|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mene pa zanima...
29.3.2005 9:59:11   
Tjula
kako starši, ki zaupate otroka krščanski veri - ki ga torej krstite - gledate na to, da je v cerkvi toliko pedofilije, govorim o župnikih, ki se naslajajo nad otroci in po možnosti počnejo še kaj hujšega ... a se vam ne zdi to malo čudno - svoj zakladek pošiljate k spovedi, k maši, k verouku ipd. k ljudem, ki so potencialni (POTENCIALNI! ne govorim o tem, da so vsi vprek, ampak imajo žal veliko predispozicij) nadlegovalci otrok in ki po vseh statistikah sodijo v to skupino? Imate glede tega vendarle kakšne etične zadržke?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:02:30   
mamsi
Ravno zaradi takih in podobnih primerov je cerkev izgubila precej vpliva in pomena, vsaj zame. Imam vse zakramente (razen maziljenje:)-:)-:)-), moj mož je bil celo ministrant, pa svojega otročka nisva dala krstit. Tisti, ki uči vrednote, in jih hkrati krši, ne more biti noben svetnik!! Duhovnik je le predstavnik cerkve, ali ne?

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:10:02   
puncica
Glede pedofilije me ni strah, ker ta župnik ki je tle je star že čez 80 let. Je pa to res žalostno, jaz osebno ne hodim v cerkev zarad župnikov in vsega kar se tam dogaja pač pa zarad sebe. Tam se sprostim, v miru premišljujem. Kar pač župnik govori poslušam če mi je všeč, če pa spet kej prepričuje al pa kake bedarije klamfa, gre pa pri enem ušesu noter, pri drugem pa ven al pa se sam nasmehnem pa rečem, ja ja ti že veš, ko nimaš otrok:)-. A ja še to, k spovedi, maši,... ne hodim redno, ker se mi zdi to pravo posiljevanje. Tudi naša piška bo hodila če bo želela če pa ne, pa tud ne bo nič narobe, krstili smo jo pa, ker vem kako je bilo pri meni.

Bila sem krščena, drugih zakramentov pa nisem prejela, ker mami in ati nista hodila v cerkev zarad službe in "tistih" cajtov, pozneje sem šla k 1 obhajilu pri 17 letih, sem se totalno bedasto počutila a kaj, hotla sem se enkrat cerkevno poročit, zakaj? Je bolj osebno. K verouku pa nikol nisem hodila.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:15:54   
Blink1
Mi smo našo pikico krstili, ker je to v naši družini tradicija. Nismo sicer neka fanatična krščanska družina, smo pa vsi otroci hodili k verouku. In tam se nismo naučili nič slabega (hvala bogu).

Nisem še sicer razmišljala o tem problemu, ker je Neja še toliko majhna...Verjetno pa bo treba otroke o tem poučit...jim povedat kaj je normalno in kaj ne... Ne vem, jaz tako razmišljam za enkrat...kasneje si bom s tem belila glavo.

Sicer pa do tega lahko pride tudi v šoli...Kaj pa več kaj kakšnemu učitelju brodi po glavi:grrr::grrr: Verjetno je tudi kakšen primer...samo učiteljev moškega spola je bistveno manj kot župnikov...

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:16:01   
Jutra
Ah, dajte no pretiravat8)
Potem lahko razmišljamo tudi tako:
- kako lahko cele dneve zaupamo otroka v šoli, ko pa pa je med učitelji tudi veliko slabih; ko je toliko nasilja med vrstniki...,
- zakaj se sploh "odločimo", da damo otroka v šolo, ko pa je nekdanji šol. minister čisto zafural šolski sistem:zmeden2:
- kako lahko starši dopustijo, da se njihove najstnice oblačijo tako, da kar kličejo nesrečo nase:zmeden2:
- kako lahko zaupate nočnim klubom, v katere zahajajo vaši otroci, da se jim pa tam ne bo nič zgodilo?

In še bi lahko filozofirali.

Ja, veliko je zgrešenega v cerkvi kot instituciji. Tako, kot je še več zgrešenega v načinu današnjega življenja.

Ko boste znali najti še kakšno pozitivno stran vere na splošno, potem boste tudi sebi dali možnost videti, da ni vse povsod samo črno.

Sorry, če sem bila ostra, a debat okoli cerkve je zadnje cajte že toliko na forumu, kot da bi želeli iskati šivanke v senu. Pejte že ven iz tega "hleva", pa se prepustite soncu.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:18:25   
puncica
Glede pedofilije me ni strah, ker ta župnik ki je tle je star že čez 80 let. Je pa to res žalostno, jaz osebno ne hodim v cerkev zarad župnikov in vsega kar se tam dogaja pač pa zarad sebe. Tam se sprostim, v miru premišljujem. Kar pač župnik govori poslušam če mi je všeč, če pa spet kej prepričuje al pa kake bedarije klamfa, gre pa pri enem ušesu noter, pri drugem pa ven al pa se sam nasmehnem pa rečem, ja ja ti že veš, ko nimaš otrok:)-. A ja še to, k spovedi, maši,... ne hodim redno, ker se mi zdi to pravo posiljevanje. Tudi naša piška bo hodila če bo želela če pa ne, pa tud ne bo nič narobe, krstili smo jo pa, ker vem kako je bilo pri meni.

