|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice študentke!
20.8.2007 16:08:50   
Inigo
drage moje!

imam vprašanje za vas. sem študentka in s fantom, ki pa sicer ni več študent, si želiva otročka. ker sem redna študentka nimam nobenih dohodkov, razen pokojnine, ki jo dobivam po očetu. zanima me ali mlade mamice študentke dobivajo kakšno podporo, kakšne posebne otroške dodatke... zanima me tudi kakšne bonitete imam na fakulteti, če bom mamica?

veliko je namreč odvisno, če si lahko sploh privoščiva otročka... če nama bo to finančno dopuščalo, pa tudi kako bo s študijem.

hvala za odgovore!

Metka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice študentke!
20.8.2007 16:12:49   
Anonimen
Kaj pa stanovanje? Imate rešeno glede tega?

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2007 16:19:22   
Anonimen
Glede na to da dobivaš penzijo do nadomestila po rojsvu nisi upravičena. Oz. se moreš odločit ali za penzijo ali za nadomestilo. Dobivaš otroške dodatke, ki so odvisni od vajinih dohodkov. Prejemaš lahko tudi štipendijo če ne bosta presegla statusa. Če boš prijavljena kot samohranilka zihr dobiš penzijo, štipendijo, najvišji dodatek....drugače pa odvisno od fantovega dohodka.
Na faksu ti pa pripada leto več. In tudi penzija ti pripada do 27 leta in ne samo do 26. Če boš do takrat študentka seveda.

Najbolj ti bodo pa znali povedat na študentski organizaciji.
Je dosti študentskih družin.

Če te še kaj zanima pa lahko vprašaš tukaj ali pa na ZS.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 8:42:51   
*sanela*
Jaz sem svojega fantka rodila pri 23ih. Šolo takrat še nisem končala ( hodila sem izredno ). Ko dobiš otroka se vse zavleče. Ne priporočam ti imeti otroka preden končaš šolo in se zaposliš. Otroci veliko rabijo ne samo materijalno ampak tudi časovno, kar je teško vskladit če se še izobražuješ.
Moj nasvet je da zaključiš izobraževanje in pol bosta z otročičkom res uživala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 8:47:04   
sonček33
Inigo, jaz se ne strinjam s sanelo, vsaj popolnoma ne. Tudi midva sva ves čas govorila počakkajva še da končam faks, pa da dobim službo pa to in ono...zdaj ko imava že nekaj let vse to, pa je težava zanositi in se tolčem po glavi, ker bi lahko že tri leta nazaj začela s pregledi in bi bilo veliko lažje in bi najbrž tudi že imela dete. Je pa res, da je dobro imeti stanovanje oziroma prostor, kjer boste lahko živeli...in ja, denar je tudi pomemben, ampak sam faks pa naj ti ne bo ovira...ga boš že končala.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 8:58:23   
rozica1984
Tudi jaz se ne strinjam s sanelo. Jaz bom letos absolventka, in tudi že ta mesec začneva delati na user posted image . Ena moja sorodnica ima že 4-letnega sinčka, lani pa je imela v petem mesecu nosečnosti porod zaradi nezdravega ploda. Zdaj se tolče po glavi, ker je stara že 31 let, in ker ni imela prej otrok, med študijem. Ona zdaj dela doktorat, in se ji je vse zavleklo. Meni je velikokrat rekla, da naj imam otroke zdaj pri 23-letih, ne pa čakati na dokončanje faksa, pa iskanje službe...
In tako začneva drug teden delati ....
Zato ti predlagam, da se odloči za user posted image  in ne čakaj predolgo. Še prekmalu se lahko zavleče, in boš takoj stara čez 30 let.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 9:08:05   
MarijaPo
Sama ne bi zelela imeti otroka pred koncem studija.
Meni je veliko pomenilo, da mi nic ne visi za vratom, ko dobim otroka. In studij to definitivno je.
Je pa tud malo odvisno kaj studiras. Kak FDV bi se najbrz dal narest kljub otroku. FMF pa precej tezje.

Skratka, na vajinem mestu bi pocakala.

