sem ga morala pred zaprtjem poravnati, kar se mi zdi logično. Tudi vse obveznosti na vseh karticah sem poravnala, trajnikov itak nisem imela, ker uporabljam mobilno banko in plačujem sama.

Stopi do nove izbrane banke in povej, da bi rada odprla račun. Meni so na SK lepo svetovali in tudi odobrili enako visok povečan limit kot sem ga imela na prejšnji banki. Zmenila sem se tudi za enake ali boljše pogoje. Oni ti tudi povedo, kakšne papirje moraš prinesti oz. izpolniti.

Srečno!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2008 10:42:46   
enkratna
Ne, računa ne moreš prenesti, če imaš (čeprav dovoljeno) negativno stanje na računu. Limit v isti višini, kot ga imaš v zdajšnji banki, bi ti morali odobriti tudi na novi banki. Le tako je možen prenos celotnega stanja.
Banke pa pravilom ne odobrijo limita prej, kot vsaj da pride en reden priliv na tvoj račun (izjemoma bi mogoče odobrili istočasno, če bi npr. zastavila depozit v isti višini, kot želiš limit).

Alternativa: Še vedno lahko preprosto odpreš še en račun, pri drugi banki - tam redno posluješ, svojo "prvo" banko pa ohraniš še toliko časa, da tam pokriješ negativno stanje. Slaba stran: plačevanje dvojnih stroškov vodenja računa pri obeh bankah.
Po prvem rednem prilivu nato zaprosiš novo banko za odobritev limita, s tem pokriješ stanje v stari banki in potem tam zapreš račun. Riziko: možnte težave pri novi banki pri odobritvi limita - lahko namreč vidijo v informacijskem sistemu SISBON, da imaš limit pri drugi banki (in si zato bolj rizična).

Opomba: Poznam banko (moj bivši delodajalec), ki ravno zdaj uvaja za nove stranke storitev brezplačnega 6mesečnega testiranja bančnih storitev - kjer ne plačuješ stroškov vodenja za teh 6 mesecev. Da ne bom delala reklame - če te zanima informacija, se mi javi na ZS. Bojim se le, da ta storitev velja za primer menjave banke - kar se pa v tvojem primeru bržkone ne bo zgodilo?

Oz. zdaj berem, da je imela Nika izkušnjo, ko je to lahko naredila - torej stopi do željenih bank in se pozanimaj. Očitno je bolj za stranke hud user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2008 10:47:26   
Nika v službi
Poglej, po moje je veliko odvisno od bonitete komitenta. Jaz sem prinesla potrdila o OD-ju, ki je zelo soliden in brez obremenitev, naredila sem kopije zadnjih 3 izpiskov iz NLB, iz katerih je to tudi razvidno, tako da so na novi banki res videli, da nisem nek rizičen faktor. Poleg tega sem bila na SK posredno že komitent (pooblaščena preko moža), kar tudi dopolnjuje celotno sliko.
Povečan limit sem dobila takoj, torej pred prvim prilivom, enako je veljalo tudi za limite na kreditnih karticah.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2008 11:24:19   
Spark
Mi lahko nekdo razloži, zakaj folk beži z NLB. Vsi jo nekaj pluvajo, pa da ne odobri nevem kako velikega limita, pa da komplicira pri kreditih, pa da vsako stvar zaračunajo.
Sej glede zadolževanja se mi zdi fajn, da malo bolj zakomplicirajo, ker predvidevam, da se vsak rad zadolži do maksimuma, ne razmišlja pa v tej smeri, da se mu lahko kej zgodi, pa ne bo imel takih dohodkov, in kako bo lahko vrnil ves ta dolg. Mislim, da se lahko zgodi, da te konkurenčne banke vse prej propadejo (glejte krizo v ZDA), ampak NLB pa ne. Pa sej vse ostale banke tudi zaračunajo vsako storitev.
Ne vem, jaz sem do sedaj imela same pozitivne izkušnje z NLB.

