Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
mama zaposlena, oče študent, otrok 5 mesecev 28.9.2009 14:04:00
|
|
|
|
lananai
|
Imam eno vprašanje, če mogoče katera ve kaj več o teh zakonodajah. Jst sem namreč bolj leva v tem. Ne govorim o goljufanju države, ampak samo o tem, da bi dobila iz našega stanja največ, kar mi po zakonu pripada. Torej... Jst sem zaposlena, trenutno na porodniški. Moj je še študent, je letos pavziral, drugo leto bo imel status. Živimo uradno vsi na istem naslovu, pri njegovih starših. Zaenkrat sem nas prijavila kot družino in njega kot vzdrževanega člana, ker nima svojih dohodkov - to za izračun otroškega dodatka. Počasi sem začela razmišljati tudi o dohodnini, kjer ga bom najbrž isto prijavila jaz. Oziroma, ali ga sploh sme kdo drug prijaviti, če sem ga že za otroške dodatke prijavila jaz? Razmišljam tudi o tem, da bi uveljavljali lastno gospodinjstvo. Kje so ugodnosti tega oziroma slabosti? Pri ceni za vrtec, pri dohodnini? Kaj pa pri otroških dodatkih, čeprav sem že oddala vlogo in jih že dobivam? Vem, da se najbrž vse to najde na internetu, ampak ne vem, na kaj vse moram biti pozorna in kakšna vprašanja moram zastaviti, da dobim prave odgovore. Kaj bi se mi torej splačalo in kaj ne...? Prosim, pomoč! Hvala.
|
|
|
|
RE: mama zaposlena, oče študent, otrok 5 mesecev 28.9.2009 15:03:16
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai Počasi sem začela razmišljati tudi o dohodnini, kjer ga bom najbrž isto prijavila jaz. Oziroma, ali ga sploh sme kdo drug prijaviti, če sem ga že za otroške dodatke prijavila jaz? Razmišljam tudi o tem, da bi uveljavljali lastno gospodinjstvo. Kje so ugodnosti tega oziroma slabosti? Pri ceni za vrtec, pri dohodnini? Kaj pa pri otroških dodatkih, čeprav sem že oddala vlogo in jih že dobivam? Glede dohodnine se vam itak najbolj splača, da ga ti prijaviš kot vzdrževanega družinskega člana - od tega, če ga prijavijo starši, itak vidva nimata nič, ampak oni. Glede lastnega gospodinjstva je pa tako, da se itak pri vseh teh zadevah, ki jih naštevaš (vrtec, dohodnina, otroški dodatek) v vsakem primeru kot družinski člani upoštevate vi trije, njegovi starši pa ne - ne glede na to, če imate uradno prijavljeno ločeno gospodinjstvo ali ne. To ločeno gospodinjstvo bi mogoče imelo kak pomen samo pri kaki vlogi za socialno pomoč , če bi jo dal tvoj (ko ne bi več imel statusa študenta) - tu bi vam to bilo v prednost. Nimate pa (kolikor jaz razumem zadeve) zaradi tega tudi ne kaj zgubit - da bi bili zaradi prijave ločenega gospodinjstva lahko kjer koli lahko na slabšem.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 28.9.2009 15:06:05 >
|
|
|
|
RE: mama zaposlena, oče študent, otrok 5 mesecev 28.9.2009 15:04:42
|
|
|
|
zmajaz
|
...
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 28.9.2009 15:05:25 >
|
|
|
|
RE: mama zaposlena, oče študent, otrok 5 mesecev 28.9.2009 15:29:05
|
|
|
|
lananai
|
zmajaz, hvala. Sej sem podobno razmišljala. Če ga prijavijo starši, midva tega denarja ne bova videla. V nasprotnem primeru, dobim najbrž nekaj nazaj.
|
|
|
|
RE: mama zaposlena, oče študent, otrok 5 mesecev 28.9.2009 15:33:01
|
|
|
|
katra55
|
Če sta 2 leti prijavljena na istem naslovu, se to šteje kot izvenzakonska skupnost in ga komot prijaviš kot vzdrževanega družinskega člana. Po rojstvu otroka ste vi družina in ga njegovi starši ne morejo več prijaviti kot vzdrževanega družinskega člana. Gospodinjstvo pa tukaj mislim, da nima veze.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?