Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 16:15:14
|
|
|
|
Neni13
|
Sem ena izmet tistih nesrečnic, ki po 15 minut hodi v večjih trgovinah med mehčalci, voham katerega bi kupila. Na koncu ne kupim nobenega, saj imam zelo občutljivo kožo, prav tako moj sinek. Perem s persilom sensitive in obvezno še dodatno izpiranje, drugače me koža noro srbi.. Mehčalcev ne uporabljam že empar let. A vseeno bi rada, da bi naše oprano perilo dišalo in bilo mehko. Prosim, če katera ve za kakšen mehčalec, kaki domači nasvet kaj dodati, da je perilo bolj mehko, a hkrati ni polno kemikalij in dišav. Hvala za karkšnokoli informacijo
|
|
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 16:27:14
|
|
|
|
zmajaz
|
Mehčalci so vsi po vrsti strupeni, tako da če imaš tako zelo občutljivo kožo, bo skoraj nemogoče najti takega, ki ti ne bi škodil. Da bo perilo mehkejše, pa lahko daš pri vsakem pranju v boben 1 dl alkoholnega kisa, ta bo zmehčal vodo in s tem povečal učinkovitost pralnega praška, pa še pobija glivice in podobno zalego, ki se sicer redi v pralnem stroju in povzroča smdeče perilo. V glavnem če prašku dodaš kis, je perilo mehkejše in močnejše diši, kot če pereš samo s praškom in brez kisa. Samo ne dajat kisa v predalček za mehčalec, ker potem se ti pa res lahko zgodi, da bi ti perilo smrdelo po kisu, ker stroj mehčalec vzame proti koncu pranja in se kis ne bi dovolj spral. Jaz zdaj kak mesec perem brez mehčalca (samo prašek + kis) in je perilo isto ali bolj mehko kot prej, ko sem prala z mehčalcem, diši mi pa tudi zelo lepo. Je pa res, da je pač v tem primeru vonj odvisen samo od praška in vsi ne dišijo enako. Po persilu mi perilo diši, dokler je mokro, ko je suho, pa več skoraj nič. Po arielu (mountain spring) mi pa perilo super diši še po tem, ko ga vzamem iz omare. Tam na gospodinjskih nasvetih, kjer nekateri na novo eksperimentiramo pranje s kisom pravijo ene, da tudi roza rex zelo lepo diši - jaz ga še nisem poskusila. Aja - če pa hočeš še močnejši vonj perila, pa se lahko doda tudi eterično olje - samo meni (čeprav sem odvisnik od dišečega perila ) že dovolj diši po arielu, brez eteričnih olj.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 13.9.2010 16:30:28 >
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 16:33:52
|
|
|
|
ZARA
|
Se podpišem pod tole reklamo za kis.
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 16:40:52
|
|
|
|
Neni13
|
A res? na to pa res ne bi nikoli pomislila. Sicer uporabljam domači jabolčni kis za umivanje kopalnice in posode, samo za perilo pa ne bi nikoli pomislila. Grem takoj kupit alkoholni kis. pa javim.. hvala
|
|
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 18:09:20
|
|
|
|
EKOGREEN
|
IZVIRNO SPOROČILO: Neni13 A res? na to pa res ne bi nikoli pomislila. Sicer uporabljam domači jabolčni kis za umivanje kopalnice in posode, samo za perilo pa ne bi nikoli pomislila. Grem takoj kupit alkoholni kis. pa javim.. hvala Naj še jaz kaj dodam svoje, jabolčni kis si raj za solato prišparaj, ker ga je škoda za kopalnico, nabavi si tušev vegis kis alkoholni beli nearomatiziran, pa tud z aromatiziranim ni nič narobe, stane pa 1,26 avra za 3 litre. Pa detergenta bi ti svetoval da ga doziraj le od 20-60ml in v nobenem primeru ne toliko kot piše na embalaži, ker ti bo s kisom stroj vilik boljše pral, pa cunje ti bodo kar fajn dišale! Mi smo začeli sedaj z uporabo tekoči ariela actilift za barvne cunje, ki se dobi v mullerju, na embalaži je zapisana najmanjša doza okol 50ml, a mi ga damo le okoli 25 ml ! in nam opere odlično, cunje so mehke, diši nam pa še preveč, ampak zelo lepo!!! no sicer je pa zmajaž napisala že kar velik uporabnega, če te pa še kaj zanima, nismo daleč. Verjemi, da mehčalca sploh ne rabiš!!! no sicer maš pa tukaj že velik napisanega na to temo: http://www.ringaraja.net/forum/m_5087859/mpage_1/key_/tm.htm
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.9.2010 18:25:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 19:33:37
|
|
|
|
orhideja75
|
jst tut zdej prisegam na kis, me v trgovini prodajalka že mal čudn gleda. po mojem misli, da sem začela ful nekej vlagati . ja drgač pa preverjeno dišijo ariel mountain spring in roza rex bom pa naslednjič v mullerju kupila še tale ariel, ki ga predlaga ekogreen, ker ariela mi bo itak kmal zmanjkalo, ker sem nazadnje kupila tamalo pakungo, da sem sprobala, če bo ok
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 19:40:52
|
|
|
|
zmajaz
|
Pa kaki je ta roza rex, da ga ne najdem? A je embalaža roza al sam prašek? V sparu so imeli 2 rexa, samo noben ni bil roza - ne embalaža ne sam prašek.
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 19:42:48
|
|
|
|
zmajaz
|
OK - sem že našla tvoj odgovor na drugi temi. HVALA!
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 13.9.2010 22:51:03
|
|
|
|
ribica.
|
Jaz perem z oreščki, pa je perilo mehko in brez vonja. Sicer ni dišeče kot po prašku oz. mehčalcu, vendar vsaj vem, da ni nobene kemije. Mehčalec je pa tako največji koktail kemije, sensitive gor ali dol!
|
|
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 14.9.2010 8:06:08
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz jih ne uporabljam in jih tudi ne pogrešam....
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 14.9.2010 9:41:35
|
|
|
|
domci
|
Kis je res zakon. Ma me je zadnjič prodajalka uprašala taj tolko ulagam pa sem rekla, da je to izključno samo za pranje in pucanje in je naredila sem ji vse razložila in sedaj že skoraj vse prodajalke perejo s kisom .
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 15.9.2010 11:48:59
|
|
|
|
zvezdica_1
|
domci moja mama pa vsakokrat voha moje majčke(ja, sem pravi , vedno ko grem tja, dam goer svežo majčko ), ampak testirat pa noče... stara generacija očitno....
|
|
|
|
RE: mehčalec za občutljivo kožo 15.9.2010 13:29:41
|
|
|
|
domci
|
Najbolje bo, da ji ti opereš en stroj pa si bo mogoče premisnila
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.