Aja, glede limita se mizdi, da ti lahko odobrijo v tej drugi banki, pa čeprav še nisi dobila nobenega nakazila. Povej jim situacijo, in mislim, da ti oni dajo neka potrdila, ki jih izpolniš, pa odneseš na staro banko.

Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2008 11:26:09   
enkratna
Ja, boniteta komitenta je pomemben faktor - pri tebi je šlo za več (pozitivnih) okoliščin. Je pa pohvalno, da so v banki tako potrudili. Dokaz več, da nekaj so standardni pristopi, na drugi strani pa uslužbenci, ki prepoznajo potencial v stranki.

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2008 11:42:31   
enkratna
Moj mož je šel stran iz NLB ker je imel v času krize s sistemom Sigma številne težave (neupravičeno negativno stanje, neznane bremenitve) in agnorantski odnos zaposlenih v NLB do reševanja tega problema. Šele čez dober mesec se je izkazalo, da so bile vse to napake.
Ko je želel poplačati kredit pri NLB, je čakal pol ure na kreditno referentko, ki je bila potem do njega še skrajno neprijazna in ga še zasliševala, zakaj hoče kredit poplačati.
Še pol leta po tistem, ko je zaprl račun, sva dobivala iz NLB neka obvestila, čeprav sva prvič po telefonu, nato še pisno v poslovalnico, tretjič sva pa že osebno nesla dopis v poslovalnico, da je končno zaleglo!
Kredit pri moji banki je bil zanj bistveno ugodnejši kot kredit pri NLB (kot nekomitent banke), zato so vsi razlogi govorili v prid k menjavi banke.
Kvaliteta informacij in način podaje le-teh, ki sva jih dobivala pri NLB (dostikrat sem ga spremljala pri urejanju zadev), je bila zame pod nivojem. Sem bančnica, zato lahko to rečem.

V zdajšnji banki (katere komitent sem jaz že od 1996 in nimam niti ene pripombe čez - pa nisem tam zaposlena) je mož izredno zadovoljen. So vedno prijazni, na razpolago v primeru vprašanj in nasvetov (osebno, telefon, mail). Pa še z on-line storitvami sva izredno zadovoljna.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2008 12:04:02   
Nika v službi
Podobno kot enkratna. NLB se obnaša monopolistično in je tako zaverovana sama vase, da ne vidi opozoril svojih komitentov. No, saj počasi se spreminja, to moram priznati, kar je nedvomno tudi posledica bega ljudi z NLB na druge banke. Jaz sem svoje pripombe že pred odhodom večkrat osebno povedala uslužbenki, pa ni bilo od tega nič, posledično so me izgubili. Ko sem naslovila pismo na direktorico moje enote in ji povedala svoje ter napovedala zaprtje računa, so me takoj naslednji dan klicali, če pridem na sestanek. Pa sem šla, ker se rada obnašam konstruktivno. Smo imeli povsem korekten pogovor, ampak moja odločitev je bila nepreklicna. Škoda, da šele post festum delajo tako kot bi morali vsak dan.

Glede stabilnosti NLB v primerjavi z drugimi bankami, naj ti povem, da je NLB en pljunek v morje v primerjavi npr. z neko Unicredit, Sparkasse, ipd. Kao prednost je edino v tem, da je domača banka, karkoli to že za nekoga pomeni.

Mene ne motijo zaostrene zadeve pri najemanju kreditov, saj se banka pač mora zavarovati in posledično nenazadnje zavaruje tudi kreditojemalca. S tem nimam nikakršnih težav in moje kritike se ne nanašajo na temo kreditov.

Mene so pri NLB najbolj živcirale njihove napake in zaračunavanje vsake najmanjše storitve. Da ne govorim, kakšne razlike imajo npr. pri stroških vodenja računa - direktno sem primerjala Zlati račun pri obeh bankah (torej, NLB in SK) in razlika je občutna, pri SK dobim zraven brezplačno (brez članarine) tudi zlato MC, pri NLB ti vse zaračunajo oderuško.
Pa šlampasti so tako, da je kaj. Jaz tudi še zdaj po nekaj mesecih dobivam izpiske Karante, čeprav je bilo ob zaprtju vse urejeno in je stanje 00,00€! Pa še kar trošijo papir in pošiljajo izpisek, kjer je stanje nič! Za crknit. In še in še bi lahko naštevala.

