bumerang
|
Samo enkrat se mi je zgodilo, da je nekdo sprejel ponudbo, naj gre z mano v trgovino in si izbere sendvič in mleko. Kar veliko pove o potrebah beračev. Sem mu pa naslednjič, ko sem ga videla pred trgovino, sama šla in kupila enako in potem dala kar vrečko v roke, ko sem šla ven, pa me je tako gledal kot da bi padla z lune, je ostal čisto brez besed. Ampak to je bilo že leta nazaj, preden so v Slovenijo hodili beračit uvoženi berači. Pridejo italijanski cigani in se postavijo pred vse večje trgovine s kako sliko in trpečim izrazom na obrazu. Tem pa ne bi dala niti enega centa. Predvsem zato ne, ker vem, kaj vse potegnejo za sabo. Samo še to se nam manjka, da se tukaj naselijo. Pol bo šele . Ko ne boš varen niti sredi belega dne. Pišem pa zaradi tega. Grem pred par dnevi v hoferja, torba mi visi zadaj na vozičku s pasom razpeta o enega konca do drugega, voziček poleg mene ali pred mano. Se sklonim po eno stvar in slišim "Ziiiiiiiiip", se obrnem, okoli mene pa ene 3 odrasle ciganke in ene pet otrok, ki se delajo, da se ogledujejo po trgovini. Jih naderem kot pse in vidi se, da me ne razumejo. Pokažem na zadrgo in da je odprta in ena od teh cigank nekaj reče eni punčki in jo z roko krcne po glavi. Jim zagrozim s policijo in se po hitrem postopku poberejo s trgovine. V glavnem. Pazite, pazite, pazite!!! Torba je bila ob meni in veliko bolj varna kot če bi mi visela z rame. Aja, ko me pa kak berač iz bližnje okolice vpraša, če imam kaj drobiža, ga vprašam, če mi pride pokosit travo. Si lahko misite, koliko mi jo je pokosilo. Ja, res, vsi so potrebni denarja, ki bi jim padel z neba. Torej, ne se sekirat, ga zagotovo ni potreboval. Če bi ga, ne bi bil tako prepotenten in nesramen.