Bila sem krščena, drugih zakramentov pa nisem prejela, ker mami in ati nista hodila v cerkev zarad službe in "tistih" cajtov, pozneje sem šla k 1 obhajilu pri 17 letih, sem se totalno bedasto počutila a kaj, hotla sem se enkrat cerkevno poročit, zakaj? Je bolj osebno. K verouku pa nikol nisem hodila.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:23:40   
Nogavička
Čudno vprašanje in čudna trditev, da so ravno duhovniki potencialni pedofili. In kakšne predispozicije pa imajo?! A misliš to, da živijo v celibatu, za katerega so se sami odločili?

Trditev je že na meji žaljivega, čeprav te po svoje razumem, saj se je ravno v tem času razkrilo precej primerov pedofilije ravno v tem poklicu.

In starši se bojimo za svojega otroka, jasno.

Ampak - kaj pa učitelj/ica v šoli, pa prijazni/a sosed/a, pa psiholog/inja, pa zdravnik/ica - a teh te ni pa nič strah?

Če bi razmišljali po tvoje - so vsi potencialni pedofili - kam bomo skrili svoje otroke??!! :zmeden:

L.p.:rozica:

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:29:35   
Tjula
Seveda, saj nisem rekla, da so samo župniki nevarni. Govorim pa o tem, da govorijo eno, delajo pa drugo. Da učijo, da je treba otroke ceniti in crkljati in podobno. In sprašujem se tudi o tem, da kako naj človek, ki ni nikoli izkusil družinskih vrednot, o tem uči druge.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:41:07   
VITA74
Mi hodimo na družinska srečanja v okviru župnije skupaj s še tremi družinami in naš župnik. Na srečanjih se pogovarjamo različne teme, ki jih pripravimo pari sami in tudi župnik se z nami pogovarja in nam predstavlja vidike cerkve...o vsem teče odprta debata in vsak se nauči kaj novega..toliko kot hočeš in si "odprte glave"...
Meni se ne zdi nič narobe da otroku predstaviš tudi vidike cerkve in vere, kasneje se bo pa tak osam odločil ali bo živel potem ali ne.....
Lp

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:42:59   
kalimero
ČE bi bila verna, me taki argumenti sigurno ne bi odvrnili. Konec koncev vsak drug župnik tudi ni pedofil. In na žalost se otrok lahko sreča s tem problemom tudi kje drugje.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:43:07   
Jutra
Da preusmerim debato:
Primer iz študentskih klopi. Profesor, strokovnjak na svojem področju, predava pedagoški predmet. Govori "lepo" teorijo. Njegov pedagoški pristop, pa poden. Od kje mu toliko samozavesti, da poučuje?:zmeden2:

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   mene pa zanima...
29.3.2005 10:45:43   
Nogavička
To, da ne bi izkusili družinskih vrednot - ne morem se strinjati s tabo - saj so se rodili v družino.

Učijo pa krščanske vrednote(pa pustimo tu teorijo in prakso o tem se je že dosti debatiralo), ki so nekje zapisane.

Glede tega, da učijo nekaj, kar ne živijo - preveč enostavno razmišljanje - potem bi tako lahko razmišljali tudi o psihologih, ki nam pomagajo razrešiti težke življenjske situacije, ki jih sami ne zmoremo, pa jih sami niso doživeli ali pa o terapevtih, ki pomagajo zasvojenim z mamili ali alkoholom, pa sami niso nikoli bili zasvojeni, pa še in še...

L.p.:rozica:

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   mene pa zanima...
29.3.2005 11:51:48   
anaj
Mislim, da pedofili niso samo med župniki. Glede na to, da se sedaj govori samo o tem res zgleda, da so samo v cerkvah taki ljudje. Vendar se presneto motiš. Koliko je takih, ki sploh ne marajo slišati za cerkev ali pa se zanjo sploh ne zanimajo. Nobena ne ve kolikokrat smo na cesti takemu človeku, ki je zagledal nasmeh našega otroka v vozičku dovolile, da se je zazru vanj in se mu nasmejal in dejal par sladkih besed. Upam, da se tega ni zgodilo še nobeni. To je bil le primer. Mislim, da je ravno zaradi takega razmišljanja vse manj ljudi v cerkvah. Pa še en statističen podatek. Največ pedofilije in zlorabe otrok nasploh je v družinah.

Pa brez zamere!!

