|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamini sinčki???
7.6.2007 21:10:06   
Anonimen
zanima me, kakšna je po vaše sploh definicija maminih sinčkov.... kot sem sama ugotovila, v bistvu ni samo sin tisti, ki je odvisen od mamice, ampak je ona še mnogo bolj od njega?
moj primer: mamici se trga srce, ko je njen sin šel na svoje, ko si je ustvaril svoje življenje, ona ga kliče vsak dan, ga obiskuje na delovnem mestu, v glavnem vedno in povsod išče nek kontakt z njim. VSAK DAN!!!
on pa ne reče nič. ne da ga moti, ne da mu je OK. Ona še vedno dela z njim, kot da ne zna sam kupiti kile kruha (a ti kaj prinesem, a si lačen, dones sem skuhala to in to, če hočeš,...., jaz bi tako na tvojem mestu,...., kdaj prideš kaj domov....., ).  
no, in tako je tudi on pristal v tej kategoriji maminih sinčkov.  in sedaj prosim za nasvet, kako preživeti z njimi? ali sploh obstaja možnost, da bo kdaj dojel in ji rekel: mamica ljuba, ustavi se, jaz ne rabim več tvojih nasvetov, hrane, niti te ne rabim videti vsak dan,.....???
ali bo kdaj dojel, da sem jaz, njegova partnerica,  prva v njegovem življenju?
ali se jih sploh da spreobrniti?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamini sinčki???
7.6.2007 21:14:19   
Anonimen
Daj mu ultimat:TI ALI MAMA???Pa se naj odloči ali bo tvoj ali mamin sinček dalje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2007 21:15:37   
Slončica
Z vztrajnostjo...pa žensko žlehtnobouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2007 21:28:32   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Ja, to bo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.6.2007 22:34:51   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
kot sem sama ugotovila, v bistvu ni samo sin tisti, ki je odvisen od mamice, ampak je ona še mnogo bolj od njega?

Ne, kar se mamice tiče gre za kontrolo in nadzor in ne za odvisnost. Sin pa je mevža, ... oz. kot rečemo olepševalno - mamin sinček.

ali bo kdaj dojel, da sem jaz, njegova partnerica,  prva v njegovem življenju? ali se jih sploh da spreobrniti?

Spreobrnejo se lahko samo sami. In mamin sinček mora dojeti, da je on sam prvi v svojem življenju. Če je dojemljiv in ni agresiven (verbalno), ko pogovor nanese na to kočljivo temo, potem mu predlagaj knjigo "Ne boj se ljubiti" od Marijana Košička. Klinc, to knjigo mu kupi in mu jo vsakič, ko bo hotel seksat nastavi pred luliko, da bo moral prebrati par strani preden bo akcija. user posted image

http://www.mladina.si/tednik/200103/clanek/knjige-04/

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2007 23:14:27   
Anonimen
aja, sem pozabila še to napisati:
ko mu omenim, če ga vse skupaj nič ne moti in če se mu ne zdi to vse skupaj že preveč, vmešavanje, omejevanje zasebnosti, mi on začne o spoštovanju do staršev.... ???? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2007 23:16:49   
BLAŽIKA
Z vztrajnostjo...pa žensko žlehtnobo

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.6.2007 0:09:23   
trojči
Klinc, to knjigo mu kupi in mu jo vsakič, ko bo hotel seksat nastavi pred luliko, da bo moral prebrati par strani preden bo akcija. user posted image

lol david

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2007 5:45:36   
Anonimen

zanima me, kakšna je po vaše sploh definicija maminih sinčkov.... kot sem sama ugotovila, v bistvu ni samo sin tisti, ki je odvisen od mamice, ampak je ona še mnogo bolj od njega?
moj primer: mamici se trga srce, ko je njen sin šel na svoje, ko si je ustvaril svoje življenje, ona ga kliče vsak dan, ga obiskuje na delovnem mestu, v glavnem vedno in povsod išče nek kontakt z njim. VSAK DAN!!!
on pa ne reče nič. ne da ga moti, ne da mu je OK. Ona še vedno dela z njim, kot da ne zna sam kupiti kile kruha (a ti kaj prinesem, a si lačen, dones sem skuhala to in to, če hočeš,...., jaz bi tako na tvojem mestu,...., kdaj prideš kaj domov....., ).  
no, in tako je tudi on pristal v tej kategoriji maminih sinčkov.  in sedaj prosim za nasvet, kako preživeti z njimi? ali sploh obstaja možnost, da bo kdaj dojel in ji rekel: mamica ljuba, ustavi se, jaz ne rabim več tvojih nasvetov, hrane, niti te ne rabim videti vsak dan,.....???
ali bo kdaj dojel, da sem jaz, njegova partnerica,  prva v njegovem življenju?