Pri SK (pa ne delam nobene reklame, da ne bo pomote) mi zaračunavajo samo stroške vodenja (ki so povsem primerljivi ali celo nižji od ostalih bank), ostalo je vse zastonj (zlata MC, mobilna banka, telstik, vsa nakazila, ma ni da ni).

Prišel je čas, da se morajo oz. se bodo morale tudi banke obnašati tržno!

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 2.10.2008 12:08:03 >

F. Lainšček

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2008 12:19:23   
enkratna
Nika v službi, bravo za napisano!

Spark, bi pa še to dodala: če bi se kdaj zgodila taka bančna kriza v Sloveniji, kot se je v ZDA, sem prepričana, da bi država kot (so)lastnik najprej reševala slovenske banke (NLB, NKBM,...). In stroške tega bi nosili mi, državljani. Da ne rečem davkoplačevalci.

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.10.2008 12:47:05   
Dream
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Tudi jaz sem med pobeglimi z NLB. Nisem šla na SK, vendar to sploh ni pomembno.

Glede stabilnosti NLB v primerjavi z drugimi bankami, naj ti povem, da je NLB en pljunek v morje v primerjavi npr. z neko Unicredit, Sparkasse, ipd. Kao prednost je edino v tem, da je domača banka, karkoli to že za nekoga pomeni. Se strinjam s tem in dodajam, da sem zelo vesela, ker je NLB končno dobila nekaj (čeprav) tujih konkurenčnih bank z ugodnejšimi pogoji poslovanja.

Mene ne motijo zaostrene zadeve pri najemanju kreditov, saj se banka pač mora zavarovati in posledično nenazadnje zavaruje tudi kreditojemalca. S tem nimam nikakršnih težav in moje kritike se ne nanašajo na temo kreditov. Mislim, da je prav, kot si sama napisala.

Mene so pri NLB najbolj živcirale njihove napake in zaračunavanje vsake najmanjše storitve. Da ne govorim, kakšne razlike imajo npr. pri stroških vodenja računa - direktno sem primerjala Zlati račun pri obeh bankah (torej, NLB in SK) in razlika je občutna, pri SK dobim zraven brezplačno (brez članarine) tudi zlato MC, pri NLB ti vse zaračunajo oderuško. Ne samo to, tudi plačevanje položnic na sami banki je katastrofalno drago - govorim za tiste, ki recimo položnic ne plačujejo preko spletne banke. Članarine so me tako jezile, da sem vsakič dobila kak nov siv las, poleg tega pa se mi zdi, da niti nisem toliko koristila same kartice, kot bi jo za to članarino lahko - OK, banka pač za to ni kriva, vendar sem imela "rezervo", če se lčahko tako izrazim.

Pa šlampasti so tako, da je kaj. Jaz tudi še zdaj po nekaj mesecih dobivam izpiske Karante, čeprav je bilo ob zaprtju vse urejeno in je stanje 00,00€! Pa še kar trošijo papir in pošiljajo izpisek, kjer je stanje nič! Za crknit. In še in še bi lahko naštevala. Hvala enkao, račun sem zaprla 2 meseca nazaj, na Karanti nisem imela nobene transakcije, pa še vedno dobivam izpiske s stanjem 0,00€, zadnjega izpiska za Maestro kartico pa mi sploh niso poslali. In v vednost sem račun zaprli na zadnji dan v tistem mesecu - torej - mi izpisek pripada, kajne? K sreči sem si prej stanje ogledala in skontrolirala preko Klika.

Pri SK (pa ne delam nobene reklame, da ne bo pomote) mi zaračunavajo samo stroške vodenja (ki so povsem primerljivi ali celo nižji od ostalih bank), ostalo je vse zastonj (zlata MC, mobilna banka, telstik, vsa nakazila, ma ni da ni). Pri moji novi banki so stroški vodenja računa nekoliko višji od NLB, sem pa zelo zadovoljna s tem, da imam druge ugodnosti, ki jih potrebujem. In da sploh ne omenjam prijaznosti, korektnosti in njihove ažurnosti!