(odgovor članu rozica1984)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2007 9:54:31   
Anneda
Inigo, naj ti na kratko napišem mojo izkušnjo in resnično upam da ti bo v pomoč. Sama sem rodila pri 21 letih prvega in pri 22 drugega otroka. Pri 23 sem se vpisala v 1. letnik faksa in ga z visoko povprečno oceno tudi 4 leta kasneje končala. Danes sem stara 29 let, mamica 2 šolarjev. Imam dobro službo in pišem magisterij.  Nikoli mi ni bilo žal, da sem družini dala prednost pred izobrazbo, saj sem imela potem večjo motivacijo študirati in cilj čimprej doseči. Otroka mi pri tem nista bila nikoli ovira, kvečjemu sta me gnala naprej. Pa mislim, da sta imela od mene več, kot pa če bil po 10 ur preživela v službi. Glede financ- ne bom rekla da je bilo rožnato. Mož je imel službo- ne ravno dobro plačano, jaz pa štipendijo in otroški dodatek. Ampak smo živeli čisto normalno življenje. Tako da , če čutita, da je prišel čas, da bi sprejela še nekoga v vajino življenje in če imata vsaj osnovne pogoje za to, potem mislim da morata to storiti. Jaz nisem nikoli obžalovala, niti za minuto. Ker čakati, da se bo vse uredilo- izobrazba, služba, novo stanovanje, nov avto,... to je nesmiselno, ker se nikoli ne. Kakor koli pa se bosta odločila, vama želim vso srečo.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2007 9:58:17   
~Biba~
KotnikB tako se govoriuser posted image čestitke da si se odločila za družinco, pa vse tako krasno speljalauser posted image

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.8.2007 10:43:36   
Inigo
hvala za nasvete! user posted image

vse imate po malo prav. jaz pa razmišljam takole:
če počakam, da končam faks in da dobim službo... bo to trajalo še najmanj 3 leta. takrat bom stara 25 let. ko dom dobila službo, se bo na vse kriplje borila da jo bi obdržala. ponavadi novincem tudi po 3 leta podaljšujejo in nikoli ne veš kaj bo. in tako leta bežijo... zato je mogoče bolje, da si otroka "privoščiva" zdaj, ko sem še študentka. sicer ne takoj... zdaj grem v 2. letnik EPFa v MB. rekla sva drugo leto takšnega časa, ko končam 2. letnik in mi potem ostane še samo 1 semester in diploma. tako lahko izkoristim in podaljšam študenstki status, pokojnino lahko vlečem do 27 leta... imam ogromno podporo staršev in sorodnikov, tako da z varuško, ko bo čas za učenje ne bo težav. ko pa bo čas za v službo, se bom lahko pohvalila že enim otrokom in jo bom mogoče celo lažje dobila. user posted image

tako jaz razmišljam... to leto še zagotovo ne... ali pa tudi! nikoli ne veš  user posted image zagotovo pa naslednje!

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.8.2007 12:20:56   
tinki_winki
KotnikB res čestitke za korajžo in vse super opravljeno. Sem prav vesela ko slišim take zgodbe.

Naj povem mojo zgodbo, pred zaključkom faksa sem se zaposlila (23 let) - zagraila priložnost, še isto leto se poročila, diplomirala 15 dni po poroki, začela delat na ortočku pri 24-tih.
Enkrat neuspešno ss, drugič upam da uspešno (čakamo user posted image ) pri 25-ih. Po porodniški pa sem brez službe, vendar sem optimist in sem prepričana da bo težje dobiti varstvo kot službo. (pa še nekaj... o user posted image  sva prvič začela razmišlati ko sem bila stara 21 let)

Jaz mislim, da kjer je volja je moč in čito nič ti ne bo žal če si tega zares želiš. Kar pogumno, vse se bo porihtalo samo od sebe. 

Računaj, da eno je razmišljanje o otročku, eno spočeti otročka, eno pa ga roditi. Vsaka prelomica terja svoj čas, tako da če danes razmišljaš o otročku to še ne pomeni da boš jutri že pestvala.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.8.2007 13:10:59   
Anonimen
 Jaz mislim, da kjer je volja je moč in čito nič ti ne bo žal če si tega zares želiš. Kar pogumno, vse se bo porihtalo samo od sebe. 

Računaj, da eno je razmišljanje o otročku, eno spočeti otročka, eno pa ga roditi. Vsaka prelomica terja svoj čas, tako da če danes razmišljaš o otročku to še ne pomeni da boš jutri že pestvala

.user posted image user posted image user posted image odlično povedano!!!

