|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice in vaša ščitnica po porodu
24.9.2010 12:32:05   
tinkatonka
Pozdravljene!

Moje vprašanje je naslovljeno predvsem na tiste mamice, ki ste imele že pred nosečnostjo težave s ščitnico in ste prejemale kakšno terapijo. Sama jemljem 75mg vsako Eutyroxa vsako jutro na tešče (diagnoza:. Hipotiroza po vnetju). Rodila sem 14 dni nazaj in se ne počutim fajn, se mi zdi da bi bil lahko razlog tudi ščitnica.

Zanima me kdaj po porodu ste si dale kontrolirat ščitniške hormone? Meni se zdi, da je zdaj že prekmalu in sem imela plan počakat vsaj 1 mesec po porodu, da se hormoni vsaj malo umirijo po porodu, zdaj pa glede na slabo počutje ne vem, če ne bi šla že zdaj - ampak a bodo rezultati relevantni?

Ali ste vam je stanje s ščitnico po porodu poboljšalo ali poslabšalo?

Ali lahko nepravilno delovanje ščitnice vpliva tudi na dojenje in količino mleka? Me skrbi, ker imava kr težave meni pa se količina mleka nikakor noče povečat, je lahko tudi to vzrok?

Že vnaprej HVALA za vaše odgovore!

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice in vaša ščitnica po porodu
24.9.2010 13:13:49   
pomar*ANČA*
meni so terapijo z eutyeox predpisali v začetku nosečnosti, že prej sem opozarjala da se ne počutim ok, pa me ni nihče jemal resno. tako da od začetka nosečnosti jem na tešče eutyrox 75mg (50+25), diagnoza: hipotiroza po vnetju.

po porodu sem se počutila čisto fertik, utrujena, razdražena, pekle so me učke, tresla sem se... imela sem pa kontrolo 6t po porodu, par dni pred pregledom pri g, saj je hotela videti razultate.

po porodu po pregledu sem imela terapijo 5x tedensko 75mg, 2x tedensko 50mg in sem počutila čisto povoženo, tako da sem si sama!! dvignila nazaj na 7x tedensko 75mg.

nevem kako deluje na dojenje, vem samo to, da sem imela težave z dojenjem. pri enem mesecu sem mu večerni obrok začela dodajati am, ker zvečer enostavno ni bilo mleka, bila sem utrujena . nisem pa nikoli pomisila, da bi bil vzrok ščitnica, prej sem krivila cr- prve dni ni bilo mleka in tudi kasneje sem se fajn namatrala da sem prišla do mleka in ga obdržala.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?