Gina
|
Meni se pa zdi, da se resnično ni smiselno se vmešavat v njen lajf. Ona mora najti svojo pot v svojo srečo. Lahko ji predlagaš načine, da bo njej lažje. Lahko ji svetuješ na kakšen način bi se ti tega lotila, nikakor pa ji ne moreš prepovedovat njenega načina lajfa. Ona je očitno v stiski, se ne najde. Išče in išče, kar preveč intenzivno. Nečesa si tako močno želi, da dela v tej smeri preveč. Ne da času čas, ampak je ta njena želja po bližini, partnerstvu tako močna, da prehiteva dogodke. Ne pusti, da partner pride k njej, ampak sama rine v njih najbrž. A ti misliš, da si tak človek res lahko pomaga s tem, da mu hči reče, da to prepoveduje ali da želi, da neha? Ne more. To je v njej tako močno, da se sama proti temu ne zna boriti. Niti če jo tepeš, ne bo mogla drugače. Žali si topline, bližine, da boli in jo melje, da jo trga in seklja v njej sami. Ne more drugače ta hip. Pomirila bi jo lastna volja narediti nekaj zase v drugačni smeri in zadovoljnost s samo sabo. Te pa ne najde, ker jo išče izven sebe. Hudo močna želja po bližini in sprejetosti je to. Najbrž si je ne moreš predstavljat. To da ona spoznava tipe in hodi z njimi žurat ali da pridejo k vam na kavo se mi ne zdi nič groznega, res ne. Še manj, da klepeta po telefonu. Jaz še več klepetam po mobiju, mam večji račun ta mesec, pa mi živ človek nič ne reče, ker ni nihče razen mene odgovoren za moj lajf, niti mojih položnic ne plačuje, torej nima pravice določat kaj jaz smem ali ne smem, dokler je v mejah družbeno nenevarnega. Zakaj bi morala ti kontrolirat mamin lajf? Zakaj ne bi smela zapravljat za mobi iz svojega denarja? Kakšno pravico imaš ti določat za katere užitke ona sme zapravit svoj denar? Zakaj ona ne sme imeti pravice poskusiti živeti z nekom, za katerega meni, da bi ji lahko bilo z njim lepo? Zakaj nima pravice prekinit z nekom, za katerega meni, da je butelj? Sploh ne štekam. Mene te iste reči ne bi čisto nič jezile. Probala bi pomagat, zihr pa ne bi obsojala. Tvoja mama je v stiski. Hilfaj ji. Ne s prepovedovanjem, s sprejemanjem in neobsojanjem in razlago kako in kaj bi bilo lažje. A veš, motijo nas tiste reči, katere sami pri sebi ne prenesemo. Ampak v resnici to ne pomeni, da so te reči same po sebi tako zanič, da bi jih morali linčati, zbrisati. Fajn da imaš priložnost že pri svoji mami te reči sprejeti, ker kaj boš recimo naredila s svojim otrokom, če se ne bo našel, pa če bo letal od enega do drugega partnerja, ker bo srečeval same butle? Se mu boš odpovedala, ga ven vrgla, mu boš prepovedovala iskat naprej? Ne štekam.
|