|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice, lahko odgovorite prosim?
22.12.2005 12:03:42   
tinkatonka
Se opravičujem ker sem vskočila na ta forum s tem vprašanjemuser posted image , vendar ve ste zdaj že izkušene, dale porod čez in nam boste nosečnicam najbolj vedle svetovat.user posted image

Tema je: Čaj iz malinovih listov. Vprašanje pa je bilo postavljeno že na:

http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=732416 

Že vnaprej hvala za vaše odgovore.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice, lahko odgovorite prosim?
22.12.2005 12:23:57   
LONA13
Ja julije 2005 smo imele že ostro debato glede tega, baje se res obnese, poskusi sajte nič ne stane. Jaz osebno ga nisem pila, pa mi je bilo po prihodu v porodnišnico takoj žal, ker se kljub dvem svečkam v r..i nisem nič odpirala, ko sem po parih urah prišla v porodno sem bila še vedno samo 1 cm odprta. Živa groza! Naslednjič vem da ga bom pila, če ne drugega že zaradi boljšega občutka.
Lep pozdrav!

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2005 12:38:41   
Anonimen
Evo, LONA je povedala eno plat te zgodbe, jaz pa bom povedala drugo plat. Moja prijateljica je prišla na redni pregled h ginekologu, ki je na pregledu ugotovil, da je odprta 8 cm in to brez enega popadka. Še dobro, da je imela ta dan pregled, ker sicer bi mogoče rodila doma, če ji ne bi uspelo priti do bolnice.user posted image user posted image user posted image  Babica ji je rekla, da bi se začeli ful divji popadki in to naenkrat in takoj na minuto ali še manj. Potem bi pač morala dobesedno poleteti do porodnišnice.

Jaz bi ga naslednjič verjetno kar pila, ker sem se ful počasi odpirala, me je potem babica odprla na silo za 5 cm.

Tako da punce, po pameti, malo po malo, pa bo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LONA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2005 12:46:38   
viv_
Moja izkušnja:
- čaj sem pila
- rodila sem 3 tedne pred rokom (3415g/54cm)
- rodila sem samo s svojimi popadki
- v porodni sobi sem bila od 4 do 9:40 zjutraj
- nisem bila šivana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2005 13:30:25   
urška
bom napisala kaj pravi o njem pater Simon Ašič

Čaj iz listov:
-blaži črevesna vnetja
-ukroti drisko in grižo
-ureja menstruacijo
-pospešuje potenje
-zdravi kožne bolezni
-prežene katarje

Kitajke ga zelo čislajo pri nosečnosti, saj preprečuje splav ter lajša nosečnost in porod. Piti ga je treba 2 - 3 krat dnevno. Tudi pri hudi menstruaciji ga jemljejo, toda piti ga je treba že en teden prej.
V menopavzi in ob živčni napetosti dodajamo malini še lipo.

Malinovec:

-pride prav pri vročinskih boleznih
-krepi srce in celoten organizem

Maline:
imamo jih za dietno prehrano želodčnih, ledvičnih sladkornih in revmatičnih bolnikov

Malinov Kis (malinovec zmešamo z vinskim ali jabolčnim kisom):
-znižuje vročino
-krepi srce