Jana:kuza:

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   mene pa zanima...
29.3.2005 12:21:38   
mimica
Potem pa ne imejmo druž.prijateljev, sosedov, ... ker so tudi ti potencialni pedofili. Žal je tako, da na naše otroke pretijo te nevarnosti, sami pa moramo poskrbeti, da jih najbolje zavarujemo, vendar ne tako,da jih ne pošljemo v cerkev, šolo,... ampak, da jih osveščaš že od malega.
Še enkrat pa poudarjam, da je sramota kam je prišel svet, da več niti cerkev ni varno zatošiče.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   mene pa zanima...
29.3.2005 13:33:25   
polona2
Ne bom odgovarjala na tvoj post, Tjula, ker naravnost provociraš, niti nisem prebirala, kaj ste druge napisale,
pedofili so povsod, lahko je to otrokov učitelj, mogoče celo dedek, lahko je to prijazni sosed, ki malemu kupuje bonbončke, lahko je to bilokdo, ne da bi se tebi sploh sanjalo , ker jim ne piše na čelu, veš,
primeri iz Cerkve, so primeri, za katere VEŠ, ker so prišli na dan, koliko jih je, ki bodo za vedno ostali skriti, kjerkoli...

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   mene pa zanima...
29.3.2005 13:53:45   
SANDY
zato je jest ne bom nikdar krstila..ker je sama banda tm not :hudicek:

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   mene pa zanima...
29.3.2005 13:56:23   
Tjula
sandy ... vsaj ena ki se strinja z mano...

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   mene pa zanima...
29.3.2005 14:17:42   
polona2
Ja, res je boljše, da je ne krstiš, se bo sigurno kakšen pedofilski župnik nanjo spravil...

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   mene pa zanima...
29.3.2005 14:30:28   
Tjula
Polona, what's your problem? Eni pač razmišljamo tako in do tega imamo pravico, a ne? Pejd enga zmolt na brzino, da se pomiriš.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   mene pa zanima...
29.3.2005 14:35:11   
.ču
...tud jes ne bom o pedofiliji,ker kot so že punce povedale so lahko povsod,ne samo v cerkvi:(na žalost..
Sama sem krščena,imam obhajilo,birmo in sem cerkveno tud poročena,..otroka sta oba krščena,sedaj pa se odločam za verouk,ko bo šla ta velika v šolo..
Boste vprašale zakaj se odločam,če imam sama vse narejeno:(
..zato,ker me Cerkev moti kot inštitucija,..
..saj vera ne uči nič slabega,samo koliko nasprotij se v inštituciji sami dogaja:(žalostno..
Po eni strani učijo in poudarjajo skromnost,po drugi strani pa kar grabijo,kar jim pride pod roke(darovanje denarja v cerkvi,ob krstih in porokah,gozdovi,..)
Potem delajo razlike,da človek verjet ne more,ko se tkole o tem pogovarja in sprašuje okrog:(
Pa nekoga poročijo cerkveno brez kakršnih koli papirjev oz,zakramentov,in nekoga spet ne:(in nekdo je v eni župniji lahko boter v drugi ne more bit:(nekje mora tud boter imet vse zakramente nekje ni potrebno in je lahko boter brez problema,..
..pa še in še stvari,da ne naštevam naprej,ker človk samo slabe volje rata..
Učijo,tud da se ne opravlja,ne laže,...greš pa od maše pa une mamce,ki so clo vsak večer pr maši že glave sk stikajo:(in kakšen je ta pa kašen je un,pa kera je zej s temu in kako je un uno pustu:grrr::grrr:
In zdej mi povejte,kaj ve o tem mislte,men je to svinjsko:(in to mene mot pri cerkvi...

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   mene pa zanima...
29.3.2005 14:39:48   
Tjula
Pikaču, my point exactly. :bravo: Jaz sicer ne poznam toliko notranjih odnosov ipd. v cerkvi, ker me v zvezi z njo ne zanima nič drugega kot splošna izobrazba in arhitektura. Sem pa po sili morala asistirati na dveh cerkvenih porokah. Toliko nesmislov, kot sem jih tam slišala, jih nisem prej v celem življenju. Nekaj primerov:"Darujta starim staršem vnuke" (halo? a jih delam za njih?); "Imejta čim več otrok, saj bo bog poskrbel zanje" (mislim, da bo zanje poskrbela edino moja plača); "Vaši otroci so naši pastirji" (a dej ga lomit?). Ipd. Da ne govorim o pobiranju denarja med publiko, kam gre vse to?
Drgač pa, da ne bo pomote: prebrala sem sveto pismo in na tem področju rada širim obzorje. Dokler ne gre za poneumljanje.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   mene pa zanima...
29.3.2005 14:53:10   
polona2
What"s my problem :zmeden:??? Oprosti, ker se mi zdi narobe, da obsojaš vsepovprek. Oprosti, ker sem tudi jaz povedala svoje mnenje. Oprosti, ampak se motiš o meni. Jaz namreč nisem nek verski gorečnež, v cerkev grem dvakrat letno, k maši, ko je obletnica smrti mojih starih staršev. in tudi mene moti marsikaj v zvezi s cerkvijo in seveda strogo obsojam, da so skozi leta pedofilijo med svojimi vrstami prikrivali. Ampak, način, na katerega si napisala svoj post, je žaljiv in tudi način, kako napadaš mene, je žaljiv, najbrž pač ne znaš drugače, lp!

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   mene pa zanima...
29.3.2005 14:58:12   
Tjula
Ja, grozna sem, kaj čem. Dajmo nehat s to debato, mi je že žal, da sem jo načela.

(odgovor članu Tjula)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?