|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   maternični vložek
2.11.2009 22:47:03   
sinnerka
No mene čaka vstavitev navadnega materičnega vložka in me zanima če je vstavite boleča. Če lahko uporabljaš tampone itd... Zanimajo me vaše izkušnje 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: maternični vložek
3.11.2009 8:16:29   
Erdbeere
navadnega...misliš mireno?

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2009 8:21:02   
valerija77
Jaz sem imela mireno in jo je telo dobro sprejelo. Malo je boleča le vstavitev in še to samo za nekaj trenutkov, potem pa itak ne veš da jo imaš. Za tampone nisem sigurna ampak mislim da jih lahko imaš - najbolje pa je da vprašaš svojega g. Jaz sem imela perilo le še naslednji mesec, potem pa ne več, tako da tamponov in vložkov nisem potrebovala. Sem se pa že sedaj dogovorila, da si bom po porodu takoj dala vstaviti mireno, ker jo lahko imam tudi če dojim, kar z tabletkami ne smeš.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2009 8:29:09   
Erdbeere
Jaz imam zdaj 4 dni mireno in moram reči, da sploh ne vem, da jo imam. Bolela sama vstavitev ni nič, edino mal nepriejten občutek. Očitno jo je moje telo odlično sprejelo in upam, da tako tudi ostane. 

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2009 12:16:02   
sinnerka
mislim navadnega brez hormonov

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2009 12:14:47   
roberta
zakaj pa hočeš imeti ta staro varinato materničnega vložka? vzemi raje mireno, saj je ravno tako brezplačna, da ne omenjam, da je precej manj škodljiva od starega bakrenega vložka. ali veš, da ta bakreni deluje na princip splava? se pravi, da pride do oploditve, potem pa ga vložek zarodek "fenta"? 

sploh ne razumem u bistvu, da ga danes še kak ginekolog vstavlja. sicer pa si lahko tudi pušenjaka malo prebereš na med.over.net, pa boš videla, kaj on pravi. 

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2009 18:21:38   
Anonimen
Ja nekatere punce na žalost ne prenašajo hormonske kontracepcije in zato tudi mirena ne pride v poštev. Ali pa na primer pri tistih, ki imajo problematično kožo tudi ne, saj stanje zelo poslabša.

Samo spet se bodo našli moralisti, ki bodo rekli, da je stari maternični splav in zato uboj... dajte no, če pride do splava takoj po oploditvi je pa uboj???

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2009 12:49:35   
princeska29
koliko časa po porodu pa ti lahko vstavijo maternični vložek oziroma mireno?ker jaz bom januarja tretjič rodila in si pač potem ne želim več otrok!!je pa pri meni problem da mi nobene kontracepdijske tablete niso prijele in zaradi tega sem bila zdaj kar nekaj časa brez kontracepcije!!

AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm
STASA 17.01.2008 3850g-53cm
ALEX 17.12.2009 3700g-53cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2009 7:44:19   
roberta
ne vem, zakaj sinnerka ne želi mirene, vsekakor pa bi priporočala, da si prebere tole:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5334860,5337025#msg-5337025

sicer pa ja, vedno se bomo našli moralisti. in ja, zame je splav otroka, pa čeprav je to 1 dan po spočetju še vedno splav. ker res ne vem, v  čem je razlika med tem otrokom (razen tega, da je manj razvit) in npr. novoroječkom po 9 mesecih nosečnosti.... zame pač ni razlike. in mi je zato misel, da z bakrenim vložkom potencialno delaš vsak mesec splav, grozovita.

ampak to sem samo jaz. vsak ve zase in vsak dela v skladu s svojo vestjo in nato s svojimi odločitvami in posledicami tudi živi.

moj osnovni namen tega posta je bil, opozoriti sinnerko na škodljivost bakrenega materničenga vložka, kako se bo odločila, je pa njena stvar.  

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2009 7:45:11   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: princeska29

koliko časa po porodu pa ti lahko vstavijo maternični vložek oziroma mireno?ker jaz bom januarja tretjič rodila in si pač potem ne želim več otrok!!je pa pri meni problem da mi nobene kontracepdijske tablete niso prijele in zaradi tega sem bila zdaj kar nekaj časa brez kontracepcije!!

vstavijo ti jo lahko na prvem pregledu po porodu, torej po 6 tednih.

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2009 15:30:38   
sinnerka
ja no nisem prosila za moraliziranje ampak ok saj sem vedela da bo tako. Evo obstajamo tudo ženske ki ne prenesemo hormonske zaščite, tako da kaj mi pa ostane še razen navadnega m.vložka? Kondomi ne hvaa ali pa absistenca? Ali pa naj imam vsako leto enega otroka ker metoda pazi ni glih zaneslijva. 

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2010 22:42:55   
Lilu23
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja nekatere punce na žalost ne prenašajo hormonske kontracepcije in zato tudi mirena ne pride v poštev. Ali pa na primer pri tistih, ki imajo problematično kožo tudi ne, saj stanje zelo poslabša.

Samo spet se bodo našli moralisti, ki bodo rekli, da je stari maternični splav in zato uboj... dajte no, če pride do splava takoj po oploditvi je pa uboj???

se strinjam, po treh letih si ga grem 29.01 odstranit ker imam katastrofalno kožo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2010 19:07:59   
Moyca_
jaz imam običajni vložek, uhh mislim da bo 3 leta žeuser posted image
Vse vredu, pri ženskih dnevih pa uporabljam menstualno skodelico beri "pisker" user posted image user posted image
Full dobrouser posted image

(odgovor članu Lilu23)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?