|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   medenična vstava in CR?
14.7.2011 10:54:33   
Tatkica
Sem v 37. tednu, še prejšnji teden pa moja punčka ni bila obrnjena na glavico... Zunanjega obrata naj mi ne bi delali, ker je plodovnice premalo. Tako mi je ginekolog rekel, da se naslednji teden pomeniva o mojih željah glede poroda - poskusimo po naravni poti ali pa se kar odločimo za CR. Jaz si zelo želim rodit po naravni poti (no, sicer z epiduralno), ampak po tem kar sem prebrala na internetu in slišala od drugih, se nekako bolj nagibam k CR. Me pa zanima, ali v tem primeru naredijo CR pred PDP ali čakajo, da dobiš popadke? G imam v Postojni (dr. Merlo) in sem tudi zmenjena, da bom rodila tam... Če ima katera podobne izkušnje bom zelo vesela kakršnih koli informacij!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: medenična vstava in CR?
14.7.2011 10:59:09   
marantz
Jaz sem imela CR v Šempetru. Razlog je bil isti kot pri tebi.
CR opravijo preden dobiš popadke. Z ginekologom določiš datum poroda, ki je pred tvojim PDPjem.
V Šempetru pri medenični vstavi ne izvajajo normalnega poroda. Moja kolegica pa je v Postojni, kljub medenični vstavi, rodila normalno.

(odgovor članu Tatkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2011 11:57:21   
maycy
jaz imam sicer tudi medenično ustavo vendar sem še v 18 tednu. Nekaj malega vem še iz zdravstvene šole. Pri medenični ustavi ponavadi če se otrok ne obrne sam ga oni obrnejo, drugače pa naredijo CR.
Kar slišim od drugih pravijo, da je CR res najboljši od vrste porodov.

***počakaj do 12.12, da te bom lahko imela v naročju ob sebi, da si bova lahko delila brezpogojno ljubezen***

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2011 16:23:07   
josephine27
sama sem imela medenično in sem imela CR v Šempetru. druge možnosti mi niso dali - če bi hotla poskusit rodit po naravni poti bi mogla it v Postojno. škoda da mi moja ginekologinja tega ni prej omenila. jaz sem šla v porodnišnico par dni pred rokom, ko so se mi začeli redni popadki ( kot za naravni porod) in so mi potem takrat naredili še en UZ za vsak slučaj, če bi se mali le odločil obrnit na glavo, pa potem CR. sem pa mogla par ur počakat ker nisem bila tešča pa tud anestezist je bil zaseden.

(odgovor članu maycy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2011 17:49:21   
ares1
jaz sem rodila po naravni poti, je pa res da je bila majhna 45,5 in 2330g in je šlo brez vsakih problemov. Ponavadi zdravnik pomeri plod in oceni če res ne gre po naravni poti bo pač moral bit CR.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.7.2011 22:20:52   
valentinčica30
Tudi sama mela medenično vstavo je šla mala z ritko naprej. Rodila po naravni poti in ni mi žal. Lahko povem da je bil to eden mojih najlepših porodov, za mano so trije in smo v pričakovanju četrtega.
Pri vsem tem je samo pomembno, da veš v kaki poziciji je. Če sedi, da ima nogici pokrčeni ob telesu potem probaj naravno v nasprotnem se raje odloči za CR. Obilo sreče za karkoli se boš že odločila in veselo zibanje.

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2011 15:30:10   
babika2
Tudi pri meni je bilo rečeno, da je medenična vstava in sem imela nekaj dni pred predvidenim datumom poroda dogovorjen CR. Na koncu pa se je izkazalo, da je bila nožna vstava, v tem primeru pa tako ni druge opcije kot CR. Rodila sem v Mb porodnišnici in to je bil moj drugi porod. Prvi je bil po naravni poti. Za zunanji obrat pa tudi nisem bila navdušena, poleg tega je pa bil na koncu moj user posted image  prevelik za obrat.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2011 22:34:07   
Klarita
Jaz sem imela do 37 tedna medenično vstavo, zdaj na koncu se je pa dete obrnilo, tak da imam spet možnost naravnega poroda. user posted image

(odgovor članu babika2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2011 17:22:34   
anja_s_t
Pozdravljene!
Jaz sem maja rodila punčko v medenični vstavi (na Ptuju) 3690g in 51 cm. Porod je potekal zelo hitro v uri in pol je bilo vse končano. Bila sem naročena na CR, sprejeta v nedeljo, v pon. bi naj bil CR, ki so ga na srečo prestavili na torek, v ponedeljek popoldan pa se je pupika odločila da ne zdrži več in vse presenetila (rojena je bila 5 dni prej). Naj povem da je bil to moj drugi porod, je pa bilo enako kot prvič, nič posebnega, samo to je bilo da je zdaj bil zraven dr. Šučur in pa še kup ljudi ....user posted image user posted image ...prvič pa dve babici in to je bilo to!
Nič se bat poroda v medenični vstavi, lepo sproščeno pa bo...če pa se kaj zakomplicira pa je zraven kup ljudi ki bodo poskrbeli zate in dojenčka!
Vso srečo!!!

(odgovor članu Tatkica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?