Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 25.4.2006 21:41:27
|
|
|
|
tina100
|
JAZ GA IMAM ZE 3 LETA,VSTAVITEV PA JE ZELO ENOSTAVNA GRES K GIN. PA TI DA TERMIN DRUGI DAN MENSTRUACIJE PA PRIDES TI GA VSTAVI TO TRAJA PRIBLIZNO 5 MIN. PA BREZ BOLECIN KOT DA TI JEMLE BRIZ MOGOCE MALO CUTIS PA JE TO ,TO. AJA JAZ SEM SE MOGLA ZA 10 MIN. V CAKALNICO NIMAM POJMA ZAKAJ ZGLEDA CE BI TI SLABO BLO......
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 25.4.2006 21:56:14
|
|
|
|
Anonimen
|
kakor jaz vem,ga dobiš 3 dan menstruacije,ko je najmočnejša. mene je bolelo samo na začetku,drugače vstavljanje ne boli,ampak me je bolelo to,ko hmm kako naj to napišem,ko je pač vhod v nožnico bolj odprla in je tista nekakšna stvarca držala vse skupaj širom hehe,drugače ne vem trenutno najbolje opisat žal ga jaz še nimam,saj mi ga ni mogla pravilno vstavit,ker imam maternico bolj obrnjeno navznoter al nekaj takega.Poskušala je 3x pa ni šlo.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 25.4.2006 22:16:52
|
|
|
|
Bubamaraa
|
Ja dobiš ga res 3 dan menstruacije...Bolečina glih ni grozna, mal čutiš ampak je vsega konc v parih minutah. Vsavi ti ga G in jaz sem zadovoljna...Imam pa mireno...
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 26.4.2006 8:59:54
|
|
|
|
wanabe
|
Jaz sem imela Mireno (5 let). Vstavljanje neboleče (edino malo neprijeten občutek, ker gre tako globoko). Strah me je bilo, ko mi jo je jemala ven - toda ponovno - neboleče. Tako da trenutno razmišljam o tem, da jo bom ponovno kupila. Super zadeva.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 26.4.2006 11:09:39
|
|
|
|
kimba
|
Jaz pa imam vprašanje ali je imela kasneje katera težave (že ko je imela mat. vložek notri)?. Katerega uporabljate? Ker nisem ravno v situaciji da bi se valjala v denarju, bi mi bilo malo kruto dati 34.000 SIT za Mireno in da se mi izkaže po enem mesecu da mi ne odgovarja. Kakšne imate izkušnje tiste ki imate navadni mat. vložek.
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 26.4.2006 22:06:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Izkušnje-zelo slabe ,čeprav mi je gin.rekel da je nemogoče sem po parih mesecih bila noseča žal seje vse tragično končalo (bila je prazna planceta ).Po čiščenju in odstranjevanju matričnega vložka se mi je vse skupaj še vnelo.To so moje izkušnje imela pa sem navaden vložek ker za mireno imam preveč skrčen materični vrat in se je nebi dalo vstaviti.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 12:58:46
|
|
|
|
lory05
|
Jaz imam tudi vprašanje v zvezi z Mireno, če ima še katera podobne ali drugačne izkušnje. Jaz imam mireno od decembra lani. V glavnem bi se reklo, vse ok, ampak imam težave med sexom. Moj mož pravi, da ga ful moti in pika, mene pa boli, zadnjič sem po sexu tudi kravavela. Enkrat sem bila že pri gin. pa je rekel, da je vse na mestu in ok. Meni se ne zdi ravno ok, ker se že bojim sexat, nisem več sproščena, ker ves čas se bojim, kdaj bom spet začutila uno močno bolečino. Če pa zaradi te mirene ne morem sexat, pol je pa ne rabim. Drugače je ok, mi nič ne packa, menst. vedno manjše in krajše. Samo tako ne morem več. Nekje sem slišala, da se da nitke od mirene skrajšat. Mogoče naju z možem potem ne bi več motilo?! Za vsa mnenja in izkušnje se vam zahvaljujem. Aja, pred mireno sem imela 12 let navadno spiralo - super. Nobenih težav, kot da je ni. Menst. normalne, nič preveč, kot me je opozoril gin. Če ne bo boljše s to mireno, jo bom zamenjala spet z navadno.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 13:29:07
|
|
|
|
darjatimci
|
Imela dvakrat navadni maternični vložek in to brez težav, sploh nisem vedela zanj, kot bi ga ne imela, razen ko sem ga kontrolirala,če je sploh še notri.Bil je pa brezplačen.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 14:22:22
|
|
|
|
lory05
|
ja, z navadnim niti jaz nisem imela problemov. Zdaj z mireno pa jih imam.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 18:20:52
|
|
|
|
dory
|
Kakor sem seznanjenja je to svoh zascita...velik jih poznam k so zanosile kljub obrocku, med njimi je tudi moja mami...zal...jst sem pa ob tabletkah...klinc al pa smo prevec plodni
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 18:23:40
|
|
|
|
Seven*
|
Teja, kaj pa ce dojis, pol pa ni prevec izbire.. Men je ginekolog rekel, da mi bo dal nek vlozek, pa ne Mirene in da bo baje OK.
