Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen zanima me, kakšna je po vaše sploh definicija maminih sinčkov.... kot sem sama ugotovila, v bistvu ni samo sin tisti, ki je odvisen od mamice, ampak je ona še mnogo bolj od njega? moj primer: mamici se trga srce, ko je njen sin šel na svoje, ko si je ustvaril svoje življenje, ona ga kliče vsak dan, ga obiskuje na delovnem mestu, v glavnem vedno in povsod išče nek kontakt z njim. VSAK DAN!!! on pa ne reče nič. ne da ga moti, ne da mu je OK. Ona še vedno dela z njim, kot da ne zna sam kupiti kile kruha (a ti kaj prinesem, a si lačen, dones sem skuhala to in to, če hočeš,...., jaz bi tako na tvojem mestu,...., kdaj prideš kaj domov....., ). no, in tako je tudi on pristal v tej kategoriji maminih sinčkov. in sedaj prosim za nasvet, kako preživeti z njimi? ali sploh obstaja možnost, da bo kdaj dojel in ji rekel: mamica ljuba, ustavi se, jaz ne rabim več tvojih nasvetov, hrane, niti te ne rabim videti vsak dan,.....??? ali bo kdaj dojel, da sem jaz, njegova partnerica, prva v njegovem življenju? ali se jih sploh da spreobrniti? Ne bom ti odgovoril tako kot vojakinja tipično v slogu svojega vzevdka - oštro in nespametno. Vprašal bi te ali se sploh zavedaš kdo je tvoj "partner". Naj bi bil tvoj življensjki sopotnik, kasneje še mogoče pridejo zaobljube "v dobrm in v zlu", situacije v življenju, ki niso samo pravljično romantične kot na začetku. A se boš tudi takrat prijela za prvo slabost tvojega kvazi partnerja in obžalovala svojo izbiro. Ti bi spreobračala? Raje najdi drugega. Druga stvar pri t.i. maminih sinčkih so njihove mame. Ne gre samo za enostransko simbiozo sin-mati, problem je obojestranski. Ni krivda toliko na otrokovi strani. Tukaj je problem nevrotična in nesposobna mati, ki je ustvarila s sinom patološki odnos odvistnosti, z drugimi besedami mati skrbi za otroka in brez tega je njeno poslanstvo in smisel življenja dejansko ogroženo. Žal, ali nima moža ali pa z njim ni sposobna usvariti zrelega partnerskega odnosa, da lahko otroku prepusti normalno življenjsko svobodo. Kar pa je še večji absurd, da možu takšen položaj v bistvu zelo odgovarja. Namreč, vsaj tako lahko ima mir pred ženo. Videno že mnogokrat in marsikje. Obrnite se malo okoli sebe.
|