Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 14:17:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj pišem. Moj partner je ta tede v tujini...kar mu tudi največ pomeni, čeprav sam ne prizna. Pravi mi, da dela za nas..sej verjamem, po eni strani. Ampak zakaj je pa kar odhitel gor, naju pa lepo...pojdita k (moji) mami, oz pokliči njegovo mamo...yea right.. Naj povem da sem sama s polletnim otročkom. In kaj zdaj..danes bi morala v trgovino, KAKO? Z otrokom v naročju? Vem, to bi morala prej mislit, samo.. Ma kaj sploh bluzim..zanima me, KAKO HANDLATE MAMICE, KI STE ČISTO SAME, brez kakršnekoli pomoči.. A je kaka taka tu? Ne se javljat tiste, ki imate tašče, itd, itd.. Prosila bi mnenje mamic, ki živijo SAME z otročki., HVALA
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 14:22:40
|
|
|
|
KIRA
|
men noben ne pomaga. tud mož bolj malo, ker ga v glavnem ni doma. če p je, pa je skoz utruje ali pa spet kam drgam mora, itd..pa ne dela v tujini. ko pa je, ga pa ponucam, kolkr se pač da. tako dalahko rečem, da delam skoraj vse sama.. imam pa 2 hčerkici, ena bo kmalu 2 leti, druga pa kmalu 10 mesecev. kako zmorem? ker pač moram. da te potolažim - s časoma, ko dobiš eno rutino, postane laže.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 14:40:41
|
|
|
|
diva 4
|
Haloooooooo ! Kako naj greš v trgovino z ? Moj dela od 7.30 do 19.30 , se pravi , da sem cel teden sama z dvema .Enoletnik in triletnica - ju popokam v avto pa gremo. Mali v nakupovalnem vozičku , mala pa itak sama hodi.Velikokrat pa gremo na sprehod do trgovine , imamo dvajset minut peš v eno stran pa ni problema. Daj , nehaj se smilit sama sebi , pa boš sfolgala z otrokom v trgovino. Vse kar se tiče nakupovanja in skrbi za dom opravim med tednom sama, da imamo čimveč od skupnih vikendov.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 14:41:03
|
|
|
|
babylove
|
Jaz sem bila (in sem spet) čisto sama. Ampak res sama, brez družine in tudi sicer nisem nikogar poznala, v tuji državi, s polovičnim znanjem jezika. Z novorojenčkom sem ostala sama 5 mesecev in zdaj (star je 18m) zopet 4 mesece. Pa sem šla povsod z njim. Pod tuš, na wc, na pošto, k ginekologu, v trgovino, v laboratorij, na občino, na fizioterapijo. Nikoli mi ni postavljalo problema, da sem imela dojenčka zraven (tehnično včasih že, ampak to se da uredit z malo dobre volje in organizacije).
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 14:43:04
|
|
|
|
babylove
|
danes bi morala v trgovino, KAKO? Z otrokom v naročju? Jaz sem ga z avtosedežem vred postavila v nakupovalni voziček.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 14:56:12
|
|
|
|
ribica.
