|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mati študentka
26.7.2007 11:06:05   
Anonimen
Živjo punce!

Zanima me če je oz. je bila katera v istem položaju kot jaz. sem absolventka in v kmalu s partnerjem pričakujeva naraščaj. zaenkrat še ne živiva skupaj. on pa je redno zaposlen. zanima me torej če ste uveljavljale pravico za denarno socialno pomoč, ker baje je treba ful enih papirjev. pa ne bom prijavla svojega gospodinjstva ampak kar tako, da živim skupaj s starši. pa kok sploh približno pride znesek. sem že na ŠOU spraševala pa so rekl, da naj grem na socialno sam tam bojo pa itak tko nardil, da bo za njih najboljš! zato, če ima katera izkušnje s tem naj prosim pove

Hvala za odgovor
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mati študentka
26.7.2007 11:10:12   
Anonimen
sam ne se prjavt na njegovo gospodinjstvo!!! ker potem od socialne ne dobiš nič user posted image  žalostno ampak resnično! tud jest sm spet študentka in pričakujem že drugičuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.7.2007 11:28:58   
Slončica
In zakaj je treba bit anonimen??Aja seveda zarad doklad in ostalega..kaj pa če bi probale bit poštene,pa da se ne boste smejale ostalim ki smo na "zgubi"ker smo pač pošteno povedali in prijavljeni v skupnem gospodinjstvu?
Itak da me bote spljuvale pa kaj,jst lahk hodim z dvignjeno glavo,kaj pa ve?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2007 11:35:05   
Anonimen
ja ja ve se kr kot samohranilke prjavte sej js in drugi pošteni plačujemo plačujemo za vse vas

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2007 12:02:58   
Anonimen
Jest se nisem prjavla kot samohranilka, ker mi še ni ratal dobr lagat user posted image
Slončica nimam te kej spluvat ker si povedala svoje mnenje, je pa res da če ma punca čas in živce za socialno naj se prijavi kot s.
Jest in moj nisva imela dovolj j...user posted image  za socialno, čeprav sem še vedno brezposelna in tud on ima zdej manjšo plačo, pa se nebova skrivala za socialo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2007 12:17:31   
Anonimen
ojla

kok ste nekatere "prijazne". ne ne nameravam se prijaviti kot samohranilka, ker ne mislim pol skoz živet v strahu kdaj me bodo dobili. ne mislim se skrivat, tko da me je dobesedno tole malce užalilo. sem pač anonimna, ampak očitno gre to nekaterim ful v nos.
Hvala lepa za odgovor

LP
TAJA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.7.2007 12:19:44   
Slončica
user posted image user posted image  pol pa le,sam ne goljufat,ker je zarad lažnih samohranilk samo sranje pa še na une ta zaresne morte pomislit.Tista ki je res sama ji tistih 40 al pa 50€ zelo velik pomen,unim feak pa je to sam mal za zraven ko si gre cunjice kupit..ne maram lažnih samohranilk ker jih gledam po trb in vsi vemo da ma otrok regresirano prehrano,vrtec skor zastonj dama se pa voz v taki makini da dol padeš..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.7.2007 12:21:34   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ojla

kok ste nekatere "prijazne". ne ne nameravam se prijaviti kot samohranilka, ker ne mislim pol skoz živet v strahu kdaj me bodo dobili. ne mislim se skrivat, tko da me je dobesedno tole malce užalilo. sem pač anonimna, ampak očitno gre to nekaterim ful v nos.
Hvala lepa za odgovor

