|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   medenična vstava
20.12.2007 9:14:09   
lotty4
Pozdravljene

Veliko sem že prebrala na forumih o ZO ploda, mene pa vseeno še zanima, kako ste rodile tiste, ki se za obrat niste odločile ali obrat ni uspel?
Namreč moj/a pikec/pikica, se nikakor noče obrnit na glavo, tako, da v trebuščku sedi z izegnjenimi nogicami v obliki črke U.
Sem v 37 tedenu in upanje za samostojni obrat pada.
Se je mogoče kateri od vas ortočiček obrnil tudi kasneje?
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: medenična vstava
20.12.2007 9:25:04   
fricka
Naša Kristina se ni obrnila. Imela je tudi večji obseg glavice kot trebuščka, zato sem imela planirani CR.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2007 10:14:28   
mala pikica
Jaz sem tudi slišala, da naredijo planirani CR. Zunanjega obrata namreč v marsikateri porodnišnici pri nas ne delajo.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.12.2007 11:57:07   
Nenny
Zdravo

Moj sonček se tudi ni obrnil na glavico in sem rodila brez CR. Glede ZO in CR je pa verjetn čisto odvisno od in porodnišnice. Mislim pa, da tudi teža otroka vliva na odločitev o CR. Namreč naj bi bila npr v Postojni meja 3,5 kg v LJ pa 4 kg, da se odločijo v porodni za CR.

Ja, meni je G delal ultrazvoke kar pogosto, da je spremljal mojga srčka. Glede odločitve o CR pa  sploh ni blo govora, saj glede položaj naj bi šlo po naravni poti. In res. Rodila sem v Postojni , pri porodu pa je bil prisoten dr.Likar, ki je bil res pohvale vreden. V porodni sobi je bil zelo, zelo pogosto, saj je potrebno  v primeru medenične vstave hitro odreagirat- zaradi glavice seveda. Je pa res, da  presredek že avtomatsko prerežejo, tako da so ble vse vaje za prožnost presredka zaman.

Lotty4 ti kar pogumno, res je manj teh porodov, se ti pa zato ekipa v porodni bolj posveti in ti pomaga. Če imaš pa še kako vprašanje, pa kar vprašaj.

http://customglitters.com/cust/119676336983927.gif

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.12.2007 17:03:05   
lolita700
ojoj..zdj je pa že mene strah..sicer sem v 32t ampak se moj pikec še tud ni obrnil..glede na to kk je živahn se pa na glavo vseeno noče postavit..pa upam da se bo čimprej? drgač bo pa jojjuser posted image

(odgovor članu Nenny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.12.2007 21:57:29   
SIBI
Tudi naš se ni in ni hotel obrniti pravilno, zato sem rodila s planiranim CR.

(odgovor članu lolita700)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2007 1:12:42   
hugolina24
MOja Niki je bila v medenični legi rodila sm v Sg in so čakali do zadnjega kokr se je dalo če bi se slučajno obrnila.Oni mi je niso probal obrnit sama se pa tudi ni tako da na koncu je bil cr ampak bol kot ne s težavo najprej je blo govora da bi saj poskusla naravno.še pol ure pred cr sm šla na ultrazvok mi je rekla zdravnica da vidmo če se je slučajno obrnla gremo kr v porodnouser posted image ful je odvisno od porodnišnce drugi je mel pa pravilno lego sm mela pa druge manjše rešljive težave so mi pa takoj še isti dan naredel cr. odvisno na koga boš naletela.

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2007 7:21:31   
Bonnie_RR
Po neuspešnem ZO sem 2 dni pred pdp-jem rodila z napovedanim CR.

LP

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu hugolina24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2007 8:40:11   
urssyy
Jaz sem ravno stopila v 37. teden in je moj user posted image  še vedno v medenični vstavi in mi je rekla G., da se v celjski porodnišnici odločijo za carski rez v takem primeru. Skratka mislim, da se odločijo tako kot je glede na tvoje in user posted image  zdravstveno stanje najbolje v danem trenutku.

Ne se sekirati, mati narava že ve kaj je najbolje za tvojega user posted image , pa če tudi je to CR.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2007 16:08:09   
karin412
Ne vem zakaj ne dajo poguma takim mamicam, ki bi rade rodile vaginalno! V KR se odločijo raje vaginalno. Pa tudi zagovorniki naravnih porodov.
Pogovori se s svojim G, reci, da bi raje rodila vaginalno, če pa ne bo šlo, pa nardijo CR tako in tako.

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Če nosečnica ne pridobiva kilogramov …
Ali je normalno, da nosečnica ne pridobiva kilogramov, se ne redi? Kaj morate vedeti o kilogramih med nosečnostjo, si pr...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?