Ne bom ti odgovoril tako kot vojakinja tipično v slogu svojega vzevdka - oštro in nespametno. Vprašal bi te ali se sploh zavedaš kdo je tvoj "partner". Naj bi bil tvoj življensjki sopotnik, kasneje še mogoče pridejo zaobljube "v dobrm in v zlu", situacije v življenju, ki niso samo pravljično romantične kot na začetku. A se boš tudi takrat prijela za prvo slabost tvojega kvazi partnerja in obžalovala svojo izbiro. Ti bi spreobračala? Raje najdi drugega.

Druga stvar pri t.i. maminih sinčkih so njihove mame. Ne gre samo za enostransko simbiozo sin-mati, problem je obojestranski. Ni krivda toliko na otrokovi strani. Tukaj je problem nevrotična in nesposobna mati, ki je ustvarila s sinom patološki odnos odvistnosti, z drugimi besedami mati skrbi za otroka in brez tega je njeno poslanstvo in smisel življenja dejansko ogroženo. Žal, ali nima moža ali pa z njim ni sposobna usvariti zrelega partnerskega odnosa, da lahko otroku prepusti normalno življenjsko svobodo. Kar pa je še večji absurd, da možu takšen položaj v bistvu zelo odgovarja. Namreč, vsaj tako lahko ima mir pred ženo. Videno že mnogokrat in marsikje. Obrnite se malo okoli sebe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2007 8:51:36   
Taula

Mogoče se kateri da. Ponavadi se ulitmati jaz ali mamica končajo tako, da se odloči za mamico. Nekaj časa nazaj sem brala zanimivi članek o tem, da je porast maminih sinčkov (in tudi maminih punčk)
Kot je omenil Bakfark...matere niso sposobne imeti normalnega odnosa z možem (nekatere so ločene, druge ne). Sinove spodbujajo k zveze za katere vedo da se ne bodo obnesle (npr. avanturam), ko pa vidijo, da se je pojavila resna zveza jo poskušajo onemogočiti. Ker nobena ni dovolj dobra za njihovega sina in ker se bojijo, da bi izgubile otroka. Njemu so ponavadi posvetile vse svoje življenje in se mu ne bodo odrekle. Nekatere matere naj bi jasno kazale da ne marajo ''konkurentke'', druge so z njo zelo prijazne in delujejo iz ozadja.
Kakor koli že...otroku se ne bodo odpovedale. V kolikor ima sin novo družino in otroke, se seveda vmešavjo tudi v to. Želijo nadzirati njegovo žvljenje.

V kolikor pač ženi to paše je Ok..samo problem je ker ji ponavadi ne.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2007 8:55:22   
Taula
Še en članek o njih.

http://www.bambino.si/?d=clanek&id=1045&natisni=1

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2007 9:24:24   
tatam
Na začetku je bil tudi moj dragi pravi mamin sinček,oz.bolj ona hotla met vse pod kontrolo,komandirat kak naj kaj delava ipd..Njega pa to ni motlo,nič ni rekel,naj mu pusti,da se sam odloča,napravi kako stvar...Parkrat sva se v redu zgrabla,tudi narazen sva skoraj šla zaradi tega vmešavanja,ki ga jaz nisem prenesla.Potem sem zanosla in so se stvari spremenila-kar naenkrat sem bla jaz glavna...Pozneje pa najina prva pupika itd...Tašča še včasih poskuša kaj po svoje skomandirat,pa nadzorovat,a sva oba odločena,da smo mi družina zase in ni vmešavanja!!!
Tako se je končalo pri meni,kar pa seveda ne pomeni,da se bo tudi tvoj spreobrnil..Kaj pa če se vsi skupaj pomenite??Mi smo tudi to poskušali,na začetku sem bla bolj tiho,kasneje pa povedla kar vse kar me moti,konec koncev je to vmešavanje v tvoje življenje!!!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.6.2007 9:32:52   
Anonimen
Poznam tak primer. Sama sem bila v tem dreku eno leto. Hvala bogu, sem se rešila. Te čisto razumem. Meni je šlo to blaaaaaaaaaazno na živce. Če se ga da obrniti? Jaz svojega nisem mogla. To so preveč močne dolgoletne vezi med njima. Tako, da ne gre. Žal.