Tudi sama sem študentka, sicer že pred koncem diplomeuser posted image user posted image user posted image , sem kr ponosna!!!

delam preko ŠS, služba zagotovljena, tudi če zanosim.....user posted image . sem bila že user posted image , pa se je končalo s SS.... sedaj pa čakam še 3 M potem pa na polnouser posted image !!!!(čeprav že sedaj ne paziva zelo...)

lepe pozdravčke iz oblačne Ljubljaneuser posted image papa 

(odgovor članu tinki_winki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2007 17:21:00   
PUJKEC
hojla.

ja, tudi sama sem študentka user posted image , imam 26 let in mi manjka še 7izpitov in diploma. 11.8. letos sem rodila fantka user posted image  in mislim da noben izpit ni vreden toliko kot moj otroček. glede na to, da si stara 22 let še lahko kakšno leto počakaš, če pa te je zelo prijelo za otroka pa se kar odloči. itak bo minilo nekaj časa da zanosiš, potem boš še nosila 9mesecev in spet bo leto naokrog. pa tudi izpite boš lahko delala pa čeprav z otrokom. veliko sreče in zdravega otročka ti želim user posted image .

aja, pa kot študentka ne boš dobila nevem kakešne hvalevredne podpore od države. štipendijo in nadomestilo za starše, ki znaša danes 175,11E user posted image . ampak to ni več važno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.9.2007 13:07:48   
Inigo
o hvala pukjec!

in čestitke za user posted image . tak je to lepo slišat... user posted image

ja bomo videli... sicer sva se zdaj s fantom odločila, da počakava do poletja, da naredim še en letnik zraven, potem pa ostane še samo en in diplma. in če nama poleti rata, nardim komot letnik do konca in absolventa malo povlečem.... user posted image in bo!

kaj pravite punce?user posted image

(odgovor članu PUJKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.9.2007 23:17:23   
Majchi
Jaz sem pred 3 meseci rodila punčko, stara sem pa 28 let in če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi poskrbela, da bi bil to že moj 2. otrok in ne prvi. Enega bi imela pri 23, 24, enega pa sedaj.
Sama sem se ravno začela vzpenjati v službi, ko sem zanosila. No, zgodba tam se je končalauser posted image . Ko se bom vrnila v službo, bo šlo spet vse iz nule (verjetno kje drugje) in potem bom verjetno spet noseča...
Itak pa, da mi je več do otrok kot pa do položaja v službi. Po drugi strani pa sem tudi ambiciozna in danes mora ženska vse to nekako združitiuser posted image .

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.9.2007 15:02:51   
Inigo
Majchi, čestitam za dojenčico... res je lepa user posted image

tudi jaz razmišljam podobno kot ti, zato si želim prvega user posted image čimprej. upam, da nama bo s fantom to tudi čimprej uspelo user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.9.2007 15:27:21   
_barby_
Tudi jaz sem mamica študentka. Stara bom 26 let in imam dva fatka, stara 2 leti in novorojenčka, starega 2 tedna. user posted image
Vsako leto študija sem ponavljala, sedaj pa sem zadnji letnik. Sem mnenja, da je najbolje imeti otroke, ko si mlad in kot sem slišala od drugih, je težje dobiti službo, če si ženska brez otrok pri 26 letih, kot z njimi. Je pa res, če nimaš stanovanja in si brez dohodkov je to zelo težko. Študiraš in učiš se pa vseeno lahko, samo čas si moraš razporedit. Ker sem sama brez obeh staršev, je bilo malo težje, vendar se da. Me pa zanima, če res lahko podaljšaš pokojnino do 27. leta?! Tega nisem vedela in sem že razmišljala, da bo brez nje res težko, vendar, ste mi ve mal upanje dale. Pa je to res možno?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.9.2007 16:32:27   
lunca2
Tudi sama sem še študentka in sem rodila 17.6. Takrat sem imela za opraviti še en izpit in diplomo. Ampak izpit sem do sedaj že naredila diplomo pa še moram. Čaka, da se sestane komisija, ki bo v septembru da potrdijo oz. zavrnejo dispozicijo za diplomsko nalogo.
Ampak meni ni žal, da sem rodila kot študentka, čeprav je nadomestilo le 175€. Fant pa je redno zaposlen, stanovanja pa tudi še nimava. Nanj čakava že dobro leto a se zaenkrta ni še nič našlo. Trenutno živiva pri mojih starših imava pa kar veliko sobo. Vse se da le če hočeš.

