Biba Buba
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Biba Buba Tako so mi na csd-ju povedali, da nic ne dobim dokler ne bo prezivnina dolocena. Torej sta oddala sporazum na sodišče (samo v potrditev, pač)? Fotokopijo tega na CSD in vlogo za otroški dodatek morajo sprejeti (in odobriti), kajti vidva preživnino sta določila (in brez problema lahko rečeš, da jo tudi tačas že plačuje, tebi na roke - spackajta skupaj en primopredajni zapisnik gotovine s primernimi datumi), na trajanje sodnih postopkov pa ne moreta vplivati (čeprav so take stvari prednostne že same po sebi, pa se kljub temu vlečejo predolgo) in če otrok v tem času ne bi prejemal otroškega dodatka, do katerega je upravičen, saj ima dva živa starša, je oškodovan zaradi malomarnosti delavke CSD-ja. Potrdila o tem, da ti je sprejem vloge zavrnila, najbrž nimaš. Pa četudi ga imaš, si najbrž že zamudila pritožbeni rok, zato za nazaj ne boš dobila nič, ampak... do konca oktobra se spokajta na CSD in socialni delavki razložita tole. Oddajta vlogo z vsem, kar je potrebno (vlogo mora sprejeti, pa če ji je prav ali ne - tako ali tako jo odobri Ministrstvo, ne ona) in upam si stavit', da ne bo zavrnjena. Razen, če so prav pred kratkim spreminjali zakon, ampak, kolikor vem, ga niso - če bo vse po sreči (beri: če jim uspe sestaviti bazo podatkov, v kar pa dvomim - najbrž bo nastalo nekaj podobnega, kakor pri popisu nepremičnin), ga bodo leta 2011. Ko sem klicala na prezivninski sklad, so pa rekli da, ko sele tri mesece ne bo placeval prezivnine lahko od njih kaj pricakujem. Vidva sta šla na sporazum in le ta očitno še ni potrjen. Če on v tem času plačuje preživnino, potem od Preživninskega sklada res ne moreš pričakovati nič. Koncno sem dobila vabilo na sodisce(po 7-ih mesecih), sem bila v pon-ga ni bilo, tako da, je prestavila datum. In, ce se ne prikaze takrat, ga moram tozit... in, vse skupaj se bo spet zavleklo... Aha, torej trenutno ne plačuje. Potem pa res tako, kakor ti je rekla sodnica - če ga naslednjič ni, sporazum prekliči in oddaj tožbo. Mislim, da ga bom res morala toziti. Cisto dvomim, da se bo prikazal. No, potem bo pa "dostavljen" In ne čakaj niti dneva, ker izgubljaš denar svojega otroka. In glej, da boš v tožbo napisala, da zahtevaš preživnino od dneva otrokovega rojstva dalje (koliko časa po otrokovem rojstvu sta pa sporazum oddala in kaj sta napisala v njem - od rojstva ali od pravnomočnosti?Sla sva narazen skoraj pol leta, nakar sva se pobotala(1 cel mesec )in spet svak svojim putem), saj boš samo v tem primeru dobila tudi vse za nazaj (al' bo plačal sam, al' mu bodo pa vzeli - hudič bo samo, če mu nimajo česa vzeti-sodnica me je zacudeno vprasala zakaj tako nizka prezivnina?!, ces da skoraj tako nizko prezivnino bo moral dajati otroku cetudi nebi bil zaposlen(hm?). , kakor npr. mojemu g. Bivšemu). Točno 1. dan po treh mesecih (po dnevu oddaje tožbe, ne po pravnomočnosti sodbe) pa pojdi na Preživninski sklad in od naslednjega meseca dalje boš dobivala po cca. 70€ na mesec toliko časa, dokler on ne bo začel plačevati. quote]IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Biba Buba Hmmm, ja vse to imajo na csd-ju, apmak naj bi prisla nazaj, ko bom imela odlocbo s sodisca o prezivnini, da prej pac ne morejo dolociti dokladov, ker mi lahko premalo dajo. Če bodo premalo dali, se boš že pritožila in boste poračunali - naj jih to ne skrbi. Ne, resno - na sporazumu lepo piše, za kakšen znesek sta se dogovorila. In ta znesek jim je merilo, na podlagi katerega določajo višino otroškega dodatka, katerega ti morajo izplačati. Ne bi ti ga izplačali v primeru, če ti ne bi nič naredila v zvezi s tem, da se preživnina določi in dobi, vendar ti si naredila, kar je potrebno - oddala si sporazum (in po potrebi boš tudi tožbo). Na trajanje sodnih postopkov pa ne moreš vplivati (kljub neštetim urgencam na sodišče), zato je otrok oškodovan, če v tem času ne dobiva otroških dodatkov. Če bi socialna delavka meni rekla kaj takega, bi ji jaz jasno (in dovolj glasno) povedala, da bom tožila CSD. Za vse za nazaj, pa še za odškodnino zraven. Hehehehe, je rekla, da mi garantiranjo, da bom vse za nazaj dobila, le odlocbo naj prinesem s sodisca. Lahko pa se tudi zlazem, da mi daje na roke, naj tako zapisnik narediva, overiva in na podlagi tega dobim. Ampak, me je pa opozorila, ce se mi res ne mudi, naj raje pocakam, ker bom ziher vec dobila otroskih... Tudi jaz sem na CSD najprej odnesla podpisan (in notarsko overjen)-najin ni bil overjen, zato pa naj bi pocakala na odlocbo s sodisca-sej ne vem zakaj jo nisem overila . sporazum za preživnino (ki je bil oddan na sodišče). In ker g. Bivši preživnine ni plačeval, mi je pri otroškem dodatku sploh niso šteli. V sporazumu je bilo lepo napisano, da se plačuje vsakega 15-ega na TRR mojega otroka. Jaz sem dostavila izpiske TRR-ja, kjer je bilo jasno razvidno, da nakazila ni bilo - in ker so dolžni upoštevati dejansko stanje, preživnine (ki sploh še ni bila sodno določena oz. pravnomočna) niso upoštevali. No, in ker naknadno g. Bivši ni prišel na sodišče, da bi sporazum potrdil tudi tam, sem oddala tožbo, dostavila fotokopijo na CSD in na tak način prejemala otroške dodatke od leta 2005, ko sem vse skupaj oddala, pa do leta 2008, ko je dejansko začel plačevati (vmes sem oddala izvršbo, prijavila KD na PP in mu poslala rubežnike na vrata). Preživnina je bila sodno določena višja, kakor je bilo prvotno zapisano v sporazumu (cca. 100% višja - no, imam 190€) in to leta 2007, a ker je do leta 2008 ni plačeval, jaz pa sem imela vsa dokazila o tem, mi je pač nikjer niso upoštevali. Je*enti take socialne delavke, ki si kristalno jasne zakone interpretirajo po svoje. IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i mi2 sva dala na sodisce o sporazumno doloceni prezivnini na zacetku septembra, 27ega pa je ze obravnava-torej mesec in pol sva cakala samo? A to v Ljubljani?. sedem mesecev je res malo huda imajo primere se iz leta 2008, naj kar pocakam, nisem edina ... , ampak sej nic ne mores je pa res, da tudi brez sodisca pri nama zadeve potekajo BP, samo otroskih se ne dobivam-za to pa rabim sodniski stempelj na CSDju Me se to zanima! Place si ne nakazuje, placuje le zavarovanje, dela fuuuuuuuuul. Denarja IMA dosti, nikjer pa prikazanega. Kako naj jaz dokazem koliko dela? Pa hvala za izcrpne odg.
|