|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice z štirimi otročki....
15.6.2009 21:33:05   
Anonimen
Imam eno vprašanje za mamice, ki imajo štiri otroke ali več. Jaz sem na začetku noseča 8t seveda z četrtimuser posted image veselje je veliko, ker je bila taka želja. Ampak zdaj pa je pri meni nastalo malo "problema", Namreč sem cele dneve popoldneve sama z otroki, ki so stari 2,4 in 6 let....no sej pišem čist zmedeno amapk me samo zanima ali je težko obvladati tako malo starostno razliko ali pa je to samo začetniška skrb kako mi bo zneslo. Načeloma ne paničarim , nisem skompliciranauser posted image ....amapak zdaj me pa malo stiska....upam , da so to samo hormoniuser posted image .
No namreč zanima me ali je to normali "feling" in če ste ve tudi imele kdaj pomisleke , če boste zmogle vse to...

Pa še nekaj a so vas tudi kaj očitajoče gledali ko ste povedali za četrto nosečnost???user posted image Mojo mamico je danes skoraj kap in mi je rekla da sem ji cel dan pokvarla in da kako bo ati jezen..... mislim halooooo kdo jih bo pa živel jaz ali ti???? namesto, da bi bili veseli ... sem bila kr malo razočarana , čeprav sem to tudi pričakovala, ker je že pri ta tretjem bil odgovor na to da sem noseča a nimate dost dva otroka zakaj jih morte imet tri?? vsi majo po dvauser posted image user posted image user posted image naj povem, da imam moja mami tudi tri otrokeuser posted image user posted image samo danes pa je bla čist zapropadena... sej ne da se glih sekiram ...sam bi bila bolj vesela če bi bila tudi ona vesela ne pa da tako reagira...kaj bo šele taščauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No uglavnem sam, da bo mali/auser posted image zdrav in da se bomo mi imeli radiuser posted image

Sem se mogla malo izkašljat

Lpuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice z štirimi otročki....
15.6.2009 22:11:38   
Anonimen
Komentarji staršev znajo bit zelo boleča zadeva, vendar se moraš res osredotočit na to, da imaš ti sedaj svojo družino in da vidva z možem odločata o svojem naraščaju.

Pri meni naprimer je blo s strani staršev en kup veselja, ko sem bla prvič noseča, pa sem bila stara šele 21 let(22 ko sem rodila), nisem imela redno službo... otroček uglavnem zaželjen za znortuser posted image . No pa je moj zakon kmal propadel in sem s sinom ostala sama.

Sedem let kasneje čist druga slika. Sva si z zdejšnjim partnerjem zrihtala hišo, imava oba Ok službe, partner sprejel mojega sina za znort dobr, sin sprejel njega... No in zanosim(ja kaj so pa druzga pričakovali???) Katastrofa!!! Vesel je bil edin moj bratuser posted image . No, ko sem rodila pa vsi zaljubljeni v user posted image  in vse OK. Priznam pa, da sm bla ful jezna, ker niso mojega drugega sina pričakovali s takim navdušenjem kot prvega. Sej zdej ni nobene razlike in oba naravnost obožujejo, ampak takrat mi je blo pa grdo.

No, pa po dobrem letu nenačrtovano zanosim z tretjim. In? Kr slabo mi je ratal, ko sm sam pomislila, da bo treba staršem povedat. Pol sm si pa rekla  :Ma za koji k.... se bom pri tridesetih opravičevala staršem ker sem noseča. Če sva se odločila, da ga obdrživa, naj to sprejmejo pa pika!!! IN, te zanima odziv!!!???user posted image user posted image  Veselje, ko da sodobil na lotuuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamice z štirimi otročki....
15.6.2009 22:18:05   
bskrle
Mi imamo štiri , starost ista kot pri tebi, nastarejša bo 7, 5, bo 3, 3 mesece. Piši na zs, če te kaj zanima.
Gre in je lažje kot s 3mi, saj meni.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mamice z štirimi otročki....
15.6.2009 22:22:43   
Anonimen
full fajnuser posted image user posted image user posted image

Pri nas so bili za prvega tudi zelo veseli sploh tašča ker je bil prvi vnuk ( to se še sedaj opazi ... no vsaj jazuser posted image ), moji pa tudi takrt niso bili prehudo navdušeni bolj v smislu ja fajn sej če že more bit.. ko sem pa prišla sama na obisk pa so me peglali  kot na primer te je napumpak da se je zazihral da ga ne boš pustila in take bolaneuser posted image user posted image user posted image , pri drugem se mi zdi da je bilo malo bolj sicer nobenega navdušenja več kot prvič da pa o tretjem sploh ne govorimuser posted image user posted image user posted image sem bila izredno razočarana itak ga imajo zdaj vsi radio oz. vse tri so noriu na njih samo odziv pa takšen da bi jih njraj čez oken vse vrglauser posted image user posted image res... ful me to raz....., sploh to vtikovanje pa razmišljate kako jih boste živeli, kaj če se ti kaj naredi pa ostanejo otroc brez tebe in podobne črne scenarije.... po pa bod vesel... pa tako sem vesela pol ti pa s takimi vse pobijejo materuser posted image user posted image user posted image , zakaj se vsaj ne delajo da so veseli, kar groza me je -namesto, da bi bila vesela, ko bi poklicala atija in mu povedala-me je pa res groza, ker vem, da jih bom poslušala pas em dovolj stara (28 let) da že sam vem kaj hočem in kaj ne... ne za njih sem še kar otrok