Jaz probala nisem; očitno pa ne more škoditi. Ponavadi ga lahko kupiš v kakšni boljši lekarni.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2005 13:50:16   
nana 27
Jaz sem ga pila nekje od 35. tedna dalje. Rodila sem štiri dni pred rokom, s svojimi popadki in v eni uri. Najprej nisem več dobro čutila brc in sva se z mojim po večerji pripravila, da greva v porodnišnico preverit, če je vse v redu. Tam je mali začel brcat, da je bilo meni kar nerodno, da paničarim. Babica me je pogledala in nato poklicala zdravnika. Na veliko začudenje mi je rekel, da gre za vprašanje nekaj uric ali pol dneva, da bom rodila user posted image  Predlagal je, da grem domov in da ne čakam v porodnišnici, ker naj bi bilo ležanje tam precej neudobno (pa še res je!) in smo šli domov in sladko pančkali do jutra. Najprej mi je počasi začela odtekati voda in popadki so bili čedalje bolj redni in bolj gosti in boleči. Ob sedmih zjutraj sem vstala in opazila kapljice vode na hlačkah in ob koncu lulanja je še kar curljalo. Ob desetih sem prišla v porodnišnico. Po klistirju in britju sem okrog enajstih prišla v porodno. Popadki so me ful boleli. Babica, ki je na vsake toliko prišla v sobo, me je pogledala in rekla:"Ja, gospa bo pa kar rodila!" Malo pred dvanajsto je na svet prijokal moj sonček. Nato so me malo prerezali in na svet je prišel mali Miha, ki je ravno danes star 2 meseca.  Ne vem, če je bil lahek porod povezan s pitjem čaja, ampak jaz sem se poroda zelo bala, saj je mene moja mami rojevala veliko veliko več ur. Veliko sem o teh čajih prebrala na googlu in ugotovila, da je dobro piti tudi malo koprivovega čaja in komarčka. Tako sem zadnja dva tedna pila tudi čaj za dojenčke s komarčkom (Bebe čaj - na škatlici je dojenček v zibki). Malinovega čaja sem si skuhala za eno skodelico in ga, ko sem imela čas po požirkih počasi pila čez dan. Evo, pripenjam še moj prispevek iz foruma, ko smo se oktobrke pogovarjale o čajih: "Zadnjič sem v Googlu iskala (do tega pride, če imaš preveč časa user posted image ), katera zelišča naredijo porod lažji in sem našla poleg maline še navadni komarček, zato zdaj pijem otroški čaj Lumpi oz. otroški čajček. Baje ga patronažne priporočajo za pitje mamicam tudi pri dojenju, ker preprečuje krče pri otročku. Zasledila sem, da Indijanke za lažji porod pijejo čaj in vino iz indijankine trte (no, tega pa pri nas ni). Je pa zelo priporočljiv tudi čaj iz velike koprive v zadnjih tednih nosečnosti, ker vsebujejo veliko vitaminov, med njimi tudi vitamin K in kalcij, preprečuje krče in zmanjšuje bolečino itd.. Se mi zdi, da bo potrebno kakšnega zeliščarja vprašat, kako je s čajem koprive in koliko ga je potrebno popiti user posted image  Sem še angleški tekst zraven prilepila, če se bo kateri dalo brat..

"NETTLE LEAVES (Urtica Dioca)

Less well known as a pregnancy tonic but deserving a kinder reputation and use, Urtica is one of the finest nourishing tonics known. It is reputed to have more chlorophyll than any other herb. The list of vitamins and minerals in this herb includes nearly every one known to necessary for human health and growth.
Vitamins A, C, D and K, calcium, potassium, phosphorous, iron and sulphur are particularly abundant in nettles. The infusion is a dark green color approaching black. The taste is deep and rich. If you are blessed with a nettle patch near you, use the fresh plant as a pot herb in the spring.
Some pregnant women alternate weeks of nettle and raspberry brews; others drink raspberry until the last month and then switch to nettles to insure large amounts of vitamin K in the blood before birth.

The benefits of drinking nettle infusion before and throughout pregnancy include:

~ Aiding the kidneys. Nettle infusions were instrumental in rebuilding the kidneys of a woman who was told she would have to be put on a dialysis machine. Since the kidneys must cleanse 150 percent of the normal blood supply for most of the pregnancy, nettle's ability to nourish and strengthen them is of major importance. Any accumulation of minerals in the kidneys, such as gravel or stones, is gently loosened, dissolved and eliminated by the consistent use of nettle infusions.

