m_m
|
Ja, najprej naj opišem našo situacijo. POdatki od prej: ob rojstvu 52 cm / Oglave 35 cm / 3,530 kg 1. mesec 55 cm / Oglave 37 cm / 5,410 kg 2. mesec 58 cm / Oglave 39 cm / 5,630 kg 3. mesec 61 cm / Oglave 40 cm / 6,700 kg 4. mesec 64 cm / Oglave 41 cm / 7,000 kg 5. mesec 67 cm / / 7,100 kg 6. mesec 70 cm / Oglave 42 cm / 7,300 kg 7. mesec 71 cm / Oglave 42,5cm / 7,400 kg 8. mesec 72 cm / Oglave 43 cm / 7,600 kg Mala je stara 9m in ima 7,750 kg, velika pa je 73cm. POdatki iz posvetovalnice. Že pred dvema m mi je rekla zdravnica, naj povečam kalorično vrednost. In sem jo. Začela je jest riževe kašice, z dodatkom prilagojenega mleka, kruh brez glutena... Dojima se ne več, razen zjutraj pol obroka, včasih zadostuje še za celega, odvisno kdaj se zbudi in kako je lačna. Če je samo za pol obroka, potem gremo doštukat s kako kašico. Drugače pa ima rada jabolko na stoinen način, banane, meso, krompir, riž, polento, zelenjavo že malo manj kot prej, sadje pa nasplošno vse, najraje pa skute. Ne mara sira. Dajem ji pa še baby piškote in albert kekse, do sedaj vse brez glutena, razen občasnih manjših kršitev. A je to lahko kaj narobe? Brez glutena hrano mi je svetovala patronažna, ker so v žlahti alergije, po atiju, in je rekla da se tako zmanjša možnost, da bi mala podedovala to oz. dedovala je že kar je, samo da se ne razvije in da to zmanjša možnost. Danes pa je zdravnica rekla, da lahko je kar normalno in da ni treba pazit na gluten, alergijo bo itak dobila če jo bo, se ne da preprečit (bgez glutensko bi rišlo v upoštev samo, če bi bila možnost za celiakijo). Ne vem zakaj, a je kaj razloike v kalorični vrednosti med navadnim kruhom in temu brez glutena? Ma ga pa zelo rada. Drugače pa zelo malo spi, zvečer od kakih 10-6, potem še kako urico ali dve, ne vedno, čez dan pa dvakrat po pol ure. Ponoči se še zbuja do enkrat na noč, ko rastejo zobki (ima že 4, za dva pa še nisem ziher al sta zuni al ne), pa po cel teden tuli, tudi ponoči, še posebej ponoči. Je živahna, radovedna, vse jo zanima, vse bi rada videla, če ne se izvija iz rok, da jo ja neseš bliže, da prime v roke, prekontrolira, pozdravi prišleka... Postavlja se na kolena ob ograjo, stoji pa še ne. Nekaj slikic je tudi v albumu. Meni se ne zdi tako hudo, ko jo pogledam, sam ko pa vidim kako ne ravno nazaduje s težo, ampak ne napreduje veliko, 7 kg ima že 5mesecev, me pa malo skrbi. Od naju ni noben ravno zobotrebčast, ampak se pač borimo za ohranjanje kilogramov, navadno bol preko telovadbe kot pa spreminjanja jedilnika. Lahko rečem da se povprečna, no ata se je malo popravil na gor. Ne me, prosim, tolažit, tiste, ki nimate teh "problemov". Rada bi slišala tiste mamice, ki imajo podobne pomisleke, če je vse v redu in če je tako prav. lp Maja
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|