Prišel je čas, da se morajo oz. se bodo morale tudi banke obnašati tržno! Bravo! Ampak nekatere banke se tega zaradi monopola v državi očitno še vedno nočejo zavedati. Ko sem šla zapret račun, sem samo čakala, da me vprašajo, zakaj sem se tako odločila, pa na žalost vprašanja nisem prejela... Lahko pa povem, da sem za zaprtje računa porabila 45 minut (ne vem, kaj je tako dolgo trajalo), za odprtje računa na drugi banki z vsemi ostalimi zadevami (limit na Maestro, limit na MC, spletna banka, prenos direktnih obremenitev) pa sem porabila 10 minut. Pa seveda so bila vmes še vprašanja za stvari, ki so tu drugačne kot na NLB.

Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2008 12:48:13   
Spark
Enkratna in Nika, hvala za razlago.
Sej pravim, dostikrat sem slišala že pluvanje na račun NlB, ampak mi ni bilo jasno v čem je fora. Kaj pa vem, jaz sem za enkrat še zadovoljna z njimi, res pa je da nimam kredita in kaj več tudi ne. Imam samo osebni račun.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2008 14:52:14   
asso
Meni pa se zdi absurd to, da lahko SVOJ dnar dvigaš samo v poslovalnici, kjer si račun odprluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Vsaj kar se tiče poslovnega računa.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2008 15:05:54   
Nika v službi
O kateri banki pa ti govoriš? NLB?

Glede poslovnega računa ne vem, za osebnega pa to sigurno ne velja.

F. Lainšček

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2008 17:18:53   
Felicita
no, da še jest povem, zakaj sem se odločla za prestop:
- začel so zaračunavat reči... mam namreč študentski račun in do pred nekej časa je blo vse zastonj... zdej so pa provizije na bankomatih, pa mislm da celo vodenje računa...
- mogla sm plačat njihov elektronski certifikat. bedarija da večje ni, glede na to da že mam sigen-ca. in na popolnoma vseh ostalih bankah na območju slo lahko el. bančništvo upravljaš s sigen-ca certifikatom oz. katerim koli drugim, izdanim s strani primerne avtoritete (mislim da so taki še sigov-ca, poštar-ca etc), a samo za NLB rabiš svojega (oz. njihovega, pa še kupit ga morš)? W T F?!
- astronomske provizije za praktično vse
- aroganca zaposlenih in njihova totalna nezainteresiranost za kakršnekoli težave, ki jih ima stranka
-...

Grem pa na Uni-Credit... glede na pogoje poslovanja, njihovo ponudbo in ustno izročilo mislim da je to še najboljše... edina slaba stran, ki jo vidim je, da nimajo Vise electron (edine debetne kartice za plačevanje preko neta), ampak bo že.
aja, pa še plačo sem dobila, tko da nisem več v minusu user posted image torej čakam samo še na potrdilo o šolanju, pa bo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2008 14:01:03   
dory
Sama imam trenutno zlati račun pri NLB a vedno bolj ugotavljam,da bom banko menjala...zakaj? Ker v bližnji prihodnosti nameravam vzeti tudi dolgoročni kredit,ki se ga pri tej banki žal, ne splača...poleg vseh ostalih že omenjenih oderuških odtegljajih za prazen nič jih imam počasi dovolj...

Tuje banke vabijo :)

Sem pa zasledila,da ti nekatere banke ob predložitvi limita prejšnje banke, le tega takoj upoštevajo? Pomebna je tudi boniteta stranke...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.11.2008 18:15:38   
Felicita
evo, spet jest... mogoče katera ve, kolko stane zaprtje računa pri NLB? 

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.11.2008 18:22:33   
Anonimen
Jaz sem ga zaprla marca in placala mislim,da 4eur. 

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.