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 18:38:19
|
|
|
|
pravljica
|
ja, ob dojenju sta možnosti ta vložek ali kondomi...jaz sem se odločila za drugo že ob brisu skoraj skupaj padem...me je G potolažila, da tistih, ki smo že rodile, ne boli toliko...
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 20:00:22
|
|
|
|
lory05
|
Lepo prosim, naj mi odgovori kakšna, ki ima Mireno, ker ne vem kaj narediti. Ali je tu gor nobena nima - mirene namreč? Kako ste kaj zadovoljne, ker jaz nisem. Prosim.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:03:11
|
|
|
|
mojamura
|
ponavadi vstavijo maternični vložek ob menstruaciji, 'boli' ravno tako, kot če ti jemljejo PAP bris. vstavljanje je hitro, ampak moraš biti še cca en mesec pri odnosih previdna ker se lahko zgodi da ob nepravilni vstavi zanosiš. jaz sem ga imela 7 let brez težav, kakršnihkoli.
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:05:31
|
|
|
|
Seven*
|
Lory, moja prijateljica je imela isti problem. Partner je cutil tisto zicko. Pa ji je ginekologinja skrajsala. To mora narest, ker je to menda pogost problem!!
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:06:29
|
|
|
|
mojamura
|
jaz mam dobre izkušnje z navadnim vložkom in če si mirene ne bom mogla privoščiti bom šla po navadnega ....prej sem ga mela pa ni bilo nobenih težav
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:07:25
|
|
|
|
Seven*
|
mojamura, a si imela obrocek ali kaj drugega? Kaksen vlozek si imela? Kaksna je verjetnost da zanosis?
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:15:08
|
|
|
|
rija
|
Jaz pa sem ena tistih, ki mi je maternični vložek oz. bolje povedano nestrokovnost ginekologa nakopala težave za naslednjih 10 let. Kot prvo, mi ga sploh nebi smel vstavit, ker še nisem rodila. Potem sem fasala grozno vnetje maternice.....in neplodnost.
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:17:02
|
|
|
|
Seven*
|
Rija, neplodnost mene zdaj niti vec ne skrbi. Sicer pa nikoli ne reci nikoli, tako kot sem nora... Je pa hudic Rija in ti sploh ne zavidam.
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:19:25
|
|
|
|
rija
|
Veš kaj Seven, mene pa zdaj bolj skrbi plodnost Ne vem če bi pri teh letih zmogla še eno malo živalco....
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:20:40
|
|
|
|
Seven*
|
Rija, tam kjer je volja, tam je tudi pot! Jaz bi ti pa kr privoscla eno taksno prisrcno zivalco se..!
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 10.5.2006 23:22:35
|
|
|
|
Seven*
|
Jaz sem pa slisala da vstavljanje ful boli... Meni ga bo vstavil brez menstruacije, ker je se nimam... V bistvu je nimam ze tri leta, ampak pustimo detajle.. Je pa res, da sem ze dvakrat rodila in da je potem menda to lazje narest.
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 11.5.2006 7:59:21
|
|
|
|
Andra
|
Evo mene, jaz imam Mireno. Imam jo že več kot leto dni in nisem zadovoljna. Ves čas imam krvavitve, čeprav naj bi se le te zmanjšale. Imam tudi zelo pogosto vnetje in beli tok. prej tega ni bilo. razmišljam o odstranitvi....
|
|
|
|
RE: mater. obroček - ali boli? 11.5.2006 9:00:44
|
|
|
|
wanabe
|
Jaz sem tudi imela probleme med seksom. Mojega je tudi pikalo in mede takrat malo bolele. Pa sem šla k G (2x), in vsakič mi je malo skrajšalo vrvico. Potem pa je bilo OK. In bila sem zelo zadovoljna z njo.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?