Lahko se navadiš na to, ali pač greš. Druge rešitve ni. No, lahko se bo s časoma (če ne boste živeli pod isto streho) naveličala. Sama v to sploh nisem verjela, ker sem 'taščo' spregledala.

Najbolj ironično pa je bilo to, da sva se z bivšim zelo dobro ujela. Pa so naju praktično njegovi starši ' indirektno spravili' narazen.

Ne sekiraj se, jih je še veliko!

Pa lep dan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.6.2007 11:09:02   
Anonimen
Sej ni neposreden odgovor tebi, anonimna, da ne bo zamere. Ampak moje razmišljanje tako nasploh.
Ma saj možem ni treba biti ne mamini sinčki, pa ne ženini sinčki. Ma upam, da se mož pogovarja z svojo mamo in videva z njo glih kadar se mu zljubi, pa mi ne rabi polagat račune. Jaz sem recimo vesela, da ima še vedno lep in korekten odnos do svoje mame.
Tako na sploh, a to je odvisno od ženine tolerance, kdaj je preveč kontaktov z mamo?
Ma zgleda, da bom jaz kar obkrožena z samimi "mamini sinčki".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.6.2007 11:11:31   
Anonimen
Takšnim sinčkom je mama prva oseba že celo njihovo življenje, ti pa si se v tem prikazala šele pred kratkim. Ti imajo mame, ki že celo življenje živijo samo za svojega sina, njemu podrejajo celo življenje. Saj se zavedajo, da mora tudi on najti partnerko in nadaljevati življenje brez nje, po drugi strani pa te misli ne prenesejo in se ga še vedno oklepajo bolj, kot če bi jo mož zapustil. Zato si tudi zanj želijo partnerko, ki bi jo lahko podredile sebi, jo spremenile v svoji zrcalni sliko in če karkoli ne gre po njihovem planu posežejo s svojimi kremplji v partnerstvo in tekmujejo z "snahami" za sinovo pozornost. On je pa tudi ves čas razpet med obema in se mora ves čas odločati za eno ali drugo.
Meni bi se v takem gladko strgalo..........

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
8.6.2007 11:19:39   
Anonimen
Srček, ja res je razlika. Maš prou. Jaz sem mal mim pihnila...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
8.6.2007 22:10:27   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.6.2007 22:13:57   
najina pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

se podpišem,.......sej bo.....držim pesti na uspeh....user posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.6.2007 22:17:41   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu najina pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.6.2007 22:44:56   
pajčolanka
poznam kar nekaj maminih sinčkov in jih po moje zelo težko spremeniš. ker tudi če obračaš na miljon strani in krajev še vedno je mama za pol pike pred ženo. pa če si to priznajo ali ne. moj ati in stric sta bila oba mamina sinčka, oba mamo vedno bolj upoštevala, stric je ločen ati pa je spoznal da je bilo narobe da je skozi bolj poslušal mamo, spoznal že prepozno, ko je bil zelo bolan in je že lep čas med angeli. poznam še enega maminega sinčka, od mojega fanta brat, ni dolgo nazaj ko mi je razlagal da njega ful prizadene če mu mami kaj takega reče kar ona ve da nebi smela, ker ga ona fuuuul pozna in ji ravno zato posebej zameri. nima pa še punce....moram res potrkat da moj res ni mamin sine ki bi se je skozi držal za kiklo, prej kontra...
ja težki so tile mamini sinki, kaj čmo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?