~ Increasing fertility in women and men.
~ Nourishing mother and fetus.
~ Easing leg cramps and other spasms.
~ Diminishing pain during and after birth. The high calcium content, which is readily assimilated, helps diminish muscle pains in the uterus, in the legs and elsewhere.
~ Preventing hemorrhage after birth. Nettle is a superb source of vitamin K, and increases available hemoglobin, both of which decrease the likelihood of postpartum hemorrhage. Fresh Nettle Juice, in teaspoon doses, slows postpartum bleeding.
~ Reducing hemorrhoids. Nettle's mild astringency and general nourishing action tightens and strengthens blood vessels, helps maintain arterial elasticity and improves venous resilience.
~ Increasing the richness and amount of breast milk."

Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2005 14:53:47   
amy26
še moja izkušnja
piti sem ga začela pri 36 tednih, 2-3 skodelice na dan
rodila sem 9 dni čez rok
3060 kg (49cm)
šivana
porod trajal 5 ur
v začetku se ob svojih popadkih ki so bili šibki nisem odpirala nič
ob umetnih popadkih je šlo pa kar hitro, porod ni bil težak

Tako da težko rečem ali je čaj kaj pomagal, vseeno ga bom tudi drugič pila vsaj zaradi boljšega občutka.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2005 15:06:50   
mml
Jaz sem tudi pridno pila čaj iz malinovih listov...rodila 9 dni čez rok, ko so mi porod sprožili, do takrat odprta za dober cm user posted image , po drugi svečki so se začeli popadki v treh urah...ko sem prišla enkrat v porodno je šlo kar hitro user posted image ...v slabih treh urah od 4cm do rojstva naše punčke user posted image ...mogoče je na ta del vplival malinov čaj, vsekakor pa je bil do sprožitve poroda maternični vrat čvrst in nezmehčan...
Moje mnenje: zadeva definitnvo ne škodi, mogoče celo koristi...okus patudi ni tako nemogoč, da se ga ne bi dalo piti...tako da jaz ga bom naslednjič spet pila user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2005 15:12:23   
tincci
Jaz sem ga pila 1 mesec pred porodom. Popadki 13 ur, potem v bolnišnico, rodila v 3 urah s svojimi popadki, veliko punčko, šivana. Škodit nima kaj, če pa koristi, pa tudi prav, moj porod je lepo tekel.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2005 17:37:35   
tinkatonka
OK. Hvala vsem za vaša mnenja. mene ste prepričale.user posted image user posted image user posted image

Čaj bom začela piti točno 1 mesec pred PDP-jem, pa samo upam da bom tudi jaz imela lažji porod. 

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2005 19:13:21   
petarda
Vidim, da si se že odločila.user posted image Jaz ga priporočam vsaki nosečnici. Pa srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2005 20:11:57   
Lejči
jaz ga nisem pila, pa sem rodila v dveh urah, odkar sem začutila prve popadke. odpirala sem se pa tudi hitro. tko, da je to verjetno odvisno od posamezne  user posted image . škodit pa po moje ne more.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.12.2005 23:27:59   
miševi

Tinkatonka, ti ga kar pijuser posted image .
Jaz sem ga tudi začela 1 mesec pred PDP. Rezultat: tak porod bi še 100x ponovila. V primerjavi s prvim porodom (čaja nisem pila), ko je bilo vse trdo, pa brez odpiranja, je bilo sedaj, v drugo, vse lepo zmehčano in to takrat, ko je bilo treba. Pa psihično nima veze s tem, da sem rodila v drugo, saj me je bilo zaradi dolgega in težkega prvega poroda zelo strah, tako, da "po pravilih" bi bilo verjetno tudi v drugo vse "zadihtano". Pa sem rodila velikega in težkega frajerja, kot sem že rekla, brez problemov.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

vrtec ali ne
fantek712

1 leto star otrok v vrtec,varstvo starih staršev, varuška?

vrtec (51%)

stari starši (37%)

varuška (10%)

drugo (2%)

Število vseh glasov: 322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!