|
tudi naš ati je zelo malo doma, ker dela daleč od doma. Praktično sem skoz sama doma z dvema otrokoma. Tastarejša bo septembra 3, mali pa je tri mesece. Sem pa sama v tem kraju. Tu ni ne njegove in ne moje familije, sploh nikogar, ki bi mu lahko dala otroka. Še dobro da so trgovine odprte tudi do devetih zvečer, saj drugače težko kaj nakupimo. Sem namreč brez avta. Sproti nakupujem samo nujne zadeve. Do pike moraš met organizirano, drugač nič ne opraviš. Najbolj pogrešam kak daljši sprehod, ki ne pride v poštev, saj naša 3 letnica ne more tako daleč hodit. V eno smer bi še šlo, potem pa štala. Po možnosti ima še kak napad togote. Pa kaj čem. GUramo nekako. Vnaprej moram malo študirat, da sfolgam kolikor toliko opravit zadane stvari.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:14:30
|
|
|
|
mml
|
Jaz sem bila cel mesec sama, ko je bil mož službeno odsoten. je bila takrat stara 4 mesece. Obe babici živita približno 70 - 80 km iz Ljubljane in tudi kakšne druge žlahte ni v bližini (vsaj uporabne žlahte ne). Tako da sem bila za vse sama, pa je kar šlo. sem vzela povsod sabo, včasi tudi na stranišče in v kopalnico. V trgovino pa tako gre vedno zraven. Sva pa tudi še sedaj večkrat cel dan sami, ampak ni panike. Fizično mi sploh ni bilo težko, bolj mi je manjkala odrasla družba inobčutek, da je še nekdo v bližini, ki lahko malo popazi in poskrbi za
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:16:28
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: babylove danes bi morala v trgovino, KAKO? Z otrokom v naročju? Jaz sem ga z avtosedežem vred postavila v nakupovalni voziček. jaz tudi.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:21:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je sedaj tako, da je očka med tednom s punčko sam. Čez vikend gremo v trgovino, opere se in zlikam, tako da ima čim manj dela. Kako s 6 mesečnim dojenčkom v trgovino? Lupinico daš v nakupovalni voziček. Prosi trgovko, da ti pomaga nesti stvari v avto, če sama ne moreš. Lupinico daj na voziček, če imaš to možnost. Otroka daj v kengurujček, da imaš proste roke.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:30:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni tko simple. Živimo v 3.n, najprej po štenngah dol, pa gor... Problem je, ker v vozičku noče več bit! Za sedeči položaj še nima dovolj stabilne hrbtenice...kar pomeni da ga nosim ko sva na sprehodu! Če ne je jooook. Avta trenutno nimam, ker ga je vzel ! To je to. Nič drugega mi ne preostane kot nabasat , in peš 10 min do trgovine, kupit in nazaj. Upam, da razumete situacijo. LP
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:37:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa sosedje
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:40:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Glej, vse se da če hočeš....marsikatera mamica je sama....vsaj za kak teden.....ko so dragi na službenih.....pa "uporabnih" babic tut nima vsaka mamica Sama sem bila 20 mesecev s tamalim in brez avta.....pa sva pač hodla v trgovino ob vikendih, ali pozno zvečer ko je pač bil avto pri hiši. Tamaučka lahko mirne duše daš v lupinici na voziček...jaz sem imela Peg Peregotovo in je super pasala na Sparove vozičke. Drugače pa....če si iz LJ in okolice ali MB.....lahko pri najboljšem sosedu On - line nakupuješ. Kot so dekleta pisala s tem ni problema. Lekarno imaš tut On -line.....vse se da, sam za pravo pot se je treba odločit...... Pa ne se smilit sama sebi, češ da si sama,. da moraš vse sama......itd...
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:41:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Odkrito..ej...nasproti ima rok poroda avgusta, pod mano septembra! Z ostalimi skoraj nimamo stikov...še nismo dolgo notri...pa upam da ne bomo več dolgo. Ah, bo že, sej se vse da če se hoče. LP
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 15:43:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Aonimna...kak je pa link za on-line trgovino???? To pa ne bi bilo slabo poskusit! LP