LP
TAJA

ne vem zakaj pol sprašuješ za mnenje,tko pač je draga taja /maja/ribica???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.7.2007 12:22:30   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.7.2007 12:35:11   
felicia
Oj
jaz bi ti samo povedala, da če se prijaviš na drugo gospodinjstvo, boš rabila za otroka potrdilo, da oče plačuje preživnino, če ne živite skupaj in ravno tako boš to potrebovala tudi pri otroškem dodatku. Meni so tudi zahtevali (ko sem bila brezposelna in živela pri starših-resnično) potrdilo od staršev da plačujem oz. prispevam v gospodinjstvo, pa se mi zdi vse skupaj mal preveč kompliciranja in je najboljš , da stvar naredite tako kot je dejansko, sej službo boš že dobila po diplomi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
26.7.2007 13:21:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
26.7.2007 13:25:06   
TinaUros
Mater ej, ste ene smotane. A je pa slučajno kdo pomislu...in verjetno je tudi katera izmed vas ta, kolk enih posranih bogatih privatnikov mamo v naši Sloveniji, ki našo malo državo z enimi velikimi luknjami v zakonu prenašajo okoli. Izkoriščajo vsako malenkost, ki je nebi plačevali, prikazujejo si minimalne dohodke, da o plačilu vtrcov ne govorimo in še in še....
o pa preidimo k naši študentki.
Ti kr izkoristi, vse kar se da! Verjemi mi, da vsak izkorišča...še dosti večje stvari. Je pa res treba uredit kr en par papirjev na socialni, pa sodišču potrdilo o preživnini in podobno. Mam prjatlco, kr je dala to skoz, ko pride z morja jo prašam kaj in kako, pa napišem.

Lepo nosečnost še naprej
Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.7.2007 13:36:36   
taja83
hvala živepo
mislem da si mi ti najbolj pomagala. s partnerjem se oba strinjava, da nočeva bit tko, kakor da sedaj nima nič zraven pri otroku. že to glede preživnine mi je tko kot da nismo nič povezani. zanimalo me je u bistvu če sploh mi pripada socialna. očitno ne če se  zraven šteje dohodek očeta. saj bomo vseeno lahko živeli, čeprav se ne bi branla kakšnega dodatnega denarja. hvala ti za odgovor. je pa bil ta user posted image načrtovan in se ga že močno veseliva

mogoče sem res prvi post malce čuden napisala in me nekatere niste razumele.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.7.2007 13:49:01   
Anonimen
Tudi jaz sem v situaciji, ko ne vem kaj bi naredila. Sem izredna študenka, torej si študij plačujem sama. Tudi moj fant študira izredno in si ga plačuje sam. Naj povem, da naju skupaj znese šolanje zelo veliko. On je sicer zaposlen in prejema zmerno plačo. Živima pri njemu doma. Zdaj pričakujema prvega otroka, ki si ga zelo želima. Jaz čez mesec ne prejemam nič razen tistih slabih pet jurjev gledano v starem denarju. Zdaj pa je tak....če se jaz prijavim k njemu živet, potem skoraj nič ne dobim kar se tiče denarne podpore. Če se prijavim kot samohranilka, dobim vsaj nekaj več. In vrjemite, bi še kako prav prišlo. Mamicam študentkam res ni prijetno, zakaj potem ne bi izkoristile, kar se le izkoristit da. Mislim gledo na to, da še socialne podpore več ne moreš dobit, ker si se vpisal v šolo. Halo.
Samo moje mnenje.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
26.7.2007 14:26:48   
AnaB.
Tudi sama sem še absolventka, fant pa je na srečo zaposlen (a tudi na podiplomcu, kar zeloo veliko stane). Pred kratkim sem si naredila spisek, kje lahko nabereva nekaj dinarčkov:
1. STARŠEVSKI DODATEK (ga dobivaš 1x mesečno cca. 175 eur)
2. POMOČ OB ROJSTVU OTROKA (vzameš tiste pakete ali pa gotovino, ki znaša cca 250 eur)
3. ENKARATNA DENARNA POMOČ OB ROJSTVU OTROKA - vezano na občino v kateri bivaš, nekatere občine ne dajo nič, druge precej
4. OTROŠKI DODATEK -  dohodek na družinskega člana ne sme presegati 99% povprečne plače

Upam, da sem vsaj malček pomagala, drugače pa malo pobrskajate po spletnih straneh od CSD, določene info pa sem našla tud na strani od ŠOU.

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.7.2007 14:36:02   
Eva*
pozdravljene!
Na strani od ministerstva so vsi obrazci ( http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/ ), ki jih potem samo neses na center.