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamice z štirimi otročki....
16.6.2009 14:59:46   
t5t6
Ne vem ti povedati kako je imeti 4 otroke, lahko pa ti povem, da je zelo žalostno, ko starši tako odreagirajo. V mojem primeru, ko smo povedali za 3 tjega sta bila starša ful vesela čeprav šokirana, tašča pa se je dobesedno prekrižala in to je bilo zelo grdo, tega prizora ne bom nikoli pozabila, čeprav se mi je potem opravičevala. Pa tudi to, da me je za prvega ful spraševala kako sem sedaj pa nič ni lepo. No in če bi to bila moja mama bi me še veliko bolj bolelelo. Bodi vesela, ker ste se tako odločili in si otroka želite, kaj pa je lepšega v življanju? Zmogla pa boš, ker si pogumna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamice z štirimi otročki....
16.6.2009 18:46:57   
nani5
Pozdravljena!
No, da te malo potolažim, jaz čakam petega otroka, trenutno sem v 32 tednu. user posted image Torej kmalu nas bo sedem.user posted image Sicer je bil tale otročiček nenapovedan, vendar smo sedaj že vsi neučakani. user posted image
Sicer nimam tako malo razlike v letih vendar ti zagotavljam, da je lepo, vsak ti prinese nekaj lepega s seboj. Moji so trije že pubertetniki, zato je malce bolj "živahno", na drugačen način-pa vendar, imeti otroke je blagoslov in ko je meni najhujše, se spomnim na vse tiste, ki si zelo želijo imeti vsaj enega, pa jim ni dano.
kar se tiče pa sprejetosti....hja tudi moja tašča je rekla, da če smo vsi zmešani (ona pa jih ima 6), moja mama pa je pomodrovala, da bi bilo dobro če bi zdaj poskrbela, da do tega ne bi več prišlo (pa tudi pri nas nas je 6). user posted image kakorkoli, hvaležna sem, da sem lahko mama, da mi je Bog poklonil zdrave otroke in moža, ki me podpira.
Imam pa še nekaj nasvetov zate, vendar, če želiš, me kontaktiraj na ZS
Korajža velja in vse čestitke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamice z štirimi otročki....
17.6.2009 6:34:15   
detelja
upam, da ne boste jezne, ker sem se malo "uštulila"...sicer sama nimam 3,4 otrok...imam samo eno hčerkico staro 2 meseca in 3 dni...ko prebiram vaše zgodbe me kar zmrazi, ko vidim kakšne so tašče, tasti in lastni starši....res hudo...sicer pa vam moram povedat, da vas podpiram pri tej odločitvi, da imate več otrok ne samo 1 ali 2...res čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image no, ko sem jaz zanosila so bili itka problemi z nosečnostjo (krvavela sem, lani marca pa sem imela že en ss) no in ko sva povedala, da sem noseča sta tašča in tast "ful zbolela", ker bo otrok nezakonski, moja svakinja se je neki "smudala"; ker ni prva zvedela za nosečnost itd...no v glavnem zdaj pa se vsi tile mali "včečejo v r...", mi gre pošteno na živce in tem ljudem ful težko dam mojo princesko v roke...prav bolana sem, ko vem, da pridejo na obisk ali da mi gremo tja in da se bosta stara dva "slinila" po moji princeski...joj, že zdaj mi stoji vsak las pokonci...tako, da bodite močne ne pokazat, da vas to prizadene, da ima vsak neki za pripomnit...saj veste, če bi imele 1 ali 2 otroka ne bi bilo v redu, in zdaj ko ste se odločile za 3,4 ni v redu...tako, da se ve same odločite kaj je za vas prav in kaj si ve želite...druge pa vse črtajte pri tej odločitvi....in vedite,da vas podpiram....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu nani5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mamice z štirimi otročki....
17.6.2009 8:32:46   
Bety11
No...berem vas in razmišljam, kako napisati, da boste razumele, kaj mislim...

Mislim, da te malo hormoni dajejo in to se bo uredilo. Zmogla boš in vseeno je, ali so trije ali štiri....Kuhaš za vse in pereš za vse enako......Pri igranju in vzgoji, pa ti drugi otročički lahko samo pomagajo....