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 16:18:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen in peš 10 min do trgovine, kupit in nazaj. Upam, da razumete situacijo. Daleč je.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 16:35:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Jao, jao. Zaradi takih brezveznih stvari jamraš! Tudi jaz sem bila na začetku za vse sama. Pa kaj češ. V eno roko otroka, v drugo vrečko, pa gremo. Enkrat so mi žilice popokale na roki zaradi teže. Če boš morala, boš že našla način. Drugače pa predvidevam, da tako nujno ne rabiš stvari iz trgovine. Kaj je že tisti pregovor: Šta se mora, nije težko.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 16:36:11
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ni tko simple. Živimo v 3.n, najprej po štenngah dol, pa gor... Problem je, ker v vozičku noče več bit! Za sedeči položaj še nima dovolj stabilne hrbtenice...kar pomeni da ga nosim ko sva na sprehodu! Če ne je jooook. Avta trenutno nimam, ker ga je vzel ! To je to. Nič drugega mi ne preostane kot nabasat , in peš 10 min do trgovine, kupit in nazaj. Upam, da razumete situacijo. LP kupi kengurujčka. boš imela roke fraj. jest sem si kupila kengurujčka tomy zanzibar. se zlo fajn obnese. otročka lahko nosiš spredaj ali zadaj. ampak smo ga že prerasli, zato ga prodajam. bo še keri drugi prišel prav.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 16:50:03
|
|
|
|
trojči
|
Pazi, da ne boš ena tistih, ki otroku ne znaju in ne upajo reči ne, ker sicer joka. Da ga nosiš na sprehodu, ker noče biti v vozičku, ta je malo kruta, res.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 16:58:47
|
|
|
|
Primoza
|
Iti s 6 mesečnim doječkom v trgovino pa res ni nič takega, če le ni človek invalid. Bolj postane kritično, ko sta dva in ne moreš enega naložiti na voziček ali ga peljati v otroškem vozičku. Pa še takrat gre, ker malčki zelo radi pomagajo pri nakupu in porivajo svoj nakupovalni voziček, dojenčka daš pa v pravi otroški voziček.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 17:16:39
|
|
|
|
cmokec
|
Meni to ni bil problem. Sem bila še vesela, da imam cilj za sprehod, ker sem se v trgovino vedno odpravila z vozićkom. Po trgovini sem vozila tako dva vozička, kupljeno sem dala v košaro pod voziček, pa mi še nesti ni bil treba. Če bi imela kengorujčka, ti ga prodam (Tomy-ijevga).
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 18:25:58
|
|
|
|
Ro-La
|
ko smo sami, je taveliki (2,5 let) veliko bolj priden, kot pa če smo v popolni zasedbi , zato ni problem oba porihtat (tamala je stara 2 meseca), če bi bila kriza bi priskočila na pomoč babica, vendar če ni RES nujno imamo rajši svoj mir . cel dan smo zunaj, le jest in spat gremo not, kosilo kuham za naslednji dan ponoči, stanovanje čistim ponoči,zvečer najprej za spanje porihtam tamalo, potem se s tavelikim skupaj stuširava..., po nakup grem z obema, tavelikega dam V nakupovalni voziček, tamalo pa v lupinici NA nakupovalni voziček... vse se da...
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 19:56:47
|
|
|
|
lol
|
Tudi jaz sem sama z dvema,prvi 5 drugi 2.Pa nam vse rata.Pa še na rr-ju lahko visim.Brez očita smo po tri tedne skupaj,potem pa ga imamo za dva dni doma,pol pa spet gre za tri tedne.Vse se da če se hoče. Upam da ti bo uspelo,pa lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 20:00:02
|
|
|
|
L & L
|
Oj. Jaz sem bila sicer ponavadi samo dopoldan sama, ko pa je imel šolo pa ceu dan. Na začetku smo živeli v 4 štuku brez dvigala, pa mi ni nikol predstavljal problemou kam lahko grem in kam ne. Sej mi ni blo lahko sam se je dal, ko je bil mali star 5 m sem ponovno zanosila in mi do sedaj ko sem v zadnjem mesecu nikol ni blo težko it sama v trgovino ali kam drugam, pa ra velikrat tudi nesem čeprau imam gromozanski trbuh. Samo to ti lahko rečem, če želiš lahko narediš vse. Lp.
|
|
RE: mamice, ki ste čisto same 1.8.2006 20:03:59
|
|
|
|
dory
|
Eh dej no...tud jaz sem bolj al manj za vse sama...ker nocem in ne zelim non stop nadlegovat starsev,ki jih imam sicer na dosegu roke....pa sem sama za vse od samega zacetka, ko se je tamal rodil, pa ko ni blo niti ene prespane noci, ko je blo treba se vse vmes narest, ko se je drl podnevi in ponoci, ... vse se da ce se hoce..ko si primoran se naucis bit mal iznajdljiv...tko to je...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2006 20:30:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?