Upam da sem kateri pomagala.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.7.2007 14:43:50   
ThinkPink
Zdravo!

Sem v podobnem položaju kot ti, tudi sama sem še študentka, fant ima pa redno službo. Vse je točno tako kot je napisala AnaB. Jaz živim pri fantu in mi enako kot tebi pripada starševski dodatek, enkratna denarna pomoč ter otroški dodatek (ki je manjši, zaradi fantove plače). Po mojem se ne splača švinglat, ker ima življenje v skupnem gospodinjstvu tudi neke prednosti - recimo fant lahko tebe in otroka uveljavlja v dohodnini in tudi tukaj nekaj pridobita. Za tistih 100-150 evrov večje mesečne dohodke, se po mojem mnenju ni vredno vlačiti po sodiščih in csd, kjer te skoraj obravnavajo kot nekega kriminalca.

Sicer pa nobenega ne obsojam, najbolje da preračunaš, kje lahko največ pridobiš, saj je vsak denarček za otrokeca ful nujen.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.7.2007 16:33:52   
Pia77
Mene pa prav nic ne moti, ce se ena studentka pozanima in se prijavi tako, da se ji bo financno najbolj obrestovalo. Toliko jih goljufa, ki so ZELO dobro financno oblozeni, pri eni studentki, ki ji ze tako ne bo lahko, se gremo pa visek morale?! Meni se ena sama taka oseba vec v drzavi ne bo prav nic na placi poznala, in ne vem, zakaj bi bilo treba Anonimni osebno kaj zatezit.
Vsak po svojem okusu in ponosu. Tako kot so ene med nosecnostjo na bolniski, pa si ne upajo nosu iz hise pomolit, druge pa gredo na bolniski v Turcijo in z avtodomom po Evropi... Odvisno od meje lastne casti.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.7.2007 17:58:02   
Shani
Joj če si res študentka iskoristi kar ti je dano, ker vrjamem, da je danes težko si ustvarjat družino pa še študij. Če pa delaš kariero pa potem otroke si pa isto spljuvan.

Mene ne moti če kdo mal izkorišča našo državico, če res nima denarja ampak me pa motijo zloglasni privatniki, ki se prav norca delajo iz države. Poznam v našem okolišu par primerov k se res norca delajo, da so samohranilci in lepo dobijo še denar pa še vrtca jim ni potrebno plačevati oziroma minimalno.

Sploh z vrtci, ki so res dragi vsi neki ga serjejo, tisti, ki ima pa čisto prikazano plačo pa plačujemo k norci. Sem se tok razjezila k sem vidla položnico od enga privatnika k je mel samo 50 EUR  vrtca za plačat ampak vozijo se pa z avti za 50 tisoč EUR pa še naduti in se hvalijo z denarjem.  Avto imajo pa napisane na svoje očete ali mamice, oni pa kao nimajo nič.

O tem bi se dalo toliko razpravljati ampak me tako jezijo te stvari, da raje ne razmišljam o tem.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.7.2007 18:44:28   
krfjolca
Mene pa jezijo/te nekateri zafrustrirani davkoplačevalci, ki, kot kaže, enačijo/te študentske družine s cigani, ki živijo od raznih socialnih podpor. Je pa vseeno nekaj drugega, če si želiš otroka, si pripravljen zato živeti tudi malo bolj skromno (obenem pa pač izkoristiti, kar ti država ponudi), kot pa delati enega otroka za drugim zato, da je OD pač večji (zraven jih pa pošiljajo na cesto prosjačit ali krast). Ja pismo, no!

Zdaj pa mi povejte, kdo bolj obremeni davkoplačevalce, ena absolventka, ki namesto da bi žurala in lagano preživela absolventski status, spravi gor eno dete (s tistimi 200€ podpore) in gre delat z mesecem ali dvema zakasnitve po koncu statusa, ali pa zaposlena ženska, ki od 4 let v podjetju dela cca 3-4 mesece (preostali čas pa se izmenjujeta porodniška in bolniška).

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Shani)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?