Kot študentki ti pripada eno šolsko leto po zakonu. user posted image Jaz ga nisem koristila, ker sem opravila vse izpite.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu _barby_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.9.2007 19:18:21   
kaya2007
In tudi penzija ti pripada do 27 leta in ne samo do 26

kako pa to? meni je niso nič podaljšali!!!

marijapo, kar se fdv-ja tiče imaš pa prav user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.9.2007 19:20:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

In tudi penzija ti pripada do 27 leta in ne samo do 26

kako pa to? meni je niso nič podaljšali!!!

marijapo, kar se fdv-ja tiče imaš pa prav user posted image  user posted image  user posted image

Moreš prošnjo napisat oz. sporočit da si rodila.user posted image

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
3.9.2007 8:53:02   
Inigo
ja ja, to pa le... če ne ti je ne morjo podaljšat, saj ne vejo kaj se dogaja s tabo. tut med šolanjem si morala pošiljati potrdila o vpisu, če ne ni bilo nič. se spomniš? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.9.2007 21:04:50   
Anonimen
Še ena študentka ki si ful želi postati mamica. Mam fanta s katerim se resno pogovarjava o otroku. Sama sem študentka in bom  oktobrom šla v 3. letnik filozofske v mb. Midva sva zdaj prišla do zaključka, da bo naj bolj počakati in ko se vpišem v absolventa bova začela delati  user posted image  oz. takoj po končanem 4. letniku. Tako bom lahko absolventa potegnila za eno leto in v tem času bom že končala tiste izpite (upam da jih ne bo veliko) ki mi bodo ostali in napisala diplomo. In takrat ko bom začela  iskati službo bom že imela leto, dve, tri starega otroka. In če bodo finance dopuščale bom takoj za tem imela drugega. Da bom pol lažje dobila službo (vsaj upam tako).
Tak da še 2 leti ne bo nič iz dojenčka :( In ker sem stara 22 let fant pa (bo kmalu) 26 in bi sama rada 3 otroke bo čez 2 leti res počasi čas za 1. user posted image  
In upam da mi bo res uspelo v življenju to kar si najbolj želim: to so user posted image  user posted image  user posted image  otročki  

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2007 15:44:17   
Inigo
pametno razmišljaš ja. zakaj nebi izkoristil statusa, ja... res! je pa vprašanje, če vama bo uspelo tako hitro spočeti pikico...

držim pesti, da bo čimprej! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2007 16:29:06   
bucka01
IZVIRNO SPOROČILO: KotnikB

Inigo, naj ti na kratko napišem mojo izkušnjo in resnično upam da ti bo v pomoč. Sama sem rodila pri 21 letih prvega in pri 22 drugega otroka. Pri 23 sem se vpisala v 1. letnik faksa in ga z visoko povprečno oceno tudi 4 leta kasneje končala. Danes sem stara 29 let, mamica 2 šolarjev. Imam dobro službo in pišem magisterij.  Nikoli mi ni bilo žal, da sem družini dala prednost pred izobrazbo, saj sem imela potem večjo motivacijo študirati in cilj čimprej doseči. Otroka mi pri tem nista bila nikoli ovira, kvečjemu sta me gnala naprej. Pa mislim, da sta imela od mene več, kot pa če bil po 10 ur preživela v službi. Glede financ- ne bom rekla da je bilo rožnato. Mož je imel službo- ne ravno dobro plačano, jaz pa štipendijo in otroški dodatek. Ampak smo živeli čisto normalno življenje. Tako da , če čutita, da je prišel čas, da bi sprejela še nekoga v vajino življenje in če imata vsaj osnovne pogoje za to, potem mislim da morata to storiti. Jaz nisem nikoli obžalovala, niti za minuto. Ker čakati, da se bo vse uredilo- izobrazba, služba, novo stanovanje, nov avto,... to je nesmiselno, ker se nikoli ne. Kakor koli pa se bosta odločila, vama želim vso srečo.

KotnikBuser posted image user posted image user posted image user posted image bravo, bravo in še enkrat bravo!
Se popolnoma strinjam

Imam kolegico ki je prav tako čakala da je končala šolanje, sedaj ima vse končano šolo, dobro službo in stanovanje a kaj ji pomaga ko pa ne more zanositi in kot veste taka zdravljenja pri nekaterih kar dolgo trajajo.

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2007 16:48:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

pametno razmišljaš ja. zakaj nebi izkoristil statusa, ja... res! je pa vprašanje, če vama bo uspelo tako hitro spočeti pikico...

držim pesti, da bo čimprej! user posted image

Upava da nam bo. Če ne pa se bomo turdili :)

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?