//////
Jaz bom letos 44 let in pričakujem 4.otroka.....s partnerjem, ki ni oče prejšnjih treh otrok...Od mene je mlajši precej let.....In nisva poročena, pa tudi poročila se ne bova...

Potem ni treba, da razlagam, kako so se in kako se vsi križajo, ko me vidijo...

Pa me ta moja velika rit zaboli za vse njih....!!!!!!!user posted image

Jaz sem dolžna živeti svoje življenje, po svojih merilih in prepričanjih...Zelo neodgovorno ravna vsak tisti, ki živi teko, kot to hočejo drugi in svoje želje zanemarja...

Basna:

Na pot sta se odpravila oče, sin in tovorni osel. Šli so po cesti, ko je mimoidoči sosed komentiral, kako sta oče in sin neumna, da hodita mimo osla, ki bi jih lahko nosil na svojem hrbtu, saj to je tovorna žival....

In sta se oče in sin vsedla na osla.
Mimoidoči drugi sosed se je pa zgražal, kako se upata matrati tako ubogo žival. Da bi vsaj eden se vsedel, pa bi on razumel, ne pa tako izkoriščati nemočna živa bitja...

In je oče šel dol z osla. Na oslu je sedel samo sin.
Pa je mimoidoči sosed komentiral, da kako sina ni sram, da se pelje okrog na oslu, ko pa njegov ubogi in starejši oče tako hodi za njim...Sram naj ga bo!!...

In je sin šel dol z osla, pa se je oče vsedel gor.
Pa je mimoidoči zmajal z glavo, kako očeta ni sram, da lepo uživa gor na oslu, ko pa njegov bogi sin mora za njim celo pot peš hodit??? To ni nobena očetovska skrb in on ni noben oče!

In, je oče šel dol z osla, pa so vsi trije hodili po poti....

/////

Vse ljudi zadovoljiti je nemogoče....

/////

Pomembno je, da ste vi zadovoljni....Edino pomembno....

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamice z štirimi otročki....
22.6.2009 15:33:44   
little baby
Js tudi pričakujemuser posted image 4 otroka (sm u 35 tednu). Ostali so trojčki in so stari 1(avgusta bodo 2), tko da je pr nas zlo živahno.
Mislim da pa ni tko zlo naporno (usaj zame) ko me druge sošolke sprašujejo kako bom zmogla,...
Če maš otroke rad potem je use vreduuser posted image .





Moji trije sončki me iz dneva v dan razveseljujejouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mamice z štirimi otročki....
29.6.2009 19:24:23   
Abundancija

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Imam eno vprašanje za mamice, ki imajo štiri otroke ali več. Jaz sem na začetku noseča 8t seveda z četrtimuser posted image veselje je veliko, ker je bila taka želja. Ampak zdaj pa je pri meni nastalo malo "problema", Namreč sem cele dneve popoldneve sama z otroki, ki so stari 2,4 in 6 let....no sej pišem čist zmedeno amapk me samo zanima ali je težko obvladati tako malo starostno razliko ali pa je to samo začetniška skrb kako mi bo zneslo. Načeloma ne paničarim , nisem skompliciranauser posted image ....amapak zdaj me pa malo stiska....upam , da so to samo hormoniuser posted image .
No namreč zanima me ali je to normali "feling" in če ste ve tudi imele kdaj pomisleke , če boste zmogle vse to...

Pa še nekaj a so vas tudi kaj očitajoče gledali ko ste povedali za četrto nosečnost???user posted image Mojo mamico je danes skoraj kap in mi je rekla da sem ji cel dan pokvarla in da kako bo ati jezen..... mislim halooooo kdo jih bo pa živel jaz ali ti???? namesto, da bi bili veseli ... sem bila kr malo razočarana , čeprav sem to tudi pričakovala, ker je že pri ta tretjem bil odgovor na to da sem noseča a nimate dost dva otroka zakaj jih morte imet tri?? vsi majo po dvauser posted image user posted image user posted image naj povem, da imam moja mami tudi tri otrokeuser posted image user posted image samo danes pa je bla čist zapropadena... sej ne da se glih sekiram ...sam bi bila bolj vesela če bi bila tudi ona vesela ne pa da tako reagira...kaj bo šele taščauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No uglavnem sam, da bo mali/auser posted image zdrav in da se bomo mi imeli radiuser posted image

Sem se mogla malo izkašljat

Lpuser posted image



pod tole se moram pa jaz podpisati, imam isto starostno razliko le da je tamala stara 1 leto in tri mesece, zdaj sem pa en mesec noseča in ko sem imela tretjega je mamo skoraj kap, je rekla da je too much, zdaj se pa kar ne upam povedati, pri mojih 38, ker ko sem ji samo namignila, je rekla, da celo noč ni zaradi tega spala in da upa da ne bom imela še enega pa da znamo pri nas samo otroke delati...in res me je pri skoraj 40ih nekako strah oz. nelagodno povedati mami. Mislim, kriza a ne....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?